Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Scurte .. de vineri …

Am avut de lucru în draci zilele astea, așa că scuzați lipsa de articole. Am în lucru (pe lângă siturile clienților) tot felul de șmecherii din rețea, așa că vor mai fi noutăți lunile astea.

Azi dimineață mi-a crăpat laptopul. L-am dus la „mon pere”, că el e dumnezeul reparațiilor și a descoperit că are niște bad-uri pe hard. Laptop de 1000 de euro, cumpărat acum nici 2 luni. Da, makes sense. Am un noroc, fir-ar să le fie mutra.

Soluția va fi să iau zilele astea un hard de rezervă, în caz de doamne-feri. Așa-l deschide omul și face replace. Înseamnă să renunț la garanție, dar cuget că nu-mi dă nimeni un laptop nou în schimb. Și să aștept până face naveta Timișoara-București și înapoi (probabil câteva săptămâni) iar nu-mi convine. Am nevoie de el zilnic, că el pune pâinea pe masă … Mai vedem …

Momentan fac backup pe external și voi face asta zilnic, dacă tot nu am deprinderea asta civilizată.

Așteptăm cu nerăbdare concediul de anul ăsta în Croația. Încep și eu să număr zilele. Nu mă rup cu munca neapărat, dar parcă nu mi-ar strica niște zile de stat cu fundul în sus la soare.

Hai că mă întorc în mină, e de lucru weekend-ul ăsta …

PS: weekend plăcut și Paște Fericit pentru cititorii care sărbătoresc zilele astea 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

22 Comments

  1. Spor la treabă, îţi urez! Cu povestea laptopului, ce să zic? Că te umpli de toţi nervii când păţeşti aşa ceva. Să-i dea de cap cât mai repede, ton pere!

  2. pai tot pe banii tai :(, dale cu garantia in cap… apropo nu poti sa-l prezinti la un service in timisoara care se ocupa de garantii la firma producatoare a laptopului tau? fiindca nu ar trebui sa aibe treaba magazinul de unde l-ai cumparat!

      • sincer mi se pare o prostie asta… daca e service autorizat firma x, ar putea oriunde pe teritoriul european sa se rezolve pe loc… nu sa ma lipsesc de bunul meu 2-3 saptamani

      • Asta in cazul fericit. Ca, din ce am mai citit pe alte bloguri, stai si astepti ca boul, pana ti se trimite inapoi (la fel de defect in unele cazuri). Plus ca faza aia cu inlocuit in perioada de service nu stiu cat merge, desi ar fi o idee buna.

  3. eu de cand am pierdut munca de o saptamana, mi-am luat una bucata hard extern pe care am mutat majoritatea proiectelor. si daca mai lucrez de pe hardul intern, mai fac cate un update la cel extern si cate una bucata backup. better safe than sorry.

    • Asta e o idee buna. Voi face si eu chestia asta, pentru ca e aiurea sa pierzi munca de cateva zila asa aiurea. Macar in cazul respectiv, leg external-ul de orice alt laptop si-mi pot onora deadline-urile.

  4. In Franta si Irlanda, daca aparatura trece de un anumit pret si faci dovada ca ti-e indispensabila, pentru perioada in care e la reparat primesti inlocuitori de care sa te folosesti. E la fel si cu unele asigurari auto.

    • Cu masinile stiu ca merge treaba. Avem un prieten care a primit masina de schimb, cat a lui era in service. Bine ar fi sa se poata face o chestie similara si cu sculele astea.

  5. E pacat sa nu beneficiezi de garantie, din pacate asa poti pierde mai multe pe viitor, dar e decizia ta. Macar de acum, poate vei face mai des backup 🙂

  6. Sfatul meu este să-ți cumperi un alt hdd, decât să-l trimiți la garanație. Eu mă gândesc doar cât al valora cam tot ce am eu pe HDD, pe lângă poze și alte tâmpenii e și munca mea de-o viață, scripturi, framework-uri și alte chestii similare. Bănuiesc că la fel e și la tine. Iar in băieții de la service-uri nu prea poți avea încredere.

    Mi-am trimit odată telefonul la garanție și mă uitasem logat pe messenger… mărog situația a fost de așa natură, că fiind doar cu touchscreen, crăpasem și nu am mai putut intra în el. Am șters eu fișierele media din telefon dar de aplicații efectiv uitasem… Nu îți spun că intru intr-o zi pe YM, în timp ce telefonul meu era la garanție și găsesc la avatar o vacă.

    Evident, cei de la service nu știau nimic. 🙂 I-am sunat și le-am amintit de toate mamele pe care le au… 🙂 și până la urma au zis că s-ar fi putut ca vreun coleg să facă vreo glumă…

    La vreun an crăpase HDD-ul de la laptop, al iubitei și am zis că decât să vedem iar vreo glumă mai bine să cumpărm unul nou și basta.

    Spor la muncă! 🙂

    • Faza cu schimbatul avatarului e de MAXIMA lipsa de profesionalism. Asa ceva nu mi se pare ca e o gluma, e pur si simplu nesimtire si abuz de incredere.

      Asa cum spui, probabil voi alege varianta HDD secundar, in caz ca crapa de tot. Momentan fac saving in fiecare seara si se misca destul de OK, dupa ce i s-au reparat bad-urile respective.

      Recunosc ca nu am incredere in service, deci ori as face gura sa primesc unul nou (cat inca e in garantie) si nu e vina mea ca are un HDD de 2 lei, ori bag picioarele in garantie si schimbam noi HDD-ul.

      • Vezi ca bad-urile pot fi izolate astfel încât informația să stocată doar pe sectoare bune.

        În altă ordine de idei, nu știu de la ce firmă ai cumpărat laptopul dar știu că la emag, de exemplu, poți schimba HDD-ul fără să pierzi garanția. Motivul: am făcut upgrade, iar acest lucru îl poți face fără să pierzi garanția. Aruncă un ochi pe termenii și condițiile garanției, s-ar putea să fie la fel și la tine.

      • L-am luat de la Media Galaxy. Momentan se misca bine, ‘zice’ ca nu mai are bad-uri. ‘Om vedea. 🙂

  7. In primul rand ar trebui sa vezi cum se asigura garantia pentru marca sau modelul respectiv de laptop, pentru ca este chiar foarte putin probabil sa trebuiasca sa-l duci la firma de unde l-ai cumparat (treburile s-au mai schimbat si la noi). Stiu din proprie experienta ca pentru una dintre marci, desi comercializata aici, service-ul in garantie se face in strainatate. Asa ca am urmat procedura lor, sunat la call-center, primit un numar RMA, a adoua zi a venit un baiat cu un ambalaj pregatit si a preluat laptopul, vinerea l-am primit inapoi. Nu m-a costat nimic nici transportul, nici hdd inlocuit.

  8. Asadar mai trecem un -1 la lenovo. De obicei firmele care ofera laptopuri la preturi accesibile au consumabile proaste sau sunt facute din materiale …slabe. Daca imi voi mai lua vreun laptop, o sa am grija sa aiba hard WD sau Seagate. Asa stiu ca n-o sa dau de vreo pocnitoare care sa-mi piarda datele.
    In alta ordine de idei, oricum am backup cu fisierlee importante si pe un extern, dar si pe calculator. Mi-ar fi greu sa le pierd…dar ..nu imposibil 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.