Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hai, că vine toamna …

M-am lenevit cu scrisul ceva de speriat în ultimele săptămâni. Drept e că mi-a fost greu și să lucrez, m-au tâmpit și căldurile, pe lângă plăcerea de a mă simți ca o balenă îngrețoșată toată ziua. Așa o stare de letargie .. să te ferească ăl de sus ..

Dacă tot am lipsit din acțiune atâta timp, zic să ne mai punem unii pe alții la curent cu ce se mai întâmplă cu viețile noastre, apoi să ne apucăm de scris/citit ca oamenii normali.

  • am pus un kil și ceva. Deci programul de îngrășat merge OK, m-am oprit din slăbit și încep să pun ceva pe mine. Arăt tot ca un somalez înfometat, dar măcar nu se mai duce cântarul în jos.
  • încă nu am burtă de gravidă, așa că mulți se miră când aud că nu-s singură în sacul ăsta de piele și de oase. Probabil va începe să se vadă peste vreo lună, încă o dovadă că doctorița mea știe ce spune (comenta acum 2 luni că, la cum arăt în mod normal, până prin luna a 5-a nu se va vedea mare lucru).
  • de vreo câteva zile mă simt suspect de bine. Adică mai am așa o ușoară senzație că-mi stă totul în gât, dar clar mult mai relaxant decât acum câteva săptămâni când mâncatul era un mare efort. Ca orice gagică hormonală am așa câte un gând din ăla idiot că poate se întâmplă ceva cu ăsta micu, de mă simt aproape ca un om „normal”. Apoi rămășițele mele de logică încă ne-afectată de gravidie îmi spun că nu am niciun semn de „doamne feri” așa că să stau naibii liniștită. În câteva săptămâni voi începe să-mi simt chiriașul cum face TaeBo prin burtă și voi fi probabil mult mai relaxată, că voi avea „semne” că e totul OK.
  • număr zilele până miercurea viitoare, când voi merge din nou la consult. Probabil atunci vom știi cu siguranță dacă avem o Nadia (ăsta e numele la care probabil rămânem, că ne place amândurora) sau trebuie să căutăm un nume de băiat. Ne plăcea Victor, dar și-a dat seama ta-su că-l duce cu gândul la Mr. Ponta și nu ar suporta gândul. Deh, probleme serioase, nu te pui.
  • mă gândesc amuzată cât sunt de relaxată acum să tot merg la consult, deși sunt o pudibondă cu acte în regulă și chiar nu m-a încântat niciodată ideea în cauză. Contează atât de mult să ai un medic mișto și relaxat, pur și simplu merg la doctor de parcă ne întâlnim la cafea.
  • afacerea merge OK, deși io chiar nu am fost în stare de mare lucru de la venirea din Croația. Am 3 proiecte mari de făcut, plus clientul obișnuit, deci merge treaba. Acum, dacă încep să mă simt ca un om din nou, sper să pot lucra mai cu spor pe toate planurile.
  • mi-am pus CV-ul la „o-ha” și am stat la discuții cu o companie locală de specialitate. Mi s-a dovedit încă o dată cât de mult contează poziția de pe care faci negocierea. Chiar dacă nu s-a materializat nimic, sunt încântată de discuții și de faptul că, dacă ar fi să revin în rândul oamenilor „normali” (adică ăia de nu lucrează de acasă), nu aș face-o pe un salariu de mizerie. Mare diferență între acum și vara lui 2009, când aș fi acceptat și 1500 de lei salariu, doar să pot să-mi achit rata la mașină.
  • m-am reapucat de înot. Mi-a prins bine, mai ales că încă este cald. Mă răcoresc o oră și vin acasă cu poftă de mâncare (bun, e foame de-a dreptul). E o mare diferență între modul în care abordez antrenamentul acum și cum mă antrenam prin aprilie/mai. În general fac efort serios, când merg la sport, pe ideea că, dacă tot sunt acolo, măcar să-mi mișc fundul. Acum, că nu mai înot singură, încerc să nu fac efort prea intens. Aș risca prea mult. Oricum, dacă pe mine m-ar apuca iar pandaliile obișnuite, instructoarea are grijă să urle după mine să o iau mai încet.
  • în rest sunt extrem de calmă și am o stare de bine. Discutăm tot mai des despre cum va fi viața, când va apărea și urmașul între noi, ne imaginăm cum îi vom face baie, cum vom merge la plimbare, eu mă gândesc cu „bucurie” la trezitul din 3 în 3 ore și alte plăceri din viața unor părinți. Dar suntem încântați de fiecare pas pe care-l facem și fericiți de această decizie. Probabil încă un motiv pentru mine să spun că e bine să ai copil când simți că îl dorești, nu doar că spun rudele sau vecinii că ar fi cazul.

Voi ce-ați mai pus la cale? Pe unde v-ați „concediat”? Ce noutăți aveți?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

26 Comments

  1. Trezitul din 3 in 3 ore ar fi fost “parfum” pentru noi. Al nostru fecior se trezea din ora in ora, cateodata la o ora jumate. Pe la 12 noaptea, cand se culca oamenii fara copii, noi ne trezeam a doua oara sa-l schimbam sau sa-i dea sotia laptic. Noroc ca de la 6 luni doarme dus de la 22 la 7-8 dimineata. 🙂

  2. Asta cu trezitul din 3 in 3 ore e un mit. Copiii alaptati se pot trezi mult mai des 😀 Ok… nu te speria, am exagerat eu, in gluma. Bebeloiul meu doarme cu noi in pat (decizie asumata) si dupa varsta de 1 luna s-a trezit odata la 4 ore sau chiar dupa 5 ore. Eu nu stiu ce e aia noapte nedormita, domnul bebe e foarte rezonabil din punctul asta de vedere.
    Referitor la starea de bine, am experimentat asa ceva la finalul perioadeai cu greata. Nu am mai avut senzatia aia nici pana atunci, nici de atunci incolo. E un mister.
    Nadia e un nume superb 🙂

    • Merci de incurajare 😀

      Daca seamana pe ma-sa va dormi cate 8 ore una dupa alta … sau macar 4-5, sa apuc si io sa pun geana pe geana

  3. Eu vreau să spun că îmi era frică să nu se transforme absența ta în dezlănțuirea literară a Lilianei. În rest, sănătate la toți trei!

    • Mai avem niste articole de pus, dar m-am gandit sa mai scriu si io ceva, ca dupa aia chiar ca arata de parca am vandut blogul 😀

      Saru’mana de urari. .

  4. cica inotul e foarte bun si printre activitatile recomandate in sarcina, bine sa nu te apuci sa sari in piscina sau aventuri dintr-astea.

    Eu m-as duce si acum dar nu mai vad prea bine, sa ma epilez (blush) din cauza bidonului (care nu e asa mare, din ce imi zice lumea).

    • Pai mergi la cosmetica si te aranjeaza. Daca nu, baga lama. O gagica experimentata in domeniu nu mai are nevoie sa vada nimic, simte pe unde sa mearga cu taiatul 😀

      Cred ca ti-ar prinde si tie bine. Ma relaxeaza si ma racoreste in acelasi timp. Nu pot spune ca fac nus’ ce conditie fizica, oricum nu ma fortez, dar imi pica bine distractia. Normal ca nu ma tin de acrobatii, asta ar lipsi

  5. Mă bucur pentru veștile tale bune. Trezitul din 3 în 3 ore nu este obligatoriu. Experiența mea a fost una fără nopți nedormite.
    Cât despre noutăți, toate pălesc în fața experienței tale. Nimic din lumea asta nu este mai frumos decât perioada în care aștepți un copil dorit. 🙂

    • Da, doamne sa ai gura aurita. Acu’ si daca e carcotas asta micu’, pana la urma tot creste si doarme mai mult, ca doar n-o sa aiba 2 luni o eternitate 😀

  6. Nu am mai intrat de mult pe aici, se pare ce am pierdut ultimele noutati.
    Iti doresc sarcina usoara Ramona. 🙂

  7. Pe mine m-au vazut prietenii cand eram in luna a cincea de sarcina si aproape ca nu m-au crezut ca astept un copil… :))) Am umblat imbracata in blugi pana cand am nascut… :)))
    Dojo, acorda-ti timp de odihna, de relaxare si nu iti mai bate capsorul cu kilogramele in plus sau in minus. Sanatate!

    • Deci is atat de odihnita, de s-a incheiat. Probabil sa compenseze primele luni dupa ce se naste dojo jr. 😀

  8. Ca idee, am pus şi eu un kil pe mine. Dar asta nu-i problemă pentru mine! Apoi am reuşit să mă trezesc la ore fixe, din greşeală, gen 10:00, 12:00 şi să lenevesc mai puţin.

  9. La noi misca deja :)) Joaca fotbal acolo fara probleme. Si am aflat si sexul, fetita 🙂 Ce si-a dorit nevasta :))

  10. Aidi bre ca Victor e un nume misto! Daca e s-o luam asa e foarte putin probabil sa te gandesti la un nume pe care sa nu-l poti asocia cu o persoana neplacuta, mai ales daca traiesti de cativa ani pe pamantul asta!

    Sarcina usoara in continuare, de-abia acum vine ce-i mai frumos 😉

    • Eu nu prea mă omor după numele de Victor, dar la fel ca tine zic că e păcat să nu-i pună numele ăla doar din cauza lui Ponta. Cine știe, poate până la botez și scăpăm de Ponta :-)))

  11. Pe mine m-a facut sa ma simt bine aceasta postare.E plina de optimism [chiar daca ai scris de chestia cu “din 3 in 3 ore”] si are un…calm , asa….ca de ceva stiut , vechi si totusi nou.M-a relaxat sa citesc postarea asta! 🙂
    Abia astept sa scrii ce ai simtit cand “cosmonautul/uta” din tine a dat semne de veselie… 😀

    • Oh, ca abia astept. Is curioasa cat a mai crescut (acus’ e luna de la ultimul consult) si mai ales sa aflam clar ce este. Cand i-am auzit inima batand la consultul de 7 saptamani am simtit asa ca mi se umple inima de bucurie, iti dai seama ce incantata voi fi cand voi incepe sa simt cum danseaza de zor 🙂

  12. Daca vine toamna, din nou , trebuie sa stam macar la cald. Sa iti traiasca (apropo de bebe ) si sotia mea este pe drumul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.