Totul porneste dintre urechi

Totul porneste dintre urechi

În dimineaţa conferinţelor SMS, după ce am lăsat în sală una-alta, am ieşit ‘la o cafea’ cu puţinii bloggerii şi ne-bloggeri veniţi la eveniment. Eram cred vreo 4 iniţial în hol la ‘Timişoara’. În faţa  mea un tip înalt şi arătos, de care am făcut imediat mişto că era cu iPad-ul după el, după care ne-am luat la alte vorbe.

E ‘tipul cu Alergotura’, îmi spune şi Cristina, că io era ca picată de pe Marte. Drept îi că am întâlnit mulţi oameni săptămânile astea şi, deşi pe unii chiar îi ştiu de pe net, nu fac mereu legătura.

Mintea mea de femeie îl etichetează imediat: gagiu mişto. Între timp, trecând la alte discuţii, vine vorba: ‘am slăbit 35 de kile’. Încerc să-mi imaginez cum arăta la ‘greutatea’ respectivă, dar imediat renunţ. N-are rost să-mi stric plăcerea de a-l privi. Arunc însă nişte vorbe de apreciere, pentru că sunt impresionată. Îmi place să aud cum oamenii, prin voinţă reuşesc ceva. ORICE. Să se lase de fumat, să slăbească, să prindă un job dorit, să fugă un maraton etc.

Vă dau un link către povestea lui, pentru că merită citită.

Nu ştiu sigur dacă am pus poza asta pe blog sau dacă am scris despre ea. Nu mai ţin minte, dar m-a impresionat ideea. Este o reclamă pozată undeva prin Manhattan, mergând spre Intrepid Museum.

‘Nu există obstacole. Doar provocări.’

Am cunoscut oameni care au pornit ‘de jos’ şi care au reuşit. Am cunoscut oameni care s-au lăsat de ‘vicii’, doar pentru că au decis că este momentul să se schimbe. Am cunoscut oameni care, iată, au dat juma’ de om de pe coapse, pentru că au avut puterea să-şi asume toate provocările pe care le presupune o asemenea schimbare.

Nu mă pot lăuda cu chestii enorme, pentru că slabă am fost mereu, de fumat nici n-am încercat. Sunt plictisitoare faţă de oamenii ăştia care şi-au dat viaţa peste cap în cel mai frumos mod, doar pentru că acolo între urechi ceva a fost mai puternic decât orice.

Am reuşit mereu ce mi-am pus în cap, asta este drept. Am vrut un job la radio la 15 ani. La 20 de ani l-am avut, cu toate sacrificiile necesare. M-am ‘lăsat’ de acest vis doar pentru că nu mai corespundea aşteptărilor mele (salariul, fie vorba între noi, că munca în radio e superbă). Am ajuns web designer pentru că m-am încăpăţânat să fac asta, lucrez pe ‘pielea mea’ pentru că asta mi-am dorit.

Mi-a plăcut mult ‘reclama’ aceasta pentru că de multe ori reuşim să mutăm munţii doar pentru că ne punem asta în minte.

Veţi spune că viaţa ne dă şuturi când ne aşteptăm mai puţin. Da, face chestia asta. Sunt oameni care au cazut la pământ de multe ori şi s-au ridica mereu. Sunt oameni care au fost doar puţin încercaţi şi au ales să spună ‘nu pot’. Nu avem control asupra acestor întâmplări, dar putem alege să avem o reacţie. Şi, cine ştie, poate odată ne vom putea lăuda că am slăbit 35 de kile. Sau că am devenit artişti de succes. Sau doar că am făcut faţă provocărilor.

Orice share ajuta. Multumesc.
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

12 Comments

 1. Multumesc de ganduri.
  S-alea pozitive s-alea pozitive 🙂
  Car ipadu dupa mine temporar.
  Am un tel de v-o 4 ani, si nu prea stie el net la nivelu’ lu’ 2011

  • dojo

   Cata, stii ca-mi place sa ‘butonez’ oamenii 🙂

   Io am un net atat de bun pe telefon, ca lipseste cu desavarsire.
   In rest .. cu mare placere. Chiar mi se pare ca esti o inspiratie buna pentru toata lumea, chiar si pentru cei care nu au de slabit.

 2. Cata Cindea

  Frumos articol si frumoasa tema cea noua de blog. Congrats 😀

 3. eLena

  Dojo, de cand cu tema asta noua,(faina apropo)se incarca blogul mai greu, ramane blocat vreo 10 secunde inainte de a se fi incarcat pana la capat. Stiu sigur ca nu e problema la mine(poate se autosesizeaza si altii in acest sens) vezi, poate o gasesti la tine:)
  Nu mi-e tragic, dar am vrut sa te anunt.

  • dojo

   Elena, saru’mana de avertizare. La mine se incarca OK, dar nu strica sa arunc un ochi peste el sa nu se ‘zbangheasca’ ceva 🙂

 4. ei ei,Dojo dc tachinez omul ca e cu ipadul?:D. conteaza foarte mult sa ai vointa ca sa incerci sa realizezi ceva,ca daca zici din prima “nu stiu,nu pot” atunci clar ca o sa o lasi balta si cu asta basta..te apreciez ca ai realizat ce ti-ai dorit si sper sa fie tot asa si in continuare si sa iti dau numa vesti bune:D

 5. Sunt de acord cu tine! Vointa este cea mai importanta atunci cand vrei sa realizezi ceva!

 6. Daca ti-as povsti viata mea DOjo…ai vedea ca acesta este unul dintre pricipiile mele de baza!

 7. MARIA S.

  “Sa lasi in urma ta o lume mai buna, fie intr-un copil sanatos, o gradina ingrijita sau o conditie sociala emancipata;sa stii pur si simplu ca cieva a respirat mai usor doar pentru ca tu ai trait. Asta inseamna sa ai succes!” Ralph Waldo Emerson
  Acest lucru se face numai cu vointa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.