Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

La plimbare prin Malaga

Nu poţi ateriza pe Costa del Sol, fără să arunci un ochi şi peste Malaga. Contactul iniţial cu oraşul s-a făcut în 5 decembrie, când am aterizat chiar pe aeroportul lor. Era însă miez de noapte şi aveam deja în spate aproape o zi de preumblat din aeroport în aeroport. Aşa că ne-am bucurat când am văzut ‘taxiul’ pe care-l aveam ‘închiriat’ de câteva zile din Timişoara (trăiască netul şi booking-ul online) şi am lăsat poveştile turistice pentru altă dată.

Dată care a venit peste câteva zile, când ne-am luat noi doi şi ‘cumnaţii’ la preumblat. Fuengirola are acces prin bus şi tren spre orice zonă limitrofă (nu vă mai spun cum sunt autostrăzile, trenurile şi restul, că iar îmi fac nervi), aşa că drumul spre Malaga a fost destul de scurt şi extrem de plăcut cu RENFE (CFR-ul lor, dacă-mi permiteţi barbarismul).

Ca orice turist care nu are chef să umble 20 de kilometri pe pingele (noi doi poate am face asta, dar nu-i puteam târî pe colegii noştri de călătorie chiar aşa), ne-am ‘adresat’ celebrului bus turistic. Care şi-a meritat banii şi ne-a plimbat aşa ‘el fugitivo’ prin oraş.

Apoi ne-a dus la Castillo de Gibralfaro, celebra lor cetate de pe vârf de deal, de unde Malaga se vede ca-n vis. Îmi voi permite să dedic un întreg articol Castelului, aşa că, înainte să arunc pozele la înaintare, mai precizez că am coborât apoi spre Catedrala din Malaga (care-i SENZAŢIONALĂ), am rumegat niscaiva mâncare şi ne-am întors la ‘domiţil’.

Autobuzul turistic. Am coborât din el şi ne-am plimbat puţin prin parcul de pe malul mării.

La vremea călătoriei este undeva prin mijlocul lui decembrie şi peisajul este total diferit de ce ştim noi. Acum înţeleg de ce tot mai mulţi s-ar muta într-un asemenea climat. Dau oricând mizeria şi frigul iernilor noastre pe temperaturile astea primăvăratice.

Dacă tot eram jos din bus, ne-a făcut cu ochii Universitatea Malaga, aşa că am traversat spre ea. Am luat la pas zona, ajungând la un mic parc cu portocali.

Iubi nu a rezistat tentaţiei, şi s-a repezit la o portocală din asta. Atât de acră, spune el, ca o adevărată lămâie. S-a strâmbat de la ea mai ceva decât mă strâmb eu dacă-mi dai pe la nas cu avocado.

Ne-am urcat din nou în autobuzul turistic pentru a ajunge la Castel. Am făcut aşa repede nişte poze din ‘maşină’, deci nu încadrate chiar senzaţional. Sunt multe viluţe în zonă absolut superbe, aşa că am avut cu ce să ne delectăm privirile.

Am ‘pierdut’ câteva ore la Castelul Gibralfaro, după care am pornit cu bus-ul în jos. Destinaţia: Catedrala.

Care Catedrală arată extrem de bine. Am încercat şi ceva poze în interior.

Am mai mers prin zona respectivă, deosebit de frumoasă, deşi se însera şi temperatura nu era chiar ridicată. Deh, decembrie totuşi.

Ne-a plăcut mult în Malaga, asta e concluzia. Clădiri frumoase, arhitectură deosebită, curăţenie şi portocalii plini de fructe. Că-s acre, aia nu se vede în poze. Toate pozele: aici.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

20 Comments

    • Portocalii sunt salbatici, nu sunt bune fructele cu toate ca sunt la fel ca cele comestibile. Si unde locuiesc acum sunt la tot pasul, nu se atinge nimeni de ele.

  1. Superbe poze.

    P.S. Daca erau la noi portocalii aia erau culesi / rupti de mult :)…

  2. fara comentarii, autobuzul ala arata foarte tare:D, nemaivorbind de pozele cu catedrala si parcul.. chiar asa rea era portocala?:))

  3. cum naiba reușesc ăștia să păstreze clădirile așa curate, și la noi parcă dau numai cu humă care se face cenușie după câteva luni. știu, poluare poluare, dar până când?

    • Nu stiu, dar e tot mai frustrant sa vezi ca la altii se poate. E plin de cladiri ‘anoste’ prin unele zone, dar au si cladiri din astea ‘istorice’ de sta matza-n mustati. Curate, aranjate, o placere …

  4. Hehe, pare a fi un mic colt de rai. Aleea cu portocali e dementiala. Pai e frumos bre, altii stau si dardaie in tara si matale o huzuresti la caldura?

  5. Moama Dojo te invidiez…cate locuri vizitezi,,,,si cate foto dragute faci pe acolo….visul meu este sa fac nunti in toata lumea…si sper ca in curand sa se si realizeze:)

    • Nu stii niciodata ce-ti aduce viata 🙂

      Am de pus o groaza de poze de pe unde am fost, asa ca avem materiale pentru blog pe urmatoarele luni. Ma bucur ca-ti plac pozele. Nu mi-s fotograf destept, dar ma mai scapa aparatul uneori 😀

  6. Dau oricand zapuseala, umiditatea si praful verii din campia Baraganului pe o iarna adevarata in Toronto. Numai sa ajung acolo 🙂
    Frumoase poze, imi pare ca Malaga seamana in multe locuri cu Opatija sau Rijeka(Croatia).

  7. Superbe pozele! Dar… totusi, nu as da muntele (IARNA) pe mare… iubesc sporturile de iarna!

  8. Dojo, eu sunt nu de mult cititor de dojoblog.ro.
    Ceea ce ma face pe mine sa revin zilnic pe blog, este faptul ca ai un talent extraordinar de a transpune in cuvinte imaginile pe care le postezi.
    Eu fiind internaut nevazator, sunt vitregit de a le vedea, dar cu darul tau, e ca si cand as vedea fotografia!

    • Adrian, multumesc pentru apreciere. Ma bucur ca-ti place blogul si sper sa poti sa te bucuri de el cat de cat.

  9. Eu sunt in proces de gugalit pentru vacanta de vara si ma tot “impiedic” de Costa del Sol 😀 Si-mi place din ce in ce mai tare ideea de a merge la vara acolo. Imaginile tale au venit la fix (am vazut postul acum cateva zile, dar abia acum m-am invrednicit sa-ti multumesc ca le-ai postat).
    Nu stiu insa unde sa aleg cazare: in Malaga (fiind oras ma gandesc ca putem sa vizitam mai multe chestii) sau vreo statiune din zona (marbella e cam scumpa totusi :D). Eh, mai e pana la vara. Poate mai pui si tu impresii, ma mai sfatuiesc cu lumea pe facebook … ajung eu la liman 🙂

    • Pai poti lua in Malaga sau, unde am stat noi, Fuengirola. Sau Torreblanca, Los Bolices, Mijas etc. Is statiuni mai ieftine un pic decat Marbella. Aia-i scumpa in draci. Oricum ajungi repede cu trenul sau cu busul, dar probabil nu te chelesc astia la cazare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.