Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Unii au noroc și pe lumea cealaltă

Ne-am nimerit în Cavtat în 2008, pentru că Mircea căuta cazare pe lângă Dubrovnik și așa s-a brodit, să ajungem aici. Încă de la primii pași prin satul pescăresc cu acest nume am rămas cu gura căscată de cât poate să fie de frumos. O localitate minusculă, aruncată pe malul stâncos al Adriaticii, populată de turiști de prin toate colțurile lumii.

Spre deosebire de Budva sau alte locații mai „trendy”, Cavtat este ca un sanatoriu sau o secție de geriatrie. Liniștit, cochet, incredibil de curat. Un loc ideal pentru turiștii bătrâni (că tot e plin de ei) și din ăștia de vârsta noastră, interesați de niscaiva liniște.

Una dintre plimbările noastre prin sat ne-a dus într-un loc absolut magic, un cimitir plasat strategic pe vârf de deal, privind spre mare și Dubrovnik, străjuit de un mausoleu absolut superb. Astăzi am făcut încă o incursiune acolo, pentru că pozele mele de acum 2 zile s-au dus pe copcă (le-am supra-expus de le-a luat naiba, pentru că mă păcălea ecranul prost setat).

Dar să punem poze, zic.

DSC_0005

Cum am coborât de la apartament, ne-am aventurat spre centrul satului. Dacă vă plac detaliile, cimitirul este exact pe dealul acesta din față.

DSC_0012

Am pozat un yacht de oameni săraci și ne-am aventurat pe deal.

DSC_0013

Printre ramurile de pin se vede satul cu toate clădirile lui cochete și parcă trase la indigo. Toate au acoperiș „normal” și fațade de piatră. Dacă nu e de piatră, fațata e zugrăvită într-o nuanță care să nu iasă în evidență față de restul. Deci nu vei găsi case verzi, galbene sau în alte culori isterice.

DSC_0015

Și acum ajungem la cimitir. Cavouri elegante, mai vechi sau mai noi, flori și un peisaj de basm.

DSC_0018

DSC_0027

DSC_0029

DSC_0084

O cruce care mi-a plăcut în mod deosebit și celebrul mausoleu al familiei Racic. Mausoleul a fost ridicat în 1921 și nu are în el nicio bucată de lemn, doar piatră și bronz.

DSC_0021

Am mai contemplat priveliștea și ne-am gândit ce norocoși sunt unii chiar și după ce au trecut pe cealaltă lume, apoi am coborât spre mare.

DSC_0036

DSC_0038

DSC_0042

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

  1. Foarte frumoasa a treia poza de jos in sus. Plugin-ul pentru imagini e Easy FancyBox? Sper ca retin bine..

  2. Eh, eu zic ca sunt morti si atat. Ce le foloseste ca sunt morti pe dealul acela ?

    Pariez ca apreciau mai mult sa fie vii chiar si maturatori de strada 😀

  3. Mausoleul ala e superb, incearca sa il vizitezi, sculpturile lui Ivan Mestrovic sunt superbe si povestea familiei Racic e interesanta.

  4. Nu stiu ce influenta are un cimitir plin de flori insa e de apreciat modul prin care oamenii isi dau interesul. Par a fi cele mai frumoase imagini suprinse intr-un cimitir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.