Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

M-am lăsat de seriale cu puştani de prin licee de pe când căscam ochii la ‘Salvaţi de clopoţel’, plus că ideea de a viziona un musical nu m-a entuziasmat enorm. Dar, dacă tot eram în criză de inspiraţie şi nu aveam chef să mă tot trambalez cu degetele pe ecranul Nook-ului (da, Nook Tablet al meu prinde şi Netflix, are o aplicaţie pentru asta), am dat click pe Glee. Să vedem ce doamne iartă-mă o fi şi asta.

E un serial ‘uşor’ despre adolescenţii dintr-un liceu (nu contează cum îl cheamă, dar, spre deosebire de multe seriale ce îşi înfig acţiunea prin locaţii selecte – gen NY sau LA, Glee se ‘petrece’ în Lima, Ohio, deci două străzi mai jos de unde şi-a dus mutu iapa). The Glee Club este corul şcolii, o trupă de puştani care trec prin tot felul de întâmplări, pentru a se plasa la ‘Nationals’ împotriva aşilor de la Vocal Adrenaline.

New Directions, aşa cum se numeşte ‘corul’ este condus de profu’ de spaniolă, ce acceptă jobul suplimentar pentru a putea câştiga un ban în plus, în condiţiile în care se pare că nevasta ‘aştepta’. Acum să vă ţineţi tare de ‘se pare’ ăla, că e cheia multor întâmplări.

Will Schuester a fost membru în Glee Club la vremea lui şi visa odată să devină şi el mare artist. S-a însurat însă şi a intrat direct ‘în viaţă’, aşa că singurele şanse de a se mai simţi cântăreţ sunt la câte un mini-spectacol cu copiii lui.

Adolescenţii sunt aleşi cât se poate de politically correct. Avem toate minorităţile posibile: cheerleaders frumoase sau/şi deştepte, una dintre ele suficient de deşteaptă încât să rămână însărcinată, deşi este preşedinte al Clubului de ‘Virgine’, avem toate culorile, un tânăr cu dizabilităţi, o evreică, plus un puşti gay.

Pentru că viaţa e prea frumoasă doar cu eroi pozitivi (oricâte prostii fac puştanii, până la urmă sunt doar necopţi), avem şi ‘eroul negativ’ în persoana lui Sue Sylvester.

Antrenoarea echipei de majorete, spaima şcolii şi a încă 5 state, Sue este fată mare şi dedicată carierei sale. Atât de dedicată încât o scot din casă (la propriu) trofeele de la competiţiile de majorete. Pentru ea cea mai mare bucurie este să-şi bată joc de freza lui Will şi să facă tot ce-i stă în putere să-i saboteze trupa de artişti.

Foarte recomand să scoateţi subtitrare şi în engleză şi să încercaţi să ţineţi pasul cu ce trăncăneşte, pentru că are câte un monolog din ăsta împotriva lui absolut genial, ce sigur se pierde la traducere (mai ales la ce traduceri fac unii). Ea este clar sarea şi piperul serialului, iar micile lupte inter-departamente sigur vă vor amuza. Sue e uşor de recunoscut, mereu îmbrăcată în eternele ei treninguri cu 3 dungi (da, product placement superb pentru Adidas) şi îmbrâncind pe cine apucă.

Puneţi în ‘mix’ şi multe piese cântate de Glee Club, de la prostioare recente până la clasice pe care unii dintre voi le vor recunoaşte, mult umor, situaţii mai mult sau mai puţin previzibile şi o distribuţie foarte reuşită. Am ‘mâncat’ deja primul sezon fără să respir, aşa că sunt încă ocupată seara. 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

10 Comments

  1. hmmm, bine de stiut, multumesc de recomandare desi inca ezit daca-i pt fiica-mea sau pt mine. pana termina ea cu bac-ul, survolez sa vad daca nu-s prea baba pt el…
    daca esti inca in cautare incearca ” fairly legal” e amuzant 🙂

  2. Cand esti in Roma, poarta-te ca romanii 😛 so…nu ai de ales; lasa prostiile si apuca-te de NCIS, cel mai urmarit serial din SUA in 2011 😛

    • Claudiu, sa fii sanatos, deja il urmaresc de cateva luni. Dar e bun un ‘detour’ de la chestii din astea ‘criminale’ 😀

      • sa fi si tu sanatoasa, cat mai poti:d ca mie imi scot peri albi astia cu serialul lor 🙂 s-a termina season 9 la ncis si evident ca e in aer toat actiunea, iar la ncis la sunt restanti cu niste episoade din season 3 si nu mai le difuzeaza odata 🙁 si erau singurele seriale la care ma uitam, dupa ce am terminat seriile de star trek, ca sa nu ma apuc de sg1 🙂

  3. Inainte si eu ma uitam la Salvati de clopotel..dar acum nu cred ca mai am rabdare sa ma uit la asa ceva prefer ceva gen discovery!…ia ca ma facui curios sa vad si eu despre ce evorba!:)

  4. M-am uitat la primul sezon din Glee si pot zice ca este un serial bun, insa mi-am dat seama ca nu este pe gustul meu de adolescent.
    Asta probabil si din cauza ca unele secvente mi se par prea exagerate. Dar in rest e bun, mi-a placut ca echipa se automotiva, asta e o lectie de viata.
    Nota 8/10 chiar daca n-am vazut doar primul sezon.

  5. Am tot auzit de Glee dar m-am ferit de el crezand ca-i inca un sitcom banal cu adolescenti in care sunt aceleasi glume si “lectii de viata” ca in toate celelalte seriale cu adolescenti de la “salvati de clopotel” si pana acum.

    Eu v-as recomanda “The Fades” e un serial britanic cu doar 6 episoade, in care veti vedea o noua abordare a fenomenului “fantome/apocalipsa”. Cred ca este cel mai amuzant si original serial pe care l-am vazut anu’ asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.