Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oameni si alte jivine

Acesta este Knut. Vă rog să vă uitaţi BINE LA EL şi să vă gândiţi ce sentimente vă încearcă, văzând mutriţa asta. Este un pui de vreo 2-3 luni, un ‘bebeluş’ cu chef de joacă şi curiozitatea oricărui copil. Uitaţi-vă şi mai atent la el şi vedeţi ce nu este OK.

Nu este OK că are doar un ochi. Cineva un nimeni nu a văzut în el un căţeluş adorabil, cu care ţi-e mai mare dragul să te joci, ci doar o chestie pe care o poţi schingiui. Ştiţi cum plânge un animal rănit? UN PUI MAI ALES? Eu ştiu din pacate, pentru că am salvat câteva ‘patrupede’. Ştiu cum nu am dormit noaptea, când lui Junior i s-au făcut infiltraţii, ştiu cum am plâns ca un copil când un câine mi-a murit în balcon, deşi doctorul făcuse tot posibilul să-i salveze viaţa. Ce om jivină poate să scoată ochiul UNUI PUI de câine şi să-l lase aşa? Ce jigodie bipedă poate cauza o asemenea suferinţă şi să se simtă bine?

Din păcate am un răspuns trist: MULTE jigodii de genul ăsta respiră aer aiurea în ţara asta. Un popor ce-şi detestă bătrânii şi vede viaţa ca pe ceva ce-i ‘perturbă’ mersul lucrurilor, un popor pentru care bătaia aplicată animalelor este ‘sfântă’, care nu clipeşte când vede animale chinuite, care nu-şi educă urmaşii să iubească viaţa sub toate formele ei.

Există însă şi OAMENI printre noi, indivizi care reprezintă cu cinste specia asta cică ‘superioară’ şi care au învăţat să aline şi să salveze. Un asemenea OM l-a ‘pescuit’ pe amărâtul de Knut, i-a dat un nume şi şansa la o viaţă.

Aşa arată un cuţu îngrijit şi pe cale să se însănătoşească. Şi poate să uite traumele suferite, dacă este posibil. Knut nu va fi niciodată un câine ‘normal’, pentru că ochişorul nu i-a putu fi salvat. Dar va fi un cuţulache dulce de tot şi plin de dragoste, pentru că aşa sunt ei, plini de dragoste.

Aflaţi toată povestea lui aici. Dacă sunteţi de prin zona Timiş, hai să vedem dacă îi putem găsi o familie ‘definitivă’ şi putem marca un ‘happy end’.

Un OM i-a salvat viaţa, ne mai trebuie un OM care să-i ofere un viitor. Iar Knut va fi un cuţu recunoscător şi iubitor. Aşa cum sunt toţi.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

28 Comments

  1. Eu nu sunt in stare sa omor o gaina ca sa o mananc. Nu imi doresc nici macar pentru o secunda sa stiu ce e in mintea unui om care considera normal sa loveasca un animal.

  2. Fiecare are ce merita mai devreme sau mai tarziu. Nimeni nu scapa de actiune si reactiune

  3. Animalul nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a fi animal, omul insa pentru a deveni om are nevoie de educatie. Sunt unii care resping educatia si atunci devin niste javre.

  4. L-am vazut si pe facebook, mi se rupe inima. E atata de dulce, nu inteleg ce jigodie ordinara (scuze de limbaj, desi totusi consider ca e mult prea frumos spus) i-a facut asta :(. O sa pun si eu acuma o postare cu link catre tine, sper sa i se gaseasca repede o familie.

  5. ăştia care chinuiesc animalele ar trebui şi ei pedepsiţi! ar trebui o lege în acest caz, o lege care să se aplice… prea multe animale sunt chinuite de animale bipede.

  6. Stii care e chestia de care mi-e cel mai rau frica? Cine e in stare sa scoata ochiul unui pui de caine e in stare si sa te violeze sau sa-ti dea in cap pe strada 🙁 O data ce ti-ai depasit greata/teama/retinerea de a face rau unei fiinte vii, granita dintre a omori un animal si a omori un om e foarte fina, chiar inexistenta pe alocuri!

  7. Ideea este ca astia sunt vitorii sociopati…

    Cred ca daca l-as vedea nu stiu cum as reactiona, suntem o mana de oameni care incercam sa salvam aceste fiinte nevinovate si alti indivizi care sunt invatati ca pisicile si cainii au microbi,ca fac rau si alte bla bla-uri cu care li s-au spalat creierele isi spun “Hai la schilodit animale ca e fun “…

    Imi pare nes[pus de rau pentru Knut, se va dezvolta normal doar intr-un camin iubitor si cu multa rabdare… din pacate nu stiu pe nimeni care sa doreasca in acest oment un catel.

    Ma simt neputincios.

  8. N-am putut sa privesc prima poza mai mult de cateva clipe si sunt sigur ca nu sunt singurul ce a avut aceasta dificultate… nu sunt multe de zis sau poate sunt mult prea multe, insa e clar ca sunt mult prea multi oameni dereglati in tara asta, un om normal ce are sufletul unde-i e locul, nu poate face asa ceva unui catelus…

  9. Un tip isi lovea cainele cu piciorul. Eram la vreo cativa metri de ei. Cand am ajuns in dreptul tipului i-am “ars” un picior. Dupa o clipa de consternare a celor doi (stapan si caine) tipul zice “Ia-l” iar cainele sare spre mine …
    Indivizii astia nu trebuie “priviti” din punctul de vedere al cainelui ci, asa cum spune @cartim, al societatii.

    @dojo, stiu ca in SUA, pentru a putea avea un caine trebuie trecut de un examen psihologic in care sunt evaluate dezvoltatrea psihica a individului si compatibilitatea cu rasa aleasa. Daca la asta adaugi si faptul ca nu ar mai fi caini “comunitari” ai putea ajunge la o situatie normala. Plus legea care sa pedepseasca raul tratamnt al animalelor.

    La noi sunt maltratati copii luati in ingrijire maternala si abia daca se sesizeaza cineva. Vezi pe cineva care s-ar preocupa de caini ? Pana una-alta, cred ca tot “corectia imediata” este cea mai aplicabila.

  10. Eu am deja o mata…..dar s-a zbarlit [pielea pe mine cand am vazut ca nu vede decat cu un ochisor…saracutu de el ..dar iata ca ….a avut eva noroc si va veni si pe strada lui soare!

    • Hello!

      Ideea e ca eu as fi foarte de acord ca oamenii care fac rau animalelor (in orice fel, fizic sau psihic) sa primeasca,ca si pedeapsa, acelasi tratament pe care ei l-au aplicat respectivului animal. Cred ca, poate doar atunci, POATE vor realiza ca nu e ok ceea ce fac. Si eu am doua pisici, amandoua salvate (una primita, a doua gasita pe strada, intr-o cutie, cand inca nu avea ochi). Vreau sa spun ca este extraordinar sentimentul pe care il am cand vad atasamentul lor (si vorba aia, sunt doar niste “animale”). Eu totusi cred ca “animale” sunt mai degraba oamenii. TOTI!!

  11. Ce puscarie ar merita toti avortatii astia care schiungiuiesc animalele . In puscarie cu siguranta toti avrotatii astia ar invata sa fie oamnei , dupa ce vor avea parte de un tratament inuman din partea puscariasiilor iubitori de animale !

    Cum e tratat un pedofil in puscarie , asa poate fii tratat si un avortat care omoara sau schingiuieste animale !

  12. Daca l-as prinde pe cel care l-a mutilat , poate ca nu i-as putea face acelasi lucru ca-s miloasa din fire dar l-as pune la ceva chinuri . Oribili suntem fata de bietele necuvantatoare ce ne accepta tacute toate toanele. Am salvat ceva animalute la viata mea , ultima salvata se tavaleste grasa pe covor …

  13. Ma intreb: care e omul si care e animalul din faza asta? Cum pot anumiti…sa faca asa ceva…oare acesti dementi…nu stiu ca in orice situatie un animal iti este credincios? Il certi cand greseste…din joaca dar el tot vine bucurandu-se cand te vede…Cum sa poti sa faci asemenea atrocitate? Oare acele persoane nu s-au jucat in viata lor cu un catel sau o pisica? nu au simtit sentimentul care il imparti jucandu-te cu ei? ce animal …de om a facut asa ceva? dati-mi unul pe mana…sai daca nu ii place…sa nu ma plateasca…
    Eu am acasa un caine lup si o catelusa soricar.Lupul l-am luat noi sa ne pazaeasca curtea iar “soricareasa” a venit de mica la noi.Pisica nu pot sa tin ca lupul…e lup cu pisicile si nu am putut sa fac nimic sa il schimb.Imi pare rau ca sunt asa de departe caci l-as lua eu…cred ca se va gasi o persoana iubitoare de animale sa il ia , sa il iubeasca.Va oferi o iubire neconditionata.Si sper ca cel care i-a scos ochiul…sa piarda mult mai mult…pe bune !

  14. l-as ajuta cu mare placere,dar din pacate stau la camin in timisoara:(,sper sa isi gaseasca un stapan binevoitor care sa aibe grija de el!

  15. Da, Tomata cu scufita si Cartim si Lucian si Nebunia si Dana si Doina si…multi altii (ce mai, toti) au zis mai bine decit as fi putut spune eu. Suntem o specie… Mie-e rusine mie ca sunt om, alcatuit la fel ca acest ne-om de facu asa prapad unei fiinte nevinovate. Cum sa faci asa ceva? De ce? Ingrozit si revoltat. Of, catelusu’ mic… Plinge LS.

  16. Stefan, ma uimeste de cele mai multe ori cat de “bestie” poate sa fie un om…care e “om” si care e caine?

  17. Cred că mi-ar fi mai ușor să chinui un om decât un animal. :)) Glumesc, sorry, glumă proastă.
    Îmi pare atât de rău că nu am voie să țin animale în casă … altfel l-aș fi luat eu cu mare drag. Sper să-și găsească un stăpân bun 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.