Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Operatie strabism – Clinica Vista Vision Timisoara

Facem un pic de ‘SEO’ pe treaba asta, pentru că nu sunt destule articole care să detalieze operaţia asta, să ştie lumea la ce să se aştepte. Partea proastă este că, deşi fac niscaiva reclamă Clinicii Vista Vision prin acest articol, nu am fost destul de deşteaptă să cer bani, deci nu-i ‘advertorial’. Deh, scăpam şi io de vreun 25% din preţul operaţiei 😀

Răbdare deci, că-i un articol lung ..

Pre-op – pregătirea operaţiei

Sufăr de strabism convergent de la naştere. A fost mult mai nasol prin copilărie, am făcut în 2000 operaţie la Oftalmo în Piaţa 700, după 3 luni erau din nou ‘aranjaţi’ ochii. Am de atunci amintiri plăcute gen mizeria din spital, dat şpagă, trezit din anestezie în timpul operaţiei, chestii din astea. Oricum operaţia a fost un semi-eşec, pentru că în câteva luni parcă nu aş fi făcut operaţia.

V-am povestit deja despre consultul de la Clinica Vista, de la Vista Vision …

Revenim de unde am lăsat povestea …

Înarmată cu analizele şi EKG-ul am fost apoi invitată la Vista Vision cam peste o săptămână, să discut cu doctorul anestezist o tânără cam de vârsta mea (cred). Super simpatică şi drăguţă. Mi-a studiat analizele şi am stabilit că e totul OK pentru operaţie. Să nu răcesc, asta mi s-a spus, aşa că am stat în carantină acasă până pe 29 februarie, data operaţiei.

Operaţia

La 10 fără ceva ne-am înfiinţat la clinică. Eu şi ‘soarele’, că el trebuia să se ocupe de mine. Cuget că era zi de intervenţii, doamna doctor Viorica Franţescu era deja în sală cu alt pacient. Am stat aproape o oră în sala de aşteptare, între timp a venit din nou doamna (domnişoara?) anestezist să mă întrebe dacă sunt OK, să-şi ceară scuze că s-a decalat programul şi să mă întrebe dacă am mâncat/băut ceva. Nu, că doar aşa m-a ‘instructat’ cu o săptămână înainte, aşa că am fost cuminte.

Am fost apoi chemată în blocul operator, iubi a plecat, după ce a lăat numărul de telefon la recepţie. Chiar nu avea rost să stea acolo să aştepte, în condiţiile în care încă nu era gata pacientul anterior.

În micuţa sală de aşteptare din blocul operator mi-au dat de îmbrăcat un ‘halat’ din ăla de care poartă chirurgii (de se încheie la spate), motiv să fac glume că au uitat să-mi dea şi mănuşile, dacă tot am de lucru pe acolo. Plus o boneţică pentru cap şi nişte ‘şoşoni’ de pus peste încălţăminte. Am comentat că-i frig (cam 18 grade) şi am stat la poveşti cu ‘anestezista’, din nou preocupată că nu suntem încă gata pentru începutul operaţiei. Chiar nu mi se părea o problemă, până la urmă pe masă era un pacient care, la fel ca mine, nu-şi doreşte ca doamna doctor să se grăbească cu bisturiul prin ochii săi.

Mi s-a plasat ‘fluturaşul’ prin care urma să se introducă substanţa de ‘somn’. A fost introdus de o doamnă asistent sau doctor (nu ştiu sigur, sper să nu încurc). Super atentă şi drăguţă. Comenta că am vena abia vizibilă, dar s-a putut folosi de ea fără probleme. Acul a fost plasat în mână (dosul palmei). Nu extrem de plăcut, dar nici chiar rău. Am mai stat la nişte poveşti, apoi am trecut în sala de operaţii.

S-a trecut la plasarea electrozilor pentru supravegherea ‘cardiacă’, mi-au luat tensiunea (126 cu 70 – de Cartea Recordurilor, la cât de mică mi-e de obicei), am mai trăncănit nişte chestii. Nu am plecat cu stres în operaţie, că nu sunt genul, drept îi că nu ţi-e chiar tot una. Dar în nicio clipă nu m-am simţit grăbită sau chinuită. Ambele doamne care m-au pregătit pentru operaţie au fost super atente şi drăguţe, aproape mămoase aş putea spune.

A fost uşor deranjant când a pornit ‘serul’ în fluturaş, dar tot un discomfort mai mult, decât durere propriu-zisă. Mi-au spus că voi ameţi şi chiar simţeam că se mişcă tavanul. Am mai simţit cum se plasează nişte ‘perniţe’ sub omoplaţi (cred pentru a ajuta la intubare), după care mi s-a foarte tăiat filmul şi am trecut la vise.

Exact când scriam ceva deştept pe blog (sau dădeam nişte sfaturi, la fel de deştepte), am auzit aşa de niciunde că e OK, să încerc să deschid ochii. Nu am fost pansată la ochi (cum m-aş fi aşteptat), deci oricum era mai OK decât să fiu ‘oarbă’ vreo 24 de ore. Vedeam ca prin lapte, am încercat să-mi ridic capul, dar a căzut la loc. Mi s-a spus liniştitor să nu mă stresez, să încerc să mă dumiresc şi apoi să încerc din nou.

Am întrebat dacă a fost totul OK, am mai comentat una-alta, până m-am ridicat ‘în dunduleţ’. Mi-a luat câteva minute să-mi recapăt echilibrul, dar după aia m-am ‘limpezit’ repede. Am urcat (pe scări) de nebună să-mi aştept ‘soarele’. A venit şi el, apoi am mai stat vreo jumătate de oră să mi se clarifice totul mai bine. A trecut şi doamna Franţescu, mi-a spus că e totul OK, ne vedem mâine. Am mai stat puţin şi o asistentă (cred) m-a întrebat dacă sunt în ordine. Eram, aşa că mi-au dat drumul.

Acasă am trecut imediat în pat şi am stat cu ochii închişi vreo 2 ore. După asta l-am rugat pe iubi să-mi pună picăturile şi am mâncat puţin. NU mi-a fost deloc rău, ceea ce zic că-i motiv de bucurie. Am stat apoi toată ziua în pat şi am ascultat muzică.

A doua zi a fost ceva mai bine. Încă nu deschideam nuş’ cât de bine ochii, dar undeva pe la prânz parcă mi s-a ridicat ceaţa. Am fost şi la control, totul e minunat, în 15 scoatem firele (dacă nu au delicateţea să se extragă singure). Ieri am fost deja mai ‘vioaie’, am stat 30 de minute la calulator, după care l-am buzărit pe iubi să jucăm Hard Rock Cafe Monopoly.

Astăzi (72 de ore de la operaţie) lăcrimez în continuare ca la o telenovelă proastă, am senzaţia aia de geană în ochi, ochiul drept este umflat mai tare (nici stângul nu-i prea lejer), dar vorbim despre uşor discomfort. Stau un pic acum să scriu pe ze blog, după care trec iar la program de stat cu dosul în sus, să nu-mi forţez ‘farurile’ atât de mult.

Concluziile operaţiei

Nu sunt plătită să scriu articolul ăsta (fraieră ce sunt ;)) şi, dacă sună a reclamă, asta este. Când am precizat că mă operez în România, mulţi aţi sărit să-mi recomandaţi orice altceva dar nu o clinică din Ro. Nu regret mişcarea, chiar arată şi funcţionează la standarde serioase. Curat, modern, elegant, plus atitudinea aia mişto a unor medici pe care nu-i doare în dos de tine. Doamnele care s-au ocupat de mine pre şi post operator sunt nişte drăguţe, au făcut tot posibilul să am o experienţă plăcută şi, oricât de suspect sună să spui asta la o operaţie pe ambii ochi cu anestezie generală, a fost chiar o experienţă super. Mâine aş repeta figura fără nicio spaimă.

Doamna Franţescu e un fel de Speedy Gonzales pe acolo, are jde’ pacienţi pe oră, dar, deşi nu stă la poveşti juma’ de oră cu pacientul, ştie cine ce are. Am vorbit la consult şi mi-a spus cum va ‘ataca’ problema, apoi înainte de operaţie (când aşteptam să intru pe masă) a trecut pe lângă mine, s-a uitat din nou la ochii mei şi mi-a spus exact planul de la consult.

Operaţia a costat 1800 de lei. Am plătit 100 de lei consultul iniţial şi 50 consultul post-operator de 24 de ore. Nu ştiu cât va fi la scoaterea firelor, vă ţin la curent.

Nu mă hazardez să comentez cât de bine e totul rezolvat pentru că 1. ochii sunt umflaţi şi roşii (arată OK din ce văd eu, dar până nu ajung la alb nu pot comenta) şi 2. e posibil să se ‘decaleze’ din nou peste câteva luni. De asta e importantă grija post-operatorie şi sper ca în cazul ăsta să fie la fel de bună ca operaţia în sine.

Nu este o operaţie grea. A mea a fost ‘dublă’, plus anestezie generală. Nimic de speriat. Deşi mi s-a spus că e posibil să simt gâtul ‘hârâit’ de la tub (s-a procedat la intubare şi respiraţie ‘asistată’), îmi vine să bănuiesc că nu m-au mai intubat, atât de frumos au făcut asta, că nu m-a deranjat deloc gâtul. Intubarea nu se face pe viu, deci nicio problemă.

Dacă aveţi chestii diverse de rezolvat la ochi şi faceţi pe voi de teamă, luaţi-vă inima în dinţi şi faceţi mişcarea. Nu e greu, nu eşti chinuit, dacă ai noroc de medici buni, ieşi doar cu amintiri frumoase.

Mulţumesc pentru urările de bine şi mesajele voastre. Revin zilele astea  mai în forţă, acu’ merg să fac din nou economie de vedere 🙂

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

55 Comments

  1. ma bucur ca ai revenit si ca totul a decurs cum trebuie!
    ma gandesc serios sa ma operez si eu , sa scap de ochelarii astia:(

  2. Bine ca ai iesit bine! Inca nu am avut parte de o operatie, si sper ca nici nu o sa am prea curand…

  3. Ma bucur ca ai trecut cu bine peste operatie si ma bucur ca si in Romania poti fi tratat asa. Mi se pare o atitudine perfect normala. Platesti cat scrie in tarif si devii clientul lor. Nu mai trebuie sa treci prin experienta ingrata de a nu sti cum si cat sa dai spaga.

    • Sunt multe locuri in care esti tratat ca ultimul om, dar sunt si cateva spitale/ clinici la noi carora nu ai ce sa le reprosezi…

  4. Adevarul este ca si eu prefer sa dau un ban, dar sa stau in fata. Si sincer la cat de mult cotizez din salar la sanatate, mi-as putea rezolva problemele si singura de banii aceia.

    • Saru’mana. Is partial revenita, dar tot e OK. Sper ca de maine sa pot lucra mai mult, ca am o groaza de chestii de facut 😉

      • Hei, sa nu te obosesti! (Eu zic asta care am bagat intr-o zi aproape 16 ore de munca si apoi am zacut ca imi era rau:) Las’ ca le faci tu pe toate, insa ochii e importanti:)))) Pupici:)

  5. Dupa ce am citit povestea asta parca am fost chiar eu pe masa de operatie. Hai ca n-a fost deloc rău, mai ales dacă ne gândim la beneficiile ce sper că vor urma. Sănătate multă!

  6. He he, buna, Dojo! Ma bucur enorm de mult ca a iesit totul bine, chiar ma bucur… cum zicea si cineva de mai sus, mai ales in RO. Iti doresc “insanatosire” grabnica si sper sa nu mai ai in viitor probleme cu “uochisorii”. Ai grija!

  7. Totul e bine cand se termina cu bine. Te asteptam cu articolele tale kilometric de interesante.

  8. E bine de stiut ca mai avem si la Romanica medici adevarati. Sau, de fapt, asta e mare diferenta dintre stat si privat.

  9. Ramona, eu îți mulțumesc că te-ai gândit să ne spui în detaliu cum au decurs ”ostilitățile ”. Sunt mulți cei care trebuie să se opereze ba de una, ba de alta, dar nu o fac de frică, la care contribuie necunoașterea. Chiar dacă nu te-ai pricopsit cu ceva bani pentru reclamă, ai făcut un lucru bun !
    Să fii sănătoasă mereu ! 🙂

    • Chiar nu prea gasesti detalii serioase despre operatiile astea si iti spun sincer ca mie imi place sa fiu informata. Esti mult mai relaxat, cand stii ‘cam cum e’, chiar daca nu sunt detalii date de un medic, ci pur si simplu experienta unui pacient.

      Saru’mana de urare. Asemenea 😉

  10. pfuai, am citit articolul cu lacrimi in ochi. :)) nu ca ar fi emotionant sau ceva, da’ numai cand ma gandesc la chestii prin ochi, ochi rosii sau orice altceva, ma apuca lacrimatul. 😛 asa ca am citit cu ochii mijiti si inlacrimati. ma bucur ca esti ok. am uitat sa te sun, ca is cu casa intoarsa, da’ zilele astea poate imi faci o vizita. cand nu mai ai ochii rosii, ca n-o sa ma pot uita la tine :)))

    • He he, inca nu ies din casa oricum. Ochiul drept e inca suspect de umflat (bun, scade pe zi ce trece, dar tot arata ‘horror’) asa ca stau in casa ca 1. nu vreau sa racesc si 2. nu veau sa se infecteze ceva. Iti dai seama ca te ‘calc’ imediat ce-s transportabila, ca am promis sa-l vizitez pe Ricky oricum.

      Saru’mana pentru tot 😉

  11. Multa multa sanatate !!! Poate pe cand citesti aceste comentarii, ai depasit disconfortul. Ti-am tinut pumnii, pt ca stiu cum e. Copilul meu a fost operat de strabism la Cj pe cand avea patru ani. Din pacate slabut succes. Dar uite, poate dam o fuga la aceasta clinica a ta. Asa ca, eu iti multumesc pt vesti si pt vestile bune !

    • Ildi, du-l si incearca sa rezolvi cumva. Orice dar sa nu ramana cu porcaria asta, ca nu-i o placere sa cari ‘stigmatul’ asta. Nu pot spune cat de reusita e operatia ca inca nu mi-s dezumflati complet ochii si nu se poate spune chiar acum, dar, daca mai e nevoie in viitorul apropiar de vreo interventie, chiar nu sunt stresata. La astia mici e mai usor, ca se si vindeca mai repede, decat noi babalacii 😀

  12. Cu mana pe inima iti spun ca n-as avea curaj sa trec printr-o operatie la ochi. Iti admir curajul si-ti doresc ca interventia sa fi fost o reusita.

  13. uu, bine de stiut, am si eu o prietena ce isi doreste o astfel de operatie o sa-i recomand clinica!

  14. Nu te entuziasma prea tare. Cu doamna Frantescu am avut personal tangenta, e mult pe langa saraca, cu siguranta nu ma vei crede dar te vei convinge, asta e una. A doua, la anii tai sansele de reusita pentru o operatie de strabism sunt minime. Sunt curios cati specialisti ai consultat pana sa te opresti la Vista, orice meserias in domeniu ar fi ezitat sa faca interventia. Daca te vei convinge de ce ti-am scris, da un semn si iti pot recomanda persoane serioase, genu de persoane care tie iti plac, pentru ca nu-s de pe la noi 😀

  15. Salut, felicitari pentru reusota operatie:). Eu vara asta(defapt cu cat mai repede cu atat mai bine) vreau sa ma operez tot de strabism, dar doar un singur ochi are probleme, ma bucur ca am dat peste postul tau. Cum te mai simti acum ca au trecut mai multe luni de la operatie?

    • Dana, bun venit pe dojoblog. BAFTA la operatie. E usoara si, daca e la un singur ochi, si mai misto. Ma simt OK. Nu se intampla deviatii suspecte, ma simt foarte bine cu noii ochelari si clar totul arata mult mai bine. Ma mai gandesc daca in toamna sa ma re-operez sau sa o las peste 2-3 ani. S-au stabilizat destul de bine ochii.

  16. Ma bucur sa aud ca totul e bine acum, e foarte incurajator:). Sa inteleg ca unghiul tau de deviatie a fost ceva mai mare daca e nevoie si de o reoperare. Cazul meu cred ca e ceva mai fericit, strabizmul s-a instalat acum 4 ani cand am dat de muntele de carti ce il aveam de invatat la facultate (dreptul distruge vederea!!!). Acum am.o forma de strabism divergent ce se observa cel mai tare la oboseala, cand aveam 4 ani am fost operata de strabism convergent si o singura interventie a fost suficienta atunci si m-a tinut 15 ani :). Sper ca totul sa decurga bine, nu ai idee ce incantata sunt ca am dat peste blogul tau si am primit o informatie sincera si concreta. Ah inca ceva, dupa operatie la cat timp ai voie sa reiei cititul?

  17. Buna seara. La fel ca si ceilalti ma bucur ca iti este bine. Partea proasta, la toate formele de strabism, sunt imaginile duble si ambliopia ce poate aparea mai ales daca strabismul nu este corectat in copilarie. Operatia in sine e o chestie simpla. Unul dintre cei doi muschi e mai scurt. Cel mai important e, cum a zis Dana M. , unghiul de deviatie si sa se calculeze (aproximeze) corect cu cat trebuie scurtat unul dintre muschi si cu cati mm trebuie reimplantat muschiul controlateral. La tine, cred ca a fost mai mult o operatie estetica.
    Oricum bravo ca ai luat decizia de a te lasa operata.
    Cat despre cei care spun ca trebuie sa mergi in strainatate pentru e te opera si au impresia ca acolo va iesi totul perfect se inseala amarnic. In Romania ii avem pe doctorii Moraru, pe Dr. Ivanescu, Profesorul Pop, si altii pentru care a reda oamenilor vederea a devenit un motiv de a te trezi dimineata, pentru ca au trecut de mult de motivatia financiara. Am trecut de mult de era comunismului in care nu ajungeau informatiile greu in Romania. Cabinetele sus-numitilor sunt la fel de bine dotate, chiar mai bine dotate decat majoritatea clinicilor din strainatate, asa ca sa nu mai incercam sa ne improscam singuri cu noroi, ca nu e frumos.
    Mult succes iti doresc. Multe salutari,
    Ciprian

  18. buna ziua! as avea si eu o rugaminte deoarece si eu sufar de strabism de la o varsta frageda iar acum am 34 de ani , daca poate cineva sa imi dea un nr de contact de la clinica vista vision din timisoara si ce alte clinici de genul acesta mai avem prin tara??va multumesc frumos

      • De ce spui “chiar si mai buna”? Rezultatul operatiei de la Vista nu a fost perfect? Eu am o fetita de 3 anisori pe care am depistat-o cu un strabism la ochiul stang de vreo 5 grade si acum caut informatii despre ce se poate face. Ieri am fost in Tm la Vista dar mi-au propus programare abia peste o luna… In catunul de domiciliu (e municipiu doar cu numele) nici macar oftalmolog nu avem, asa ca ma orientasem spre Tm. Simt ca tre sa fac ceva neaparat acum, dupa cum citesc peste tot ca la varsta frageda se repara mai usor.. Sunt tare nedumerita… niciunul dintre noi, parintii, bunicii, nu avem probleme oftalmologice… Multa sanatate iti doresc!

      • Adina, bun venit pe blog 😉

        Am 34 de ani, deci o corectie de strabism e mai cu cantec decat pentru un copil. Operatia a reusit in mare parte, zic eu, dar sunt momente cand ochiul mai ‘fuge’ (in general cand este obosit sau nu port ochelarii). Dar e vorba de o deviatie destul de mica, mai ales fata de ce era.

        Cand dau de bani si de timp, as intentiona sa discut si cu cei de la Oftapro, pentru ca poate au solutii mai bune pentru o baba ca mine.

        La un copil nu cred sa fie asemenea probleme, mai ales ca este inca mic. BAFTA si tine-ma la curent 😉

      • Eu am fost si eu operata de strabism la ochiul drept, la varsta de 6 ani, de regretatul dr. Zoolog. El a spus ca operatia este bine sa fie facuta la acesta varsta. Noi stiam de strabism de la 3 ani jumatate de cand am purtat ochelari si am fost zilnic la policlinica sa fac exercitii. Deci nu e nicio problema ca programarea a fost facuta peste o luna. Dr. Zoolog spunea ca nu este bine sa fie facuta mai devreme datorita etapei de dezvoltare fizica a copilului.

  19. in iulie am fost si eu operata la Vista vision, sunt foarte multumita si recomand aceasta clinica oricarei persoane care sufera de strabism! 🙂

  20. Dojo, s dori sa stiu evolutia ochilor ddupa operatie. Eu am facut operatie de glaucoma si strabism in acelasi timp la Ama Optimex in Buc. Dupa 2 luni ochiul nu s-a albit, este uneori rosu, alteori roz, inca inflamat usor. La taietura pt strabism mi se inroseste locul. Nu mai ies din casa decat f rar ca sa evit ? “ce ai patit la ochi.
    Tie , dupa cat timp ti-a trecut roseate si inflamatia?

  21. Hi Dojo. Sunt tot mai decis sa fac si eu aceasta operatie si as vrea sa stiu cum au evoluat lucrurile la tine. Esti multumita? Recomanzi tot Vista Vision? Mersi anticipat!

  22. Buna! Sa inteleg ca nu ti-a reusit operatia? As fi si eu curioasa de rezultate pentru iubitul meu…multumesc anticipat!

    • Buna, Andra.

      Sa stii ca s-au aranjat frumos de tot ochii. Initial am crezut ca inca este deviatie (era inca aprox. vizibila), dar pana la urma s-au stabilizat bine ochii. Au trecut 4 ani aproape de la operatie si e FOARTE BINE.

      Am prietene noi prin curte (mamici ca mine), carora nu le vine sa creada ca am avut strabism (ne cunoastem dupa opratia mea, deci nu au de unde sa stie cum eram inainte).

      Daca iubitul tau are acces la un medic bun, io zic sa-i dati bataie. Operatia e FOARTE usoara si sunt mari sanse de reparat bine. Chiar daca nu perfect, dar muuuult mai bine.

      • Buna , m-am operat si eu de strabism convergent la ochiul drept acum cateva zile . In cat timp o sa mi se albeasca ochiul ? La mine ata se topeste , nu trebuie sa merg la medic sa-mi taie .

  23. Buna,
    As vrea sa te intreb cum esti acum la atat timp dupa operatie ? Si eu am strabism la ochiul drept vreau sa ma operz si sunt curios daca a mai fost nevoie de interventii ulterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.