Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Incercăm totuşi?

Printre echipele de pitici pe creier pe care-i deţin mai este unul legat de momentele alea ‘faine’ în care unul şi altul, auzind vreun plan de-al meu, spun ‘nu vei reuşi’. Am auzit chestii din astea în 33 de ani de să-mi ajungă, chiar dacă în ultima perioadă îmi deschid gura mai rar şi doar în faţa unora care au dovedit că au măcar o minimală încredere în mine. Normal că şi ei mai cască ochii la câte o idee şi-mi explică doct că nu prea am şanse de reuşită.

Şanse din start ai de puţine ori, dar vreau să cred că, daca pui timp şi efort în ceva, chiar dacă nu vei intra în Cartea Recordurilor, ceva tot vei face.

Că e vorba de sport, dans sau o afacere, uneori trebuie doar să treci peste lipsa altora de încredere în tine şi să faci pasul respectiv.

Uneori vei eşua, uneori vei reuşi. Vor fi câteva ocazii în care poate vei descoperi pasiunea vieţii sau cariera la care niciodată nu îndrăzneai să visezi măcar. De multe ori porneşti în ceva ‘fără şanse’: eşti prea bătrân pentru un sport anume, prea sărac pentru o investiţie, nu prea ai telent într-un domeniu, dar parcă ai încerca.

De fiecare dată, dintre sportivii care au pornit ‘bătrâni’, unii reuşesc să ajungă în top. Unii artişti cu mai puţin talent, dar dispuşi să muncească, reuşesc să ‘învingă’, unii antreprenori fără nicio şansă îşi creează o situaţie prin muncă şi încăpăţânare.

Ce facem deci când alţii consideră că nu avem nicio şansă? Ne lăsăm convinşi? Mergem mai departe şi dăm totul? Ne facem norocul prin muncă şi ne bucurăm de faptul că am încercat sau preferăm să nu ieşim din ‘cutie’? Când v-au spus alţii că nu veţi reuşi, le-aţi dovedit că spun prostii?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

17 Comments

  1. Nu te lasa convinsa ca nu vei reusi. Daca ai incredere in tine si proiectul este rezonabil e aproape sigur ca vei reusi. Si daca nu se va intimpla asa, tot este bine. Ai incercat, ai acumulat o experienta; poti vedea unde sunt greselile sau ce te-a impiedicat. Cred ca e mai bine sa incerci, chiar daca-ti va parea rau, decit sa-ti para rau ca nu ai incercat. (Stiu din propria experienta.)

  2. In primul rand, de cand trebuie sa ne pese de ce spun altii?
    Dreptul la opinie trebuie intr-adevar respectat dar asa cum altii sunt de parere ca “nu vei reusi” in ceea ce vrei sa faci, asa si ei trebuie sa respecte parerea ta la randul lor. Pana una-alta, nu sunt ceilalti care incearca iar ei, plecand cu “nu” in brate sigur nu vor reusi.
    Incercarea moarte n-are (decat in cazuri extreme..) iar cu criza asta din ziua de azi ce poti sa pierzi mai mult decat ceea ce deja ti s-a luat? 😀

  3. Asta este un subiect pe sufletul meu. Nu cred ca as putea numara de cate ori mi s-a spus ca fac prostii si ca nu voi reusi. Sa nu-mi dau demisia, sa nu plec, sa nu emigrez, sa nu ma intorc, NU se poate, nu merge, nu exista sanse… si as putea continua la infinit. Aceste lucruri nu ma fac decat sa rad! Cu tristete, insa rad. Si fac asa cum cred eu. Daca gresesc, inseamna ca invat ceva. Daca reusesc, ei… cu atat mai bine! Chiar acum ceva luni in urma, un anume domn Bobby (sa nu zic mai mult) mi-a spus ca nu am sanse sa obtin sponsorizare si sa ajung pe insula asta. Acum sunt aici. Am vrut sa-i dau mail si sa-i transmit complimente. Nu am facut-o. El e mult mai tare ca mine. Insa eu mi-am dorit foarte, foarte mult lucrul asta. (si sunt si modesta, multumesc frumos:)))))

  4. Poate ca este si un “filon” al natiunii – “Neah … n-o sa mearga !”. Ca prea multi sunt pesimisti si prea putini optimisti. Ceea ce poate ingrijora este faptul ca cei pesimisti sunt, de prea mai multe ori, cei carora viata nu le-a “pus piedica”, cei de la care te-ai astepta la mai multa initiativa. Optimisti raman tocmai cei carora experienta de viata le-a aratat ca de (prea) multe ori, (prea) multe lucruri nu depind numai de ei.
    Discut proiectele mele numai cu cei in a caror judecata am incredere si sunt capabili de mai mult de un “bravo, tine-o asa” sau “nooo, n-o sa mearga”. Pesimistii sunt demni de mai multa atentie fiindca printre parerilor lor pot gasi obstacole la care eu nu m-am gandit. Daca sunt psimisti doar ca sa spuna “nooo, băi” nu ii ascult

  5. Bunicul meu făcea aşa. Troll de modă veche, asta până i-am demostrat că atunci când spun că fac ceva chiar fac. Avea urâtul obicei de a deznădejdui omul direct, “nu merge” “n-o să faci nimic” etc…

    • Nu inteleg de ce nu a luat esentialul (zicala)?!? Era vorba de : When others ask me “Why ?” , I keep dreaming and I say “Why not ?”

  6. Chestia asta e cam general valabila. Vrei sa inceri ceva si vin 10 si iti spun ca nu vei reusi. Atata timp cat nu incerci, nu stii daca vei reusi. Mai bine incerci si esuezi decat sa nu incerci si sa iti para rau mai tarziu. Mai e o chestie. Incerci, reusesti (relativ) si vin altii si, din invidie, incearca sa te demoralizeze. De obicei, aceste persoane sunt cele care nu ar face niciodata ce faci tu. Pana la urma care e riscul? Pierzi niste timp si eventual bani. Dar sunt timpul si banii tai. Si daca iese, cu atat mai bine.

    • Hmm , e o chestie cu dus intors. Desigur, se vor gasi negativistii sa incerce sa te convinga ca vei da chix, dar, posibil ca unii, bine intentionati, sa isi argumenteze pozitia extrem de bine.
      Totul este sa stii sa filtrezi informatia, si, din aceste sfaturi sa ti le insusesti pe cele care chiar merita. Posibil ca uneori, din cauza subiectivismului, sa nu vezi ca un anume proiect este din start sortit esecului. Atunci conteaza al naibii sfatul unui prieten adevarat.

  7. Dupa cum zice si Pierre de Coubertin

    “Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”

    si lasa-i pe negativisti si pe demoralizatori sa latre la luna 🙂

  8. Eu cred ca trebuie sa faci intotdeauna ce simti, insa e bine sa te dotezi cu rabdare, munca si perseverenta ca sa poti depasi obstacolele asupra carora esti avertizat pe parcurs. Deci, nu e tocmai rau sa tii urechile ciulite si pe frecvantele altora.

  9. cand iti spun ca nu vei reusi,tu trebuie sa demonstrezi ca cu munca si cu putina vointa poti face orice.. ma gandeam sa imi deschid un blog personal,dar inca ma framanta ideea pentru ca nu stiu daca o sa am ce sa scriu,sau imaginatie sau daca am timpul necesar..

  10. La naiba cu aia. Si eu am avut o gramada de oameni online/offline care nu m-au incurajat deloc, ba din contra cand am inceput sa fac web design… dar acum sunt cat de cat in regula, avand in vedere ca am 17 ani.

  11. Daca cred in ceea ce mi-am propus …daca fac din pasiunee ceea ce fac…si daca sunt descurajat …mai rau ma mobilizez ..sa imi atin telul si sa demonstrez tuturor ca pot mai mult decat …..”gura lumii”!

  12. Era un proverb pe engleza al carui mesaj transmitea ceva de genul ” cea mai buna razbunare este sa ai o viata de succes” invidia exista chiar in cei mai apropiati prieteni ai tai, parerea mea, tine-ti ideile pt tine si da-i bataie, fara sa stai pe ganduri, chiar daca nu vei reusi, vei invata macar de pe urma acelei experiente !!

  13. Despre asta, am scris în cam toate cărţile mele. Am fost genul de înnotător împotriva curentului. Cred că am rămas tot aşa. Poate că am mai învăţat o serie de chestii, dar am rămas la convingerea că drumurile bătătorite, au rareori ciuperci comestibile pe margini şi, dacă îţi plac ciupercile, tot în pădure trebuie căutate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.