Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ola, Spania!

Nişte updates .. aşa rapid: am mutat blogul pe serverele Webfactor. La prima impresie: e OK. Am primit ajutor la transferul bazei de date pentru învăţăm.net (că e destul de mare şi mi-ar lua o viaţă să import baza de date în browser), au fost prompţi şi siturile se mişcă sensibil mai bine. Deci momentan recomandăm 🙂

Am iniţiat propagarea de NS-uri duminică seara şi normal că am uitat să modific datele pe config-ul de pe noul server. De asta aveam erorile de ieri. Mulţumesc cititorilor care mi-au scris să mă tragă de mânecă, e bine să ştii că, dacă se întâmplă ceva aiurea, sunt oameni cărora le pasă. Mă înclin.

N-ar fi fost eroare o zi întreagă în mod normal, că doar dojo e online de la 9 dimineaţa până la miezul nopţii. Doar că ieri dojo avea altele pe cap.

Pentru că nu mai aveam stresul cu maşina (am scos-o de la reparat de zile bune) şi pentru că ne place să fim mereu ‘călătoriţi’, ne-am luat de mânuţe să facem o călătorie spre Spania. Planul era cam aşa: pe la 12 plecăm din Timişoara cu un Wizz, ajungem în Valencia undeva pe la 3 şi ceva, ne plimbăm prin oraş şi facem poze, apoi la 10 plecăm spre Malaga cu Ryanair şi de acolo cu busul câţiva kilometri spre Fuengirola.

Dar planul de acasă ..

Din Timişoara avionul a plecat după ora 13. Ceva probleme la o uşă, drept pentru care ne-au dus la Katowice. Da, în Polonia. Acolo am mai ars gazul în aeroport vreo oră şi ne-a luat o oră să ajungem la Valencia. În loc de ora 15, s-a făcut ora 18. Deci plimbat prin oraş .. cu altă ocazie. Avem un ghinion la faza asta .. escala de 7 ore în Amsterdam acum 3 luni s-a transformat în 2 ore, că nu am urcat în avionul planificat. Acum 3 ore pierdute amboulea. Bine că aveam legături la distanţa asta, că rămâneam naibii prin vreun aeroport.

Am ajuns în Fuengirola după miezul nopţii, am testat imediat netul, că doar de azi muncim, am setat baza de date şi ne-am plimbat prin localitate. Am revenit la ora 3.

Vremea este SENZAŢIONALĂ. Din ce am înţeles, sunt destui nebuni care mai stau la plajă, acum stau pe balcon, pe fotoliu şi lucrez. Vecinii fac chef sau ce mama ciorilor, că aud niscaiva muzică ‘spaniolească’. Digerabilă însă, deci îi iertăm. Am făcut şi nişte poze aşa la grămadă ieri noapte. Le urc aici să ne delectăm.

Suntem deci pe aici până pe la începutul lui ianuarie .. vă ţin la curent …

Imediat cum ieşim din ‘bloc’. Clădiri cochete şi curăţenie (se spală cu detergent pe jos).

Trandafiri japonezi înfloriţi, palmieri şi alte ‘orătănii’ de genul acesta.

O străduţă străjuită de palmieri.

O ‘promenadă’ la două noaptea. Noi şi dracu’ pe acolo.

Şi casa lui Doamne-Doamne cu nişte plante suficient de mari, încât să fie interesante. O staţiune extrem de curată şi de cochetă, bănuiesc că avem multe de văzut pe aici.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

18 Comments

  1. Niste paella cu fructe de mare, musai musai. Eu n-am pus piciorul in Spania decat la Sevilla, unde as fi putut sa asist la o corrida. Dar n-am avut nici sange pentru asta, nici chef sa cheltuiesc asa vreo 30 de euro de caciula. Asa ca am vizitat numai locul cu pricina.

    • Shit. Fructe de mare .. sa vedem cum pica astea la stomac. La corrida nu m-as duce nici platita. Chiar nu este genul de chestie pe care sa doresc s-o vad.

      Carmen, saru’mana de idee, am notat.
      Oana, danke de urari 😉

  2. Fructele ar trebui mancate pe stomacul gol ca altfel sunt agresive in combinatie cu alte mancaruri.

  3. Ce tare de tine… noi inghetam de frig pe aici si tu te plimbi in tricou:))
    Si blog-ul merge foarte bine! Am uitat ca vrei sa il transferi, si nu stiam de ce nu merge zilele astea…

  4. Oh goodie, ai plecat la căldură! 🙂

    După ce mai prinzi câteva zile de căldură, oameni, peisaje etc sa ne spui și nouă cum e per ansamblu atmosfera – ne tentează și pe noi să scăpăm de frigul românesc pentru câteva luni 🙂

    • Am fost azi cam o ora prin localitate, e misto de tot. Pun niste poze cat de curand. Momentan is absolut incantata 🙂

  5. Misto tare pe acolo. Si mai misto ar fi sa ai si un mic cotet de vacanta :). Sau sa fie mana ta de artist fotograf ? :))

  6. M-ai omorat…fotografiiile aste sunt facute cu tepied nu??..ca daca le faci din mana ma ia capu…nu au cum sa iti iasa asa! decat daca ai vre-un 1dx!

  7. Te citesc de ceva timp si n-am comentat niciodata pt ca mereu citeam intr-o pauza la munca. Azi insa imi fac ceva timp pt ca, eu unul, am locuit timp de 4 ani in Malaga iar Bénalmádena si Fuengirola erau statiunile mele preferate pt plaja. Trei sfaturi vreau sa-ti dau:
    1. daca vrei sa mananci fructe de mare te sfatuiesc sa mergi in Málaga la chiringuito(cherhana spaniola) “Maria”- o ensalada mixta cu o portie de calamares fritos si o cerveza acolo pot converti chiar si un dusman declarat al fructelor de mare intr-un mare fan!(asta e in zona Pedregallejo)
    2. evita Marbella(un orasel cu nimic deosebit de multe altele din Spania) si mergi un pic mai departe, la Puerto Banüs, asta daca vrei sa vezi un port superb si cum traiesc oamenii cu adevarat bogati din lumea asta!
    3. Nu in ultimul rand, tot in Málaga, zonele de distractie studenteasca sunt centrul vechi si zona Teatinos – eu personal iti recomand a doua varianta(acolo sunt vreo doua cervecerii cu autoservire super cunoscute si tot acolo sunt si unele dintre cele mai bune localuri de “tapas”); si fiindca am pomenit de tapas nu trebuie sa eviti Gránada(e la 100km distanta de Málaga) pt ca acolo chiar ai ce vizita( palatul Alhambra, statiunea montana Sierra Nevada, localuri de tapas unde cu 6€ bei 5beri si mananci pe saturate, etc…)
    Ar mai fi multe de spus dar cu timpul nu prea ma inteleg bine,asa ca sper sa-ti fi fost de folos… Hasta pronto y que os divertais !!

    • Katalin, multumesc pentru sfaturi si pentru ‘curajul’de a comenta. Sper ca de acum sa fii activ, ca asta-i rasplata pentru noi: comentariile voastre 😉

  8. din punctul meu de vedere ai ce vedea in spania, ca eu am stat 7 luni acolo cu sotia mea si e foarte frumos , dar noi am stat in huelva. asa ca profita de timpul petrecut acolo si distreazate .Ideea e ca in anotimpu asta sunt foarte dese ploile dar e mai placut decat frigu din romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.