Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ce-a mai rămas din planurile de Anul Nou?

A trecut demult o jumătate din acest an, un bun moment să ne oprim din cele de zi cu zi și să dăm puțin cu nasul de planurile noastre mărețe de la 1 ianuarie. Recunosc că fac asemenea planuri (nu neapărat pentru că mă aștept să se îndeplinească exact, pentru că nu merge mereu treaba după cum doresc eu, ci pentru că-mi oferă mereu un mic „ghid” personal despre ce aș dori să realizez sau care consider că sunt prioritățile în momentul respectiv).

Am ajuns deja la vârsta la care mă deranjeaza ideea de a merge prin viață pe sistemul „cum se nimerește”, așa că am tupeul uriaș de a mai planifica una-alta. Normal, vorba ceea, cât eu sunt ocupată cu planurile Dumnezeu râde în barbă.

Să vedem cum stau momentan:

  • mi-am stabilit un anumit venit anual pe care-mi doresc să-l obțin. Nu e chiar ușor să ai asemenea expectanțe, mai ales când nu ești angajat (deci nu te bazezi pe un salariu sigur), dar am încercat să fac un calcul REALIST. Raportez cu plăcere că sunt în grafic, sper să termin anul conform planului, în ideea că în general toamna nu-i chiar rea pentru business.
  • am economisit și mai mult de 15%, singura problemă este că am mai și cheltuit din bani. Concediul a costat (dar a fost senzațional, deci chiar sunt fericită că ne-am făcut această plăcere), sunt o groază de chestii pe care trebuie să dăm bani, iar proaspătul proiect „de-a mama și de-a tata” nu e chiar ieftin. Mai am oricum de făcut niște eforturi, mai ales că nașterea în sine (că-i la spital sau la privat) nu va fi gratis. Deh, bucuriile vieții de asigurat în România.
  • sărim anul acesta renovarea apartamentului, am rezolvat problemele de instalație electrică, vom mai bibili câte ceva după cum se poate.
  • eram chitită să mă operez toamna asta de menisc (deja aveam vreo 2 variante de doctori), dar pică planul. Drept este că nu mai am disconfortul din iarnă, poate și datorită sportului, cine știe. Oricum, chiar dacă nu e rezolvată, situația e stabilă și voi putea face și intervenția în cauză după ce bebe Dojo e cu noi (și de preferat nu mai depinde de mine pentru nutrienții zilnici)
  • o chestie pe care nu mi-am propus-o efectiv (dar cugetam la ea) este sportul. M-am apucat prin iarnă de înot, apoi de TaeBo și m-am ținut de ele până în concediu, când știm ce s-a întâmplat 😀 Am făcut pauză de sport timp de 2 luni, dar am primit OK-ul de la doctor pentru înot. Nu mă antrenez cum aș putea, dar fac ceva mișcare și-mi prinde foarte bine. Pe lângă că mă scoate din casă, îmi oferă o activitate plăcută, plus o mică urmă de „normalitate”.
  • țin agendă de lucru, mi-e tot mai ușor să nu sar deadline-uri. Nu s-a mai întâmplat să uit să merg la vreo întâlnire sau să întârzii, deci sunt pe calea cea bună. Încă o mare realizare (pentru o amețită de teapa mea), îmi țin cu strictețe „jurnalul de cheltuieli”, defalcat pe conturi etc. Plus lista de mâncăruri îngurgitate zilnic (asta mă ajută să conștientizez că am mâncat puțin și să mai bag sub nas ceva).

Am renunțat deci la 2 elemente importante din plan, ținând cont de schimbările din ultimele luni. Sinceră să fiu, îmi pusesem în gând la începutul anului să-mi verific toate cele și să începem munca de „încercat”. Mă gândeam că, dacă încercăm de acum, poate în 1-2 ani să se prindă ceva. Se pare că-s fertilă ca o iapă de prăsilă, așa că împlinim cincinalul în 2 ani jumate.

Că tot suntem mai aproape de 2014 decât de 2013, nu mai am momentan niciun plan măreț, îs destule pe capul nostru deja. Să fim sănătoși, că mai facem planuri și la anul.

Voi cum stați cu cincinalul? Vă iese planificarea? Mai e de lucru?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

12 Comments

  1. Pai mi-am indeplinit majoritatea rezolutiilor. Inca nu mi-am rezolvat toate-toate problemele dentare, nu am reusit sa imi schimb telefonul. Am reusit insa sa devin extrem de organizata si asta e important pentru mine. 😀

  2. Cred ca daca as bifa doar capitolul organizare, mi-as putea indeplini extrem de usor tot ce mi-am propus. Nu am slabit, nu mi-am schimbat job-ul, nu mi-am stabilit data nuntii, nu m-am apucat de sport… Suna si a mare lipsa de ambitie!
    Mda… ma duc sa mananc niste inghetata ca ma apuca depresia :))

  3. Eu nu mi-am făcut niciodată o listă de “obiective” pe anul în curs. Dar nu este o idee rea.

  4. apartament nou, checked, bebe, checked (ma rog, e pe ultima suta de metri)Nu prea am vizitat nimic nou (decat prieteni, alta rezolutie tinuta, cum ar zice americanu) dar am pus la ciorap cum vroiam.

    Per total, un an bun

  5. Am inceput anul in cea mai proasta maniera posibila, si asa am tot mers, pana acum. Sigur necazurile nu erau in plan… dar au venit! Sper ca macar de acum incolo sa fie bine, ca sa pot sa-mi vad si eu de viata mea! 🙂

  6. Acum realizez ca din cele doua planuri MARI, la unul am renuntat singura – am reevaluat situatia si mi-am dat seama ca nu am aveam o dorinta nespus de inteligenta si cu celalalt stau binisor. Si daca planul numarul II va merge din binisor in bine pot ajunge sa indeplinesc mai inteligent planul I chiar daca nu in 2013. Stiu ca-s vaga, dar eu nu prea obisnuiesc sa-mi expun clar rezolutiile. 😀
    Ce pot sa zic e ca pana in august, 2013 chiar s-a dovedit a fi un an bun, din punctul meu de vedere e unul din cei mai faini ever, chiar daca m-am lovit in el si de chestii extrem de triste.

    • Nu trebuie sa spui exact rezolutiile, atat timp cat anul merge bine si esti pe drumul cel bun, asta conteaza. Iti tin pumnii sa ti se realizeze tot ce-ti pui in minte 😉

  7. Trebuie sa recunosc ca si eu sunt in grafic.
    -Am luat licenta.
    -Am ajuns sa obtin un venit lunar aproape de ce imi propusesem, probabil ca toamna o sa ma ajute sa-l si depasesc.
    -Am pus bani deoparte pentru masina, pana in octombrie o sa strang toata suma necesara.
    -M-am inscris la master.
    -M-am apucat de sala, imi place al naibi de mult.
    -Urmeaza sa-mi fac un magazin online, cred ca prin noiembrie o sa pun in aplicare planul, dupa ce rezolv mici probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.