Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Social Media Summit Timisoara: Bogdana Butnar

Nu există măsurători de Social Media. Le-am inventat noi să ne simţim bine aici 🙂

Măsurătorile sunt o irealitate. Nimeni nu vine să ceară like-uri. Lumea vrea să vândă. Noi am inventat un ecosistem prin care ne autopropagăm. Mii de like-uri şi 3 beri vândute.

Noi planificăm campaniile pentru media, deşi trebuie planificate pentru vânzări.

Nu sunt legături între măsurătorile dintre departamente. Marketing şi product/sales. Primii cheltuie banii, ceilalţi trebuie să-i facă. Acum avem şi unul de social media pe care şi cel de marketing în dispreţuieşte.

Chiar dacă cele 2 departamente iniţiale se mai şi înţeleg între timp .. acum apare al treilea cu like-uri, nu doar awareness şi cantitate vândută.

SM nu merge pe ideea să te transformi în ‘cool’, pentru că CEO nu gustă bloggerii şi prostii din astea, nu îşi ia banii din like-uri, ci din BANII produşi.

Când vinzi, măsori units, nu likes.

Pasul următor este să ne împrietenim cu cei de la sales. Există o legătură între likes, trafic şi vânzări.

Nu e ‘cool’ să vorbeşti despre hectolitri de bere, aşa că povesteşti despre likes şi trafic.

Share of target: câţi stupari (clienţii noştri de ex) sunt în SM şi în România. 5 stupari în total, 3 îs prezenţi în SM.

Share of authority: twitter are x%, facebook are y.

Aşa îţi dai seama cât e de important sectorul respectiv pentru promovarea ta. Aşa ştii unde să te implici. Poţi spune unde e targetul, unde te implici, aşa primeşti şi banii. La final ai rezultatele. Aceşti noi clienţi pe care i-am ‘atins’ ne aduc vânzări în plus.

Nu stabilim obiectivele SM fără să le legăm de business. Trebuie să facem bani. SM ne ajută să ne creştem business-ul, deci obiectivele trebuie legate de cele de afaceri.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. Ah, ce mi-a placut prezentarea ei, a fost funny si a si oferit informatii super bune. Nu stiam eu ce butonezi tu acolo de zor, vad acum ca ai postat in timp real. Congrats.

  2. “Există o legătură între likes, trafic şi vânzări” : as fi curiasa cam care e ratia intre like-uri si vanzari pentru un produs cu o campanie de vanzare SM only ?

  3. pana acuma Bogdana Butnar a fost cea mai tare,continui cu cititul la restu,sa vad:D, mi-a placut ca a zis ceea ce ma asteptam..nu like-urile iti genereaza vanzari si dinastea..ca multi vor X mii de like-uri,dar degeaba daca ei nu au vanzari..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.