Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Blânda justiție americană

Undeva prin august 2010, dacă nu mă înșeală memoria, R. a semnat actul de vânzare-cumpărare cu vecina. Prin acest act, ea mai avea dreptul să stea în casă 9 luni, după care el putea să preia casa, ca nou proprietar, să o pună la punct și să o închirieze. S-au semnat actele, femeia și-a primit banii, totul frumos și strălucitor, până la anul, când, conform programului nostru „6 luni la ei, 6 luni la noi”, ne-am nimerit din nou la ei.

Pentru că tot eram în zonă, ne-am oferit clar ajutorul, să poată aranja una-alta, imediat ce se eliberează casa. Cu câteva săptămâni înainte stăteam mirați că nu se mișcă nimic. Când stai într-o casă pe trei nivele se presupune că ai ce să cari din ea și, dacă trebuie să predai casa la data X, este normal să nu-ți scoți lucrurile în ziua x sau x-1.

Așa cum ați ieșit voi din casa aia la data din contract, așa a ieșit și vecina.

Iubi spune că i se pare normal ca, la data respectivă, R să intre frumos in CASA LUI, să schimbe yala și s-o invite pe demoazela de lângă să facă pași în afara proprietății lui. Ah, stai, că nu ai voie.

Odată ce termenul a fost depășit, R. a început să discute cu avocatul. Că nu ai voie să îi bați vecinei la ușă sau să-i bați obrazul, că naiba știe ce idei  mai are c-o hărțuiești. Avocatul a început procedurile și s-a ajuns la „court”. Luni pierdute amboulea, bani care pleacă LUNAR din contul lui R. pentru că a preluat mortgage, deci plătește rată din finalul verii lui 2010.

S-a decis ca madam să plătească chirie cât stă, să plătească penalități pentru banii pe care nu i-a dat, dar R. încă nu avea voie nici să intre în casa lui, nici să-i spună vreo două de la obraz, deși în momentul respectiv până și eu, care chiar sunt o pacifistă, doream s-o fac poster. Absolut orice contact putea fi luat aiurea la ochi de avocatul ei și te băgai mai tare în rahat.

Termenul de plecare FINAL pentru ea era prin martie, anul ăsta, la vreo 2 săptămâni înainte să venim noi. Din nou NU a plecat, ba a mai declarat și falimentul, doar să mai pună niște bețe în roate.

Alți draci, alți bani pe avocați, alte sentințe. Partea bună este că nu i s-au mai acordat amânări, dar evacuarea cu „marshall” nu se decide de azi pe mâine. La începutul săptămânii i s-a spus și ei că, dacă nu-și scoate calabalâcul, când vine nenea marshall, tot ce e în casă rămâne acolo, iar ea va ieși definitiv. A mai cărat niște bulendre în timpul săptămânii, i-a dat lui R. cheia de la garaj.

Exact cât spuneam și noi că probabil și-a băgat mințile în cap, ne-am trezit cu pompierii acum două zile. Vecina i-a raportat pe prietenii noștri că ar ține oameni ilegal în beci. Au venit ăștia, au admirat cât de frumos a amenajat R. casa, au văzut că nu e niciun beci în care să stea oamenii ca niște șobolani, doar o casă curată, pe 3 nivele, în care, da, mai sunt 2 oameni, prieteni, veniți LEGAL în țară. D. le-a explicat care e problema cu vecina, că va fi evacuată cu forța din casă și că mai face mici rahaturi, să nu se plictisească. Au râs și pompierii, au spus încă o dată că nu văd nicio problemă, chiar au felicitat-o pe D. pentru o asemenea casă.

La faza asta D simțea acut nevoia să o calce cu mașina, dar, din nou, nu ai voie nici măcar s-o înjuri de toți sfinții, că orice „stres” ar putea da peste cap exacuarea și numai amânări noi nu lipsesc nimănui.

Ieri vecina a semnat actul de „predare” a casei, cu martor și i-a dat în sfârșit lui R. cheia. Marhsall-ul vine acum dimineață, dacă n-o fi venit deja să vadă ce și cum.

La aproape 2 ani de când a semnat niște acte și de când PLĂTEȘTE casa, R. a intrat prima dată pe noua lui proprietate. Care arată ca-n documentarele alea cu indivizi care nu aruncă nimic. Să te ferească cerul ce am găsit pe acolo. Totul trebuie scos, curățat, renovat. Alți bani, altă distracție.

Pentru că de la decizia anterioară s-au mai schimat chestii și R. a mai pierdut bani aiurea (avocat, cheltuieli cu casa), va trebui să o dea din nou în judecată pe vecină, să recupereze restul de bani pe care individa îi datorează. Asta va lua din nou timp și va costa în continuare …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. Mei, nu retin in care stat se intampla toata tevatura, insa avocatul omului imi pare c-a fost prea, mult prea politicos. Sa discuti cu o persoana despre afaceri nu e deloc hartuire, si persoana aia trebuie sa demonstreze ce pretinde, daca pretinde asa ceva. Ma rog, or fi existand ceva precedente de case law in respectivul stat.

    Altfel, sper sa-si scoata R. banii cheltuiti aiurea, desi e cam improbabil. Daca spui ca personajul a trecut deja printr-o tura de bankruptcy, probabil nu prea mai are mare lucru din care sa-l plateasca pe pagubit. Mai ales ca-i datorie “unsecured” ..

  2. Stai relax. nici la noi nu ai voie sa il dai afara pe cel care ti-a vandut casa. E aceeasi lege blanda:) doar ca la noi, mai merge sa il iei pe sus si sa ii dai doua suturi in fund.

  3. Mi se pare absolut incredibil, mai ales la americani sa se intample asa ceva. Ma rog, poate sunt eu total in afara – ca pana sa ajung sa-mi cumpar o casa, va mai trece muuuult timp. Nici nu vreau sa imi imaginez ce nervi as fi avut:)))

  4. Deci stai ca nu am inteles perfetct. Daca o da in judecata recupereaza toti banii, inclusiv pe care i-a dat pe avocat?

    Nu stiu unde e mai bine. La noi macar poti injura indivizii de acest gen… 🙂

    • Pai da, ii recupereaza. Dar inca nu stim cand si cum. Mai ales ca vita a declarat faliment, deci e si mai cu cantarea romaniei. Macar sa o poti injura de la inima si parca te simti mai bine 😀

  5. Pai in tarisoare noastra, cum tot romanul are simtul proprietatii foarte dezvoltat (cand e vorba de ceva ce-i apartine, daca e posedat de altii… discutabil) orice roman autentic, adica manelist si samantar, l-ar fi batut zob cu urletele de rigoare.

  6. Mai..macar acolo este vorba de spre bani..dar pe mine ma cutremura cazul Molodoveanu MIhai…care a fost condamant la 25 de ani de inchisoare pt omor deosebit de grav…Curttea de apel l-a achitat ..din lipsa de probe..iar ICCJ i-a dat tot 25 de nai fara a administra probe noi….si dupa 14 ani de temnita a castigat la CEDO…si inca este inchis….unde este dreptatea?! culmea esrte trecut ion cartea “Erori Judiciare” si el rupe paturile puscariei!

  7. Sa stii ca si la noi legea este foarteeeee asemanatoare. Doar ca romanul verde i-ar fi dat o mama de bataie si ar fi rezolvat in alt stil problema.

  8. O prietena era sa patesca alta dracarie. O lasese pe o prietena sa stea in garsoniera ei, care era libera. Dupa vreo luna, tipa face ceva extrem de urat si amica mea ii pune in vedere ca trebuie sa se mute. Individa, nu si nu, ca ea nu pleaca nicaieri. Vine Politia, li se explica oamenilor situatia si tipa incepe sa isi stranga lucrurile. Pentru ca apoi Politia sa ii spuna amicei mele -Bine ca nu ati facut contract de inchiriere, ca nu mai era asa simplu.- Vasazica, este greu si in Romania sa dai chiriasul afara, de pe PROPRIETATEA TA.

  9. Mândru meu și-a cumpărat apartament luna trecută. A semnat toate actele, a preluat casa, e proprietar de drept. Săptămâna trecută a primit cheia. La o zi după asta a zis să mă ducă și pe mine să-mi arate noua casă. La ora 22:30, când am ajuns noi la apartament, fostul proprietar era acolo, cu 4 prieteni, povesteau și ei o bere. Că doar nu s-o apuca al meu mândru să-și renoveze casa așa de repede, că sunt inofensivi ei și că ce treabă are el că s-or pus să bea o bere de adio. repet, la o lună după ce s-a făcut vânzarea. Dimineața următoare am schimbat yala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.