Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cat de vechi este modelul tau de pantofi?

Cei care mă ştiu cunosc şi ‘gusturile’ mele în modă. Adică zero gusturi, că arunc nişte jeanşi pe mine, un tricou şi nelipsiţii adidaşi.

Pe când eram mai jună preferam ‘avioane’ din astea noi. Modele rotnujite, cu aer, cu sfântul ştie ce. Asta până prin 2007 cred (sper să nu zic prostii), când am fost cu ‘soarele’ şi sora lui în Berlin. Omul meu s-a înfipt la o pereche de Adidas Superstar, care-i foarte plac, încercând disperat să mă tragă de la ‘avioane’ la chestii din astea clasice.

Eu nu şi nu. Că-s urâţi, că-s prea simpli. Până se înfurie moldoveanu, de credeam că mă lipeşte de un zid şi-mi şuieră ‘ia-i măcar în picioare, să vezi cum stau’. Şi-i iau. Păi stătea foarte bine. Comozi, arătau perfect cu blugii, dungilea alea 3 negre dădeau formă frumoasă.

Ăla a fost momentul in care am renunţat la ‘avioane’ şi am trecut pe ‘superstari’, cu diverse variante, nu doar cea alb şi dungi negre.

Aşa a arătat prima mea pereche de ‘adidaşi’. Modelul datează din 1969. Am prins unele modele la reducere în State (35-40 de dolari perechea – preţul ‘oficial’ e undeva la 70), deci extrem de ieftin.

Anul trecut, dacă tot mă întorceam în Ro şi nu ţineam morţiş să dau dublu preţ pe ei, am mai căutat un model, să nu mă plictisesc. Şi am văzut o pereche tot din asta ‘clasică precum baletul rus’ şi am ţinut morţiş s-o cumpăr deşi vânzătoarea spunea că-i de băieţi. Bre, e număru 7? Este. Stă pe picior ok? Stă. Cui îi pasă că-i de la raionul de puştani?

Se numesc Adidas Samba şi modelul a apărut în 1950. M-am uitat acum câteva săptămâni pe net şi mi-a picat faţa. E clar că arată ‘oldie’, dar nu mă aşteptam să fie de peste 60 de ani.

Încep să apreciez altfel pantofii ăştia când mă gândesc câte generaţii au folosit modelul. Deşi sunt atât de vechi ca design, sunt extrem de uşori şi de comozi, stau excelent de bine pe picior şi arată extra.

Voi aveţi asemenea modele vechi de când lumea?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

29 Comments

  1. Bai deci chiar pe astia o sa mi-i caut. Fix pe astia. Nu stiu cum imi stau mie pe picior, dar din poza chiar m-au dat pe spate!

    Nu prea pare sa fie de baieti. Poate doar de baieti “veseli” :)) Dar liniile mi se par super feminine!

    • Nu stiu cat is de feminine sau nu, dar arata TRAZNET pe picior si sunt usori de tot. Partea din spate (aia alba unde-ti sta calcaiul si partea din spate a labei piciorului) ii din piele (sau ceva ce seamana), asa ca nici nu simti ca-i ai in picioare.

  2. eu din pacate am niste superstaruri negru cu floricele albastre, incredibil de incomozi:( parca nici nu li se indoaie talpa si chestia aia ca din matase care e captuseala aluneca groaznic si am impresia mereu ca mi scapa din picioare. ii port pt ca sunt frumosi, nu intra apa(spre deosebire de orice incaltari, chiar cizme de cauciuc) si dau bine cu blugii.

  3. Daca nu aveau atat de mult cauciuc pantofii sport din prima poza erau chiar ok.

  4. Chiar zilele trecute mi-am cumparat o pereche de incaltari Adidas. Chestia e ca imi stateau prea strans pe picior si i-am dat unui cizmar sa ii mai largeasca putin. Ai mei sunt negri cu dungi albe si ma enerveaza putin ca au limba alba. Talpa este destul de rigida, dar sunt foarte faini. Din pacate, nu pot sa imi dau seama cat de comozi sunt.

  5. De abia cand vine o iarna ca asta si gasesti ceva bocanci sau cizme ”vintage”, iti dai seama ce bine prind si ce bine erau lucrati la vremea aceea; iarna asta am redescoperit, ca familie( sotia a descoperit), o pereche de cizme, antica si de demult, dar foarte practica si comoda pe o vreme din asta

  6. De ceva vreme, nici eu nu mai ies din adidasi. Ma simt mult mai bine decat in clasicii pantofi barbatesti, in care recunosc, ma mai incalt cand merg pe la vreo sindrofie. In rest, la fel, jeansi si adidasi.
    Recent mi-am tras o pereche modelul Goodyear (cica ar avea talpa produsa de renumitii producatori de anvelope) .
    Foarte faini si comozi, nici nu-i simti in picior.

    • De ani buni nu am mai purtat pantofi clasici decat la ocazii speciale si in acele momente mi-am dat seama cat sunt de incomozi.

  7. I-am probat de mai multe ori, dar din păcate nu-mi vin bine. De prețurile românești nu mai vorbesc 🙁

  8. Eu nu tin cont de anul in care sunt facuti pe mine cel mai mult ma intereseaza la adidasi sau la incaltaminte sa fie foarte comozi in primul rand si sa imi placa cum stau pe picior….nicodata nu am inteles de ce modelele mai noi sunt mai scumpe…ca unele cel putin dupa mine sunt oribile!

  9. Modelele noi intotdeauna sunt mai scumpe. Si nu doar la “bascheti” in general. Vezi calculatoarele de noua generatie, care chiar daca nu sunt cu mult superioare celor anterioare … deh .

    • La calculatoare se justifica ca sunt mai performante…la adidasi ma indoiesc…ca e vre-o diferenta intre ele …in afara de faptul ca nu mai sunt la moda!

  10. Apoi păpucii ăștia au quelque-șoz-ul lor și din cauza șireturilor.
    Ia vezi cum le schimbi fața cu niște legături mai altfel, de la fieggen.com/shoelace/knots.htm

  11. Te inteleg perfect, cat mai simpli, fara avioane, cat mai comozi..doar ca negri si de la nike, nu adidas 🙂 Eu port adidasi toar primavara si toamna, vara, sandale..si iarna bocanci…o pereche de adidasi ma tin 2-3 ani, si n-am mai mult de 2 perechi. Musai luati de afara, ca-s mai ieftini, cu tot cu shipping.

  12. fun Asics…cand mai mergi in SUA probeaza asicx mexico 66 si spune-mi ce parere ai…

  13. is sigur ca si ai mei au o gramada de vreme de cand au fost inventati, stiti pantofii aia cu piele intoarsa… mi-am cumparat o pereche saptamana trecuta, cand am ajuns acasa, bucuros de achizitia facuta, mama si tata imi ziceau ca si ei au avut ceva asemanator… 😐

  14. Cel rau. Eu sunt fidel tot marcii Adidas dar chestia asta cu “Oldies but Goldies” nu cred sa se aplice si la papuci. In sensul ca daca la partea superioara un lucru e musai clar : sa fie piele !, la talpa, de la model la model, se lucreaza pentru comoditate in mers/alergare si ergonomie. Deci cu cat e mai nou, cu-atat e mai hi-tech. Acum am de trei ani o pereche de din astia https://youtu.be/OZQDi48L5Jw de care eu m-am cam saturat dar nu prea am ce sa le reprosez : daca-i arunc in masina de spalat si-i las la un program de spalari “usoare” + clatit + stors, ii scot ca noi ! Si le-am cam dat kilometrajul peste cap.

  15. Ca sa raspund cumva intrebarii din titlu, tot ce trebuie sa faci pentru ca o pereche de pantofi sa fie la moda e sa-i tii destul de mult in dulap:) E incredibil cum revine moda, pur si simplu fara gres. Ca sa continui sirul de comentarii, Reebok pentru alergat, unde am o obsesie sa fie talpa buna, elastica, eventual cu perna de aer, sa nu-mi “compromit” gleznele pe asfalt. In rest nu pot spune ca prefer o marca anume. In ultimul timp mi s-a pus pata pe o pereche de tenisi albi, simpli.

  16. Nu am preferinte la pantofi sport, incerc sa`i iau cu talpa subtire si elastica pentru ca ii folosesc la condus. Suna tare, stiu.
    Pentru fugit am unii Reekbok cu “energy return system”, sincer nu simt mare enery return dar sunt placuti la purtat.

  17. vreau sa ma duc si eu sa ma duc in germania sa-mi iau niste adidas…
    am o pereche cumparati de aici 🙁 50 de euro ,dar sincer imi pare rau ca am dat banii pe ei :(, ma simt mai bine intr-o pereche de killtec luat la super reducere cu 50 de ron( reducere 70% :D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.