Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Suntem praf in vant …

Tocmai căutam un plugin pentru vBulletin pentru a rezolva frumoasa problemă a SPAM-ului. Mirobolantul script este raiul gunoaielor ăstora, aşa că, imediat ce ai 2 vizitatori, măcar unul este venit cu gânduri de lăsat links. Pe alte forumuri cu VB 3.x am folosit ani buni un plugin pe care chiar îl foarte recomand: One Touch Spam Ban and Cleanup. Ce face el? Te lasă printr-un link în post să stergi contul respectiv, să ŞTERGI TOT CE A SCRIS IDIOTUL şi să-i banezi IP-ul.

Am folosit minunea asta bine merci pe destule situri, chiar am renunţat să folosesc IPB pentru că nu aveau un asemenea “hack”.

Acu’ mă uitam după ceva de genul pentru ze Travel Forums, dar ăsta e pe VB 4.x, deci posibil să nu puşte treaba.

Pe subiectul despre pluginul respectiv am găsit însă asta:

*** Staff note: The author of this modification has passed away in a diving accident. We wish his family all strength in dealing with this tragic issue. ***

Deci, da, suntem nişte dobitoci. Facem planuri, construim proiecte, avem impresia că ne aşteaptă cel puţin 60 de ani înainte. Şi se mai întâmplă ca rahatul ăsta de viaţă să se termine după cum i se arată. Şi ai nevoie de câte o veste din asta să rămâi UMIL în faţa ei, pentru că suntem doar nişte păduchi în ordinea asta universală.

Nu l-am cunoscut personal, doar mi-a folosit o colecţie de cod pe care creierul lui, clar mai potent decât ce port eu între urechi. Am folosit pluginul de pe când s-a lansat şi mi-a curăţat forumurile de MII de mesaje de spam. E irelevant că a murit deja de ceva timp, acum am revenit pe linkul în cauză şi am văzut anunţul.

Relevant este însă că nu suntem nemuritori. Că oricât ne zbatem şi oricâte planuri ne facem, de fapt nu însemnăm nimic şi toate planurile astea  măreţe se duc pe copcă într-o clipă.

Nu scriu asta pentru a colecta mesaje de genul RIP, că oricum nu este cunoscut de-al nostru şi nici nu a murit ieri. Scriu asta pentru a ne opri o secundă din drumul nostru de mici dumnezei şi a realiza că, doamne fereştem, mâine poate să nu mai vină.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

7 Comments

  1. Mare cuvant ai zis. Oare cati o sa se opreasca macar pentru acea secunda de care zici ?

    Si de ce sa nu zicem RIP ?
    Un gand bun nu a facut rau niciodata, nici macar celor plecati dincolo.

    RIP, oricine ai fi fost !

  2. Total off-topic si insensibil, revezi prima propozitie din antepenultimul paragraf.

    Partial off-topic, primul gand cand am vazut titlul: Scorpions. 2 saptamani. Au fost extraordinari.

    Si in loc de alea trei litere: Lucky bastard! Diving sounds like fun. It’s not like the pathetic end I’m probably going to have, asleep in front of a computer. I know life is about choices, but it’s also about being able to carry out the good choices that you make. And I’m just not carved out of a good enough material to do that second part.

  3. Eu traiesc cu “moartea-n gand”, de vreo 6-7 ani!
    Nu ma mai laud aici pe blog 🙂 , un lucru vreau sa zic:
    Problema asta… ca omul nu se gandeste la clipa finala, este de mii de ani….
    Pe frontispiciul oracolului din Delphi scrie: “Cunoaşte-te pe tine insuţi”… in sensul: cunoaste conditia ta de muritor si nu nazui mai sus.

  4. Din momentul in care am inteles ca sunt “pe drum” am inteles si ca acest “drum” se va termina. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa imi suboerdonez activitatea ideii de “trecator”. Imi fac treaba, imi fac planuri, imi rezerv bilete de avion, ma gandesc la ce cadou sa fac de Craciun, etc. M-am impacat cu ideea si acum imi vad de treaba. Singurul lucru la care ma mai gandesc din cand in cand (tot “din mers”) este ca trebuie sa fiu atent la ce fac pentru a spera la mantuire. Fiindca daca pierzi mantuirea chiar inseamna ca tot ce ai facut este praf si pulbere.

  5. Stii zilele trecute mi s-a imbolnavit un coleg de servici la nici 35 de ani destul de grav….ma intreb…..daca se merita sa muncim ca nebunii…si daca nu cumva uitam sa ne bucuram de viata!

  6. Recent am vazut o discutie intre zoso si un spammer si din pacate se pare ca este foarte usor sa faci spam.
    Ma intreb pentru ce as vreau sa fiu stiut dupa ce am murit? Pentru un plugin sau pentru ceva mai maret/nobil?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.