Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cine nu se scoală de dimineață, departe ajunge …

Am primit o listuță cu 4 analize pe care să le fac, acum că tot intru triumfal în al treilea (și ultimul, din fericire) trimestru de gravidie. M-am tot învârtit săptămâna asta, că nu-mi place vremea și aș hiberna până prin aprilie (cu o mică pauză, când va trebui să o dau afară din gazdă pe tânăra domnișoară). Până la urmă analizele nu se fac dacă țin bilețelul pe masă, așa că azi dimineață la 4 am umplut cutiuța pentru sumarul de pipilică și pe la 9 fără 20 am „răsărit” și eu.

Oră deja târzie, dacă mă iau după programul pe care-l am când o duc pe bunică-mea la analize (ea-i fan de sprijinit peretele în clinică de pe la 8 și ceva). Pentru că mi-e oricum neplăcut să mă trezesc pe la ore prea întunecate, m-am gândit în istețimea mea că pot să fac analizele și la 12, atât timp cât nu mănânc/beau ceva.

Am prins traficul de după 9, adică lipsa de trafic mai exact, așa că în vreo 10  minute eram la recepție în Medlife. Io și dracu. Pardon, eu și cele 2 fete de la recepție, plus o altă pacientă. Am dat bilețelul, buletinul cel nou și banii, mi-am luat hârtiile și m-am plasat spre cabinetul de recoltare, așteptându-mă să stau alături de vreo 30 de oameni (cum e uneori la oră „de vârf”. De unde .. iar io și dracu.

Mi-au luat 3 flacoane de sânge în 2 minute și am ieșit pe ușă.

Deci am ieșit mai bine decât ultima tură cu a bătrână, când ne-am dus dis de dimineață și, după 45 de minute de stat acolo, tot nu i-a venit rândul (drept e că la altă clinică, dar și aici era nebunie, că am încercat varianta respectivă). Vino o idee mai târziu și ești singur.

Iată deci și un caz când lenea e bună la ceva. Decât să stau nas în nas cu ‘jde persoane (la cât de receptivă sunt la prins viroze, cuget că nici nu-i cea mai bună idee), mai bine am dormit o oră în plus și am fost singură.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. cam asta n-am înţeles niciodată. ştiu că un program de recoltare este până la 9.00 sau, în unele locuri, la 10.00, şi începe de la 7.00 atunci de ce îngrămădeala aia de la prima oră? bunica ta e totuşi înţelegătoare, ai mei stau lângă un dispensar, când plec de la ei spre muncă, adică pe la 6.15 sunt bătrâni care stau la coadă de la ora aia. de ce? habar n-am, poate dintr-o nostalgie vis a vis după cozile de odinioară, cine să ştie şi cine să-i înţeleagă. dacă mă gândesc mai bine, mai am una, bătrâni care stau în faţa oficiului poştei române aşteptând să se deschidă. asta o văd când plec de la mine de acasă, în jur de 7.00. am întrebat odată ce fac? stau pentru pensie. am făcut ochii mari, păi … nu vine poştaşul acasă? ba da, dar aşa o iau de la prima oră.

  2. nu-i prea mare intervalul de cand ai recoltat urina pana l-ai dus la cabinet? scrie aici https://www.synevo.ro/urocultura/ ca trebuie dus in 1-2 ore. stiu asta pt. ca de cand sunt gravida si eu ma ocup cu sportul asta noaptea
    si a fost greu cand a trebuit sa fac analizele :))

    • Sincer nu stiu, dar sper sa fie OK. La ora 6 oricum nu o puteam duce si sa ma mai tin 2 ore nu era posibil 😀

  3. mai, acu’ nu fiti rele, unii dintre aia care sunt la analize la prima ora la 9 tre’ sa fie cu popoul pe scaunul biroului de la serviciu sau, chiar daca nu cu popoul pe scaun, la serviciu’ tre’ sa fie la 9 (sau chiar la 8 unii).
    in plus, nu stiu cum e prin alte orase, dar in bucuresti sunt foarte putini care de acasa la serviciu fac mai putin de juma’ de ora.
    acuma, pe pensionari, nici eu nu-i inteleg. luni a trebuit sa pun la posta o recomandata si cum de o saptamana nu reuseam s-ajung seara, am zis sa ma duc dimineata, la 8, in drum spre serviciu. restul poporului de la ditamai coada erau: pensionari care ridicau pensia, trimiteau mandate sau plateau facturi si someri care faceau acelasi lucru (astia ridicau somaju’ 🙂 ). nu cred ca mai era cineva care parea ca tre’ s-ajunga repede, undeva, dup-aia.
    da’ mi-a zis tata: batranii nu prea au somn si se trezesc devreme (prin devreme intelegand o ora la ca noi astia care lucram 9-17/cat o fi) abia ne intoarcem pe parte ailalta. si la 7 ei is treji demuuuuult si gata de dus pe unde au treaba. plus ca, mai ales in orase, tot incearca sa-si gaseasca de treaba, sa iasa macar putin din casa, sa nu moara de pustiu. la noi nu prea se poarta iesitu’ din casa de amorul artei si-al plimbarii. eu mai am pana la pensie cam tot atatia ani cat varsta mea actuala si tot nu-mi vine sa ies din casa fara treaba. asa ca-si inventeaza treburi. mor de ras cand imi amintesc de tata explicandu-mi logica “ma duc, ma duc sa-ntreb, sofico (pe mama n-o cheama sofia :)), de ce sa dau de telefon, ma duc sa-ntreb”.

    • Departe de mine gandul sa fac misto de cei care-s la clinica de la 8. Stiu ca lumea normala merge la munca, deci nu poti sa ajungi la birou la ora 12. E clar deci ca te vei duce mai devreme, sa apuci sa prinzi ziua de lucru. A batrana merge dimineata ca nu poate sta flamanda prea mult (drept ii ca ia medicatia de dimineata pe la 10 cel tarziu si nu o poate lua pe ‘inima’ goala.

      Dar io, daca pot sa trag chiulul, o voi face 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.