Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Asigurari Asirom .. mai asteptam

S-a făcut o săptămână şi mai bine de când m-am ‘contrat’ cu o Dacie în oraş. Am fost în aceeaşi zi la asigurări (Asirom, în cazul vinovatului) şi s-a făcut o primă expertiză de către un angajat de-al lor, cu urcat maşina pe ‘cric’, şi făcut lista de chestii paradite. Frumoasă listă, n-am ce zice. Omul a fost super amabil, a studiat atent maşina şi a marcat tot ce trebuie reparat şi schimbat.

A doua zi dimineaţa am fost la Autoglobus, de unde am luat maşina, acolo fiind preluaţi de un domn ce mi-a mai reparat maşina acum 2 ani, când mi-a lovit-o un vecin în parcare. A făcut o altă constatare şi a pregătit actele de trimis la Bucureşti, pentru că de acolo se dă aprobarea pentru pornirea lucrărilor. M-a sfătuit să sun undeva pe marţi, pentru a-i îmboldi pe cei de la Asirom, despre care spune că se mişcă foarte încet. Chestie deja confirmată.

Am lăsat sunatul pe astăzi (JOI deci), să nu spună lumea că-s ţaţă, mai ales că nu le am cu luatul la întrebări. Da, sunt un preş de om. Astăzi am încercat să dăm de cineva de acolo, pentru că încă nu am primit niciun semn. Am primit 3 numere de telefon, de genul “sunaţi aici, ba aici, ba aici”. Contactul meu ar fi un domn pe nume Andrei Radu, de care nu putem da sub nicio formă. Ni s-a făcut legătura cu numărul lui, telefonul sunând aproape o jumătate de oră. Da, avem pasiuni din astea, să aşteptăm să răspundă cineva.

Aşa cum mi-aţi răspuns voi la telefon, mi-a răspuns şi domnul respectiv.

Să recapitulăm:

  • am avut accident în 25 octombrie, dosarul există din 25 octombrie, ora 12, dacă nu mă înşel
  • service-ul aşteaptă un OK pentru a demara lucrările. Care lucrări vor dura, pentru că e nevoie de piese etc.
  • NU am primit nicio veste de la Asirom.
  • NU este accident din vina mea, ci a asiguratului lor care, fie vorba între noi, nu ar avea ce să caute la volan la vârsta asta
  • plătesc 10 euro PE ZI pe o maşină ce nu se poate folosi. Roata din stânga stă strâmb, deci orice plimbare poate agrava situaţia. Vorbim despre o maşina în PERFECTĂ stare până acum (vreo 23 de mii de km)
  • stau să-mi buzăresc omul pentru orice ieşire, pentru a nu mai da bani şi pe taxi
  • au trecut deja 9 zile de la accident, iar eu nu ştiu nimic. În condiţiile în care cu Generali, firma asiguratoare a celuilalt ameţit (vecinul de mi-a lovit-o în parcare), în 5 zile am avut maşina ŞI REPARATĂ.

Iar eu în acest moment scriu chestii pe mail către onorabili domni de la Asirom şi aştept ca undeva acolo cineva să aprobe un dosar de daune. Pentru ca eu, PARTEA VĂTĂMATĂ, să ajung peste alte săptămâni să mă folosesc de maşina mea, care odată era NOUĂ şi frumoasă.

UPDATE: Azi-dimineaţă la ora 8 am fost sunată de un consultant Asirom pentru a discuta dosarul, peste 6 ore dosarul este deja rezolvat. Deci se poate 🙂

Următorul pas este să intru în legătură cu cei de la service, pentru a vedea ce piese trebuie cumpărate şi cât de repede putem repara ‘căruţa’.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

20 Comments

  1. foarte simplu… asa-i la noi.. ROMANIA Dojo..e ceva de genul, welcome back in Romania :D,sper sa rezolvi cat mai curand si cu cat mai putini nervi;)

  2. Un prieten de-al meu a stat o luna pana au zis cei de la Asirom ceva si asta dupa ce s-a folosit de alte cunostinte. Nu pot sa zic decat succes.

    • E dificil cand esti pus in situatia de a decide cine e vinovat sau nu… Cu toate astea, daca politia a constatat ca soferul asigurat este vinovat, nu cred ca o companie de asigurari ar trebui sa se impotriveasca acestei decizii.

  3. Buna, Roxana. Citec de mult blogul tau dar nu am comentat pina acum… Pot sa-ti sugerez o rezolvare? Am patit ceva asemanator, mi-a lovit masina un ametit care a trecut pe rosu si avea polita tot la Asirom. Ca sa nu astept o vesnicie, am reparat masina pe Casco-ul meu (am asigurarae la Allianz) fain-frumos si rapid si i-am lasat pe cei de la Allianz sa-si recupereze banii cum or sti de la asirom. evident ca ei, cu armata lor de avocati, n-au avut probleme sa-si recupere cheltuielile. Iar polita mea nu a a vut de suferit, nu mi-a marit nmeni rata de asigurare pentru ca acidentul nu a fost din vina mea sau cu autor necunoscut, cei de la allianz si-au recuperat banii si eu am fost multumita. In alta ordine de idei, scrii minunat, cred ca esti un om extraordinar si mi-ar face mare placere sa te cunosc. poate, cine stie, o sa ajung prin timisoara, desi e cam departe… (sunt din bucuresti). O seara buna si sanatate!

  4. Rău îmi pare că trebuie s-o spun, dar cei de la asigurări nu sunt mai puţin bandiţi decât cei din alte domenii. Soluţia pe care am găsit-o noi sunt relaţiile quasi-personale cu agenta noastră de asigurări, felicitări şi daruri de toate aniversările şi toţi sfinţii, şpagă la fiecare eveniment, chiar dacă, până acum, nici unul nu ni s-a datorat nouă. Trăim în România…

  5. Am fost sunata in dimineata asta. S-a primit plangerea de ieri si trebuie rezolvata. Mi s-a promis ca se va contacta service-ul pentru a se da OK-ul. Sa vedem cat dureaza 🙂

    • Buna. Exact pe 25 octombrie, dar seara, am avut si eu accident, din cauza unei proaste care cica nu m a vazut. Din nefericire pentru mine, avea tot asigurare asirom, si astept inca sa soseasca piesele. Piese care, vor sosi poate anul asta…Sunt disperata, imi vreau masina inapoi. Ii sun mereu pe cei de la asirom si primesc mereu acelasi raspuns: ca pisele vor sosi in cursul saptamanii viitoare…si ascult aceasta replica aproape in fiecare zi. Ce e de facut? Casco nu am, deci….

  6. Dojo draga, eu zic sa te pregatesti cu un munte de rabdare. Acum 2 ani cred, frumosul meu Seat a fost izbit in plin de un cretin cu un SUV care a iesit de pe cedeaza, cu pedala de acceleratie la pamant pe motiv ca il claxona ca nebunul, cel din spate. A intrat direct in mine, m-a bagat pe contrasens unde am avut noroc ca nu am intrat in altii. Omul era asigurat tot la Asirom, societate de rahat in despagubiri. Si zic asta cu mana pe inima dupa ce:

    -am facut constatare pe 15 decembrie si am transmis dosarul la Asirom.
    -service-ul a primit acordul de cumparare a pieselor de la Asirom pe 15 ianuarie dupa ce le-am facut o vizita in persoana celor de la Asirom unde am facut scandal caci nimeni nu stia nimic de stadiul dosarului meu.
    -dupa montarea piselor s-a mai facut un deviz suplimentar de vreo 1000 de lei pentru ca nici unul din lunaticii de la service nu au vazut ca torpedoul de abia se poate deschide si inchide. Facut aviz suplimentar,aprobat din nou in 2 saptamani dupa inca o vizita la sediul Asirom.
    -Dupa toate acestea, m-am trezit ca Asirom a platit pentru piese dar nu sunt de acord cu numarul de ore facturate de service. Rezolvarea acestei situatii a durat din nou aproximativ doua saptamani.

    In tot acest timp, eu parte vatamata, am fost lipsit de masina pentru vreo 2 luni si ceva, am consumat timp si bani sa ma cert cu jegosii astia, timp in care tampitul care a iesit de pe cedeaza si-a recuperat permisul si a putut conduce fara probleme si stres.

  7. Eu am avut probleme mari cu tamponarile prin oras, am fost lovita de 2 ori in 3 zile in bara din spate. De cate ori o duceam la service, de atatea ori ramanea uimit mecanicul…cred ca am adunat cam 10 reparatii…

  8. Vreau si eu un sfat.Ce pot face in final pt a urgenta acordarea de catre cei de la asirom a inceperii reparatiei?Cazul meu este mai special deoarece valoarea pagubei se ridica la cca.25000 ron

  9. Adi, mi-e mila de tine 🙂

    Pai facut scandal cum trebuie, pusi pe linie cei de la ANPC … Se pare ca numele lor este iubit de multi agenti economici, in general, cand ii aduci in discutie, imediat incep sa se rezolve multe chestii ‘insurmontabile’ anterior.

    BAFTA si tine-ne la curent 😉

  10. Generali o firma de teapa la asigurarile de locuinte!
    12 Februarie 2013
    Contract semnat cu agentul de asigurari UGLAR ZSOLT din Satu Mare
    Polita Nr. 1000010546094 (prima firma)
    Polita Nr. 1000040546406 (a doua firma)
    Am incheiat la ambele firme pe care o administrez, cate o asigurare de locuinta pentru bunuri?,
    Cu consultantul am stabilit punctual fiecare bun ce valoare are si care sa fie suma de despagubire in caz de necaz!
    Dupa multe polite de asigurare platite la Generali? la prima dauna se ascund dupa randuri din contract! si iata cum..
    Cand am incheiat polita de asigurare pentru sediul social, am precizat agentului de asigurari Generali, ca in caz de: curent de aer, grindina, inundatii din cauza unei conducte? orice s-ar intampla sa fiu asigurat 100%, mi-a zis ca va costa mai mult, am acceptat, iar cand a imprimat polita, am intrebat de ce nu sunt scrise toate eventualele situatii????
    Raspunsul a fost: nu putem trece toate cele, curent de aer spre exemplu pentru ca e normal sa se despagubeasca ?nu ai interes sa-ti spargi un geam sa ti-l inlocuim pe una identica, nu putem nici 40 de pagini sa trecem cu posibilele situatii, este un imobil asigurat, ce nu este din vina ta si se distruge se despagubeste in limita valorilor pe care le-am stabilit??
    Mi s-a parut un raspuns ok, am semnat si am plecat.
    Dupa cateva luni, din cauza unui curent de aer, un abajur s-a spart in valare de aproximativ 100 de euro, nici in gand nu mi-a fost ca o firma ca Generali sa fie atat de neserioasa, imi trimit un raspuns oficial cum ca era asigurat intr-adevar dar nu reprezinta un risc, nu a fost detaliat in polita!!!!! dupa ce eu am cerut sa fie trecut, am platit mai mult sa diu asigurat 100% iar acum se ascund la prima dauna dupa randuri din polita pentru 100 de euro!
    La a doua firma, am asigurat iar la valori destul de mari, aparate de aer conditionat, bunuri din cladire? punctual fiecare bun si cu valori definite, polita evident a fost mai scumpa, iar la prim adauna, cand la intretinerea aparatelor de aer conditionat un angajat s-a dezechilibrat cu scara si a picat cu aparat de aer conditionat cu tot de la o inaltime de 4 metri, el trebuia sa mearga la doua sedinte de recupereare cu umarul, aparatul rupt bucati?.
    A venit evaluatorul, era evident si pentru el ca DA, se va plati, aproximativ 4-5.000 de lei evaluat, ce raspuns primim de la firma Generali!
    A fost intr-adevar asigurat dar nu a reprezentat un risc!
    Doresc sa-mi pastrez anonimatul, dar cineva are vreo intrebare, sau doreste sa-i trimit notificarea primita de la Generali, ca sa vedeti cum se ascunde o firma GIGANTA dupa randuri va rog sa ma sunati la numarul de telefon 0748 059 401 si va trimit prin mail notificarea!
    Acest anunt va fi pus pe cat mai multe bloguri, ca sa nu patiti cum am patit eu cu cele 2 firme, sa va puteti alege o firma serioasa de asigurari si nu una ca firma de asigurari GENERALI!
    O zi placuta!
    Firma care niciodata nu va mai face asigurari la GENERALI si tuturor cunostiintelor voi impartasi experienta dezgustatoare cu ei!

    Citeste mai mult: https://www.avocatnet.ro/content/articles/id_31656/Politele-RCA-in-2013-Vezi-tarifele-societatilor-de-asigurare.html#ixzz2VzoRoPwl
    Follow us: Avocatnetro on Facebook

  11. Am o problema asemanatoare, am mers la casco pt cateva lovituri si zgarieturi mici m-i sa deschis 2 dosare de dauna ….ei stiu mai bn dc , dupa evaluare am dus masina in service si acum sa-u facut 3 sapt fara ca cineva de la daune sa raspunda la tel. Dosarul este in mainile dlui Andrei Radu care este de negasit. Am nevoie de masina ,lucrez in Italia si am reusit sa pierd si postul de mumca datorita rapiditati lor. Dak cineva ma poate ajuta cu cva sfaturi. Va multumesc anticipat

  12. Am uitat sa precizez ca numele asigurari este Asirom si ca masina sa reparata fara nici o aprobare dar o tin blocata in service pt ca nu au primit nici acept de plata dar nici macar cel de intrare in reparatii. O zi buna

  13. IN 30 ianuarie am avut un accident ,un batran cu un golf trei mi-a taiat calea vrind sa intre pe o straduta laturalnica ,din el am ricosat intr-un stalp si am facut masina praf.am sunat la politie,am facut proces verbal lui i-a luat carnetul ,am fost la ASIROM a venit agent constatator si nu am mai primit nimic de atunci IERI 12 februarie dupa multe insistente am reusit sa aflu ca domnilor de la ASIROM li se pare ceva dubios in producerea accidentului si vor cere invetigatii suplimentare .Stie cineva ce e de facut in acest caz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.