Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum ne-am vaccinat în New York City

Acum vreo 5 săptămâni și ceva aflu de la Mr.Dojo că s-a programat printr-un site mai puțin cunoscut și se va vaccina a doua zi la 7 dimineața. Programare de pe azi pe poimâine … ceva de genul.

Era eligibil (essential worker), deci nicio problemă.

A primit de la lucru o scrisoare cum că este lucrător esențial și a plecat, ca românul, cu dosarul după el.

Programarea s-a făcut online, a mai completat un formular (ăla cu contraindicații … dacă ai COVID acum, dacă ești pe anti-coagulante, medicație de cancer etc.). A completat totul online, dar și-a printat toate hartiile, să fie.

A fost vaccinat undeva în Brooklyn, la o sală de sport aparținând de NYPD. L-a înțepat un polițai, cu arma la șold, de făcea al meu glume de genul „give me your best shot”.

Din fericire gagiul avea simțul umorului, deci l-a servit doar cu Janssen, nu și 2 gloanțe în scăfârlie.

Reacții adverse: niciuna, deși am făcut mișto că face piele de bebeluș, că se face blond cu părul creț etc.

Pentru că avea ture duble săptămâna aia și eu încă nu am carnet de conducere full option (doar learner permit), am decis să încerc să mă programez următoarea săptămână.

Până atunci categoriile eligibile s-au mai lărgit un pic (50+, diverse boli, lucrul cu publicul etc.)

Am făcut programarea într-o luni dimineață, tot pe situl respectiv, mai puțin cunoscut și promovat, pentru aceeași zi la ora 5 și ceva după-masa.

Am completat și eu toate formularele și screening-ul cu contraindicații, am printat emailul cu programare, am făcut o scrisoare din partea firmei mele că lucrez (și) cu publicul, am atașat si analizele de anul trecut în care apărea că am ceva la ficat (apărea că am anticorpii mari la Hep B, nu întrebați că nu am nicio explicație).

Oricum, ca omul, m-am dus cu dosarul (fără șină).

Am ajuns acolo și m-am așezat la coadă.

Apare un domn să ne spună să pozăm QR code-ul ce era printat la ușă, am pozat și mă duce la formularul ăla cu contraindicații, pe care il completasem deja.

Ah, OK, atunci hai înăuntru.

Cei din fața mea, care nu completaseră, erau întrebați „what’s your eligibility status”, eu intrasem deja.

Cum intru mă ia domnul respectiv cu aceeași întrebare. Îi spun că fac web design și marketing, deci mai merg și la client (nu era minciună, am mers la clinicile medicale cu care lucrez de câteva ori deja).

Nu, trebuie să fie firmă mare, de mii de angajați.

„Am probleme la ficat”, zic eu, pe ideea că aș fi eligibilă cu ”liver disease”.

Nope, trebuie să fie nasoală treaba, nu doar așa un pic.

Hmm … mă pregătesc să mă rotesc 180 de grade și să plec, că asta e, m-oi vaccina peste câteva săptămâni.

„Hey, don’t worry, I got you in”, zice omul, amuzat de mutra mea și apreciind probabil că am venit la vaccinare, deși criteriile de eligibilitate nu erau extrem de clare. Oricum, aflu mai târziu, peste 2 zile se acceptau peste 30 de ani, deci intram oricum.

M-am dus la o doamnă cam ca Whoopy Goldberg la față și stil de vorbit, care m-a „ștampilat” cu Pfizer (am aflat atunci). Nu conta, aș fi luat și Sputnik, numai să fiu vaccinată.

Totul frumos, nu am simțit a doua zi decât un pic de durere în zona vaccinului.

Lunea trecută am fost la second dose.

Oricine se poate vaccina (16+), fără programare, fără nimic.

Eu aveam programare, așa că m-am lipit de coadă. Am stat cam o oră, apoi am primit a doua doză.

Totul OK pâna a doua zi dimineață, când cine nu se poate ridica din pat? Dojo.

Dureri musculare, oboseală și un pic de febră (100 de grade din astea cu F în față).

Am luat 2 ture de Tylenol și am profitat de ocazie să mă dau lovită.

Foarte posibil să fi fost și de la trambalat de mobilă, că 3 zile înainte cărasem chestii pentru dus în New Jersey, unde luăm casă. Drept e că Mr.Dojo și prietenii noștri au dus greul (la propriu), dar eu, la 50 și ceva de kile, și dacă ridic un bax de apă, mă resimt 5 zile.

A doua zi am fost aproape 100% OK, mai eram o idee obosită, dar poate și pentru că mă culcasem de cu noapte la 4 (Acetaminofenu a fost cu cafeină, așa că Dojo s-a uitat la Modern Family până s-a săturat).

Azi m-a sunat tată-miu să mă anunțe că a fost la Maraton și a luat și el un Pfizer. Super încântat de tot ce e acolo, organizare, oameni etc.

Deci, dacă sunteți în Timișoara și vreți să testați produsele ălora de au făcut Viagra, dați buzna, că e pe gratis și fără programare!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.