Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

În anul de graţie 2012 ÎNCĂ ne împiedicăm de hosting prost

Mai puţin şi se fac 10 ani de când am deschis primul meu site. Era pe myx, făcut în FrontPage, pe un template negru. Şi scriam pe acolo articole despre karate, că doar asta era preocuparea pe atunci. Cum myx-ul nu ‘suporta’ decât HTML, am pus un forum pe un site cu ‘free CGI scripts’. Naiba ştie cum se chema.

Aşa am construit primul meu forum. După câteva luni, un membru ce lucra cu Ines, mi-a propus să-mi dea spaţiu acolo pentru forum. Eram pe un subdomeniu ciudat, dar hostingul a fost EXCEPŢIONAL. Spun sincer că a fost cel mai bun hosting în 10 ani!

Preţurile s-au mai ‘calmat’ în domeniu. Pe la începuturile mele de webmaster, un host cu php/mysql era cam cât salariul meu, deci nicio şansă. Au apărut apoi free hosts (gen dhost.info, pe care am început următoarele situri din reţea)

Am avut în anii ăştia hosting de te miri pe unde. Încerc să-mi amintesc aprox. cronologic pe unde am stat.

  • MXhost.ro – am fost la ei de pe când Adrian nu avea nici firmă. Un tip FOARTE serios, dedicat muncii lui, mereu la telefon, când se întâmpla ceva. Am prins căderi destule la început (s-a inundat nuş’ ce datacenter în Bucureşti), mereu erau probleme, că nu avea serverele lui la început. Dar am apreciat mereu răspunsul lui rapid şi politicos. Customer support de nota 10. Apoi s-a dus naibii totul, când a început să aibă angajaţi. Colaborarea noastră de ani buni s-a încheiat când o gagică de la suport clienţi a decis să trimită email pe toate conturile de pe reseller-ul meu, pentru a-mi ameninţa clienţii cu închiderea sitului, la întârzierea unei plăţi din partea mea. Îmi asum întârzirea în cauză, dar nu mi se pare normal să faci faze de ‘recuperator’, mai ales când adresa mea de email de pe reseller FUNCŢIONEAZĂ şi chiar am folosit-o în urmă cu câteva zile împreună.
  • QualityHostOnline.com  – nişte clienţi foloseau hostul şi pe mx erau deja căderi tot mai dese în perioada aia. Plus că pe siturile mele internaţionale lumea se plângea de ‘lagging’. Că e peering prost, că e nuş’ ce, oamenii nu vedea siturile Ok şi pierdeam amboulea trafic. Host mai tâmpit decât ăsta nu cred că am avut vreodată. Sinistru pur şi simplu.
  • ResellerZoom.com – m-am mutat de pe QHO acolo, pentru că citisem recenzii laudative. A mers OK cam un an, după care s-a dus pe copcă. Dacă apărea ceva cu RAID în el la notificări, era clar că serverul va fi picat 2-3 zile.
  • HostGator.com – după ce m-am tot trezit cu siturile căzute des, am trecut pe HG. Aveau pe vremea aia recenzii superbe, toată lumea era îndrăgostită de ei. Am mutat toată reţeaua acolo, plus clienţii. Macaroana s-a împuţit în ultima perioadă, când învăţăm.net se pare că le călărea prea tare serverul. Nu mai intru în amănunte că am avut situri cu mai mult trafic şi resurse consumate acum 3 ani, dar, dacă ei aşa spun, aşa este. Restul de situri sunt încă acolo şi se pare că treaba merge OK. M-a foarte deranjat însă problema cu forumul, plus că oamenii se plângeau că siturile româneşti se încarcă mai greu.
  • WebFactor.ro – ăsta a fost pasul următor. Plecăm de la HG cu 2 situri, pe un hoster foarte bine văzut. Cumpăr un plan de hosting o idee mai mare decât ştiu că mi-ar trebui pentru 2 situri, plătesc 3 luni. După o lună şi jumătate, după ce tot mă plâng că pică serverul, mi se SUSPENDĂ forumul pentru că, citez ‘nu consumă resurse cu bun simţ’. Asta după ce am precizat la trecerea pe host că este un forum şi e mai ‘intensiv’ decât alte situri. La traficul lui însă nu are cum să consume atâtea resurse, dar ne este lene să oferim o soluţie sau să încercăm ceva mai mult. Mai bine închidem situl şi ne doare în dos de prostul care a plătit.
  • HangarHosting.net – după ce iar mi-am luat-o în nas pe tema hostingului, am decis să-l bâzâi pe Gupi de la Hangar. Mi-a mutat siturile (blogul şi forumul) într-o seară de weekend, s-a uitat pe setări şi loguri, mi-a dat idei de optimizare. DEŞI NU E TREABA LUI până la urmă. Sau cel puţin ceilalţi hosteri consideră că treaba lor e doar să ţină situl, după aia Dumnezeu cu mila. Sper sincer să fie ultima mea plimbare şi să fie tot atât de bine pe cât este acum. Am de dat cafele următoarea lună, la cât de mult m-a ajutat.

Am trecut prin destule oferte de hosting şi siturile mele s-au plimbat pe suficiente servere. SINGURA mea problemă în toţi anii ăştia a fost hostingul. Am învăţat să-mi fac designul, am instalat platforme bune, unele destul de scumpe, am reuşit să-mi construiesc câte o comunitate etc. Dar de fiecare dată m-am împiedicat de hosting. Exact când mergea treba mai bine, se găsea unul să-mi ardă meciul din nou.

Bănuiesc că se face un overselling nesimţit sau pur şi simplu îi doare-n dos pe toţi, pentru că nu am nicio explicaţie. În 2004 am avut hosting mai bun pe un subdomeniu primit DIN MILĂ decât am primit pe servere ce m-au costat mii de dolari în toţi anii ăştia. În anul 2012 un forum cu câteva sute de vizite pe zi ÎNCĂ mai ‘rupe’ un server. În anul 2012 am probleme de ‘peering’ sau ce o fi, că un site de pe server românesc se vede ‘lent’ pe internaţional şi vice-versa. Avem provideri de net de ani buni, avem în general net mai bun decât în multe părţi ale lumii, dar tot ne împiedicăm de chestii din astea.

Simt că mă împiedic de rahaturi, când ar trebui să mă împiedic de chestii serioase. E ca şi când aş deschide o pizzerie şi primesc mereu făină mucegăită. Dar eu vreau să fac cea mai bună pizza din oraş. Cum mama ei de treabă să faci ceva serios, când te blochezi în nişte rahaturi? Când o nevoie PRIMARĂ a unui site nu este satisfăcută de majoritatea celor care se laudă peste tot cu realizările lor măreţe. Deci nu mă mai împiedic în probleme de comunitate (că am învăţat cum să le rezolv), controlez designul, am investit multe sute de dolari pe cele mai bune platforme, dar mă trezesc că-mi pică situl.

Nu am nicio posibilitate să-mi fac hosting acasă din 2 motive: 1. m-ar costa prea mult şi 2. nu sunt acasă tot timpul, la halul în care călătoresc. Plus că nu mi se pare normal să-mi deschid brutărie doar pentru a mânca o pâine proaspătă pe zi, dacă înţelegeţi unde bat. Aşa că tot mut situri de pe un server pe altul şi mă irit că la 10 ani de când am deschis primul site, ÎNCĂ mai am probleme de hosting.

Să sperăm că viaţa pe serverul Hangar va fi mai bună. Măcar în cazul ăsta discut direct cu ‘şeful’ cel mare şi, cel puţin momentan, am primit un serviciu excepţional şi multă preocupare să-mi fie bine. Poate în anul 2012 să am un provider de hosting care să nu-mi scoată peri albi. Mai vedem ..

PS: acu’ e momentul să vă lăudaţi cu providerii voştri deştepţi şi să vă plângeţi de cei care v-au făcut probleme 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

65 Comments

  1. Salut Ramona,

    Care este planul de gazduire achizitionat de la Hangar?
    Cate site-uri ai pana in acest moment acolo?

    Merci.

    • Momentan testez hostingul, dupa cum spunea Gupi. Cred ca e gold-ul de la shared, daca m-am uitat bine pe cpanel. Am nevoie de el pentru invatam.net, dojoblog si eventual alte 2 situri. Momentan doar astea doua sunt acolo.

  2. eu de 2 ani sunt pe mxhost si am 100% uptime. Sunt chiar f multumit de ei…bine, am doar un cacat de blog…nu jdeformumuri ca tine….

    • Si eu sunt multumit de Mxhost, am avut probleme de compatibilitate cu wordpress care s-au rezolvat rapid.

    • Vasil, nu construiesc brutaria pentru o paine 🙂

      Nu imi permit sa tin un angajat si, daca as face asta, as prefera sa tin un web designer de pilda, sa produca bani, nu sa tin niste situri.

    • Tu glumesti, cred ca; nu stii ce costuri implica un administrator de server (pe langa serverul propriu-zis, conexiunea internet si toate anexele).

  3. Pai primul meu site construit acu’ peste 2 ani in dreamweaver a fost gazduit la lx.ro, carora le catedea ftp-ul mai tot timpul.
    Dupa a urmat 000webhost.com – era cat de cat ok.
    Apoi host28.net pe vremea aia ofereau hosting gratuit.
    Cand mi-am luat primul domeniu (plata prin sms) l-am hostat la siteulmeu.com – pachetul gratuit.
    Apoi am avut host la tine care a mers super.
    Am fost si la hostlabor.com – si asta a fost foarte ok desi, cei de la suport pareau in ultima vreme cam “plictisiti”…
    Acum am siturile pe serverul unui amic in datacenter-ul webfactor.
    In viitor cine stie… Vreau SSD Hosting! 😀

    Dojo, overselling toti fac altfel pretul hostingului ar creste dramatic… Acum depinte cat RAM/CUP permit pentru un site, interogari sql / user.etc si bineinteles si cat de bine era optimizat forumul (aici intra si optimizarea codului in cazul tau VB, avand in vedere cat costa ar trebui sa aiba un cod calumea (nu l-am studiat testat prea mult, asa ca nu ma pot pronunta.)…

      • Da, pentru scrisul codului (html), are syntax highlighting, debugging, ma ajuta mult sa scriu codul repede si bine. Desi imi place NotePad++ mult mai fresh il folosesc pentru FTP.

  4. Cele mai mari probleme le-am avut cu IPV Host. Cădea des, dar supărarea cea mai mare am avut-o când le-a picat lor nu ştiu ce şi mi-au pierdut articole de pe blog.

    De ceva timp sunt la hostis.ro cu toate siteurile şi sunt foarte mulţumit.

    • Și mai tre menționat că nici actualul host (dacă problema e de la hosting) nu e foarte reușit. Când îți accez blogul îmi intră foarte greu pe el şi-mi blochează absolut tot chrome-ul cât timp se încarcă total.

  5. eu pot sa ma consider, un norocos… am inceput aventura pe serverul unor amici, apoi cand au considerat ca am facut ceva “aripi” mi-au zis sa zbor spre ceva profesional. Iar aici iar a aparut norocul desi cam scump la prima vedere am ajuns pe brainhost.ro cu ajutorul unui voucher de al obisnuit.eu (aka Manu) si de vreo 6-7 luni sunt multumit de ce se intampla aici… au fost 2 mici incidente(dar rezolvate destul de promt, cred eu) dar banuiesc ca se mai intampla.

    • Clar se mai intampla. Nu am avut niciodata pretentia de uptime 100%, pentru ca nu e chiar atat de usor de obtinut, mai ales cand stai pe un host 5-6 ani. Dar ‘pauzele’ lungi si dese te cam infurie 🙂

  6. Fata, m-ai pierdut… Singurul neuron antrenat in lupta cu intelegerea Web-ului, zace prabusit, in coma, intr-un colt. Cel putin zece cuvinte din postul tau imi sunt mai straine decat limba norvegiana veche, iat textul, in ansamblu, a fost intraductibil. Asta probabil datorita faptului ca singura mea legatura cu hostingul se rezuma la butoiul cu varza pe care-l tin la soacra-mea ( din partea careia, in treacat fie spus, am un support complet fiind prompt informat ori de cate ori zeama tinde sa faca cat de putina “floare”). Ce pot sa-ti zic, sa-ti dea Domnul de bine in ceea ce ceri tu acolo…

    • He he, bun hostingul tau. Si la noi se poarta, ai mei tin ‘siturile’ pentru sarmale pentru 2 familii 😀

  7. am avut hosting de la hostvision,a mers ok la inceput, dar dupa au devenit neseriosi..tot cadea, support cam varza.. asa ca am incercat nshost, au support bun, up time ok deocamdata..

  8. By the way, ca uitai… In timp ce incercam sa imi resuscitez neuronul facut KO, am dat cautare pentru a ma pune cat de cat in tema si am dat peste… tine, pe un forum, la varsta de 33 de ani, in anul douamii si ceva (ma opresc aici ca nu e cazul sa umbli la “varsta” unei doamne !), plangandu-te de fix aceeasi chestie. E clar ca tu ai o problema mai veche cu hostingul asa ca pun si eu o intrebare (posibil idioata): cu fundul in mai multe luntrii nu se poate ?

    • Se poate, dar platesti fiecare ‘luntrie’. Ideal este sa ai un singur cont ‘colector’, ca, daca platesti aici 4 dolari, aici 5 etc. ajungi la costul unui server dedicat 😉

  9. Mi-am deschis siteul in august 2010. Cu ocazia aia mi-am cumparat un host de prin America, pe un an. Nu am avut probleme cu el. Singurul inconvenient era ca se incarca siteul cam greu.

    Din moment ce siteul meu se adreseaza celor din Romania m-am gandit sa ma mut pe un host autohton. Unchiul meu lucreaza in domeniu. El si un prieten de al lui au un server pe care il tin in apartamentul prietenului. Singura problema pe care am avut-o cu siteul din cauza serverului a fost prin noiembrie cand cei de la Metrocity sau Netcity au taiat toate cablurile de pe stalpi, obligandu-i sa bage cablurile sub pamant. Am avut siteul picat vreo trei zile. Nu va imaginati ce spume au fost la gura mea in zilele alea. In rest totul merge perfect, totul e nelimitat, nu platesc nimic. Cand e vreo problema sun la “call center” si ma ia unchiul meu in primire: “Da ma, stiu ca e picat serverul”.

    Deci, pana acum nu am avut probleme cu hostul.

  10. Mai, acuma, sincer vorbind, vrei host beton? Iti iei un dedicat. Vorbesti cu @agkelos, care e tatic in linux sa ti-l configureze, si nu mai ai batai de cap. Te costa ce e drept de te indoaie, dar tii cateva zeci de siteuri pe el fara probleme.
    Acum, intre noi fie vorba, si noi ne-am invatat sa platim doi lei pe un host shared si sa tinem pe el tot portofoliul de siteuri. Stiti foarte bine ca oversellingul este ridicat la rang de arta si niciodata cele promise la achizitionarea pachetului nu or sa se respecte in veci. Ca deh, promisiunile sunt doar asa… marketing.

    • Repet, nu-mi permit sa platesc dedicat pentru cateva situri. Ma chinui de 10 luni sa-mi primesc banii de la o agentie din Romania, care-si face reclama pe blog, adsense e mort, in acest moment siturile imi aduc draci si cam atat. Asa ca stam momentan pe reseller si ne facem nervi 😀

    • si dupa configurarea initiala care costa cat costa, mentenanta cat mai face? si in ce termeni se face? ca asta e o problema cel putin la fel de importanta cu instalarea; plus, ai idee cat costa o licenta de cpanel?

      • Claudiu, costurile de mentenanta se ridica undeva la minimum $100 pe luna, in cel mai fericit caz, pentru un server nu foarte foarte. In ceea ce priveste licenta de cpanel, se poate trai si fara. Exista alternative gratuite.
        Foarte adevarat, daca faci o socoteala ochiometrica, ajungi la o suma frumusica. Dar daca ai un business care iti aduce Eur 1500+ profit eu zic ca e o investitie care merita.
        Acum na, fiecare se intinde cat ii este plapuma, fiecare stie cel mai bine daca isi permite sau nu un dedicat. Era doar o idee, nu am dat cu bata 🙂

      • Costuri de mentenanta 100$ pe luna? Si costurile de salarizare ale administratorului de server unde le pui?:) un admin care stie ce face, pentru 100$ nici nu isi bate capul

      • Claudiu, nu trebuie sa ai angajat un administrator fulltime. ce Dumnezeu, il platesti sa faca ce? Sa stea cu o frunza de kala sa iti faca vant la server sa nu se supraincalzeasca? 🙂

  11. Eu colaborez foarte bine de vreo 5 ani cu cei de la Redhost. Am avut doar de vreo 2-3 ori probleme, dar de ficare data cand i-am contactat s-a rezolvat rapid, indiferent de ora.

  12. Si eu tre sa imi schim hostul ca la astia la care sune eu imi cam cade serverul…si am pierdul mult la optimizare din aceasta cauza….de parca as avea si eu mare lucru de gazduit..dar ma rog…asta e …mai merg pe burta pana se termina contractul si ii schimb dar habar nu am cu cine!

  13. Am citit cu atenție și articolul și comentariul. Întâi mi-am zis să tac din gură, că, vorba lui Cristian, m-ai cam pierdut. Da’ pe urmă mi-am spus că ar trebui să știe și ceilalți cum mă descurc să țin două site-uri fără să am habar de chestiile astea. Site-urile sunt fiecare pe domeniul lui, găzduite la Romarg. În afară de zorii colaborării noastre, când au existat mici fricțiuni cauzate de totala mea nepricepere și lipsa de amabilitate a unei tipe care a și dispărut în scurt timp, nu am avut nici o problemă. Se fac în curând doi ani de când colaborăm, timp în care nu am avut nici o problemă. Nu știu ce înseamnă server căzut, orice solicitare, întrebare, intervenție s-au rezolvat (telefonic, prin chat sau prin ticket) prompt, cu o amabilitate și o răbdare îngerească din partea angajaților.

  14. Eu sunt acum cu blogul meu pe dreamhost, care nu e foarte bun pe partea de admin, dar uptime-ul e ok si nu am avut probleme cu ei.
    Pe un site la care ajut cu wordpress-ul proprietarii au ales bluehost si parca e putin mai slab decat dreamhost, dar in 2 ani avut downtime de o ora, asa ca nu ma plang.

    • Eu mi-am tras un VPS la 5E pe luna pentru cateva WP-uri de ~10000 afisari pe zi si mi se pare foarte, foarte ok. De ce sa dau bani pe shared la greu cand imi pot lua un server micut si sa-mi administrez asa cum stiu fisierele.

  15. You get what you pay for.
    Toti am vrea sa primim servicii de buna calitate, pe termen lung si gratis. Serviciile bune costa.Si mai e o vorba pe care se pare ca o stii.
    Sunt prea sarac sa-mi cumpar masina la mana a doua.

    • Marcel, am cumparat servicii de hosting de la CEI MAI CUNOSCUTI hosteri DIN LUME. Am dat pretul cerut de ei pe serviciu. Nu vad unde se aplica faza cu ‘you get what you pay for’? Am platit un serviciu CARE NU ESTE OFERIT in conditiile promise de provider. Repet, nu am nicio disponibilitate sa platesc 500 de dolari pe un dedicat serios, pentru ca NU FAC BANI DIN HOSTING incat sa-mi permit asta. Si sa dau o parte mare din banii pe care-i fac din web design doar sa tin niste situri, mi se pare aiurea. Sunt cateva situri personale MICI si cativa clienti de web design, carora le-am dat si niste spatiu. Deci mizilicuri 😀

  16. Deci daca sunt situri personale mici nu e o mare problema daca mai cad cateodata. Sunt de acord trebuie sa platesti atat cat merita si nimic mai mult.
    Vrau sa zic ca am patit sa platesc pt un serviciu, sa ma bucur ca am salvat niste bani dar am sfarsit plin a plati diferenta prin timp pierdut la telefon cu “customer service” si pe calmante.

    • He he, din fericire nu a fost nevoie de calmante, dar ai dreptate. Sunt si nervi ‘arsi’, dar nici siturile nu sunt atat de ‘puternice’, incat sa necesite alte masuri. Ceea ce ma scoate din rabdari este cand ne impiedicam de chestii marunte, desi teoretic serviciul in cauza ar trebui as acopere fazele astea. Acu’ smecheria este ca toti incearca sa te faca sa platesti si mai mult, ceea ce mi se pare aiurea.

  17. Eu folosesc de 5 ani Hostway si tot timpul sunt acolo cand ai nevoie de ei. Site-urile se incarca instant iar supportul este incredibil de dragut. Acum au o oferta la hosting foarte tare, poti sa gazduiesti oricate site-uri cu totul nelimitat. Iti alegi pachetul in functie de numarul de afisari estimate pe luna. E misto ca hostingul creste pe masura ce cresc vizitatorii pe site si deci , iti poti permite sa platesi mai mult.

    • George, bun venit pe blog. Am precizat mai sus in comentarii de ce sistemul lor mi se pare cel mai imbecil din lume. Daca am 2 situri similare ca si trafic de pilda, pot plati de 3-4 ori mai mult pe unul, doar pentru ca este forum (iar asta are multe afisari din start). Hosting se plateste bazat pe 1. spatiu si 2. bandwidth. restul sunt povesti 😉

      • Hai sa-ti spun de ce cred ca gresesti, si de ce felul in care vinde hostway hosting este cel mai sanatos. In momentul in care tu dai click pe un link si site-ul iti afiseaza o pagina, serverul ala face milioane de operatii, intrerogari in baza de date, executa zeci de mii de linii de cod si poate foarte multe lucruri pe care nici nu le putem analiza acum, toate astea la fiecare afisare. Ce-ti spune acest lucru? Iti spune ca cea mai importanta resursa a unui server este folosita in momentul in care tu dai un click si “consumi” o afisare. Spatiu si banda pe care le insiri tu nu sunt importante (atunci cand ele sunt nelimitate ca la Hostway), si stii de ce, pentru ca , spatiul pe disk este extrarodinar de iefint, banda de internet este tot la fel.

        Ba mai mult packetele de la Hostway sunt mai usor de inteles, nu mai este nevoie sa faci upgrade daca ramai fara spatiu sau daca la sfarsitul lunii nu mai ai suficienta banda, te uiti doar cati vizitatori/afisari ai avut in trecut sau vrei sa ai in viitor. ATAT DE SIMPLU. Stii de ce ai probleme cu forumul, si de ce nimeni nu-l gazduieste cum trebuie, pentru ca masoara la spatiu si la trafic asa cum spui tu ca trebuie. Dacai ai masura la numarul de afisari si ai plati in felul asta nu ai mai avea problema asta.

        Gandeste-te, e simplu, cu cat cumperi mai multe afisari cu atat cumperi mai multa putere de procesare. Cu cat forumul tau mananca mai multa putere de procesare cu atat mai mult trebuie sa platesti, este atat de simplu. Si tine minte, cea mai importanta resursa dintr-un server este procesorul, ( taote celelalte resurse sunt ieftine si pot fi upgradate foarte simplu. la un server NU poti sa adaugi inca 3 procesoare sau sa mai adaugi GHZ la unul dintre ele, asa cum poti sa faci cu memoria sau hdd-urile ).

        Astia de la Hostway, gazduiesc trilulilu.ro, emag.ro, cancan.ro, gsp.ro … nu cred ca poti sa negi ca stiu cel mai bine din piata cum trebuie vindut hostingul…

      • George, tin situri de 10 ani. Sper ca am dreptul la o opinie. ABSOLUT NIMENI DIN HOSTERII MARI NU VINDE LA AFISARI. Sorry, ca tre’ sa strig, dar nu am vazut porcaria asta niciunde. Si am lucrat cu cele mai mari firme de hosting din lume, ca nu doar siturile mele le gestionez.

        Deci asta este o ‘smecherie’ tipic romaneasca probabil, sa te intepe imediat. Un forum de pilda consuma ‘afisari’ in draci, chiar si numai pentru faptul ca exista o groaza de pagini din alea ‘goale’ de confirmare. Te-ai logat? Apare o pagina. Ai dat un search? Apare inca o pagina apoi lista de threads ceruta de tine etc.

        Chiar nu ma intereseaza ce situri hosteaza firma in cauza, atat timp cat as ajunge sa platesc contravaloarea unui VPS sau unui dedicat pentru un site care are trafic similar cu dojoblog, doar ca are mai multe afisari, pentru ca asa a fost construit scriptul.

        Uite, culmea, ca sunt de 2 saptamani pe Hangar hosting, pe shared si se pare ca nu le-a crapat serverul. Mare minune, dom’le, cand se stie cate resurse consuma ‘teoretic’ un forum.

        Hostway sunt destepti ca ajungi sa platesti 20 de euro ca nimic pe un blog ca asta, in conditiile in care a stat bine merci pe un reseller ce a costat TOT 25 de dolari. Si pe resellerul ala sunt majoritatea siturilor din retea, pus cativa clienti care ‘ajuta’ la acoperirea costurilor.

        Cand ma vor da banii din casa sa platesc prostii din astea, gen afisari, atunci sigur vin la Hostway. La cate afisari au siturile mele in general voi plati cu siguranta contravaloarea unui dedicat. Dar voi fi mandra ca sunt pe aceleasi servere cu cancan, gsp, trilulilu si emag, pentru care am o mare admiratie, not 🙂

      • Si sa ma intelegi ca nu am nicio treaba cu tine.

        – dojoblog.ro – afisari pe ultima luna: 32.495 – deci m-ar costa la Hostway: 12 euro/luna fara TVA (pentru ca am trecut de 30.000 de afisari si m-ar muta la Advanced

        – invatam.net – 52.702 afisari. Mai putin si trec de Advanced. As plati ULTRA, la 23 euro/luna fara TVA. Un reseller ma costa 25 de dolari pe luna: iata ce mi se ofera: 51 GB spatiu / 512 GB bandwidth. Dupa cum banuiesti, unlimited impressions.

        Singura problema am avut-o cu invatam.net pe server. Daca mi-as baga mintea la contributie, probabil l-as putea tine si acolo, dar oricum doresc sa fie pe server romanesc. In acest moment, asa la lejer, tin 50 de situri pe reseller. Juma’ nu-s ale mele, deci e platit sa zic asa ..

        Deci tot e bun Hostway? 🙂

      • Esti foarte funny! TU spui ca iti iei packet de reseller cu 25 de dolari si primesti: ” 51 GB spatiu / 512 GB bandwidth”.

        Pai la Hostway primesti spatiu nelimitat si bandwidth nelimitat la 3,5 euro si poti sa gazduieste ORICATE siteuri pe acelasi packet, exact ca un cont de reseller. Nu scrie nicaieri la Hostway.ro pe site ca daca depasesti numarul de afisari iti schimba packetul. Ba mai mult scrie ca ei nu masoara cate afisari face site-ul tau. Scrie doar RECOMANDAT pentru site-uri cu un anumit numar de afisari.

        Si inca ceva, daca tu nu ai vazut pana acum firme care vand hosting la numarul de afisari nu inseamna ca nu este o chestie buna. Este un model de vanzare bazat pe o tehnologie de cloud. Este un model sanatos si functional. Poti sa cumperi hosting de unde vrei tu, dar cred ca gresesti punand o ETICHETA gresita.

        Am vazut pe site-ul Hostway.com ca ei gazduiesc wikipedia…. chiar crezi ca HangarHosting intelege mai bine business-ul de hosting? Chiar crezi ca daca 10 ani de zile hostingul s-a vandut la spatiu sau la bandwidth, viitorul nu este la resurse utilizate, asa cum este cloud-ul?

        Hostingul se schimba, o dovada este amazon EC2 https://aws.amazon.com/ec2/pricing/ care vinde hosting la ore de utilizare… Singura diferenta fata de Hostway este ca ei iti vand puterea maxima unui server pentru cate ore ai nevoie, fata de Hostway la care cumperi o putere de procesare minim garantata pentru o luna de zile. Oare ei (Amazon) sunt nebuni cand toti ceilalti vand spatiu pe disk si bandwidth, ei sa vand la ore de utilizare? Lumea se schimba, trebuie sa te schimbi si tu…

        Eu iti recomand, in momentul cand o sa ai probleme cu HangarHosting (si asta sigur o sa se intample) sa te duci la Hostway, nu o sa mai ai probleme niciodata.

        Si pentru ca esti funny, uite un spot funny pentru tine https://monoranu.ro/2008/12/01/hostway-eu-vreau-la-mama-de-revelion/

      • Deci tu imi spui ca, daca duc niste situri care fac impreuna cateva sute de mii de afisari Hostway le tine pe pachetul minim? Hai ca mi-e greu sa cred asta.

        Si acum un copy-paste de pe SITUL LOR:

        Ce se întâmplă dacă site-ul tău depăşeşte numărul de afişări indicat?
        Resursele alocate pentru fiecare pachet de hosting au fost calculate pentru a răspunde optim unui anumit număr de afişări din partea vizitatorilor. Atunci când acest număr de afişări este depăşit, vor exista mai multe solicitări către procesor, dar aceeaşi putere de procesare alocată.
        Recomandarea noastră este să alegi un pachet cu un număr suficient de afişări alocat, astfel încât site-ul tău să aibă mereu performanţe optime şi loc de dezvoltare.
        Noi monitorizăm încărcarea resurselor pentru fiecare client şi, atunci când observăm că un cont este permanent foarte încărcat, recomandăm un upgrade la un pachet de hosting mai performant sau, dacă este cazul, optimizarea codului sursă al site-ului.

        Te rog uita-te cu atentie la faza aia cu ‘recomandam un upgrade la un pachet mai performant’. Deci ajung sa platesc o groaza de bani, pentru ca, atat timp cat siturile mele consuma numarul de afisari pe care ti l-am prezentat, cam acolo se ajunge.

        Nu inteleg de ce le iei apararea in halul asta, dar precizez: INTAI DISPAR ABSOLUT TOATE SITURILE DE HOSTING DIN LUME SI APOI VOI LUA IN VEDERE HOSTWAY 🙂

      • George, te-as ruga sa explici public comentariul tau
        “Eu iti recomand, in momentul cand o sa ai probleme cu HangarHosting (si asta sigur o sa se intample) sa te duci la Hostway, nu o sa mai ai probleme niciodata.”

        Sa inteleg ca stii deja cum ca HangarHosting va avea probleme ?
        E o amenintare cumva ?

        De asemenea, as aprecia daca ai detalia legatura ta cu Hostway (client, angajat, reseller, etc). Nu de alta, dar argumentele tale prea miros a om de vanzari.

        Multumesc
        Stefaniu Criste
        Hangar Hosting

      • Gupi,

        nu este nici o amenintare. Mie personal imi place foarte mult de voi. Nu-mi mai aduc aminte acum, dar parca aveati un proiect sau ceva pe care-l dadeati gratuit.. ( un modul de cpanel, nu-mi aduc aminte ).

        Oricum, cand am zis ca o sa cada, ma refeream la situatia in care un idiot isi pune nu stiu ce site cu milioane de afisari care iti poate da serverul jos. Era o comparatie intre a vinde la spatiu/trafic vs. a vinde la numarul de afisari/incarcarea serverului.

        Nu am nici o legatura cu Hostway, am doar cateva site-uri puse la ei. Vorbeam din experienta unui client vechi de 5 ani. Mie personal imi place foarte mult felul in care vand ei, imi pare logic si de bun simt. Nu este perfect, dar este mai usor de inteles si cred ca este si mai usor de administrat. Probabil ca daca o sa intrebi marea majoritate a clientilor cate baze de date au nevoie, cate adrese de email, cate conturi si tot asa, o sa le fie greu sa iti spuna. Pe cand daca totul este nelimitat atunci nu-si mai bat capul cu toate detaliile tehnice. Gandeste-te ca este o simplificarea a packetului de hosting.

        Nu sunt om de vanzari, si nici nu-mi plac oamenii de vanzari. Marea majoritate sunt superficiali si prost pregatiti. E greu sa fii pasionat de meseria asta.

        George Mihaiu

  18. confirm si eu ca WebFactor este praf, nu neaparat la calitatea hostingului cat la interfatarea cu clientii facuta de patronul si (cred) singurul angajat Horia Vasiliu care efectiv se considera dumnezeu si nu se da niciodata inapoi de la a face jigniri gratuite ori de cate ori are ocazia. NU recomand nimanui webfactor..decat daca vor sa fie luati in bataie de joc pe banii lor. Pe sistemul “Why? Because fuck you, that’s why” 🙂

    • Jay, nu ma pot plange de suportul de clienti, iar pentru Horia am un mare respect in general. Nu stiu cum s-a purtat cu alti clienti, dar in general mi-a dat mereu impresia de om foarte la locul lui. Problema mea a fost ca forumul consuma prea mult ‘procesor’ si ca nu erau dispusi sa vada ce se poate optimiza. In rest nu prea am ce sa comentez.

  19. M-am cam saturat si eu de problema asta, cu hostingul. Nu ma plang, n-am avut downtime mare, in general am avut noroc de hosting bun. Pana la sfarsitul anului vreau sa-mi CUMPAR un server pe care sa-l bag intr-un datacenter din Cluj. Investesc niste bani, dar stiu ca am echipamentul meu.

    • Escu, singura problema e ca daa se strica ceva la server (memoria, de exemplu) trebuie sa ai repede piese de schimb. Asta e destul de costisitor, cand ai un singur server.

  20. Eu am folostit serviciile celor de la Hostway si inca le mai folosesc. Sunt foarte multumit.

  21. HostVision rulez, Dojo girl! Am domeniu și hosting de la ei încă de la începuturile primului blog pe domeniu plătit (ăsta e al doilea) și nu am nimic să le reproșez. Își fac treaba excelent, uptime peste 99.9999%, serviciu cu clienții bun, etc.

    Try it.

  22. Nu stiu cat de oportuna e intrebarea mea, dar incerc. Acum cateva zile, hostul pe care am site-ul mi l-a suspendat pe motiv ca “am prea multe vizite si monopolizez serverul”. Desi in contract nu se specifica faptul ca trebuie sa am 2 vizitatori pe zi pentru a ramane la ei. E corect ce au facut ei? Specific ca am cca. 9000 unici pe zi.
    Multumesc.

  23. Stiu ca e cam tarziu de la data scrierii articolului, dar iti recomand si hostway. Am la ei de aproximativ 6-7 luni si am uptime 100% si suport tehnic ireprosabil. Site-urile se misca foarte bine.

    • Bun venit pe dojoblog. De acu’ mesaje tale ar trebui sa intre direct 😉

      Am explicat mai sus de ce va ingheta inainte Iadul si dupa aia iau host de la ei 😀

  24. vai de capul meu…. de ce n-ai zis de la inceput cat trafic ai pe site? Daca aveai de la 30K in sus/ zi (ma refer la unici, nu la vizite sau pagini accesate) intelegeam sa te plangi de x sau y host. Dar pe shared ce pretentii poti sa ai. Shared e bun doar la inceput pana creste site-ul apoi treci la vps, dedicat, etc. poate ca deja ar trebui sa faci pasul asta daca ai trafic in crestere.
    Optimizeaza tot: cod, tema, pluginuri, sau elimina ce e inutil.
    Succes!

  25. Am citit toate comentariile voastre si am vazut ca unii dintre voi ati avut parte de intamplari fericite iar altii de intamplari mai putin fericite. Eu ma consider norocoasa deoarece lucrez cu aceeasi firma inca de la inceput si nu am avut parte de probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.