Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ce am invatat din America’s Next Top Model

Am avut o groază de lucru zilele astea (deh, client nou şi “solicitant”), aşa că numai de blogat nu mi-a ars. Voi încerca să recuperez zilele astea şi eventual să mai pregătesc câte o “conservă” pentru a avea în fiecare zi ceva nou pentru voi. Culmea e că azi trebuia să mă duc la America’s Got Talent, că îs audiţiile în New York, dar a dat ăl de sus aşa o vreme jegoasă, că nici nu am regretat munca pe care aveam s-o depun. Oricum pe ploaia asta rece nu ieşeam din casă nici dacă lua foc. Casa, nu ploaia.

Cum sunt însă la zi cu o altă aberaţie de “şou”, cuget că aş povesti eu ce concluzii am tras din America’s Next Top Model.

După cum îi spune şi titlul, se iau nişte june cu “faţadă” bună, se pun la pozat în tot felul de ipostaze, li se predau cursuri de mers, de îmbrăcat, fardat etc. Dintre toate respectivele doar una va primi un contract cu o casă de modă, apariţia pe o copertă de revistă (Elle, Cosmopolitan, Seventeen etc.)

Deci teoretic i-a pus ăl de sus mâna în cap. Există şi contracte pentru “loseri”, că, dacă sunt dame frumoase, nebuni să fie cei de la casele de modă să nu le angajeze. Ce este însă distractiv e totul drumul ăsta de la un nimeni la o viitoare Tyra Banks.

Pentru că exact dumneaei este tartorul emisiunii şi schimbătoriul de destine. Alături de ea, două caricaturi de oameni, Jay Manuel, make-up artist şi sfântul ştie ce, unul dintre puţinii masculi pe care i-am văzut cu sprâncene pensate. Gay, of course. Alături de el, “Mrs. J”, adică Jay Alexander, specialistul în mers pe podium. Dacă Manuel e ciudat cu sprâncenele lui, ăstalalt e numai bun de paradă.

Oricât îs de deschisă la faza cu persoanele gay (am prieteni de genul şi sunt nişte oameni absolut mişto, care arată ca nişte bărbaţi normali, nu ca nişte pupeze din astea machiate), când îl văd mai ales pe Alexander, chiar am senzaţia că s-a mişcat ceva printre ţiglele de pe casa lui. Dar deh, tre’ să fie şi un nebun, că nu-i show altfel.

Banks, trecută bine prin viaţă şi pe masa chirurgilor plasticieni, arată încă suficient de interesant, plus că nu pare chiar de tot proastă. Nu-i nici inginer la NASA, dar e clar cu 3 clase peste fătuţele respective.

Şi acum să trecem la concurente, venite din toate cotloanele ţării lor, începând cu marile oraşe şi terminând cu tot felul de cătune din alea de care nici ăl de sus nu mai ştie. Ele, dragele de ele, sunt grădină zoologică, nu alta.

Încep să cred că ăia de spun că o femeie şi frumoasă şi deşteaptă e bărbat, nu-s chiar proşti. Cred că 2% dintre pupezele astea pe care le-am văzut în vreo 10 sezoane, au ceva în cap mai mult decât câlţi sau aer. În rest, te-au bătut sfinţii. Pe lângă că-s majoritatea cutre, unele sunt de o prostie demnă de Cartea Recordurilor.

Şi ajungem la calitatea primordială a majorităţii: răutatea. Pot înţelege că eşti acolo cu un scop, pot înţelege că nu ai venit de acasă cu ideea să devii miss popularitate, dar, pentru numele a tot ce e sfânt, ai venit într-un SHOW TELEVIZAT, deci te văd milioane de oameni, plus că ai venit să-ţi pui la punct o carieră. Naomi Campbell îşi permite să fie un jeg, pentru că e cineva în modă, tu, ca miss nobody, ar trebui să fii ca o pisicuţă. Mai ales că nu doar câştigătoarea poate prinde o carieră, reprezentaţii caselor de modă sunt cu ochii pe TOATE concurentele, deci poţi să pui de un contract, imediat ce te-au dat afară din competiţie.

Graţioasele domnişoare mai au o calitate: sunt împuţite. Am înţeles că acasă strânge mama după tine, că nici io nu-s obişnuită cu munca grea. Dar, când eşti plecată de acasă, cu încă 12 ameţite, poate ar fi indicat să speli o cană de ceai sau să cureţi baia, după ce ai făcut duş. Măcar după tine. Cum arată casa aia în care stau, după ce ies toate, e ceva de pomină.

După cum bănuiţi fiecare are o poveste a ei. Una e orfană, alta a crescut pe străzi, alta s-a drogat, una-i gay etc. Dacă nu au “monstruleţi” în trecut, atunci suferă de nuş’ ce chestie sau le-a fost greu crescând în familie bogată şi studiind la Yale. Normal că damele ce vin dintr-o familie vai de soarele ei, deşi asta e singura lor şansă poate de a ieşi din mizerie, îs mai ocupate să facă tam-tam, decât să-şi facă treaba. Iar treaba înseamnă să umble pe podium, să îmbrace diverse chestii şi să pozeze OK. Chestii foarte complicate, din câte se vede, la ce drame sunt pe acolo şi cum buctează unele dintre ele.

Mă veţi întreba de ce m-am uitat la prostia asta. Nu ştiu, cert e că am urmărit vreo 10 sezoane cap-coadă. Ceea ce-mi place totuşi, pe lângă circul implicit, este transformarea. Câteva dintre fătuţele alea chiar au ceva stofă şi e interesant să le urmăreşti evoluţia de la zero la ceva totuşi acceptabil. Plus că niciodată nu poţi ghici care dintre beleţele dintr-un sezon va ieşi pe primul loc.

S-a mai uitat careva la chestii din astea de atrofiat neuronii sau doar io m-am zărghit la cap?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

26 Comments

  1. ummm.. nope :)) dar eu ma uit la seriale de comedie. probabil ca sunt cam pe acelasi nivel cultural, serialele cu show-ul asta. dar acuma chiar m-ai facut curioasa si o sa ma uit si eu 🙂

    • La cat sunt de proaste sincer nu stiu cum se abtin sa nu le fac si mai mult de atat. Din pacate in afara vand dramele aici se vinde prostia. Daca esti prost o sa ai succes!

  2. eu m-am uitat la ‘the biggest loser’… drame si concurenta aiurea si acolo…damn!

    • Bun, acolo exista si niste ‘succesuri’ sa zic asa. Am urmarit toate sezoanele si, pe langa prostii si drame, au fost si cativa indivizi ce si-au schimbat totalmente viata. Nu vreau sa stiu cat de greu le-a fost

  3. Desi am citit tot articolul trebuie sa recunosc ca pe mine m-ai pierdut inca din primul paragraf cand spuneai ca “azi trebuia să mă duc la America’s Got Talent”.

    • Ca spectator, nu te speria, ca nu mi-s cu talente ascunse. Era interesant sa vad cum arata “behind the scenes”. Din pacate si acum ploua si e nasol, asa ca no way Jose 😀

  4. Toate show-urile de acest gen, facute de americani, trebuie sa contina drama. Drama se vinde, si nu este renovare de alee/casa, creare de top-modele sau cantareti in reality show-uri fara macar o drama acolo. Mie mi s-a cam luat de povestile astea.

  5. Acum se explică şi mai bine de ce toţi de prin show-urile autohtone au şi ei poveşti de viaţă telenovelistice…Ăsta e trendul ce ne vine din obamaland (şi nu numai de acolo) !

  6. Showurile de acest gen rup audientele prin majoritatea tarilor prin care se difuzeaza. Spre exemplu american idol a ajuns la sezon 11….a rupt audientele.

  7. pai si astea de la noi saracele se vede ca “sunt de la tara”. Ma rog, in sensul … acela! Problema cu fetele astea este ca majoritatea cred ca daca si-au aratat un nur, gata, se cheama ca sunt fotomodele. Si de aici socul! Si in plus, nu stiu altora, dar mie astea de la noi mi se par chiar uritele. OK, dupa ce le-ai fardat de le-au mers fulgii, toate-s misto, dar de fapt au masca!!

    • Sunt de acord cu tine dar nu in totalitate. Ai spus ‘uratele’ sincer mi se pare putin spus…. sunt urate da-le in mama lor ca sunt urate cu fulgi. Un fotomodel trebuie sa aiba trasaturi sa aiba linii frumoase, astea sunt niste descentrate cu fitze de model. Se vad toate un fel de Bianca Dragusanu, dar sincer aia a muncit f mult, iar ca astept strict modeling vorbesc arata f bine si orice vestimentatie ar purta ai impresia ca e imbracata de prezentare.
      Dar ce sa faci asta e romanica toti si toate se trezesc peste noapte cineva.

      • Aici gresesti. Despre multe s-ar putea zice ca sunt urate dupa standardele frumusetii. Ideea este ca ele sa fie fotogenice (si slabe). Sunt doua lucruri diferite 🙂

      • Bored….eu vorbeam de impresiile lor, despre cat de increzatoare sunt ele in aptitudinile lor de fotomodel. Si despre faptul ca sunt urate, ca femei, ca fotomodel sau ca orice altceva, nu au nici o treaba cu cele din america sau cu oricare altele. Si ca sa fii fotomodel trebuie, cum ai spus si tu, foarte multa munca, sau sa te mai ajute si cabina, pe cand romanasele noastre scuza-ma dar s-au trezit unele din dorobanti fotomodel peste noapte. E greu!

  8. Acum un an aveai un articol “lasati-l naibii de televizor”, Reciteste-l.
    Eu personal nu vad nici o diferenta intre statul cu orele in fata TV-ului sau unui computer privind show-uri de tv. Aceeasi pierdere de timp.

    • Mihai, nu inteleg ce te omoara pe tine grija ca stau sa ma uit la un show de genul asta pe computer, seara, dupa ce am tras probabil 12 ore pe net. Nu-ti pica bine un asemenea articol, please ignore si mergi mai departe. Eventual cauta doar articole despre emisiunile de pe Mezzo. 😉

      • USA e o tara extrem de frumoasa. Profita de fiecare minut sa vezi cit mai mult. Show-uri de Tv poti vedea si in RO ca internetul e plin.

  9. hai nu mai te da rautatea intruchipata.
    daca chiar te deranja postarea lui mihai ii dadeai ignore si nici numai aparea. isi spunea si omul parerea.

    nu ma incanta astfel de show uri. schimb canalul ca am posturi de unde alege. de fel atata timp cat merge axn/axn sci fi nu mai imi trebuie alt post.

    e de remarcat rabdarea de care dai dovada uitandu-te la asa ceva.
    hai acasa caci aici a venit primavara :X (in bv adica, ca nu am urmarit meteo )

  10. dojo nu sunt orice cursuri de mers..potrivit marelui Botezatu sun cursuri de mer pe Cat’s Walk :))

  11. Si eu urmaresc ANTM. Dincolo de superficialitatea show-ului chiar imi place sa vad evolutia unora dintre fete. De asemenea imi place sa vad rezultatul sedintelor foto si lucruri din culise din lumea modei. Inainte sa fi urmarit serialul asta as fi crezut ca toate fotomodelele duc o viata foarte usoara. Nu e tocmai ‘smile and wave’. Cele care au succes muncesc mult, iar cele care ajung top model cred ca au si ceva in cap. Poate nu IQ 140 dar oricum.
    Btw Tyra studiaza la Harvard acum.
    Certurile din emisiune sunt pentru a mari audienta, altfel cine s-ar uita? (mai ales in USA unde Jersey Shore e no1)

  12. wow, 10 sezoane!? am luat si eu un episod sapt trecuta, de curiozitate, ca stiam ca e popular in SUA, dar sincer, l-am vazut fast-forward in vreo 5 min,ca mi s-a parut taaare plictisitor (discutau niste poze facute de fete, ceva cu un pui de leopard)

  13. Am vazut si eu vreo 5 sezoane,nu in ordine desigur:)) dar cred ca singura care are stofa de top model din toate sezoanele e tipa care a castigat cycle 14 si semifinalista din cycle 14,raina parca

    In rest nu e mare lucru,e doar amuzant de privit,mai ales sa o vezi pe tyra cum face ca toate alea:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.