Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cât de des scrii pe blog?

Nu este un secret că un blog pe care se scrie o dată pe săptămână are şanse mai mici să ‘crească’ decât unul pe care se scrie de 5 ori pe zi. Cum nu toată lumea poate să-şi dedice mult timp pentru blogging, încercăm fiecare să ne găsim cel mai bun plan de posting.

Cei mai mari bloggeri din România dedică ore întregi muncii pe blog. Vorbim de probabil 5 articole în medie pe zi (mai multe sau mai puţine, probabil ei ştiu cel mai bine). Asta ia timp, chiar dacă ai idei multe şi tastezi repede. Drept este că aceasta este munca lor, deci, timpul pe care eu îl petrec pentru munca de web design de pildă este folosit pentru a-şi construi mai mult conţinut şi a-şi dezvolta blogul şi mai mult.

Chiar dacă nu ne ‘ţine’ să postăm 5 articole pe zi, pentru unii un articol zilnic pare a fi ceva mai uşor de atins. Pentru că 2012 stă sub semnul unei munci mai serioase şi mai bine organizate, mi-am impus să fiu mai prezentă şi aici. Am mai avut tendinţe din astea, dar din păcate disciplina nu este cea mai mare calitate pe care o posed, aşa că defilăm cu ce avem.

Am făcut însă tot posibilul să mă implic serios şi în viaţa blogului, deşi nu sunt acasă, deci am şi zile de ‘plimbat’ sau zile petrecute cu clienţii, deci zero timp pentru siturile mele. Când prind însă un moment liber, îmi planific articole, am o listă de idei pe micuţul meu progrămel de project management, caut mereu idei de articole şi subiecte pe care să le abordez. Foarte interesant de observat este că, odată ce ţi-ai pus creierul să caute idei creţe, îţi mai şi vin.

Aşa că pregătim ‘conserve’ pentru când ştim că e posibil să umblăm lela sau avem deja un subiect excelent pentru ziua dedicată respectivului subiect sau luăm la cald o problemă şi troznim articolul. Că doar un articol în plus n-a ucis pe nimeni.

‘Experimentul’ meu merge de câteva săptămâni bune. Mi-am impus (din nou) să am măcar un articol pe blog în fiecare zi. Unele sunt mai bune, unele mai proaste, că nimeni nu-i perfect. Dar trebuie să apară ceva ÎN FIECARE ZI. Tocmai am studiat traficul pe aceste 2 săptămâni din ianuarie şi primele 2 săptămâni din decembrie. Am crescut cu 40%, în condiţiile în care comentez ca de obicei pe alte bloguri (asta este o rutină de luni bune) şi oricum prima săptămână din ianuarie a fost teoretic ‘moartă’.

E clar că acest rezultat nu are nuş’ ce valoare ştiinţifică şi probabil nu-i nici extrem de relevant, dar probabil că, scriind zilnic pe blog şi obişnuindu-şi cititorii cu un conţinut constant, nu prea are de ce să strice.

Acu’ voi la ‘microfon’ (că am vrut să scriu 2 fraze şi iar m-am întins cât Balzac): câte articole postaţi voi pe zi (săptămână)? Aţi observat modificări de trafic pe baza acestor schimbări de ‘tempo’? Ca şi cititor: câte articole v-ar plăcea să găsiţi pe un blog în fiecare zi? Prea multe v-ar deranja?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

48 Comments

  1. Având bloguri de vorbă multă, pentru care și citesc mult, am făcut destule căutări pentru a stabili o formulă cât mai bună, atât pentru mine, cât și pentru cititori. În principiu public nu mai mult de 1 articol pe zi (dar sunt trei bloguri !), dar nu chiar în fiecare zi. La Lecturi luni e pauză, la Arte postez luni, miercuri, joi și sâmbătă, la Povești-de marți până sâmbătă inclusiv. Atâta pot, și așa e un efort deosebit, fiindcă toate articolele, cu o excepție, sunt destul de mari, peste 400 de cuvinte. Și, una peste alta, sunt 14 articole pe săptămână, deci vine o medie de două pe zi.

    • Destul de mult. E mai greu să ţii 3 bloguri, asta e clar. Momentan pentru mine şi unul e deja suficient 🙂

  2. Am avut la un moment dat impresia ca sunt copilul negru rezultat din relatia a doi parinti albi ca varul. Tradus, am realizat ca undeva la 80-90% din comentatorii de pe bloguri sunt, la randul lor, posesori de blog. Eu n-am si in consecinta, sunt lipsit de “placerea” de a da linkuri catre blogul propriu in timp ce ma prefac ca, comentez pe blog la Dojo. Da nu-i bai asta ! Dupa ce mi-ai pus banda adeziva pe gura la faza cu forografiile, acu’ am loc de joaca cat pentru trei. Deci, ce-am inteles eu, in timp ce ma-nvarteam nauc prin blogosfera :
    1. mai mult de 2 posturi pe zi este varianta 2.0 a proverbului “cine alearga dupa doi iepuri, nu prinde niciunul”. Pot fi cu siguranta si 5 dar in toate, dat absolut toate cazurile, sunt slabe calitativ, copy/paste-uri din massmedia (in genul, ce credeti de asta ?) sau informatii usurele cu care nu merita sa iti bati capul. Asa cum, daca amesteci nefericit mai multe feluri de mancare, te strici la burta, cu mai multe posturi , te strici la blog.Deci raman la parerea ca, e necesar si suficient, un singur post. Acuma,
    2. calitatea postului e musai sa fie una cel putin controversata, daca nu se poate foarte buna zilnic. Atat controversele cat si posturile foarte bune atrag dezbateri de idei.Si,
    3. este posibil sa ma insel dar, diferenta dintre un blog si un ziar online (ambele avand rubrica de comentarii pentru cititori) este ca primul, ofera feedback comentatorului. Blogurile, cel putin cele de succes, sunt chat-uri personalizate. Niciodata un comentator nebagat in seama nu se va intoarce la locul “crimei”, daca nu i se iau “amprentele”. De aceea, cred ca pe langa timpul necesar pentru postare, se impun si minim 3-4 vizite pe zi pentru a raspunde celor care comenteaza. Se creeaza senzatia de dialog, deci de apropiere, de amicitie, intre autorul postului si cei care-l citesc.
    Gata.As mai scrie dar nu mi-am baut inca, cafeaua si nu stiu daca sunt prea coerent in exprimare.

    • Cumva tre’ sa te facem cu blog, ca-i pacat de atata talent literar. Foarte interesante ideile si-s de acord cu destule puncte. deci nici munca ta de gica contra nu prea mai merge 😀

  3. Totul depinde de timp. Uneori incerc sa programez un articol daca stiu ca urmeaza zile in care nu am timp de nimic.

  4. In afirmatia “trebuie să apară ceva ÎN FIECARE ZI.” – ce sens are “TREBUIE” si mai ales ce sens are “CEVA” ? Vrei sa spui “TREBUIE sa pot scrie CEVA care ar putea fi folositor, IN FIECARE ZI” ? Fiindca “CEVA” simplu, fara o nuantare, poate sa insemne si “mai nimic”; fiindca “TREBUIE” poate sa insemne si o “bifare” a unei activitati, care tre’ sa fie …
    Scriu daca am incredere ca ceea ce scriu chiar poate sa aduca CEVA nou si bun pentru ceilalti, fiindca asta, cred eu, cam TREBUIE sa faca un blog.

    Diferenta de volum o poate face faptul ca unii pot gasi usor subiecte noi si bune pentru ceilalti.

  5. Au fost zile in care scriam zilnic, ca asa imi propusesem, si aveam destula “literatura” pe care s-o bag in fata. Momentan, dupa un an si ceva de pauza, am revenit la blogul meu drag, pe care-l infrumusetez cu ce-mi trece prin cap. 🙂 Scriu zilnic, am si articole programate, mereu e ceva de zis.

  6. La inceputul anului mi-am facut un calendar in excel cu articolele ce urmeaza sa le postez si cand – stiu deja despre ce voi scrie in urmatoarea luna de zile, iar daca apare ceva nou ii fac loc in calendar, nu e o problema. Dar nu mi-am propus un articol pe zi, ci unul la doua zile – prefer sa am articole mai consistente, nu doua paragrafe cum obisnuiam mai demult. In plus eu sunt si fotograf si am nevoie de timp sa imi sortez fotografiile, sa le prelucrez, sa le pun logo, etc. Toate astea in conditiile in care stau la serviciu 10 ore/zi.

    Mi se pare un plan bun sa ai un astfel de calendar si cateva articole gata din timp – acum o saptamana cand mi-a murit laptopul brusc aveam deja 1-2 articole gata scrise si asta m-a ajutat mult sa nu las blogul “mort” o bucata de vreme.

    Mai mult chiar, in ultima vreme imi programez articolele sa apara la o anumita ora dimineata – poate unii isi incep ziua mai devreme decat mine si atunci vreau sa ii obisnuiesc ca vor gasi mereu ceva de citit la prima ora, in anumite zile.

  7. Eu mi-am propus sa cresc putin blogul anul asta.Se pare ca doar cu o postare pe zi nu o sa reusesc mare lucru…
    Foarte multe sfaturi utile am regasit in randurile tale si iti multumesc!

  8. Eu nu mi-am propus sa cresc traficul pe blogul meu. Scriu cand am timp, despre ce vreau eu. Citesc doar 3 bloguri, si comentez rar. Nu stiu de ce mai pui intrebarile alea, ca raspunsurile le stii deja: scrierile bune si comentariile pertinente dau rezultate 🙂

  9. Am un blog despre Jocuri PC, cu ultimele stiri, si chestii dinacestea. Ar fi bine sa scriu cat mai des, si si mie mi-ar placea acest lucru, doar ca timpul deseori nu imi da voie, asa ca scriu doar cand am vreme.

  10. Daca scriu mai rar de 2 articole pe saptamana raman cu un dialog sustinut cu… motoarele de cautare. Am avut o perioada, cam de o luna, cand am scris de 3 ori pe zi, dar nu am vazut o crestere semnificativa fata de perioadele cand scriam de 2 ori sau chiar o data pe zi. Drept e ca erau mai multe vizite, dar in general erau vizitatori ce intrau de mai multe ori pe zi, din reader sau Facebook. De unde am tras eu concluzia ca cel mai bun ritm, pe care sa il si pot sustine, este de un articol, doua pe zi.

  11. Poat sa ma laud ca am intrat si eu in randul scriitorilor daca se poate spune asa….de ceva zile scriu si eu articole despre fotografie, pe doua bloguri!:)) deci iti fac concurenta DOJO!:)

  12. Felicitari pt articol si multumesc pt sfaturi. Eu sunt la inceput cu blogul. Pur si simplu am vrut sa ramana scris anumite idei si ganduri (si nu numai) pe care le am, din absolut orice domeniu. Eu, cel putin, am ramas foarte impresionat de multitudinea de bloguri, de diversitatea subiectelor si temelor si de comunitatea aceasta in general. O buna parte din bloguri sunt chiar cu mult mai interesante decat multe site-uri “consacrate”. Tinand cont ca am servici si un copil, si mie un articol pe zi mi se pare destul de rezonabil. Bineinteles, daca este timp si inspiratie pt doua, scrii doua. Ideea este sa fii constant, sa tii un anumit ritm. Altfel (cel putin in cazul meu) intri in delasare, lene, etc., pana ajungi sa nu mai scrii deloc. Cu alte cuvinte, trebuie sa devina o obisnuinta. Chiar daca uneori nu ai chiar ceva foarte interesant de spus, e de ajuns si o ideee, o scena, o intamplare care a definit ziua respectiva. Sper ca nu te-am plictisit. Spor la ascris!

  13. eu zic ca 1-3 articole pe zi ar fi ok,sa avem ce citi:D, dar stii tu cum e aia.. mai bine unu si bun decat zece proaste si neinteresante.. deocamdata nu am blog sa vad cum merge treaba, dar pe parcurs cand imi organizez timpul mai bine poate o sa imi fac unul:D

  14. Depinde de mai multi factori: timp, dispozitie, inspiratie, ce ti-ai propus sa faci cu blogul tau (daca targetul e sa cresti traficul si sa scoti bani din publicitate e alta mancare de peste), felia pe care te axezi s.a.m.d. Cum nu am fantezii de blogger fruntas, ma limitez la a posta cand am timp si dispozitie. Planificari nu fac da’ trebuie sa recunosc ca am cateva subiecte pe care le aman de cateva saptamani, poate din prea multa comoditate.Oricum nu scriu decat despre teme conexe micilor mele placeri vinovate:muzica ( in special zona metal), carte, film…Daca ma uit in urma vad ca in 2012 am mers cu o postare pe saptamana.Total nepremeditat, nu stiu daca voi mentine ritmul sau nu.

  15. eu daca as fi interesat sa postez pe un blog as pune cam 1 articol pe zi. Acum postez pe alte site-uri, insa in jur de 15 “articole” pe zi 🙂

  16. Aşa mi-am propus şi eu anul trecut: “- trebuie să postez în fiecare zi!” sau mai bine spus “- trebuie să croşetez în fiecare zi!” , dar au fost zile când nu mi-am putut respecta “promisiunea” faţă de mine.
    Anul ce a început, trebuie să fie mai bogat în articole croşetate!
    Mult succes! 🙂

  17. Eu, de vreo sase luni, postez, constant, cate doua articole pe zi. Au fost zile cand am postat si cate 5-6 articole. Din punctul meu de vedere nu cred ca iti intoxici vizitatorii daca postezi 3-4 articole pe zi. Atata timp cat articolele sunt de calitate sau subiectele sunt interesante, nu vad care ar fi problema. Articole multe, comentarii multe (unde e cazul) = continut mult si de calitate = google loves you.

    Offtopic – referitor la un articol precedent de al tau, acela cu service-ul pentru PC…ieri mi-a crapat calculatorul. Eroarea pe fond albastru. Nu am avut ce face si a trebuit sa formatez si sa reinstalez totul. Un deliciu…

  18. Fiind un blog in care scriu doar despre ce se intampla prost (si cateodata bine) la noi fata de altii, as avea subiecte sa scriu non-stop.
    Dar, incerc sa scriu doar impresii despre locurile pe care le vizitez prin vacante, iesirile de weekend si sa fac comparatii cu ce am vazut in alte parti.

    prin urmare scot cam 5 articole pe saptamana… Urmatorul va fi despre recent incheiata vacanta de schii la Sestriere, o continuare la vacantele de iarna petrecute in Italia.

  19. Rar scriu de doua ori pe zi. In medie scriu cam 5-6 articole pe saptamana.
    Nici nu mi-am propus sa scriu mai des.
    Eu nu miam facut o profesie din blogareala asa ca in general scriu cand cred ca am ceva de spus.

  20. Eu incerc sa postez zilnic. Cateodata chiar se dubleaza traficul, culmea, la subiecte din-astea mai superficiale… In rest, merge in sus incet si sigur.

  21. Ma apasa si pe mine dorinta de a scrie zilnic, dar nu ma pot tine mereu de acest program. Din pacate. In medie, scriu 15-20 articole/luna. Si am observat o crestere a traficului provenit de pe motorul de cautare Google, care mi se pare un efect evident, avand in vedere ca sunt mai multe cuvinte cheie care linkeaza cu rezultatele Google.

  22. Nu scriu zilnic desi as dori asta dar nu am mereu chef de scris. De obicei scriu un pachet de articole la cateva zile.

  23. Dojo girl, eu scriu de vreo 2-3 luni în medie 2-3 articole pe zi. Iar în weekend o las mai moale. Încă nu-mi dau seama cât de mult influențează traficul, dar nici nu m-am uitat prea tare. Sund ocupat cu scrisul.

    A, da: mai scriu pe încă un blog. Și probabil pe un al treilea 🙂

  24. Eu ma straduiesc cu toata dedicatia sa postez de 5 ori pe pagina de Facebook a blogului. 😀

    Mai mult de 3 articole pe zi vad de obicei la A-listeri care citesc enorm de multe stiri/ articole in fiecare zi si nu duc niciodata lipsa de subiecte. Dar, cum ai spus, e nevoie de mult timp si uneori sa faci din blogul tau o prioritate.

    In principiu eu merg dupa regula un post pe zi, foarte rar doua. Asta pentru ca stau si caut argumente care sa-mi sustina articolul, ori research-ul asta ia timp mult. 😀 Dar pentru a gasi fiecare dintre noi un mod de scrie zilnic ar trebui probabil sa scrii un post despre time management. 😀

  25. Am perioade si perioade. Din pacate stiu ca fac una din greselile tampite din blogging: sa ofer continut intr-un mod neregulat. Adica eu tind spre un articol pe zi, dar am perioade moarte cu 4-5 articole poate intr-o luna (bine, asta ar fi extrema).

    Insa blogul nu e prioritatea mea numarul 1, alte lucruri fiind cele care conteaza si care merita atentie. Iar faptul ca am acele perioade moarte se datoreaza si faptului ca nu doresc sa umplu blogul meu cu articole junk, doar ca sa dea bine la numar.

  26. Fiind la inceput incerc sa creez ceva care sa ma identifice, ceva al meu, cu toate ca intr-o padure cu peste 60000 ‘blogtree’ e greu sa am un ‘blogtree’ diferit. Dar daca nu incerc sa fac acest lucru, inseamna ca as fi normal, in multime, cu multimea, ceea ce nu m-ar face searchable in blogosfera. Iti urez sa fii mereu la fel de proaspata in scrieri si sa ai cititori din care sa imi dai si mie!!!!!.

  27. In medie pe blog postez o data / zi, sunt zile cand nu am starea, sau mai bine spus cuvintele potrivite. Insa totul se compenseaza in alte zile cand postez de doua ori. Ideea e sa nu scriu nimic fortat, doar din placere.

  28. Eu postez cate ceva in medie cam de doua-trei ori pe luna. Am avut luni in care am scris aproape zilnic, altele cand am scris doar un articol. Cand simt ca vreau sa impartasesc ceva prin ceea ce scriu, postez. Blogul actual il am de 5 ani, desi am inceput sa scriu in urma cu 7 ani pe yahoo 360, daca si-l mai aminteste cineva. Si culmea, ca mai am cativa oameni care nu au renuntat sa vina in vizita pe blogul meu. Altii ma gasesc pe google, cautand diverse alte lucruri. Am un trafic minim. Dar nu imi pasa de asta.

  29. La mine e un paradox…
    http://www.impreuna.info, fiind blog pe nisa umanitar, ideal ar fi sa fie cat mai putine postari, mai exact sa nu fie cazurile care sa faca obiectul site-ului meu.
    In acelasi timp, ar fi nevoie de cat mai multi vizitatori, ca printre acestia sa se gaseasca o parte sa ajute cazurile regasite pe blog…

  30. În calitate de cititor, care are un timp relativ scurt alocat pentru blogging, aș prefera să scrie lumea un articol, două pe zi, mai ales dacă sunt lungi, ca să pot ajunge să citesc și eu pe toți cei pe care îi urmăresc.

    Ca om care cică scrie pe un blog… eu aș ține să scriu zilnic (chiar dacă am mai multe idei într-o zi, scriu și programez articole pentru perioada următoare), însă am observat că în cazul blogului meu (care e doar o pasiune, cum pozează lumea să se afle în treabă, necomparându-se cu cineva care chiar vrea să trăiască din asta și să se remarce cu asta) i s-ar potrivi mai bine un articol la două zile din punct de vedere al modului cum vine feedback-ul ca vizualizări și comentarii (nu mi s-a spus, doar am dedus faptic).

  31. Scriu rar poate si din pricina faptului ca nu pot scrie ceea ce nu simt sau poate ma exprim in alt mod decat prin cuvinte. Dar poate o sa ma autoeduc si o sa pot scrie si in alt gen…

  32. In general incerc sa scriu ceva zilnic, insa de multe ori articolele raman in draft pentru ca nu sunt complete. In medie, scriu cam 5 articole pe saptamana.
    Mult, putin? Asta voi stiti, cei care ma cititi, insa cum 8 ore le petrec la munca, imi e greu sa imi permit luxul de a scrie mai mult de un articol zilnic.

  33. sunt la inceput de drum si sper sa fac o treaba buna in lumea blog-ului… am luat cateva idei din discutiile voastre de aici, sper sa-mi fie de folos…

  34. o sa scriu aici..pt ca am vazut ca ai facut un comentariu pe ciulea.ro….iar comenturile mele…au fost sterse pt ca nu ii conveneau d-nului ciulea…..ziceai cava,,Deci stai sa inteleg, ca-s mai inceata.

    Io sunt femeia de serviciu care lucreaza la X SRL. Tu, esti clientul, care nu mai doresti sa dai bani firmei si ma angajezi ‘pe la spate’ sa vin la tine. Am inteles corect?

    La faza asta, io, angajatul care a ACCEPTAT smecheria asta, merit un sut in dos si o sedere in somaj. Punct. partial a fost asa…..probabil ca de aceea ai comentat asa….nu era vb de o firma de curatenie…ci de contabilitate…desi salariu era ca si la o firma de curatenie…..10 mil , pt o persoana care are masterul facut…asta cum ti se pare?plus ca obliga angajatii sa lucreze sambata duminica…ore suplimentare…fara sa fie platiti pt orele suplimentare? ce parere ai de asta acum? sclavie sa spun eu? tu ce ai face…daca cineva ti-ar propune sa te muti la firma lui…pe un salar dublu….ti-ai pastra reactia? si e vine angajatorului ca nu a stiut cum sa isi faca contractul de colaborare….astfel incat sa nu se poata intampla asa ceva…..mai ales…ca nu stie sa isi aprecieze angajatii….care mai sunt si stresesati zilnic de o anumita angajata e firmei….astept raspuns din partea ta…cu stima si respect….mariusic

    • Marius, bun venit pe dojoblog.

      Discutia acolo era ca femeia in cauza ARE JOB la firma X si ia clientii PE LA SPATELE PATRONULUI. Ceea ce nu e deloc OK. Nu stiu cat e sau nu de legal (probabil ca nu), dar, daca eu ca web designer lucrez pentru un client (sa zic agentie de web design), NU ii voi ‘pescui’ separat clientii pentru ca le dau pret mai bun decat de agentie, aici e problema.

      Faptul ca am un contract (si chiar am) cu un client care-mi da ZILNIC de munca, inseamna ca nu ii iau clientii. Normal ca eu, ca web designer, imi tin deschisa usa pentru orice alt client, dar NU CLIENTII LUI. Am avut o alta gagica pe post de client si o clienta de-a ei incerca sa ma ia deoparte, ca banuia ca-i dau pret mai mic decat agentia. Mi-am anuntat imediat clienta principala si a avut o ‘discutie’.

      Revenind la situatia ta:

      Tinand cont ca suntem intr-o societate capitalista, cica, ai DREPTUL de a pleca de la un job prost. Am avut si eu salariu de rahat si am bagat suplimentare destule, dar am acceptat situatia. Cand nu am mai avut chef, am pus piciorul in prag. Nu te obliga nimeni sa lucrezi pe 1000 de lei, daca stii ca poti face mai mult.

      Este contractul abuziv? Trimite o ‘anonima’ la ITM. Da-ti demisia. Da, meriti un tratament CORECT din partea angajatorului, dar, atat timp cat taci si nu spui nimic, inseamna ca esti de acord.

      Sunt destui angajatori de rahat, dar le merge pentru ca oamenii nu au de ales (sau nu stiu ca pot sa aleaga), nu spun nimic, tac si inghit 🙁

      In cazul asta demisia e o idee buna sau niste raportari unde trebuie. DAR NU FURATUL DE CLIENTI.

  35. nu a furat nici un client…..pur si simplu a primit o propunere din partea unui client a firmei la care ea a lucrat..si a acceptat jobul….a mers la patroana ei…si i-a spus …zic ca a procedat onorabil….iar patroana cica a inceput sa o cerceteze administrativ…., insa dupa ce si-a dat demisia…cei din familia ei…printre care si “onorabilul” domn ciulea…..care apropo…mi-a sters de pe blogul lui comentariile mele…care nu i-au convenit…o tot hartuieste….daca respectivul patron…oricare ar fii el…nu stie sa isi faca contractele cu colaboratorii lui..sau cu angajatii…e problema lui…si eu am avut un caz asemanator…in alt domeniu…doar ca eu am stiut cum sa imi fac contractele…ca sa nu se intample cazuri de genuri…deci…persoana respectiva…nu a furat nici un client…pur si simplu i-a fost propus un alt job…pe care l-a acceptat…unde e furtul de clienti….ca eu nu il vad?…mersi ca mi-ai raspuns…si sanatate maxima iti doresc

  36. Incerc sa scriu unul pe zi, avand in vedere ca si comentez la blogurile mele preferate. E ok asa. Nu citesc bloguri care posteaza 3-4 subiecte. Mi se pare ca pierd timpul.
    Asta avand in vedere ca bloggingul nu e o afacere pentru mine.
    Si da, traficul de modifica, in zilele in care nu postez nimic scade la jumatate cateodata. Daca am avut un articol bunicel in ziua precedenta se mai mentine…….

  37. Nea Google zice ca ii place calitate si nu cantitate, sunt bune mai multe postari dar acele postari rebuie sa fie cu un continut nou, original si doar prin aceasta metoda blogul va avea de castigat.

  38. Salut! Am un blog pe care promovez produse nu sunt chiar un blogger pasionat. Fac chestia asta deoarece am nevoie de bani. Cate posturi pe zi ar trebui si ar fi indicat sa pun pentru o mai buna pozitionare in motoarele de cautare? Nu as vrea sa considere google ca fac spam si nici nu as vrea sa lucrez fara sa am rezultate. Multumesc pentru eventualele sfaturi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.