Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Un autograf de la o viitoare campioană

Prietenii știu că Dojo jr. este mare tenismenă. A fost atât de impresionată, când Simona a câștigat la Roland Garros, că mi-a cerut imperativ să o dau la tenis „să fiu și eu ca Simona Haiep”.

Se antrenează de o jumătate de an, face 2 ture pe săptămână și antrenorul o laudă că este extrem de serioasă și de harnică. Material de campioană, spune el.

I-am promis că la anul, că tot ne mutăm în NYC, o vom duce la US Open, să o vadă pe Simo, dar s-a brodit să aibă ocazia mai devreme, aici în Timișoara.

Am aflat că la UVT i se decernează titlul de Doctor Honoris Causa, așa că am luat pe sus copilul de la grădiniță să ajungem repede-repede. Tac-su visa că apucă fata să-i spună Simonei cât de mult o admiră, că este și ea o campioană în devenire și că poate primește un autograf pe o minge de tenis.

Nadia a pregătit ieri seară o foaie cu un cerc, jumătate lună jumătate soare, flori și o inimă. A scris cu  mana ei Simona Halep și, dedesubt, Nadia Jar. Abia am convins-o să nu ia cu ea o cutie de metal cu niște hârtiuțe colorate și niște biscuiți mici cu animale. Deh, minte de copil …

Ajunse în fața Aulei Magna, cu mai mult de o jumătate de oră înainte de momentul anunțat, aflăm că nu se mai poate intra, că este sala plină.

Îi spun tânărului din fața mea că am un copil de nici 5 ani care o visează pe Simona, care se antrenează de rupe, inspirată de aceasta, dar … asta este .. sala e plină. Avem la parter un ecran uriaș, putem vedea acolo evenimentul.

Dar copilul nu dorește un ecran, dorea să-și vadă idolul.

Simt că mă iau dracii, gândindu-mă că am și eu „relații” acolo și că, dacă știam din timp că trebuia să fii invitat, luam măsurile necesare.

Nadia înțelege instant care e problema și e dezamăgită. Colțurile gurii îi coboară și ochii încep să se umple de lacrimi. Mi se rupe sufletul, pentru că știu cum a așteptat acest moment de săptămâni și cât de mult o adoră pe Simo.

Mă gândesc că totuși invitata nu are cum să zboare în aulă, deci trebuie să treacă pe lângă noi. Dacă nu apucăm să-i vorbim,  măcar să o vedem o secundă să nu fi venit cu copilul degeaba până acolo.

Am așteptat mai mult de o jumătate de oră, alături de alți fani rămași pe dinafară, printre care și copii. Nadia a făcut deliciul câtorva operatori de televiziune, care au filmat-o cu foaia ei colorată. Apoi rumoare .. lumină … Simona.

Am realizat instant că nu se va opri din mers și că fata are o secundă timp să-i ofere totuși felicitarea ei. Am ținut-o în brațe și, când s-a apropiat numărul 1 mondial de noi, am infipt copilul și i-am spus „acum i-o dai!”.

Nadia s-a executat instant și i-a înfipt în față hârtia. Simona a spus „mulțumesc” și a plecat mai departe.

Aceasta a fost prima întâlnire a fiicei mele cu cea care o inspiră la fiecare antrenament să dea tot ce poate.

Am venit acasă cu un gust amar, pentru că abia a apucat să o vadă o secundă, am primit un mesaj care m-a bucurat. Dentista noastră mi-a trimis in privat 2 poze făcut de o prietenă de-a ei, prezentă la eveniment. Și ea rămasă afară ca și noi. Cu fie-mea arătându-și opera și Simona în  mers, cu o secundă înainte de a primi felicitarea fetei.

Este păcat de copiii care nu au avut loc să o vadă cum trebuie, vorba unei prietene, ei sunt cei care o iubesc cu adevărat pe Simona. Dar unul cel puțin a plecat de acolo cu multă bucurie în suflet.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. Din pacate asa se intampla cand idolii pe care ar trebui sa-i aratam copiilor ca fiind exemple demne de urmat sunt inconjurati de oameni care n-au nicio treaba cu sportul. Ti-aduci aminte de Firea pe National Arena ? 🙂

  2. Draga Ramona, esti intr-adevar, asa cum te prezinti la sfarsitul articolelor, norocoasa mama a unei fete de milioane. Imi place teribil stilul in care scrii. Astept cu nerabdare articolele viitoare.
    Adrian

  3. De la câți ani face Nadia tenis? A cerut ea sau ai dus-o tu să încerce de câteva ori și s-a lipit? Am și eu un copilaș de trei ani și mă bate gândul să încerc. Dar cum eu sunt cu tenisul, nu el, nu aș vrea să-i impun nimic și mă tot gândesc cum să fac.

    • Am dus-o la 4 ani jumate, la cererea ei expresa. Antrenorul a testat-o si mi-a zis ca teoretic e cam mica. Dar ii place si e serioasa, asa ca a acceptat-o.

      • deci să nu mă grăbesc. am să văd cum evoluează lucrurile cu ăsta micu.

  4. Micuța ta e o campioana, deja 🙂 Tenisul mi se pare un sport extraordinar pentru o femeie, cand joc de placere simt cum lucreaza toti muschii deci ai de ce sa fii mandra și mai are si nume predestinat succesului, pe desupra 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.