Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Orasul Gradina

Mi se ridică tensiunea de câte ori îmi amintesc de tot felul de ‘nume’ din astea fandosite pentru Timişoara. Oraşul grădină, Mica Vienă etc. Pentru că mi se par nişte exagerări, ţinând cont unde este adevărata Vienă (ca şi aspect/civilizaţie) şi unde suntem noi. Se simt îmbunătăţiri şi la noi, dar din păcate în ritmul ăsta tot nu ne merităm ‘porecla’. Şi totuşi astăzi un loc nu prea promovat, m-a lăsat cu gura căscată. Şi mai nou e cam greu să rămân ‘paf’, dar azi s-a întâmplat.

Dacă tot e vreme frumoasă şi am program de ‘lăuze’ cu muncit când mi se arată, ‘soarele’ a decis că ar fi indicat să mişc un pic celulita de pe noul meu scaun ‘directorial’ care pute încă a plastic de bazar, deşi a fost luat de la Selgros. Aşa că ne-am luat cu căţel şi purcel (a se citi el cu aparatele foto, io cu unul şi ‘lentila’ suplimentară), am urcat în dojomobil şi ne-am plasat strategic undeva pe malul gârlei.

Şi ne-am preumblat pe lângă ‘Begheu’ apreciind liniştea şi curăţenia de prin zonă, apoi am luat-o spre UVT şi mai sus spre ‘MeVe’.

M-a surprins extrem de plăcut cât de frumos e amenajat terenul de sport de acolo şi am scăpat şi io o răutate de ne-microbist, că ar fi fost făcute pe când aveam şi noi echipă de Divizia A. Naiba ştie cum şi de ce a fost reabilitat, dar terenul arată ‘occidental’, că tot bălim către ăia din Vest.

Ne-am mai învârtit prin zona MV, numai bine să-mi amintesc cum aproape 20 de ani umblam pe la TVT1 Analog şi Radio Vest, visând să fiu odată om de media. Şi al naibii cum s-a împlinit visul ăsta, de s-a făcut aproape coşmar, la ce salarii de rahat sunt acum în radio. Deh, pe vremea aia, orice rahat de salariu era nemaipomenit, că doar la 15 ani nu prea ai mari probleme existenţiale.

Şi ajungem tot prin spatele ‘Mecanicii’, iar iubi mă întreabă ‘pe aici ai fost în ultimul timp?’ Ultimul timp la mine înseamnă probabil vreo 10 ani, când umblam cu alt inginer, aşa că am rămas ca la dentist, văzând Parcul Mecanicii (că nu ştiu cum îl cheamă şi nici vreo tăbliţă nu am văzut cu numele şi cine l-a ‘ctitorit’).

Una dintre cele 3 arteziene din parc
Banci pe lateral, cosuri de gunoi si CURATENIE
O 'poteca' de apa intre fantani. De mare efect
Arteziene si 'calea' de apa
Sa ne odihnim pe o banca ...
Flori, apa si aer curat

Iubi era foarte amuzat de mutra mea, se pare că ştia despre micuţa ‘comoară’ de la Mecanică. Frumos de tot, aranjat, zic io, cu mult bun gust şi incredibil de plăcut să te plimbi pe acolo sau să respiri aer şi să-ţi laşi gândurile să alerge cine ştie pe unde.

Dacă e să fiu cutră, singura treabă pe care o pot comenta este că nu avem un gazon ‘tipic american’, ăia chiar îs maniaci cu gazonul. Şi poate că nu am găsit o tăbliţă ceva, să ştiu pe cine felicităm pentru un asemenea parc superb. Pentru că merită să-l vizitezi şi este un exemplu că poate ne mai merităm uneori numele de Oraşul Grădină.

 

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. aseara, la o discutie cu o cunostinta am aflat ca in timisoara, intr-un parc, ar fi un pomisor care face niste flori exact ca niste lalele. infloreste chiar in vremea lalelelor. cica ar fi foarte rari prin tara noastra. daca nu-l stii, poate te intereseaza sa-l vezi, cand i-o veni timpul.

      • habar n-am. atat mi s-a spus si mie: parcul orasului din timisoara. ce sa stim noi (ei, ca io cica 🙂 locuiesc in bucuresti acum) ca un oras cat timisoara are mai multe parcuri. asta de la noi din oras e unul singur “mare si lat” si dintr-un capat ii vezi celalalt capat. 🙂
        voi incerca sa obtin mai multe informatii.

  2. da intradevar,parcul din spatele mecanicii arata excelent si poti sa zici ca e curat,nu stiu cum au reusit sa tina curat cu asemenea studenti …

  3. Parcul exista in forma asta de vreo 2-3 ani si este intr-adevar foarte frumos :)Cine l-a ‘ctitorit’? Universitatea Politehnica din Timisoara, cu Nicolae Robu rector.

    • Bravo lor. Am fo’ chiar impresionata de cum arata si inca se pastreaza foarte bine. E clar unul dintre locurile pe care le voi promova si eu celor care vin aici in vizita, ca merita vazut.

  4. Reusite forografii! Zona e superba! Uitandu-ma la poze dau dreptate celor care au ales numele de “Orasul gradina” Seamana mult cu Germania! Verdeeee!

  5. Arata super intradevar, dar nu mai misto decat noul parc din Craiova. O sa fac niste poze cand am timp sa ma duc si o sa le sharez.

    • Inceputul a fost la Craiova, sa o vizitati cand aveti timp. Diferenta intre acum si acum 5-6 ani e ca de la cer la pamant! Si sunt sigur ca o sa fie si mai bine, rupe primarul nostru! 😀

  6. Nu se compora nici o gradina de la noi cu gradinile imperiale.
    Nu zic ca nu sunt frumoase cele de la noi, dar sunt reprezentarea in miniatura a celorlalte.

  7. Mergeam in parcu asta cand eram la timisoara… si totusi te-ai gandi ca ar fi mai populat avand in vedere ca se afla chiar langa atatea facultati

  8. eu inca sper sa avem si noi intr-o zi o gradina in stil peisagistic elaborat, adica ceva gen Versailles, Shonbrunn, sau mai mici ca cele din Tivoli (Italia) Luxembourg (Paris) etc
    Cred ca mai pot spera mult si bine :((((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.