Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

New York: trasee (II)

Primul traseu și sfaturi pentru cei care calcă prima dată în NY.

Astăzi ne plimbăm tot prin mijlocul insulei aglomerate, de se cheamă Manhattan. Iată pe unde planific să vă trambalez:

Central Park – Times Square – Bryant Park – Central Station

Începem plimbarea în Central Park. O „enormitate” de parc pe care o traversezi cam greu, mai ales dacă te încăpățânezi să acoperi cât mai mult din spațiu. Recomand să porniți undeva la 90-100St. cu 5th Avenue (deci de prin Est) și să mergeți în jos, apoi spre stânga.

Sunt câteva atracții pe care merită să le vedeți: cum ar fi Jackie Onassis Reservoir, Bethesda Terrace etc. Am postat deja două articole în trecut despre Parcul Central (unu, doi) și este un loc pe care-l vizitez la orice oră cu mare drag.

Manhattan văzut dinspre Nord spre Sud peste Jackie Onassis Reservoir (să vă faceți o idee despre cât e de mic „rezervorul”)

Un bazin mai mic cu bărci teleghidate. Bucuria copiilor (și nu doar a a lor).

Bethesda Terrace și o groază de turiști și localnici. Plus Sheep Meadow, unde stă lumea să ardă … gazul, că oricum nu fac nimic productiv.

Times Square

Din Central Park, se merge „la vale” până în Times Square. Veți vedea reclamele uriașe încă de la câteva sute de metri depărtare. Este PLIN de lume cam în tot timpul anului. Veți vedea o scară mare de sticlă roșie. TKTS este locul din care se pot cumpăra bilete cu prețuri ceva mai bune la spectacolele de pe Broadway.

Am un clip de acum 1000 de ani si o galerie de imagini.

În Times Square nu aveți cum să vă plictisiți. Puteți merge la Hard Rock Cafe, la Madame Tussauds sau pur și simplu să „atârnați” prin zonă.

Dacă tot mergem spre Sud, hai să continuăm tot așa. Când dați de 42th Street, porniți spre stânga. Veți trece pe lângă Bank of America apoi veți vedea Bryant Park. Un loc iar cunoscut celor care s-au tot uitat la filme despre NY. Acolo este și NY Public Library despre care voi scrie într-un articol viitor. Frumoasă clădirea, poate doriți să o vizitați. În caz că aveți prea mult suc la „bord”, mai puteți echilibra lichidele să zic așa la un WC public superb întreținut.

Bank of America – mai exact vârful, că nici clădirea asta nu-i chiar scurtă. Ușor de recunoscut pe orizont, datorită acoperișului „tăiat” și a țepușei din vârf.

Acesta este Bryant Park, o michiduță de parc, comparativ cu Central Park și puteți admira un latură a Public Library.

Și biblioteca. O clădire frumoasă și răcoroasă, ideală pentru o zi toridă de peste 100 de grade de-ale lor. Am intrat așa de curiozitate și sincer am fost plăcut impresionată.

După asta plecăm spre Grand Central Station, pe care o găsiți ușor pur și simplu pentru că este foarte aproape de Chrysler Building. Deci, mergeți spre Chrysler și dați de Grand Central.

Chiar dacă vedeți la fel de bine ca mine, e cam greu să ratați ditai turnul. Iată-i și pe prietenii mei de la Halal Food și rezultatul amorului nostru:

Nu știu cât sunteți voi de gingași la mațe, dar eu chiar nu am avut treabă cu mâncarea „de stradă” din „Marele Măr”. Am mâncat hot-dog, chicken gyro, lamb gyro, hamburger, chicken over rice etc. Foarte bune, dacă mă întrebați pe mine. Mult mai Ok decât mâncarea de plastic de la McDonalds de pildă și mai ieftină.

Cam la genul ăsta de decorațiuni să vă așteptați în Grand Central. Au americanii niște stații împuțite în orașul ăsta, dar GCS chiar nu îi face de râs.

Cam acesta ar fi unul dintre traseele pe care le-am făcut în mod curent. Puteți desigur să vă faceți trasee după cum doriți. Nu uitați să aveți o hartă la voi și pantofi comozi. Plus un aparat foto, pentru că nu se va plictisi nici el, nici cel de-l cară.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. Tu, stiu ca-i chestie de SEO sau ce-o fi, da’ ii cam obositor sa citesti cu bold de 2-3 ori pe fiecare rand 🙂

    Altfel, foarte misto traseul propus.

    • Bre, la ce SEO de doi lei fac io, chiar nu conteaza. Ii sa se poata scana mai usor textul, cica ajuta la citit sa fie paragrafe mai scurte, aerisite, cu bold si italic.

  2. De cate ori vad gari din tari straine, imi amintesc de gara noastra penibila din Timisoara. Si la aia din Barcelona m-am entuziasmat. Am intrat doar asa, ca sa o vad. Si mi-a placut.

  3. Orasul asta chiar ofera multe locuri de vizitat, cred ca mi-ar lua o luna sa il vad pe tot.

  4. New York este in zilele noastre cam ce era Roma in antichitate .Sper ca la un moment dat in viitorul nu prea in departa sa reusesc sa le vizitez .

  5. […] aminte ca fredonam New York, New York desi eram in Chicago. Pot doar sa fiu invidios pe Dojo cu pelerinajele ei, las ca ajung eu o data si pe […]

  6. am citit cu mare placere toate seria de postari din New York. ce noroc ai avut ca ai vazut toate locurile alea pe care altii le vad doar in filme si seriale. vreau ca intr`o zi sa vizitez si eu New York`ul pentru ca mi se pare cel mai tare oras de pe planeta.

    • Maddy, saru’mana de apreciere. Nu spune niciodata ‘niciodata’, ca nu stii ce-ti aduce viata. NY nu mai e chiar atat de la capatul lumii. nu-i ieftin si nici extrem de usor de ajuns, dar se poate. Nu pot decat sa-ti doresc sa-l vezi. e un oras incredibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.