Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Baby brands de ne plac

.. sau mărci, pentru cei care preferă un cuvânt neaoș ..

Orice actual sau viitor părinte știe că, imediat ce se pregătește apariția unui moștenitor, pușculița are zilele numărate iar bunăstarea familiei se cam duce pe râpă. Necesarul pentru un bebeluș e suficient de „încăpător”, iar apoi, depinde cât de repede îți crește juniorul, vei face continuu investiții …

Azi vă propun să listăm mărcile noastre favorite de produse pentru bebeluși, poate ajută pe cineva lista.

Philips Avent

De la ei este pompa electrică dublă (o minunăție pe care din păcate nu am putut-o utiliza la adevărata capacitate) și cea manuală (luată imediat după externare, că încă nu venise pachetul de chestii cumpărate de pe ebay). Ei bine, pompa asta manuală NU aș recomanda-o, pentru că, dacă este udă (după sterilizare de pildă), scârțâie de te apucă pandaliile și-ți dispare și bruma de lapte pe care o aveai.

La maternitate am folosit o Medela, care nu scârțâia. Deci .. pompă de sân manuală aș recomanda Medela (că din asta am folosit), parcă și Primii Pași era OK), nu recomand Philips Avent decât pompa dublă electrică. Bun agregat.

Tot de la Avent avem și sticluțele, plus suzetele. Am primit o tură de sticluțe și de sippy-cups și cu pompa electrică .. deci folosite, dar în stare excepțională. A mică are deja 8 luni și am tras de sticluțele în cauză, tetine etc. de când s-a născut (plus alea deja folosite). Arată toate ca noi, deși sunt spălate-sterilizate în fiecare zi.

Am luat și încălzitor de biberon, plus sterilizator Avent .. tare utile mi-au fost. Acum nu mai încălzesc laptele (de prin vară), dar în primele luni a fost util agregatul.

Peg Perego

Bun, la ăsta am ajuns din întâmplare, că sigur nu ne aruncam noi la asemenea prețuri. Am primit landoul și scaunul de mașină de la o prietenă, plus un cărucior (doar că era incomplet – doar șasiul). Pentru că ne trebuia și un „stroller” serios, am luat de pe ebay un Peg Perego Pliko 3. Tipul îl primise cadou (cred) și l-am luat cu 130 de dolari (livrare la prietenii noștri din NYC) și de acolo a fost trimis pe pachet cu vaporul, alături de alte bulendre cumpărate de noi și chestii oferite de ei cadou pentru finuța lor.

Ziceam că nu ne-am fi aruncat la așa ceva, pe aici e muult mai scump. Da, calitatea este absolut senzațională, chiar și obiectele deja folosite ne-au prins tare bine și sunt încă în stare excepțională. Căruciorul nu a fost folosit foarte mult (fii-mea preferă momentan mai mult marsupiul), dar se cară ușor și ai tot ce-ți trebuie la el.

Am primit și masă pentru a mică, dacă tot se diversifică de 2 luni .. culmea .. tot Peg Perego (de la aceeași persoană). E țeapănă ca un afet (vorba „soarelui”) și a mică e înnebunită după ea. Chiar am sunat-o pe prietena în cauză a doua zi, să-i mulțumesc din nou și să-i spun că a mică a făcut spectacol, când a văzut masa. Acum, după 2 luni, încă mai chiuie de bucurie, dacă o așez la ea sau doar o vede.

Problema în iarna asta este că tânăra domnișoară are 75 de centimetri deja, deci scaunul actual de mașină mai merge poate până în primăvară. Așa că trebuie să căutam un înlocuitor. Mă cam bate gândul să căutăm pe ebay tot un Peg Perego, am văzut la 200-300 de dolari. Dacă aveți alt „brand” mai isteț, vă ascult.

Pampers

Cu riscul de a-mi urca în cap toate mamele eco, recunosc că mi-aș da 5 ani din viață, decât să spăl scutece (de orice gen ar fi ele). Așa că folosim cu mare drag și spor scutecele Pampers. Știu că există și alte mărci, noi ne-am înfipt la ele și nu mai schimbăm nimic. Contrar experiențelor neplăcute ale altor părinți, fii-mea nu a făcut NICIODATĂ iritații pe „obrăjori”, poate și pentru că o spăl mereu după ce face numărul doi, e schimbată des și cremuită cu spirit de răspundere.

Dr. Pavlovic

Suntem atât de „snobi”, încât cumpărăm crema de fund a fie-mii de la sârbi. În altă ordine de idei, granița e aproape, crema este senzațională (comparativă cu Bepanthen) și ieftină. Plus că mai punem în mașină un Eurocrem, niscaiva carne de pleșkaviță .. chestii organizatorice. Luăm câte 10-15 cutii la o ieșire și am mai mult de jumătate de an.

Nivea Baby

E la Auchan (poate și în alte magazine) o loțiune de spălat bebelușul (flacon mare albastru, cu capac alb). Din asta folosim de când s-a născut. O spăl și pe cap în fiecare zi (face baie la 7 seara) și nu am avut nicio problemă. E formulă anti-lacrimi și nu are nici un miros prea puternic. Puștoaica nu are probleme cu ea, deci mergem înainte.

Johnson’s Baby

Am folosit până la 6 luni ulei de corp de la ei, apoi am primit unul de la cumnata din Spania. De ceva timp nu o mai dau pe piele cu nimic, după baie. O usuc și gata. Văd că nu s-a întâmplat nimic. Pediatra la care am fost weekend-ul ăsta îmi spunea că și cu crema de fund o pot rări, să o dau când pare mai roșie, că toate astea au în ele tot felul de minuni …

Baby Bjorn

Mi-am luat în freză niște comentarii, că-mi chinui copilul, dar folosesc sling-ul în cauză de luni bune și fii-mea e înnebunită după el. Ajunge să-l pun pe mine și începe să chiuie de bucurie. Știu că la noi se poartă alte stiluri, noi l-am luat de pe Ebay (de fapt ta-su l-a luat), după zile bune de studiat problema, recenzii etc. A mică stă foarte bine în el, ne-am trambalat și prin concediu așa, stă cu fața sau cu spatele la mine, după cum i se năzare.

Cea mai bună treabă este că e din „mesh”, deci nu transpiră copilul aiurea, treabă ce ne-a prins bine, mai ales că l-am folosit în majoritatea timpului în luni călduroase.

Mă doare sufletul că mai 3 kile și am terminat cu Baby Bjorn-ul nostru, dar pe atunci merge junioarea pe picioarele ei, deci mai scap și eu de cărat.

In Extenso

Înainte să nasc aveam tot felul de fantezii că nu-mi voi îmbrăca fata de la hipermarket. Și uite că am ajuns să iau haine de la Auchan, încă pe când era în burta mea. Unele sunt de calitate mai slăbuță, dar multe sunt foarte simpatice și de o calitate suficient de bună, cât să nu se zgândăre snobismul din mine.

Lupilu

Lidl este pentru mine ultima revelație, pentru că ani buni mi s-a părut un magazin cu chestii ieftine și proaste. Așa că, în momentul în care ta-su a apărut cu niște pantaloni Lupilu, abia mi-am strivit o înjurătură printre dinți. Am fost foarte plăcut impresionată de calitate însă, așa că tânăra speranță are deja destule haine de la Lidl. I-am luat și măsuri mai mari, că oricum crește. Prețurile sunt foarte bune, iar calitatea – suprinzător de bună.

Carter’s

A mică a primit de botez multe haine Carter’s de la prietenii din State, din păcate nu am prea dat de brand-ul ăsta aici. Bumbac foarte bun, haine frumoase etc.

H&M și Baby Club

Dacă tot avem mărețul Mall la 200 de metri de casă, am ajuns și pe H&M și C&A. Sunt multe haine foarte simpatice, unele și scumpe bine de tot, dar am găsit niște body-uri H&M foarte faine (la preț redus), plus niște nădragi Baby Club (de la C&A) pentru stat în casă. Le-am inclus deja în lista de magazine de „pelerinaj” o dată la 2 luni, când fii-mea schimbă complet garderoba – până acum a crescut 3 cm pe lună, deci, după 6-7 săptămâni hainele arată pe ea de parcă-i îmbrăcată de la ajutoare.

Cam astea-s mărcile ca-mi vin în minte, când e vorba de bebeluși. Dacă mai aveți voi preferințe, nu ezitați să le precizați, poate mai găsim chestii bune pe care să spargem bani 😀

PS: caut în disperare o sursă decentă de pantofi. Nadia nu merge încă (stă pe picioare și face pași susținută), deci nu am nevoie de pantofi „serioși”, dar începe să fie frig, deci nu o mai pot ține în șosete, când ies la plimbare.

nadia

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

12 Comments

  1. La incaltaminte, am luat de la o firma din Cluj/Oradea. Erau targuri pt bebelusi periodic in Bucuresti, si acolo am testat incaltaminte. Oricum, pana la un an a stat in brate, si a avut salopete aveau piciorul inchis, deci incaltamintea a fost nefolosita.
    Cu Philips, si eu m-am inteles bine (chiar daca aveam pompa manuala), asta dupa ce am avut 3 pompe una dupa alta, pt ca sanul mi s-a schimbat, asa ca Philipsul mi-a stocat 3l in pus in congelator, ca na, gura lumii m-a afectat, sa nu arunc bunatate de lapte:D
    Cu scutece, Libero au fost mai potrivite noua (depinde de forma corpului) dar si de loturile de productie, apoi a aparut Kaufland si luam marca lor.
    La creme de corp, am ramas la ulei de masline. Suntem o familie cu dermatite…
    La unguente de fund, si eu am lasat repete Bepanthenul contra Sudocrem (l-am folosit f.rar, si ne-a tinut o cutie 1-2 ani aproape). Nu e snobism sa iei crema din alta parte, daca e mai ieftina si mai potrivita nevoii. Eu comand si chestii din Uk si SUA, cand era fiica mea mica mica luam de laredoute.fr la solduri (cu 2 euro item-ul…).
    PegPerego am mai vazut la niste vecini care sunt extra ordinar de incantati! Si i-a tinut la 2 copii.
    La haine, la varsta asta conteaza pret mic si sa va placa, copii cresc f. repede si nu le poarta mult- astazi H&M nu il mai suport pt ca le rupe prea repede fiica mea.
    Si cand era mica, fiica mea nu a suportat carutul, asa ca a stat in… marsupiu. Habar nu am ce brand era, dar tare vesela dadea din miini si din picioare cand plecam. Culmea, datorita suspiciunii de displazie de sold, ortopedul a spus ca e ok sa o tin asa, ca ii tinea picioarele mai cracanici. Si nu te mai lua dupa parerile pe net, sunt sute de pareri in sute de directii, tu cauta ce va este voua potrivit, pt ca fiecare copil e unic, fiecare mama e unica. Noi iti scriem, tu citeste, filtreaza si adapteaza, tu iti cunosti bugetul, dar si disponibilitatea.

    Hai pup si la mai mare! Si ia-o in brate, cat mai poti. Cracaniciul din dotare a trecut de 21kile si 6 ani, si nu mai pot sa o iau in brate, dar uite ca nu a devenit dependenta.

    • Oho.. 21 de kile .. sa-ti traiasca 🙂

      Asta mica s-a intepenit la 7,9 si tot pe aici se invarte de aproape o luna. Dar mananca bine si e super activa/puternica, asa ca inca nu ma isterizez.

      Marsupiul l-a luat consortul dupa ce a studiat FOARTE atent piata in cauza (OK, americana, ca de acolo vine). Culmea e ca si fratele prietenului nostru de peste ocean tot asta a folosit pentru fie-sa. Am dus fata in el la ortoped (cand faceam testarea de displazie) intentionat, ca, daca era ceva ne-OK, ma dadea el cu capul de pereti. A zis imediat ce a vazut-o: “ce bine sta in el, ne cam pierdem vremea cu radiografia, ca nu pare a avea displazie, dar hai sa o facem, sa fim linistiti.”

      Am primit niste samples de Sudocrem, pe cand eram gravida, inca le am in dulap. Am folosit o data, in ‘deplasare’, dar nu-mi place deloc. Bepanthen iar am sample (din maternitate) si tot asa l-am folosit cand nu eram acasa. Mi s-a parut bun, dar noua ne place crema asta sarbeasca.

      Partea buna zic io este ca acum gasesti cam tot ce-ti trebuie. Ai o groaza de magazine la dispozitie, exista internet etc. Bani sa fie 😀

  2. De când a început să calce şi până după 3 ani i-am cumpărat pantofi Melania. Piele, mai înalţi ca să susţină glezna, calapod foarte bun. Preţ nu mic (mă rog nu ştiu dacă e mic sau mare, dar eu am fix cu pantofii de piele; nu avem mulţi, însă sunt toţi din piele), dar avea doar o pereche pe sezon. Melania am găsit în Kappa, acum am văzut că au şi în Mall pe lângă locul de joacă de la etaj, între magazinul de haine mărimi foarte mari şi cel de cosmetice. Sau mă rog nu mai ştiu sigur, dar oricum în jurul locului de joacă din Mall. Totuşi recomand Kappa.

    • Saru’mana, sa stii ca ma apuc de cautat. Si noi avem mania asta, socra-mea a lucrat la Banatu’ deci iti dai seama ca nimeni nu accepta in familie altceva decat piele 😀

      • @dojo, cica la Ortisoara e undeva un outlet Melania (nu stiu insa daca au papuci asa mici)

      • Da, chiar şi eu am fost la Orţişoara. Tocmai pentru Outlet-ul Melania. Nu mai ştiu însă ce vârstă avea copilul … 🙂

      • Bre, voi chiar vreti sa calatoresc acu’ si pentru tropotei? 😀

        Luat neste chestii foarte misto (piele, scai – asa ca e usor sa ii pun pe cotoaie), talpa faina, stau bine pe picior, probabil apuca sa ii poarte macar 2 luni. Pret: 140. Oh, well .. abia am inceput …

  3. 🙂 Pe la 8 luni si ceva am incaltat-o si eu pe Ioana(2 ani si 3 luni)…pana eu puneam papucelul drept ea scotea sosetuta stanga, puneam sosetuta stanga erau deja jos papucul si soseta din dreapta!Succes

    • Sa stii ca fii-mea e ceva sange de topmodela, cred. STA la imbracat, ceva de groaza. De la cateva zile, daca ii pun manuta in maneca, o impinge pana la capat, sta la inchis butoni, acum la incaltat, fara probleme. Cel putin acu’, poate cand mai creste ii vin alte idei 😀

    • Stai linistita, ca sunt mai ieftini decat ce am cumparat deja. Si niste ghetute imblanite (pe care am pus deja ochii si abia l-am potolit pe sotu’ de la cumparat – ca nu stii cat ii mai cresc picioarele printesei pana atunci) is spre 200 de lei. Am citit la Ioana de papucasii astia, cred ca arunc un ochi, poate iau ceva macar pentru casa, ca in curand va merge junioarea. Face deja pasi sustinuta si podeaua tinde sa fie cam rece (multumim vecinului de jos, care face economie de caldura), asa ca nu o pot lasa la iarna sa paseasca desculta.

  4. Pompa de san am avut-o de la Medela, cu biberoane cu sistem Calma cu tot. Au fost geniale. Pot spune cu mana pe inima ca m-au ajutat, pana la urma, sa reusesc sa alaptez, dupa ce 3 luni am exprimat tot la 3 ore zi si noapte, ca uitase bebelul cum se suge corect…

    De carucior, mi-e rusine sa zic, ca am cheltuit 1000 Euro pe un carucior de fitze, ca dupa aia sa port bebelusul aproape pana la 9 luni exclusiv, si dupa (acum, cu 10kg si de cand merge in picioare, nici purtatul nu-i mai place, si nici noi nu-l mai putem duce atat de usor) am mai cumparat unul, cu 500lei. Perfect.

    Cu sistemul de purtare, zise-mi-s-a ca BabyBjorn este neergonomic si deci nociv pentru postura si articulatiile bebelusului, pentru ca il atarna numai in zona inghinala si il forteaza intr-o pozitie nenaturala (mai ales in pozitia cu fata la lume). Asa ca am ales marsupii ergonomice – am avut o Manduca din care nu l-am scos intre 4-9 luni, si pentru acasa, cand avea chef de iubit iar eu de treaba, un sling cu inele de la poarta-ma.

    Eu nici acum nu-l spal cu sapun decat odata pe saptamana, desi baie face zilnic. Nu consider ca e necesar, ca doar nu da la sapa, iar orice sapun/gel de dus degreseaza inutil pielea. De cand nu-l mai sapunesc din cap pana in picioare si folosesc numai ulei de corp natural, a scapat si de o dermatita atopica mizerabila, cu care s-a chinuit vreo 4 luni…

    De cand cu diversificarea, am folosit cu succes aburitorul/maruntitorul de la Avent, e foarte practic, mai ales in calatorii, fiind 2-in-1, ai papica asigurata. Drept e ca i-am dat de la inceput si bucati intregi, mai moi, si s-a descurcat de minune, n-a fost nevoie de pireuri si supite.

    Eu am fost curajoasa – vreo 4 luni am stat pe scutece refolosibile. Am vreo 30. Sunt acum, intr-o cutie, sub pat. Ne-am intors la babylove de la dm, mai ales de cand m-am intors eu la serviciu si sta cu bunica. Eu ca eu, dar parca nu-mi vine sa o oblig pe mama sa spele mustarul cu mana ca pe….vremea ei 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.