Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Canon 70-200mm f2.8 L vs canon 70-200mm f2.8 IS USM II L

Ca sa fac o coparatie vizibila intre cele doua obiective luxury class, ar fi pretul: primul este 6000 de ron al doilea sare de 10.000 ron. Pentru ca am avut ocazia sa le folosesc pe ambele, am sa va spun care sunt diferentele dupa parerea mea, si am sa incerc sa fiu obiectiv.

In primul rand calitatea optica ireprosabila la ambele obiective fiind tele-obiective cu calitati optice celor cu focala fixa. Diferenta de pret este justificabila intre cele doua obiective fara nici un fel de indoiala, iar cele doua tipuri de stabilizatoare de imagine de pe cel mai scump, credeti-ma ca fac fiecare banut.

Daca le folosim la fotografie de exterior ambele sunt aproape la fel de bune, dar pe interior cel cu IS te ajuta foarte mult mai ales la subiecti statici poti ajunge cu ajutorul celor 4 stopuri ale IS-ului sa tragi fotografii pe focala 200mm si la timpi de 1/40 s daca esti un fotograf cu experienta si tragi cu respiratia tinuta. Cu celalalt fara stabilizare de imagine cu geu obtineam fotografii bune la timpi de 1/80 s pe interior.

Diferenta clara dintre cele doua este la fotografia de interior in primul rand si se vede si optica mult mai avansata a celui de-al doilea. Cred ca este si o diferenta la cromatica firesc fiind mai buna la cel mai scump. Pentru orice fotograf de nunta, fotojurnalist sau simpu fotograf pasionat, recomand cu caldura ultima varianta a obiectivului 70-200 L IS USM II credeti-ma este de vis.

Eu l-am achzitionat de doaua zile si in prima zi am dormit cu el in pat. Ca o concluzie daca doriti sa le folositi doar pe lumina naturala, ziua, nu merita cel cu IS, dar daca vreti mai mult merita cu siguranta. Iata cateva fotografii de familie facute unui bun prieten, apropo Dojo, este multiplu campion national si international pe diverese stiluri traditionale si de full contact, poate il recunosti este vorba de bunul meu prieten, si coleg de antrenament, Marius Imurluc. Il invidiez pentru ce are are: un baiat si o fata minunata, si o nevasta pe masura, probabil asta ne dorim cu totii.

Al vostru, Lucian.

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
Lucian-fotograful
Lucian-fotograful

De meserie jurist dar in suflet artist, iubesc fotografia si arta scrierii cu lumina incercand prin fiecare fotografie sa spun o poveste.

Articles: 4

2 Comments

  1. Buna Lucian.
    Apreciez foarte mult pasiunea ta pentru fotografie. Eu am insa o problema cu calitatea articolelor tale. Ma dor ochii cand vad lipsa semnelor de punctuatie. Te rog frumos, pentru a spori interesul cat mai multor oameni de a citi frumoasele tale articole, mai citeste-le o data inainte de a le posta. Sunt sigura ca ai avea aceeasi impresie.
    Sper sa nu te superi pe mine. Iti doresc o zi placuta si cat mai multe articole de succes.

  2. Personal, cred că aș folosi obiectivele în cauză mai degrabă la sport sau wildlife, fotografiind dintr-o locație statică de pe monopied, decât la o nuntă, unde ești în mișcare permanentă și care durează 11-12 ore.

    Mă uitam la specificațiile 70-200 f/2,8 USM și văd că are nu mai puțin de 1310 grame. Cel mai slab aparat profesional, 7D, are și el 820 grame.

    Mai trebuie blitz-ul, iar unii vor pune și un grip (culmea e că am și eu unul pt al meu D90, dar îl țin pe dulap, am constatat că mai mult mă incomodează, cel puțin entru fotografia urbană pe care o îndrăgesc eu).

    Eu unul mai degrabă aș merge pe obiective fixe pentru portretele artistice (am un 50 f/1,8, eventual aș alege un 1,4 dacă aș face fotografie de nuntă), iar pentru cadrele banale, un all-around zoom. Însă aceasta e părerea cuiva care mai mult se deplasează când fotografiază, nu cuiva care face carieră din fotografia de eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.