Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Poa’ sa-mi cada casa-n cap

Cald şi soare. Parcă mai puţin ‘vipie’ ca acum 2 săptămâni, dar New York este încă sub imperiul verii. Prânz. Am întrerupt munca pe net, că s-a întors ‘soarele’ şi a pus întrebarea aia, care le face pe femei să viseze hermafroditism: ‘ce avem de mâncare?’.

Pentru că probabil bărbaţii nu sunt construiţi să se descurce prin frigider, am urcat în bucătărie să-i încălzesc mâncarea şi mai ales să pregătesc şi un sandwich pentru R., rămas la ‘casa cealaltă’ să sclavagească prin ruinele ce se vor transforma într-un nou apartament.

D. şi a mică sunt la nani.

Sau erau … Pe când în bucătărie se auzea doar mestecatul uniform al omului meu, o aud pe D. aproape rostogolindu-se pe scări. Apare în pragul uşii care nu e uşă (bucătăria nu are aşa ceva) iar culoarea ei de obraji abia se distinge de alburiul pereţilor.

‘Voi aţi simţit? S-a mişcat casa!’

Arunc o privire amuzată, ştiind că 1. consumul ei de alcool înseamnă un păhărel mic şi asta foarte rar şi 2. e prânz, deci nu dă cu nasul prin pahare la ora asta. Deci ‘aburită’ nu este. De glume mi-e greu să cred că se ţine, că tocmai culca fata şi avea alte priorităţi decât să-i oprească dumicatul în gât lui iubi. Deci e serioasă.

Înainte să încep să fac miştouri proaste, iubi replică ‘da, am simţit şi eu. A fost un cutremur.’

După care mai muşcă o dată din pâine.

Eu ca la filmele mute. Care cutremur? Aş spune că delirează în grup (a mică e şi ea speriată), dar se pare că încă se mişcă uşor candelabrul.

Mda, deci a fost ceva, iar eu sunt probabila singura între milioane de oameni din zona metropolitană, care nu a simţit NIMIC. A căutat ‘soarele’ nuş’ unde pe net şi cică a fost unul de vreo 5 grade şi ceva pe Richter. Brava, dojo, putea să cadă casa peste tine şi nu simţi nimic. Acu’ drept îi că, mai ales dacă dorm, nu simt şi nu aud nici cutremure şi nici furtuni. La fel de drept îi că acum nu dormeam.

Aş dori deci să raportez o chestie istorică, adicătele că am prins un cutremur în New York, în anul de graţie 2011, dar se pare că l-au prins alţii. Bine şi aşa, măcar mă laud că alţii nu sunt atât de aerieni …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

22 Comments

  1. Nimeni.
    (Bruce Willis joaca in alt film.)
    Bine ca e totul ok.
    Totusi, mai rar asa eveniment.

    • Aveti grija 🙂 concurenta pentru titlul de “salvatorul lumii” este foarte mare 🙂
      Nu numai Bruce Willis… cica vine si Iisus, si Buddha 🙂 numai gasca sfintilor nu-ti incape pe cele 20 degete din dotare 🙂 . Ar trebui parul din cap 🙂 !

    • Saru’mana de link. Deci astia evacueaza Pentagonul si moldoveanca nu simte nimic. Cica si pe Empire State s-au balansat astia un pic. Acu’ drept ii ca te cam bate vantul acolo, asa ca nu stii de la ce e 😀

  2. Daca la 5,8 nu ai simtit nimic, este posibil ca la unul mai mare se ti se para doar ca a fost “ceva”. Este o fericita, stai bine in privinta cutremurelor si nu numai desigur!

  3. Din câte ştiu, dacă stai în picioare ori te mişti de colo-colo în timpul unui cutremur, simţi cu mult mai puţin decât cei care sunt aşezaţi sau culcaţi. Cred ca de asta nu ai simţit tu cutremurul din New York.
    Oricum, reamintesc regula de aur: în timpul cutremurului ghemuiţi-vă în partea laterală a unei mobile masive: pat, fotoliu, comodă etc.

    • Aha .. asta ar explica. eram in bucatarie si faceam naveta intre frigider si ‘pult’, sa fac sandwich pentru R. Soarele era pe scaun, ca manca, si fetele in pat 😉

  4. Ahahahaha, asta da experienta turistica :)))) Pai te puteai lauda cu toate muzeele, nu inseamna nimic daca nu prindeai si cutremurul asta :))) Deci felicitari!

  5. Apropo de sf lumii… ai grija ca in RO vine mai tarziu cu 50 de ani… ( sa suntem in urma) mai bine te intorci acasa ca sa mori de batranete 🙂

  6. Nici eu nu prea simt cutremurile. O data ma jucam pe Xbox si era destul de tarziu. A fost un cutremur mic, dar pe moment m-am gandit cat de tare este sistemul de vibratii de la joystick:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.