Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De ce-mi plac unele show-uri TV ..

Am vizionat cu sufletul la gură America’s Got Talent (majoritatea sezoanelor), X-Factor, aproape orice show-concurs de gătit din simplul  motiv că-mi place să văd că există oameni incredibil de talentaţi. Iar unii dintre ei îşi pot schimba viaţa total prin muncă şi dedicaţie. Nu am urmărit sezoanele româneşti pentru că, aşa cum am mai scris, nu consider că avem ‘jurii’ ce să merite o asemenea cinste, de a stabili viitorul unor oameni extrem de talentaţi.

Când este vorba despre oameni care au construit cariere în showbiz, bucătari cu destule stele Michelin, încât să le uite numărul, sau dansatori care au scris istorie, este clar că am altă plăcere să vizionez.

Iar acum mă delectez cu sezonul al şaptelea din So You Think You Can Dance.

Un show pe care-l ador, poate pentru faptul că sunt un anti-talent sinistru la dans şi că singurele mişcări aprox. coordonate sunt tehnicile de karate, pe care le-am repetat de prea multe mii de ori să mai iasă chiar prost. Dar nu ştiu să dansez şi probabil vor muri cu 2 picioare stângi.

Îmi face plăcere să văd însă ce pot face nişte tineri atât de talentaţi şi să mă bucur de tot felul de genuri despre care până acum nu am auzit. Iată un exemplu de mult suflet pus în dans, de un număr care spune o asemenea poveste incredibilă. Dacă i-a lăsat ‘paf’ pe Nigel Lythgoe şi pe Mia Michales, zic că nu-i chiar prost puştiul. Din păcate nu s-a dus mai departe, pentru că un dansator complet trebuie să ştie să se muleze pe orice stil.

Chiar dacă este un ‘one trick pony’ la faza asta, Teddy chiar mi-a rămas în minte. Priviţi şi admiraţi câtă expresivitate poate să aibă copilul ăsta.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. De la noi singura emisiune pe care pot (oarecum) sa o compar cu cele din afara a fost Vocea Romaniei, in rest au fost praf toate.

  2. azi sunt nitel off topic. dojo, nu mai zice asa de cele doua picioare stangi. daca zici ca esti ok la miscari de karate, as pune pariu ca daca ai urma niste cursuri de dans (dar d-alea pentru incepatori, care iti arata de primul pas) te-ai misca ok.
    mie imi place dansul, sa dansez eu si sa-i privesc pe altii dansand, daca o fac bine (am vazut si revazut filme in care se danseaza de enspe mii de ori, ca drogata), dar, din pacate, si o cizma danseaza mai bine ca mine. ei, bine, dupa 2-3 luni de cursuri ma miscam aproximativ acceptabil, ba chiar, intr-o zi, cand am dansat cu profu’ mi s-a parut ca dansez chiar pe bune. iar eu sunt anti-talent absolut la orice forma de sport/miscare. sunt in stare doar sa merg. 🙂

      • nu e musai cu miscari sexi din dos. 🙂 daca iti place sa dansezi, important e sa stii cat de cat pasii, sa nu te simti penibil tu cu tine. sau cel putin asa e pentru mine. nici eu nu le am cu miscarile sexi, si tot ma simteam superb la curs.

      • Fatah, sa stii ca ma duc la dansuri, cand nu mai umblu peste tot prin lume. M-ai convins. Sa mai rada si de mine careva 😀

  3. Eu nu ma pricep sa dansez, desi imi placa – ca si tine – sa urmaresc.
    A fost o vreme, pana pe la 20 de ani, cand dansam frecvent si credeam ca sunt ok. Pana am vazut o inregistrare de la o aniversare la care am participat si de atunci nu am mai dansat niciodata in public 😀

  4. Sezonul 7 a fost printre preferatele mele, nu stiu pana unde ai ajuns, dar au fost niste dansuri incredibile pe parcurs… eu am terminat si sezonul 8, a fost ok-ish asa, dar tot 7 a fost cel mai tare. Ma rog, la 7 a fost si ridicata stacheta mai sus decat la celelalte. Vizionare placuta in contonuare!

  5. Ultima oara am dansat la nunta mea, fortat de faptul ca era o formalitate ce trebuia bifata in desfasurarea evenimentului. Asta se intampla cu mai bine de 18 ani in urma (asta inseamna, logic, ori ca m-am casatorit de tanar, ori ca sunt un hodorog ; personal vreau sa cred ca nici una din variante nu are acoperire in realitate). Motivele sunt lesne de banuit : expresivitatea in miscari si gratia nu sunt tocmai atributele cu care mi-am croit drum printre oameni spre locul pe care il ocup acum in societate. Poate de aceea am fata de dansatori atitudinea vulpii care neajungand la struguri spune ca sunt acri. In plus sunt un fanatic ascultator de rock ori, baietii astia stiu multe dar la lectiile de dans au cam lipsit (acum cand scriu, pe HBO e “Enter Sandman” al celor de la Metallica, si chiar ma simt bine observandu-le gratia butucanoasa a oricarui bautor de bere care se respecta). Pe scurt, emisiunile de gen nu fac parte (desi martor mi-e Dumnezeu ca am incercat!)din modul in care imi cheltui timpul liber.

    • He he, cred ca al meu intai fuge in lume si dupa aia ar accepta sa danseze. Deci esti deja barbatul ideal, ca macar ai incercat 😀

  6. So you think you can dance e genial. Nu se compara cu nimic autohton. Intr-o vreme ma uitam destul de des la el. Emisiunile de genul asta, de peste ocean, sunt cu mult peste imitatiile romanesti. Singurul show romanesc cat de cat profesionist a fost Vocea Romaniei. XFactorul de la noi a fost de-a dreptul penibil. Parerea mea…

    • Se pare ca nu e doar parerea ta. Din ce citesc cam toti considera ca Vocea Romaniei le-a dat celorlalte ‘fum’ 🙂

      • “Fum” e putin spus. Cei de la Protv sunt profesionisti in adevaratul sens al cuvantului. Si chestia asta nu s-a vazut numai la Vocea Romaniei. Vezi Dansez pentru tine sau Romanii au talent. Totul la Vocea Romaniei a fost de calitate comparatic cu XFactor. Incepand cu juriul, decorurile, trupa de balet, coregrafie si terminand cu sunetul sau repetitiile din pauze sau sexi Pavel Bartos.

        Mihai Morar este un arogant caruia i s-a dat nas si care peste noapte s-a crezut al mai mare compozitor/promoter/cantaret/jurat din Romania. Nu mai zic de Razvan si Dani, cu glumele lor rasiste si rasuflate.

  7. danseaza deosebit copilul asta! imi place sa cred ca l-a remarcat totusi cineva si un asemenea talent nu se iroseste…

  8. chiar danseaza foarte fain Teddy .. din pacate multe talente nu prea sunt apreciate pentru ca nu au destui bani sa isi faca publicitate..

  9. Neeah, nu tocmai pe gustul meu dansul pustiului. Intr-adevar, are o expresivitate pe care doar profesionistii o au, dupa sute, mii de ore de repetitii, dar vorba lui @Lucian, am avut senzatia la un moment dat ca urmaresc o kata. S-a trezit spiritul de babuta barfitoare din mine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.