Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Scumpa-i sanatatea

Anul trecut mi-am propus să fac o operaţie la ochi, dar s-a dus pe copcă planul, că am plecat în Spania. Aşa că acum sunt gata de mişcare, înainte să ne cărăm iar peste mări şi ţări. Am fost ieri la Vista, clinica de pe Romulus (despre care am citit chestii destul de mişto pe net şi chiar unii dintre voi mi-aţi recomandat-o). Mâine merg la un consult, pentru a vedea ce se poate face pentru mine. Consultul costă 300 de lei. Operaţia, dacă o facem, la un ochi este 1700 de lei.

Nu ştiu alţii cum sunt dar, pentru România, preţurile astea chiar nu mi se par mici. OK, am banii în cauză şi e clar că-i dau pentru a avea un serviciu de calitate (am făcut acum 12 ani operaţie la Oftalmo la spital şi nu recomand cloaca aia nimănui), dar 2000 de lei (aşa pe scurt) la salariile româneşti, chiar nu este atât de simplu.

Să vedem ce aflu mâine. Vă ţin la curent.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

25 Comments

  1. Poti incerca si la Oculus (www.eye.ro).

    Acum 2 ani mama mea s-a operat la ei (implant de cristalin la ambii ochi). Nu a avut complicatii iar medicii au fost extraordinari de draguti.

    Iar consultatia parca era pana in 200 ron.

  2. Este o situatie in care banii chiar nu conteaza. De altfel exista multe alte lucruri pentru care platim sume apropiate desi nu sunt neaparat necesare (echiparea masinii pentru iarna, spre exemplu). Daca mai pui la socoteala faptul ca, dupa neurochirurgie, chirurgia oculara e un domeniu care cere nu doar cunostinte solide ci si o mana extrem de sigura si precisa, atunci gasesti si ceva circumstante atenuante “notei de plata”.
    Sanatate multa si iti tin pumnii maine la consult.Poate situatia nu e atat de grava si scapi de “cutit”.

  3. Dincolo de preturi e vorba si despre profesionalismul medicului. Doamne fereste sa patesti ca mine, operat la picior pentru un os crescut anapoda, dar medicul nu l-a scos de treaba si dupa 6 luni a recidivat. Plata a fost asa ca la noi, pe sub tejghea , dar eu am fost si cu banii dati si cu necesitatea unei alte operatii! Sa dea D-zeu sa fie vindecarea usoara si operatia ieftina!

  4. E scump, dar merita. O masea o mai dregi cumva daca e cazul, dar cu ochii parca m-as juca in spitalele romanesti. Poate te ajuta si site-ul asta: https://www.treatmentsaver.com/ . Au o gramada de articole legate de lasik/lasek si restul de minuni

  5. E destul de scump pentru buzunarele romanilor. In special consultul mi se pare un pic exagerat. Dar decat sa te lasi pe mana “macelarilor” de la spitalele de stat mai bine dai un ban si esti un pic mai sigur.

  6. Am auzit si eu de clinica asta din timisoara unde s a operat o prietena ca sa scape de ochelari, sa zic asa. Si pe langa ca a zis ca au fost putin cam scumpi, in rest totul a fost peste asteptari.

  7. succes! intereseaza-te foarte bine despre operatie, asta este sfatul meu. Si eu am vrut sa fac o operatie la ochi, a mea costa acus 1 an 100 milioane la ambii ochi, insa dupa cele aflate de la pacientii operati am renuntat.
    Fii informata 🙂

  8. eu zic sa te interesezi foarte bine.. mi se pare cam scump pentru salariile si preturile din Romania.. poate totusi ar fi mai bine sa mergi afara sa te interesezi ce si cum,si daca chiar merita..decat sa ai probleme mai grave:)

  9. Spital de stat
    -medici incompetenti
    -spaga e la ordinea zilei de la cel mai mare pana la cel mai mic
    -spatii si echipamente medicale sub orice critica
    Clinica particulara +aparatura medicala moderna
    +servicii bune
    +nu exista spaga
    -preturi piperate

    Pentru romania o solutie vad de a face o asigurare medicala privata, Mai ales daca sunteti o familie cu copii.(parerea mea)

  10. dai un ban dar stai in fata si esti in siguranta…
    bine ca ii ai si ca nu esti obligata sa mergi la spital de stat..

  11. Parerea mea este ca sanatatea nu are pret. Asa ca pentru mine unul, probabil nici o suma nu ar fi prea mare pentru a o intretine. Intr-adevar, la viata care e in romanica, preturile par a fi de pe alta planeta, dar …. fara sanatate….

  12. Ramona, se vede că n-ai avut încă nevoie serioasă de dentist… Acolo să vezi prețuri ! Firește, mă refer la cabinetele particulare.
    În ceea ce privește operația ta, nu te supăra că te întreb, tu, așa de umblată, cum de nu te-ai gândit să te duci să te oprezei la Budapesta sau la Viena ! Ăia deja practică altă medicină decât ai noștri chiar și particulari fiind.
    Îți doresc operații încununate de succes și multă sănătate !

    • Merg la dentist privat de la 17 ani. Deci aproape tot pe-atatia 🙂

      Acolo am dat salarii intregi, dar au fost si lucrari multe. Aici e vorba de un consult si de o operatie ce dureaza vreo 20 de minute

      PS: nu m-am carat prin alte tari momentan, ca oricum nici acolo nu-s preturi extrem de mici. Vedem ce iese …

    • Parerea mea este ca avem medici si clinici care au performante deosebite si in Romania. Cred ca ne-am obisnuit sa ne subestimam si sa gasim paiul din ochiul altuia.

  13. Wow. Mi se pare enorm pretul, dar ma intereseaza subiectul, asa ca is interesata daca te hotarasti, sa revii cu detalii.

  14. Pana acum am scapat cu asigurarea de spital, sper sa nu ma loveasca o problema mare pe viitor ca o sa vand casa.

  15. Se stie ca omul da aproape oricat pentru sanatate. Si tocmai de aceea se speculeaza, se cer preturi exagerate in sanatate, tocmai pentru ca merge. Chiar daca ustensilele, materialele si serviciile nu costa atat. Dar daca merge …

    Plus ca situatia asta a fost creata de medicii din spitale ani la rand si e intretinuta acum, dar e si impregnata social. Ori au reusit sa aduca foarte multi clienti la cabinetele private, aceiasi medici care in spital iau spaga si nu se uita la pacient pana nu-i strecoara ceva in buzunar. Sunt medici cu doua fete care intretin situatia din spitale pentru a atrage “atentii” si clienti la cabinete. Am spus clienti, nu pacientii si am folosit bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.