Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ponta fumează chestii tari, apoi scrie pe Facebook

Ieri m-am trezit pe timeline cu o postare a celebrului nostru premier despre planul lui măreț de revitalizare a economiei și aducerii țării pe noi culmi de progres. Mi s-a părut interesant, în ideea că 1. nu urmăresc decât puține persoane, 2. nu urmăresc politicieni și 3. garantat nu aș urmări „partea” asta de politică. Doar de nepotu’ lu’ Iliescu nu-mi arde, când intru și eu pe FB. Am înțeles cum s-a întâmplat minunea, pentru că este ceea ce se cheamă „sponsored post”.

Am aruncat câte un ochi pe comentarii, absolut delicioase. Dacă la TV merge să aberezi orice, că lumea nu poate să-ți trimită un feedback real, pe social media e ceva mai ușor să-ți primești comentariile meritate. Plus că în general ăștia de au și cont pe FB ar trebui să fie o idee mai informați decât țața leana care a votat USL pentru că așa a zis preotul. Mă gândesc deci că nu are cea mai agreabilă audiență, lucru dovedit de multele șuturi în dos primite.

Ieri deci ni se prezenta mă(t)rețul plan, azi se vede că deja merge. În doar 24 de ore lucrurile încep să se miște în România, investitorii dau buzna la granițe (bine că nu am planificat nicio ieșire din țară, vă dați seama că nu aveam loc de puhoiul de investitori, veniți să bage bani în economia noastră), încă nu curge lapte și miere la robinet (dar sigur îs ăștia de la Aquatim leneși și încă nu au dat drumul .. sa vedem .. peste câteva ore).

În timp ce minunatul nostru premier cheltuiște BANI SERIOȘI pentru a-și promova prostiile pe net (cuget că, la fel ca orice politruc adevărat nu dă din banii personali, deci tot noi promovăm articolele domniei sale), în România șomajul a ajuns la cote alarmante (și nu vorbim aici de procentele cosmetizate și prost calculate, ci de realitatea pe care o simt familiile afectate), investitorii mari și-au tot făcut bagajele, micile firme s-au închis cu ZECILE DE MII (să zicem așa optimist), Justiția e un veritabil Loto 6/49 pentru „pulime”, Poliția există să nu zicem că nu avem, despre Sănătate numai de bine (atât cât nu ești bolnav), învățământul scoate pe bandă rulantă semi-analfabeți etc.

Tot mai multe familii tinere (și nu doar) au părăsit sau sunt pe cale să părăsească țara (stau să-mi enumăr colegi de gimnaziu/liceu și mă sperie gândul că mulți dintre ei au plecat de ani buni sau își fac bagajele. Și nici nu e mereu vorba doar de oameni care pleacă pentru că mor de foame, sunt familii care ar avea, financiar vorbind, un trai destul de decent în țară, goniți însă de alte aspecte sociale chiar mai grave.

Dar zic să ne relaxăm și să tragem o băută. Dacă domnul Ponta zice că e bine, atunci e bine … după doar o zi …

ponta

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

20 Comments

    • Dragilor, v-ați pierdut simțul umorului. Închipuiți-vă ca treaba asta se petrece în momentele când Antenele îl susțineau pe Victoraș. Concluzia Danei Grecu:

      “Nenorociții ăia de lingăi băsiști de la Facebook au cenzurat vocea premierului. Propunem să se treacă Facebook sub controlul Parlamentului, pentru că nu este normal să învârtă bani publici și poporul să nu știe cum.”

  1. parcă imi aduce aminte de un slogan comunist, completat ironic, cu umor, era ceva de genul
    “o viaţă bună, nouă, nouă nu vouă”.

  2. In 2008, cel mai bun an de dupa revolutie, au intrat in tara 9.5 miliarede de euro, anul trecut abia au sarit de 1 miliard si acum vine Ponta ai trage direct 10 miliarede…

  3. Eu sper ca sunteti voi un pic pesimisti doar.

    Productia industriala a avut pe aici una din cele mai bune evolutii din Europa iar orasul in care traiesc eu arata clar mai bine decat acum cativa ani, deci poate ca nu e chiar asa.

    Ce e clar, insa, e ca daca avem de ce sa fim optimisti, nu e meritul lui Ponta.

  4. Ce sound arogant si rau. Imi plac citatele din Basescu dar si exprimarea apropiata de cea a tatucului portocaliu. Ne mai trebuie putin totalitarism basescian, asa vreo 30 de ani.

    • Ce treaba are sula cu prefectura, in cazul asta Basescu fata de aberatiile lui Ponta?

      Partea ‘distractiva’ este ca Ponta baga mii de dolari (si mi-e greu sa cred ca din banii lui) in sponsored posts pe Facebook si reclame Adwords pentru a promova o porcarie de ‘plan’ in care nici el nu crede.

      Daca era atat de destept planul si lumea avea atata incredere, de ce sa platesti reclama, cand pe social media, chestiile ‘misto’ se promoveaza in draci si gratis? Pana si o pisica din aia care canta primeste mai multe share-uri decat planul lui. Comentariile de pe cont dovedesc ce crede lumea 😀

      • Apropo de sula, eu ma refeream la stilul postarii care imprumuta cate ceva din aroganta cretinului demis de 7,4 milioane de romani (asta vis-a-vis de ce crede “lumea”). Habar nu am eu “cat baga” ponta si in “ce baga” dar… o sa ma documentez. Interesant este, cum deodata unii sunteti loviti de interesul banului public si strigati tare, iar in trecut cand udrea si prietenii faceau exact acelasi lucru dar mult mai des si mai scump era silence(liniste)in aceasta arie geografica. Te pup si nu-mi place ca te-ai tuns (iconita trista).

      • Daca vorbim de minunatul brand de tara pus la cale pe o carca de bani de tanti nutzi, pornind de la un logo care costa 11 dolari pe orice site de stock photos .. stai linistit, ca nu a scapat.

        Din pdv-ul meu TOTI sunt niste sacali. E mai usor sa gasesti un T-rex in viata acum decat un politician roman cinstit. De asta nici nu are rost sa ne amaram noi viata pe tema asta, ca toti is o apa si un pamant 😀

        PS: Sa stii ca-i buna viata cu parul mai scurt, mai ales la ce pleata am. E frumos lung, dar e mult de lucru 🙂

  5. Iti dai seama….cu ce ministrii si-a trantit in “fruncea tarii” planurile lui merg repede, ca pe apa sambetei numai ca nu se nimeresc cu ce iese din izvor si ce ajunge la ….sursa
    Aproape ca m-ai convins sa fiu suficient de masochista si sa-i dau si eu “urmareste”

  6. Ai putea sa detaliezi, te rog, afirmatia asta despre somaj: “procentele cosmetizate și prost calculate”?

    • In statistici, la persoane care incaseaza ajutor de somaj, stam bine dar daca se face o analiza realista a persoanelor fara un loc de munca procentul cred ca depaseste 30%.

      • Ce inseamna ‘realista’? 30% din ce?

        Din 19 mil, populatia activa sunt < 10 mil. Restul sunt elevi, studenti, pensionari, oameni inactivi pe piata muncii. Poate unii ar vrea un loc de munca sau muncesc la negru, dar nu s-au dus la ITM sa se inregistreze ca someri. Treaba lor.

        Din < 10 mil activi, sunt vreo 700 mii someri, 5.5 mil salariati si restul in agricultura, PFA etc. Poate si cei care lucreaza in agricultura ar vrea un (alt) loc de munca. Ca nu sunt inregistrati ca someri – treaba lor din nou.

        Asa ca somajul este ala care este – nu e nimic prost calculat sau cosmetizat. Ca ocuparea e scazuta, ca unii au pensie si lucreaza la negru, ca altii ar vrea un loc de munca dar lucreaza in agricultura in lipsa de altceva mai bun…asta e alta problema.

      • Flaviu, atat timp cat sistemul considera somer doar persoanele care iau indemnizatia, avem o problema.

        Nu trebuie sa stai dupa cifrele oficiale (decat daca mai crezi ca domnii in cauza chiar dau valorile corecte), trebuie doar sa te uiti in jurul tau, sa discuti cu oamenii in cauza etc.

        La mine in scara sunt deja 3 oameni care nu au ocupatie. Nu intra in calcule, pentru ca nu sunt eligibili (sau nu mai sunt) pentru ajutorul in cauza, nu primesc nici alte ajutoare (ii sustin alti membri ai familiei), dar sunt ‘unemployed’ pana la urma. Si culmea, isi mai si cauta de lucru, cum pot. Astia, din pdv-ul statului nu sunt someri, desi sunt ‘ne-angajati’, daca e sa traducem barbar cuvantul in engleza, care mi se pare chiar mai potrivit.

        M-ai intrebat de unde zic ca sunt ‘cosmetizate’ procentele astea? DISCUT cu oamenii, vad ce este in jurul meu. Nu poti spune ca merge mai bine treaba in Romania, pentru ca nu este cazul. In conditiile in care s-au inchis masiv zeci de mii de SRL-uri marunte (care dadeau cate un salariu si mai plateau niste taxe), in conditiile in care au plecat investitori mari (care dadeau de lucru unui numar mare de angajati) si nu se prea reface ‘golul’ in investitii, mi-e greu sa cred ca stam atat de bine.

        Ar fi exceptional sa avem doar atat somaj, sa avem catraliarde de euro investitii etc. Dar nu prea e cazul 🙁

      • Daca ‘avem o problema’, cum zici, atunci si US, ei EU au aceeasi problema – somajul se masoara la fel peste tot. Nu sunt someri doar cei care primesc ajutor de somaj, ci toti cei inregistrati la ITM ca isi cauta de lucru. Persoanele mentionate de tine nu sunt someri fiindca isi cauta de lucru in economia subteranta (presupun). Adevarata problema nu e numarul scazut al somerilor – it is what it is, cum zice romanul – ci de ce avem asa de putini angajati.

      • Rezultatele au apărut, deşi Premierul Copy-Paste nu a avut nicio contribuţie la asta.

        Pe 24 iulie, la BNR a avut loc conferinţa la care au participat Mugur Isărescu (Guvernator), Cristian Popa şi Florin Georgescu (viceguvernatori), Daniel Dăianu (vicepreşedinte ASF), Mişu Negriţoiu (preşedinte ING Bank) şi Eugen Rădulescu (director audit BNR).

        În timpul acestei conferinţe, Guvernatorul Isărescu a spus ceva interesant, care a fost foarte puţin remarcat de publicul “Băsescu face, Ponta drege, Dragnea o suge etc” şi anume:

        Pentru prima dată după vara 1989, exporturile româneşti au egalat importurile în primele 5 luni din 2013.

        Asta înseamnă că, deşi a luat 23 de ani, o industrie tăiată la fiare vechi şi alta crescută şurub cu şurub, cu pupat în cur la Renault, De Longhi sau Bosch, cu salarii de 3 parale şi cu impozite fanariote, am scăpat de beleaua “de a fi piaţă de desfacere”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.