Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vaccinarea populatiei: Romania – SUA (1-0)

E plin facebook-ul de oameni supărați (cu drept motiv, până la urmă), că programarea online la vaccinare se face greu, că situl în cauză e varză, că se stă la coadă ore întregi că … debandanda specifică într-o țară în care organizarea nu a fost cam niciodată punctul forte.

Dar, cu toate mizeriile astea, VĂ VACCINAȚI!

Sunt mulți români cu boli cronice care ajung, cumva să se vaccineze. Sunt părinții lor care sunt ori programați ori așteaptă deja doza a doua.

Da, în România aia neorganizată, cu situl ăla făcut pe genunchi, deși geme țara de genii informatice. Cum-necum, lumea are încet-încet acces la vaccin.

Cum e situația pe partea cealaltă a Atlanticului?

Sistemele informaționale de aici dau fum oricărei chestii românești. Primesc poza de la cecul dat de client, o trec prin aplicația de pe telefon și-mi intră instant banii. Programez orice online, sistemul de învățământ este super-informatizat etc.

Plimbări minimale pe la ghișee, o organizare aproape maniacală, proceduri pentru tot.

În aceste condiții, noi încă nu avem acces la vaccin. Am prieteni bolnavi cronici (boli de inimă, cancere), au părinți bolnavi (dar încă ne-eligibili ca vărstă), eu locuiesc cu o stewardesă care cam jumate de lună stă bot în bot cu câte 400 de pasageri pe zi, apoi vine acasă.

Aș sta 10 ore la coadă la vaccin, dacă asta mi-ar da șansa de a-l primi. Aș pierde 5 ore de lucru, doar să mă chinui să fac o programare pe un site făcut prost.

Mr.Dojo, care e essential worker, poate ajunge în aprilie la vaccin, dacă nu se mișcă treburile mai repede. Eu nu cred că am șansa asta mai devreme de iunie-iulie.

Așa că până atunci continuăm viața de pușcăriaș, plimbăm câinele în jurul blocului și mergem cu mașina 10 minute până la înotul fetei. Aștept de UN AN să fiu programată să dau testul de condus pentru permis. Am ieșit la cumpărături poate de 10 ori de când s-a pornit nebunia, doar să nu aduc eu un risc în plus de contagiere, că suntem totuși 5 oameni în casă.

România – SUA (1-0) la vaccinări, deci. Cu toate că de 2 ani mă felicit în fiecare zi că am decis să emigrăm, măcar la faza asta mi-ar fi plăcut să fim în țară 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. Primesc poza de la cecul dat de client, o trec prin aplicația de pe telefon și-mi intră instant banii.

    SUA confirmată ca țară de lumea de a treia când vine vorba de sistemul bancar. E ca într-o caricatură xkcd. Un simplu transfer bancar cu o descriere de genul „factura … din data de …” sau și mai simplu „plata pentru …” ce avea?

    • Pai daca nu doreste clientul sa se chinuie cu factura si ii place sa scrie un cec? Transfer bancar aici nu se prea face, poti Zelle (un fel de paypal interbancar, fara comision) sau plata cu cardul prin Stripe (sau similare). Cecul are avantajul ca are ZERO comision. La o medie de 2000 de dolari pe cec, daca il trec prin Paypal, ma costa comisioanele de plang. Asa intra banii instant. La taxe trebuie sa scriu pe Turbotax care sunt castigurile si asa se calculeaza. Eventual completez un formular de la IRS si gata. Nu am stampila, nu am contabil, nu am nimic. Scriu cat am castigat si atat.

      Nu stiu cine considera SUA ca tara de lumea a treia ca banking, aici exista chestii de ani buni care in Romania nici nu se inteleg complet. Este super-usor sa faci afaceri, sa invarti bani, sa platesti taxe etc.

  2. nici in romania nu e pe roze. Socrii (aproape 70 ani, diabet, obezitate) au ajuns in alta localitate la vaccin. Dar ruda de 33 ani ce lucreaza de acasa s-a vaccinat cu tot cu rapel – cand mi-a zis ca a facut reactie advensa de a stat o zi in pat prima data m-am bucurat de suferintza lui plateste incorectitudinea si apoi m-am suparat pe mine ca sufletul mi s-a acrit de la atatea nedreptati.

    • Bine ca au ajuns. Eu as putea sa merg pana in California si tot nu am acces la vaccin. Am prietena cu cancer de san si o groaza de porcarii pe langa, nici vorba sa se vaccineze mai repede de 1-2 luni. Avantajul in Ro este ca se poate “aranja” una-alta, aici nu se aranjeaza nimic, stai si astepti 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.