Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ce sa mai pozez in NY?

Sâmbătă şi duminică, dacă nu se buşeşte vremea, am plan de călcat Manhatan-ul din nou. Niki tocmai a primit cadou o “lentilă” zoom  de la R. pe care l-a pus mama ciorilor să-şi ia tot un 5100 ca al meu, dar şi-a dat seama că e nasol să tot schimbi obiective. Aşa că acum “băleşte” după unul “all in one”, care, chiar dacă nu are performanţele unora dedicate, măcar nu tre’ schimbat de câte ori pozezi ceva mai aproape sau mai departe.

Deci cu un zoom-lens am chef de pozat (voi merge cu ambele după mine oricum) …

Marea întrebare .. ce curiozităţi aveţi voi, dragilor?

Aveţi lista de chestii vizitate deja pe link-ul cu New York, poate doriţi să revedeţi ceva sau ştiţi voi că o fi ceva interesant şi nu am “atins” încă. Aştept deci ideile voastre şi promit să încerc să ajung prin locurile respective şi să pozez cu aparatul ăsta şmecher 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

31 Comments

  1. Brooklyn Bridge, Times Square, Chrysler Building, un taxi galben de aproape, un hot dog stand si daca se poate Ground Zero de undeva de mai sus ?

    Mie de la birou mi se incarca foarte greu postul cu NY, asa ca daca le-ai mai pozat, nu te mai incurca cu cerintele mele.
    Calatorie placuta!

  2. bryant park (parca asa se scrie?)…eventual cu vedere la restaurantul din spate ..greenwich village…madison square garden, carnegie hall, rockefeller plaza, the “financial bull” din Wall Street (si mie mi se incarca greu, deci scuze daca le-ai mai pozat)..
    e foarte frumoasa si zona din nord si merge de vizitat in weekend daca aveti timp/fonduri…Lake George de ex(in tomana daca mai sunteti acolo e cel mai frumos), the Adirondacks…

    oricum, multumim de pozele de pana acum

  3. Tot ce zic antecomentatorii mei era si in capul meu. Sunem plini de imagini din filme, precum vezi :)Eu as mai adauga daca se poate primaria NY, un cartier chinezesc, unul italian (imagine din filmele cu Sofia Loren) si ceva de la metrou, daca au vreo statie cu decoratiuni interesante. Ah, si niste politisti mancand gogosi din cutie? 🙂

    • Nu exista statii de metrou cu decoratiuni interesante.
      Central Park daca nu ai consumat deja 10 acumulatori 🙂
      Vezi ca pe undeva pe 5th avenue, vreo citeva strazi mai jos este Muzeul Sexului. 🙂

  4. Niste casute cu multa verdeata din Staten Island – daca ai totusi, drum pe-acolo 🙂
    Ca astia prin filme arata o gramada de case cochete prin Staten Island, parca nici nu zici ca esti in NY 😉

    • Tot imi zice omul meu sa ma sui pe ferryul de staten island .. ar fi o chestie sa ma plimb un pic si pe acolo …

    • Bre, vrei sa ma rada si curcile? Cum sa pozezi mancarea? Ii acelasi rahat ca la noi. Oricum nu cred ca am intrat pe la astia anul asta, nu sunt sigura. Au printre cele mai proaste mancaruri. Prefer un burger de la Arby’s, daca tot e sa mananc laturi din astea sau un sandwich de la Subway. Mamaa, ca-mi ploua-n gura. Si are juma’ de calorii. Sau, chiar mai bine un hotdog de pe strada sau un gyros. Is bune de-as manca numai asta toata ziua. Mac-ul e chiar o alegere aiurea, cand poti sa faci “sampling” de atatea chestii mult mai misto 😉

      • Cand ai Subway si atatea mini restaurante unde poti manca decent (Applebee’s mi-a placut enorm) nu inteleg de ce ai mai da pe la McD. Am auzit la un moment dat niste zvonuri cum ca Subway ar vrea sa deschida si o franciza la noi, mi-ar place sa fie adevarate.

        P.S:Mai adaug cateva idei de foto:
        -daca iei ferry-boatul musai sa ii faci o poza.
        -poza a unui trotuar mai aglomerat, specific NY.
        -cateva instantanee de pe wall street nu ar strica
        -o poza a unui blvd aglomerat (daca ai cum din mijlocul lui) ceva in genul asta ( https://goo.gl/brLjY )

        Distractie placuta!

    • Auzi, tati, dar tu nu poti “caci casa” intri pe jr.com si bhphotovideo.com si sa le vezi? 😀

      Pune la pretul ala inca vreo 8-9 la suta cat is taxele in NY si ai pretul respectiv. La B&H ar fi misto de pozat, ca au un magazin URIAS. Hai sa zicem ca numai la etaj la sectorul foto aveau vreo 100 si ceva de ghisee. Deci am ramas ca la dentist. E un magazin tinut de evrei “zulufari”, dupa cum le zice D. (din aia cu perciuni lungi si carliontati) dar e genial facut. Am inteles ca e cel mai mare magazin de genul din lume sau pe aproape.

      Faza misto ii ca mergi la sectorul dorit si dai comanda in cauza, omul vine la ghiseu inapoi cu aparatul respectiv, iti da un bon (pana aici nu ai platit nimic) si pune aparatul intr-un cos, care circula PE SUS pe un sistem de “sine” din astea prin tot magazinul. Deci e ca un trenulet pe tavan.

      Si cutia merge la zona de predare, in timp ce tu mergi pe picioarele tale spre iesire, unde se incaseaza banii. Alegi sa platesti cash sau cu card, deci is 2 seturi separate de ghisee, platesti si primesti chitanta in cauza. Dupa care mai faci 3 pasi si ajungi la “delivery”, unde alta cohorta de angajati pun pachetele in pungi si-ti primesti produsul.

      E traznet magazinul 😀

      • Sigur ca pot 🙂 , dar in articol cereai idei si doar asta mi-a venit in minte. Deja obiectivele de interes erau enuntate de antecomentatorii mei si nu am vrut sa le repet.
        Cateva poze cu trenuletul … daca se poate 🙂

  5. daca nici in N Y nu ai ce fotografia …atunci DOjo ar trebui sa vi pe la noi pe meleaguri de Romania sa zica asa:))

  6. Mie mi-ar placea sa cobori in strada. Sa ne arati oameni. Locuri obisnuite. Viata de zi cu zi, de luni, de duminica… Cartiere, case, ce vezi tu si iti atrage atentia 🙂

  7. Si eu as dori sa pozezi oamenii, sa-i surprinzi in ipostaze diferite. Ma intereseaza starea sufleteasca a oamenilor din asa- zisa “o alta lume”.

  8. Am citit ieri intrebarea ta si ma tot gandeam ce anume ma intereseaza… Oamenii (obisnuiti sau mai putin obisnuiti)… dar, ceva din peisajul uman, zilnic, ce-ti prinde tie ochiul, subiectiv, nu locuri ci oameni, situatii de viata, etc

  9. Cartierele marginase, cartierele muncitoresti din New York,Ramona, ca n-or sta toti in zgarie-nori si in vile ! 😀

  10. Dorinta mea cea mai mare este sa vad o poza cu NYPD, poate o sa zici ca sunt dus, dar mi se trage de la prea multe seriale 😛

  11. Dojo draga, daca tot iesi la pozat, sa iei aparatul ala mare.
    Experienta mea e cam asa:
    – poze cu o sapuniera mica: oamenii se uitau ciudat la mine. Mai ales ca aparatul imi incapeau in mina lejer si nu se vedea decit cind voiam sa fac o poza.
    – poze cu un panasonic mare, cu obiectiv smecher: oamenii isi schimbau atitudinea instant si deveneau relaxati. Chiar zimbeau.
    Se uitau cu o oarecare admiratie la mine cind ma vedeau cu ditai aparatul legat la git.
    Aaa, si legat de JR si BH: evrei in ambele locuri. Si ramii surprins ca aia iti raspund la orice intrebare. Legata de orice produs. Iti spun si scorurile din benchmarkuri. Nu mai spun de puterea de convingere pe care o au.
    Am cumparat o sapuniera mai interesanta si am plecat si cu acumulator de rezerva si cu husa. La pret redus.

    ps: in sud, pe linga Canon/Batery Park ( ? ) sint niste canale cu apa. Pe alocuri sint niste statui care ies din apa. De parca ar vrea sa se urce pe pereti sa iasa. De obicei nu se vad la prima privire.

  12. Iaca mai trolez olecutica.
    Bisericile. Majoritatea sint mici si au curtile aranjate frumos. Noaptea chiar e usor spooky. Insa merita fotografiate.
    Si as fi fanul numarul unu daca ai face niste poze la catedrala Sfintul Patrick ( 5th cu 50th, east ). Mai ales interiorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.