Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

La patinoar de Iepuraş

Cuget că sunteţi încă în plin chef, aşa că vă mai doresc şi eu Sărbători Fericite, să fie peste lista de urări deja primite. Noi am sărbătorit ‘easterul’ săptămâna trecută, odată cu întreaga suflare de mâncători de burgeri creştini de aici, aşa că azi e doar o zi normală de duminică. Ieri am tras nişte ture prin oraş, aşa că vă delectez aşa scurt cu nişte poze de ‘sezon’, cât digeraţi drobul şi alte bunătăţi.

După ce am aşteptat de am căpiat după un Q54 (care să mă ducă mai spre Sud spre metrou, am decis să iau un Q53, dacă tot a venit mai repede. Deci schimbare de plan (în loc să mă trambalez spre zona de ‘jos’ în Manhattan, iar aterizam în Times Square.

Am făcut şi acolo câteva poze (mai bine zis câteva zeci) şi am plecat spre Rockefeller Center, că e la o aruncătură de minge de baseball. Am dat peste o paradă de scoţieni (sărbătoreau St.Andrews sau ceva de genul – le dedic un articol viitor), apoi am ajuns la ‘The Rock’, unde tronează pomul lor ăl celebru de Crăciun. Spre deosebire de unele familii de români, care nu s-ar despărţi prea repede de brad, americanii au avut gentileţea de a nu-i încăleca pe iepuroni şi moş, aşa că pomul nu mai era. Dar a rămas încă deschis patinoarul.

Ieri era cald de să căpiezi (eu, deţinător neoficial al titlului de ‘frigurosul universului’, simţeam că fierb), dar lumea baleta elegant pe gheaţă. La tricou mulţi, dar ce mai contează …

Geografic vorbind, eu sunt un pic mai la dreapta faţă de ‘plaţul’ pentru pom şi scuip seminţe (virtuale, că nu consum) în capul lui Prometeu, nenea ăla de haur de se vede prin poze. După ce se strânge şandramaua cu patinoarul, pe acolo sunt nişte terase pentru buzunare ceva mai potente decât ale noastre.

O altă poziţionare şi nenea ăla de aur mai vizibil. Cânta ceva Celine Dion sau răposata Houston (chiar nu am fost atentă care dintre cele două privighetori era difuzată), iar restul prostimii căsca ochii la patinatorii de ocazie de pe ‘ring’.

Că tot vorbim de lucruri sfinte, Mr. Iepuraş este şi el prezent, în formă .. vegetală.

Toate naţiile pământului pe acolo, diverse culori şi clase gabaritice …

Şi nişte ouă pe care nu le poţi ‘bate’ din motive de dimensiune.

Cum v-aţi distrat? Ce v-a adus Iepuraşul?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

12 Comments

  1. Foarte tare iepurasul ala! Totusi mi se pare un pic ciudat sa patinezi pe soare, obisnuit cu patinoarul deschis doar iarna si deobicei la temperaturi de -faranumar.

  2. Asta-mi place mie la orasele gen NY: ca au tot felul de chestii faine pentru sarbatori. In LA nu am vazut Asa ceva, dar nici nu le-am căutat tre sa recunosc! Bine ați venit acasă!:)
    P.S. O mică corectura: este “rink” nu “ring”

    • diana, iar ma provoci 🙂 Ramo se referea la un RING DE DANS,nu la pationoar, de-aia a si pus cuvintul intre ghilimele. sa ma leg si de cacofonia pe care ai facut-o (micacorectura)?

  3. Hristos a înviat, Ramona ! Să aveți zile senine și Dumnezeu să aibă grijă de voi pe acolo pe unde sunteți. Văd că ați petrecut frumos de sărbători. Frumoase fotografii ! Îmi place faptul că în Rockefeller Center se respectă tradițiile creștine… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.