Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Aceasta este România

Mă distrează cum se face tam-tam la orice incident provocat de animalele fără stăpân. Să se înțeleagă din capul locului, nu consider că locul lor este pe străzi și nici nu mă bucur când oamenii sunt mușcați de aceste animale. Pentru că într-o țară cu impresii europene, acest lucru nu s-ar întâmpla. Ar exista stabilimente pentru aceste animale, iar populația ar fi EDUCATĂ suficient încât să-și sterilizeze animalele și să nu le mai abandoneze.

Dar mai avem MULT până acolo, în condițiile în care foarte mulți proprietari de animale de companie se uită la tine ca la dracu, dacă le spui să-și sterilizeze animalele, să nu mai vorbim că mulți dintre ei, care se trezesc cu pui nedoriți, îi aruncă pe unde se poate, că-s prea „creștini” să-i omoare la naștere. Partea nasoală este că unii chiar supraviețuiesc și îngroașă numărul celor care deja umblă în haite.

Spuneam de multe ori că, dacă printr-un absurd ar dispărea total orice câine/pisică de pe străzi, în câțiva ani am fi la loc cu „șeptelul”, doar pentru că populația este atât de idioată ne-educată. Dar avem iar prea multe pretenții …

Partea frumoasă este că sunt și oameni care mișcă în domeniu. Nu sunt doar asociații „căpușă”, nu sunt doar oameni puși pe căpătuială. Raportez cu plăcere că de ceva timp prin Timișoara lucrează de zor PetHope, o asociație extrem de implicată în această problemă. Oameni care nu se dau cu fundul de pământ că nu se poate și nu face nimeni, oameni care s-au organizat și lucrează de zor pentru un oraș mai civilizat și mai puțin populat de animale fără stăpân.

Au organizat adăposturi, au relații peste graniță, unde animalele sănătoase și cu „buletin” sunt trimise pentru a fi adoptate, țin legătura cu noii stăpâni, oferă updates. Momentan prestează aceste updates pe Facebook și chiar merge OK treaba, pentru că ne e mai ușor să-i urmărim, iar contul lor este unul dintre puținele pe care le urmăresc, pentru că nu postează poze idioate și tot felul de motto-uri de doi lei, doar detalii despre cazurile pe care încearcă să le rezolve, cum sunt animalele deja adoptate etc.

Tot prin ei am aflat despre o știre pe care nimeni nu a dezbătut-o, pentru că nu este importantă. Scriem zeci de articole de câte ori un câine mușcă un om, dar faptul că peste 100 de animale au ars de vii într-un incendiu (spun gurile rele PROVOCAT), nu contează.

Adăpostul de animale de pe Valea Fânațelor, cartierul Iris, a ars. O femeie și 120 de câini și pisici au murit

Adăpostul din Iris era deținut de Radu Țărmure, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor. ”Mărturisesc că am mai primit ameninţări din partea unor vecini care locuiesc în zonă ilegal. ne-am temut, dar până acum nu s-a întâmplat nimic. Femeia care a murit în incendiu doamna Tereza nu avea cum să provoace tragedia. Acolo nu avem curent și nu se facea foc. Am cerut o anchetă în acest caz”, a spus Radu Țărmure.

Găsiți detalii în link-ul respectiv.

Mă gândesc că pentru cei care oricum consideră că animalele nu drept de viață printre noi, că tot suntem rasa supremă, poate ar conta că a murit ȘI UN OM în acest incendiu. Sau poate nici ea nu conta, că era probabil o „babă nebună” care iubea niște animale. Animale care nu se preumblau de zor pe străzi, ci aveau loc într-un ADĂPOST, erau probabil în tratament sau pregătite deja de adopție (deci s-au investit bani și timp pentru a le pregăti drumul spre adopție).

Aceasta este România. Țara animalelor fără stăpân, ajunse de multe ori pe străzi pentru că suntem în pom când vine vorba de o minimă educație în domeniu, țara în care PUȚINI oameni încearcă totuși să salveze măcar câteva vieți și nu stau doar cu fundul în sus, să aștepte să pice para mălăiață, o țară în care majoritatea primarilor au treabă să fure, nu să rezolve problema din localitățile lor, țara în care, dacă vrei să faci ceva în domeniu, ești amenințat și .. cine știe ..

Sunt chiar curioasă care vor fi concluziile anchetei, dacă se va face una așa cum trebuie. Și mă întristez, când văd ce se întâmplă aici, când știu ce spitale mobile am văzut în Queens, la ASPCA (că aveau un garaj la 2 străzi de casa unde stăteam), ce senzație de nesiguranță și cât chin a fost de câte ori am încercat să salvez un animal. Mă bucur acum că la noi măcar există copiii ăștia de la PetHope și sper să aibă succes și să continue să facă minuni. Pentru că îi urmăresc de vreo 2 ani și-mi place tare mult ce văd.

Dar, așa cum spuneam, e o știre de care nu trebuie să ne pese. Pentru că oricum nu ne pasă de animale. Bine că au murit, de ne-au scăpat de griji, nu? Ah, a murit și un om? Las că oricum era iubitor de animale. Și ăștia trebuie să moară.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

12 Comments

  1. ma indoiesc ca animalele de pe strazi provin din cele abandonate. In primul rind pentru ca nu cred ca asta este un fenomen ci, eventual, ceva izolat. In al doilea rind, chiar de se intimpla, cred ca un animal cu parinti crescuti in casa nu ar supravietui in strada. Dar da, ca situatia se perpetueaza pentru ca cei deja aflati pe strada sunt hraniti si intretinuti fara asumarea responsabilitatii, asta cred!

    • foarte multe animale abandonate in orasele si mai ales in satele din romania.
      foarte multi idioti care lasa masculii sa isi perpetueze specia pe strazi.
      foarte multi idioti care le bat, le chinuie (taiat picioare, dat la cap pana ii zboara creierii, scos ochii – vazut cu ochii mei).

      multi, f multi insensibili….

      mi-am pierdut cainele, nu vreau sa ma gandesc ce traieste, daca mai traieste, pe strazi.

    • Probabil ca nu stii situatia pe la sate (si nu doar). Am destule rubedenii prin orasele mici sau chiar la sat. Au animale de casa. NICIUNUL nu le-a sterilizat, dar se plang constant ca fata anual sau de cate ori, ca nu am avut femela, deci nu stiu. De cate ori le-am spus macar femelele sa le sterilizeze s-au uitat la mine ca la nebuni.

      Dar stiu ca permanent lasa ‘la camp’ animale, nu toate de 2-3 zile, sa spui ca nu vor supravietui. Si astia sunt doar cativa pe care ii cunosc eu. Si ei doar sunt probabil raspunzatori de suficient de multe animale care au ajuns pe strazi in toti anii astia.

      Chiar si acum, ca tot se mai da lumea cu fundul de pamant sa salveze animale, se continua abandonul. Intreaba-i pe cei de la PetHope cate animale abandonate gasesc saptamanal, te vei speria de procentaj.

      Atat timp cat nu-l inveti pe roman sa-si sterilizeze animalul si sa nu-l lase pe unde apuca, poti sa omori tot ce misca si in cativa ani o luam de la capat.

      Urmareste eventual pagina lor de facebook, e suficient de graitoare pentru ce fac si de pe unde-si gasesc cazurile 🙁

      • Ok, nesterilizarea animalelor de casa reprezinta o parte din problema. Dar nu singura si mai ales, nu prin punerea la zid a “romanilor” ca nu isi sterilizeaza animalul se rezolva problema.
        Eu nu am si nici nu am avut caine. Si, pana cand, nu voi avea suficient timp de el ca sa nu il neglijez, nici nu o sa imi iau – ca o sa fuga singur de acasa, nici nu mai trebuie sa il abandonez eu.
        In cercul meu de prieteni, la fel, nu sunt oameni care sa aiba caine.
        Si atunci, cu ce sunt eu de vina pentru cainii de pe strada? Ar trebui sa patrulez si sa stau la panda in fiecare zi prin cartier sa vad cine abanoneaza caini si sa il trag de maneca?
        Iar faptul ca o fundatie face un adapost este ca si cum am avea pretentia ca imbunatatim sistemul sanitar atunci cand donam bani pentru un copil grav bolnav.
        Adapostul are grija de 20-30 de caini. Sunt milioane de caini in Romania. De fapt Romania a devenit un mare adapost pentru caini. Lucru care le convine foarte tare unora – unde mai gasesti o crescatorie atat de mare de caini, gratis.

      • Dan, faci bine, la fel si prietenii tai. Nu spun ca ne-sterilizarea si abandonul sunt singurele probleme, dar, atat timp cat un procent MARE din populatia cu animale continua treburile astea, tot in gol ne invartim.

        Ideal ar fi ca problema sa se rezolve si sa mentinem ‘curatenia’ 🙂

  2. Pote sunt putin mai rece..dar avem atatia copii pe strada de care nu are nimeni grija nici macar nu ne intereseza….si cheltuim 80 de euro pe zi cu un detinut…unde este oare dreptatea…firescul, unde este?!

  3. vai dar cum ai infraznit sa io zici pe bune zeului grasut si libidinos al onlinului romanesc?

    acum esti “o fosta prietena”.

    hahahah,penibil.

    doamne cat imi doresc sa fie nevoiti atotcunoscatorii astia doi,schilodul hidos de zoso si infectul umflat de arhi,sa le dea dumnezeu un croseu,sa le dispara blogurile si sa fie nevoiti sa isi intretina familiile din munca reala.sa ii vad atunci cum le dispar basinile dinn cap.

    oricum,si a aratat adevaratul caracter ,pachidermul,cand te a denumit”o fosta prietena”.

    am urmarit de mult comentariile tale,esti o femeie dintr o bucata si te apreciez pentru ce faci,ce stii sa faci si pentru tupeul de a pleca in lume si a te sustine prin forte proprii.de accea am si venit pe blogul tau sa ti spun ca mi a lasatun gust amar gestul elefantului.

    toate bune.

  4. M-a socat stirea…
    Eu in ultima vreme am remarcat doua chestii importante, una pozitiva, alta negativa: stapanii de catei strang dupa odraslele lor blanoase si e PLIN de pisici, cel putin la mine in zona e plin de ele si se inmultesc pe banda rulanta… 🙁

  5. Intr-adevar, s-a facut tam-tam cu stirea despre rottweilerul care a atacat un politist calare, dar despre tragedia pe care o semnalezi tu nu se sufla o vorba.
    Problema e ca acum vreun an cand se vorbea de eutanasiere.A fost prea scumpa. Despre adaposturi noi pentru patrupede fara stapan. Si astea au fost cam scumpe (ma rog, bani s-ar fi gasit, dar s-au dus in alte directii). Mai ramane sterilizarea. Care si ea costa. Si de care trebuie sa se ocupe cineva in permanenta, pentru ca maidanezii rasar ca ciupercile dupa ploaie. La mine, la bloc s-au strans chiar mai multa haite, nu tocmai prietenoase. Unii sunt sterilizati, cu “cercelus” in ureche, altii, puiet proaspat crescut si coltos, evident necastrat.

  6. Pana cand nu suntem toti de acord ca locul cainilor/pisicilor fara stapan nu este pe strada, ne tot invartim in jurul cozii cam degeaba.

  7. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca ardea un grajd sau o ferma de animale. Adicatelea vaci, cai, porci, oi si alte asemenea, de pe urma carora ne-am fi hranit cu totii, la o adica.
    Un animal este oricum un animal, oricarei specii ar apartine. Fiecare animal are rostul sau pe pamant, altfel nu ar exista. Iar disparitia unei/unor specii de vietuitoare poate crea un dezechilibru greu de controlat, orice s-ar spune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.