Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Catastrofa COVID în Romania

De când ne-am mutat din fostul focar numărul 1 al lumii ne-asiatice (New York), am cam lasat-o moale cu studiatul statisticilor, pentru că la noi la țară e liniște. Nu e mare densitate de populație, majoritatea sunt deja vaccinați, „cifrele” sunt joase.

Odată cu începerea școlii, am început iar să mă uit la grafice, pentru că suntem totuși pe val. Cu numărul 4. În NYC, cazurile sunt în declin, maximul pe valul acesta a fost poate un sfert din recordul de anul trecut si de la începutul anului acestuia.

În New Jersey e și mai plictiseală, numărul de cazuri merge în jos și în general americanii așteaptă cu sufletul la gură booster-ul și vaccinul pentru copiii între 5 și 12 ani.

Mă pune necuratu’ acum niște zile să mă uit și pe graficele din România, că auzisem de la prieteni că e nasol. Ei, cum să fie nasol, că doar Italia a dat cu capul de pragul de sus anul trecut, new yorkezii s-au distrat copios apoi, după care lumea civilizată a mai băgat ceva la cap și e totul OK.

Ei bine, se pare că-s într-o bulă complet pe lângă realitatea din teren.

Cazurile sunt la niște numere record iar CDC recomandă deja EVITAREA României de către călători. Ce fain, tocmai când s-a gândit Mr. Dojo să vină în vizită.

Cine e vinovat?

Guvernul, doctorii, mass-media, românul de rând etc.

Toată lumea arată cu degetul către conducătorii României. Că au dat cu stângul în dreptul. Sigur că au făcut prostii. Că peste tot s-au dat și legi / recomandări cretine. Să nu uităm cum spunea domnu’ ăla de la OMS că nu e pandemie, să nu ne stresăm, că măștile nu sunt necesare etc.

Asta este, ne conduc OAMENI, unii coruptibili, alții bine intenționați, dar oameni și ei, alții pur și simplu canalii sau dobitoci.

Mass media este ca într-un sat fără stăpân. CNA-ul numără probabil spoturile publicitare și banii din șpăgi, pentru că una este libertatea de exprimare și alta este haosul pe care-l girează. Rulat non-stop spot-uri cu „Salut, sunt dr. Ionescu, cardiolog. Recomand vaccinarea etc.”. (Făcute câteva spot-uri si rulate non-stop).

Dacă vă plictisiți, sunt destule clip-uri de la NYC Health despre vaccinare. Au rulat de m-au zăpăcit de cap, chiar și pe Hulu sau HBO Max. La televizor nu mă uit de obicei, au fost difuzate și acolo până la saturație.

Deși vaccinarea a mers destul de anevoios la început (eu am făcut prima doză de-abia la final de aprilie, pentru că nu eram eligibilă), oamenii au făcut „partea lor” în acest efort comunitar.

NYC a deschis deja școlile, turismul începe să prindă iar viață, Manhattan-ul e plin de lume la orice oră. Și totuși cazurile nu au explodat.

Pentru că lumea E VACCINATĂ. PE BUNE!

Unde naiba s-a pomenit ca un cadru medical să facă un vaccin la „chiuvetă”. Ah, da, în România. Normal. Cine a făcut asta? Încă nu e la pușcărie? El și cel care a cerut vaccinarea „placebo”. Certificat de vaccinare fals? Pușcărie!

Iese un giculeț pe interneți și sfătuiește comunitatea să nu se vaccineze? Raus pagină, blocat conturile de social media. Dacă moare un singur bou, că s-a uitat în gura giculețului, dat în judecată și trimis la pușcărie.

Nu există libertate de exprimare, când, în plină pandemie, sfătuiești oamenii să nu se vaccineze, citezi studii false și din cauza ta MOR OAMENII PE CAPETE. MOR COPII, când aproape în toată lumea civilizată viața revine cât de cât la normal.

Un procent important de cadre medicale sunt anti-vaccin. Doctori și asistenți, nu tanti Maricica de dă cu mopul la ICRAL. Da? Cadre medicale.

Bun, acum eu din bula mea nu știu PE NIMENI în acest domeniu care să nu fie deja complet vaccinat, care să nu promoveze vaccinarea la cabinet (medicii de familie) și să fie antivaxer. Deh, am doctori deștepți în jurul meu.

Mă bucur că familia ne este vaccinată. Mă bucur că prietenii sunt vaccinați.

Sper să treacă Mr.Dojo cu bine de șederea în România și să se termine porcăria asta odată.

Să fiți sănătoși cu toții!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. Ma bucur ca te-ai schimbat din anti-vaccinista in vaccinista. Pacat totusi de parerile tale neavizate despre vaccinul HPV, dovedit un real succes. E usor sa arunci cu noroi de pese ocean cand tu esti/ai fost. parte din problema.

    • Virgil, bun venit pe dojoblog. Eu cred ca ma confunzi cu altcineva. Am fost MEREU PRO VACCIN, chiar si inainte de COVID. Copilul meu este fully vaccinated, acum 2 zile a luat si prima doza de Pfizer. Avem doctori in familie, nu as indrazni niciodata sa fiu impotriva stiintei / medicinei 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.