Google + Mozilla = Love

Google + Mozilla = Love

Mare dragoste, nu oricum. Google vor plăti undeva pe la 300 de milioane de dolari pe AN pentru ca Firefox sa aiba ca homepage default google.com

Suma pare şocantă, dar s-a ajuns aici pentru că şi Microsoft erau interesaţi (să-şi înfigă Bing-ul), iar Yahoo nu s-ar fi supărat să-şi mai promoveze puţin situl, că tot mai are mult de recuperat în faţa marelui G.

Mai multe detalii

17 Comments

 1. Si eu folosesc tot la fel. Am incercat Opera la sfaturile multor oameni, insa nici pe departe nu se apropie de Mozilla.

 2. Shoptimist

  E un lucru bun, asa cei de la Mozilla vor avea fonduri sa dezvolte Firefox.

 3. Şi pe România s-ă aibă prestabilită căutarea “Românii sunt deştepţi”. 🙂

 4. Aha!

  Stirea este imbucuratoare pentru mine … deoarece ma obisnuisem cu toolorile de mozila si astept in continuare de la ei updateuri. Facand afacerea cu bing … google presupun ca ii taxa si nu aveam alternativa decat crome. Din punctul de vedere al faptului ca se punea defaultul bing nu ma deranja … e destul de usor sa modifici motorul de cautare default pentru un browser.
  Insa datorita “plugin containerului” care se umfla si laptopului slab cred ca in curand (daca nu rezolva mozila problema “umflatului” respectiv) o sa trec pe crome ca si browser default.
  Pe de alta parte … raman la IE pentru teste de html avand o cota importanta de utilizare pe piata.

 5. morpheus

  Totusi, e o suma mult prea mare ca sa o arunci asa … practic pe nimic.

  • dojo

   Pai cum pe nimic? TOTI utilizatorii de firefox, care nu este putini, au presetat homepege-ul google. Pana si io l-am lasat asa, ca mi-e mai comod sa intru pe mail, news, search si alte daravele 🙂

 6. morpheus

  Utilizatorul poate seta homepage-ul in Firefox in 20 de secunde. Oricum cine vrea sa foloseasca Google ca si motor de cautare, il va folosi.
  Cred ca utilizatorii Firefox sunt suficient de informati pentru a-si urma propriile alegeri. Daca vreau sa fie homepage-ul setat la Google, il voi seta. Daca e deja setat asa, dar nu imi place, il voi schimba.
  In privinta sumei: 300 de milioane anual reprezinta cam 3 sferturi din profitul net al AMD. Merita sa dai atatia bani doar pentru asta ? Mai bine i-ar fi adaugat la bugetul pentru dezvoltarea Chrome-ului.

  • dojo

   Morpheus, Google invart MILIARDE. 300 de milioane sunt bani marunti pentru ei. Si iti dai seama ca s-au facut niste ‘calcule’ inainte, cuget io. Clar ca is sume uriase pentru noi, dar la astia altfel se pune problema 😀

 7. Si totusi Firefox parca se prosteste cu fiecare noua versiune aparuta.

 8. Cu acest parteneriat, castiga ambele parti… E drept ca nu putem sa comparam Google cu Mozilla, insa cei din urma chiar castiga in acest mod…

 9. Descultii-europei

  De cand am instalat windows 7 merg pe chrome care se misca de 100 de ori mai ok si nici nu mananca atatea resurse ca firefox.
  Imi pare rau dar firefox a cam pierdut …l

  • dojo

   Io le folosesc simultan. Nu prea pot zice ca imi place unul mai mult .. fiecare are plusuri si minusuri

 10. Pe mine ma bucura acesta dragoste pt ca pe ei doi sa zic asa ii folosesc cel mi mult!:))..deci…Casa de piatra cum se zice!

 11. Stefan

  Si eu folosesc tot monzila+ (bineinteles) google doar cand ma ocup de site-uri, e mult mai bun pentru asa ceva, dar daca e sa navighez, mi-e mult mai usor pe un Opera.

 12. Ghici ce? Eu folosesc opera si tot goguule am setat ca default. In 5 secunde de la instalare, deja modificam adresa. Inca o secunda si gata!
  Apropo, de ce nu foloseste, nimeni, Opera? Ma rog, sunt destui care folosesc, dar de ce nu folosesc mai multi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.