Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3 motive pentru care BlogMoney este (inca) o pierdere de timp

A scris un om de al meu pe invatam.net despre acest sistem, de m-a făcut curioasă. Asta înainte ca alţii să înceapă să le aducă osanale, după ce au câştigat 20 de lei sau doar pentru şansa de a face un leu pe linkul afiliat. Am setat contul în 2 septembrie şi l-am testat de aproape 3 luni. Sunt momentan NEMULŢUMITĂ de proiect, deşi ideea în sine este excelentă. Pentru cei familiarizaţi cu ReviewMe sau alte situri similare, nu este o noutate în blogging, dar în România chiar ar avea o utilitate serioasă, mai ales că piaţa noastră de advertising e sinistru de mică.

Ce se întâmplă în BlogMoney?

Eu, bloggerul, îmi fac un cont acolo. Setez link către blog şi stabilesc cam care este preţul la care sunt dispusă a scrie advertoriale. Periodic vin noi campanii în sistem. Văd ce “task” am de îndeplinit, dau preţul şi aştept. Clientul poate cere o “tocmeală” iar eu pot să-i arăt uşa sau să fac campania pe banii pe care mi-i oferă. După ce faci un ban grămadă, poţi scoate banii. La început se putea doar prin bancă şi doar peste 200 de lei, după alte articole critice, s-a trecut şi la PayPal cu un “payout” mult mai mic. Excelent lucrat la faza asta.

Şi totuşi momentan sistemul scârţâie încă urât de tot. Iată cele 3 motive principale pentru care BlogMoney este încă departe de un succes meritat:

1. Sistemul de puncte.

Când te înscrii, ai 30 de puncte. La fiecare campanie pierzi 3 puncte. Dacă ea expiră, îţi revin. Dacă nu, trebuie să cumperi altele. 1 leu per punct. Iată cum am “scăpat” eu de puncte până acum

6288 26 November 2010 la 17:28 Inscriere in proiect -3
5377 17 November 2010 la 09:42 Inscriere in proiect -3
5115 16 November 2010 la 08:02 Inscriere in proiect -3
4883 15 November 2010 la 07:51 Inscriere in proiect -3
4604 11 November 2010 la 13:48 Inscriere in proiect -3
3834 21 October 2010 la 08:30 Campania a expirat 3
3383 13 October 2010 la 08:27 Inscriere in proiect -3
3289 11 October 2010 la 18:30 Campania a expirat 3
2922 04 October 2010 la 17:44 Inscriere in proiect -3
1631 02 September 2010 la 00:42 Inscriere in proiect -3
1630 02 September 2010 la 00:41 Inscriere in proiect -3
1629 02 September 2010 la 00:35 Bonus inregistrare 30

Ne uităm de jos în sus, şi vedem deja nişte probleme cu punctele astea

  • o înscriere “costă” 3 puncte. Deci, când vei cumpăra punctele, 3 lei. Să mă ierte cine doreşte, dar 1 dolar înscriere nu plătesc nici pe Elance, unde fac freelancing. Şi acolo, când iei un proiect,  nu primeşti 15 lei, cât sunt dispuşi MAJORITATEA advertiserilor BlogMoney să plătească. Câte campanii am avut din toate? NICIUNA!
  • campaniile sunt FOARTE RARE. În septembrie am avut 3, în octombrie 4, în noiembrie 5. Probabil mă abţin până pe anul viitor, poate ajungem la 15 pe lună.

Din punctul meu de vedere, ideea în sine cu punctele astea este rea. În majoritatea sistemelor de advertising NU PLĂTEŞTI nimic ca şi publisher. Publisher e ăla de pune reclama pe site, advertiser e ăla de plăteşte reclama. Să nu ne încurcăm în termeni. Sistemele celelalte fac bani din COMISIOANE, nu forţându-te să cumperi puncte, pentru a intra în campanie. Mai ales când, rezultatele sunt foarte proaste pentru un publisher serios. Consider că nu am cel mai tâmpit blog şi că un advertorial aici înseamnă ceva pentru advertiser. Cu toate acestea, rata mea de eşec este de 100%. Mai am cică 9 puncte, după care ar trebui să plătesc. Sigur că da.

2. Bloguri de 2 lei kilul

Iată ce se vede pe lista de bloage pe “bani online”. Că tot românul e specialist în făcut bani pe net, deci avem şi una dintre cele mai pline categorii acolo:

2puncteics.wordpress.com acasa3d.com
adelinamacarie.wordpress.com adjudpelican.blogspot.com
ady-ar.blogspot.com afacereabeam.wordpress.com
afacerionlinereale.blogspot.com afaceriprofitabileinvest.blogspot.com
alegna-afaceri.blogspot.com alexandria-centru.blogspot.com
antinefumatori.blogspot.com axxy007.blogspot.com
babatudor.wordpress.com bani-online-ionut.blogspot.com
bani-pe-net-all.blogspot.com bani-pe-net.org
bani-pe-nettt.blogspot.com banigreipenet.blogspot.com
baniii-pe-net.blogspot.com baniii9.blogspot.com
banipeblog.blogspot.com banipenet-ujobs.blogspot.com
banipenetwork.blogspot.com banisipremii.wordpress.com
bazaconii.com bendo.ro
berilac.com bistaripenet.blogspot.com
blogdepoker.ro/blog/vrebega blogmoneey.blogspot.com
blogulufernando.blogspot.com blondymony.blogspot.com
bmarian05.weblog.ro bogdandobre.blogspot.com
brb-offline.blogspot.com burli.eu
calatoresteromaneste.blogspot.com castig-net.blogspot.com
castigabanipenet.toateblogurile.ro castiguri-reale.blogspot.com

Ce observăm din minunatul tabel?

Că din 40 de bloguri nemaipomenite despre făcut bani pe net, doar 6 au domeniul lor. Restul, deşi sunt atât de plini de “succesuri”, nu pot plăti un .info măcar de 3 dolari sau 1 dolar pe lună hosting. Aruncaţi o privire pe lista să vedeţi ce adrese de mare angajament au unele: ady-ar, brb-offline, axxy007, biştaripenet etc. Nu-i aşa că transmit încredere şi profesionalism?

De ce sunt publisheri care ar vinde-o şi pe mama pe 10 lei? Pentru că majoritatea sunt nişte pierde-vară pe blogspot cu asemenea nume incredibile.

Offtopic: şi totuşi ce naiba am eu cu blogurile pe blogspot?

Înţeleg ideea de bază “vrea să mă joc puţin, să văd ce şi cum”. Pentru a te juca nu e neapărat necesar să dai bani pe domeniu şi hosting, aşa că un blog pe blogspot sau wordpress.com e o idee bună. Miroşi zona, scrii ceva, dai cu nasul de comentatori, trafic etc. Testezi nişte abilităţi, realizezi dacă este sau nu pentru tine. După care, pui osul pe un domeniu şi un pic de hosting şi intrii în lumea oamenilor “normali”.

Deci teoretic nu am nimic cu oamenii care nu se aruncă la plăţi, mai ales că nu vor să facă bani sau să se dezvolte prea tare. O citesc cu drag pe fata asta, pe care a descoperit-o al meu “soare”. Nu vrea să fie de fapt bloggeriţă nuş cât de ţeapănă, nu are reclame, are doar un loc de scos dracii din ea. Şi e pe wordpress.com.

Am însă o treabă cu “afaceriştii online” de stau pe blogspot. De ce acolo? Pentru că wordpress.com nu permit reclame şi ei sunt în domeniu să facă bani, în caz că n-aţi înţeles. 99.9% din blogurile de pe blogspot sunt pline ochi de reclame de toate felurile, pentru că poate pică de o îngheţată. Google Adsense nu fac nimic să descurajeze asta şi sunt unul dintre puţinii brokeri care permit asemenea situri. Cuget că, fără milioanele de sploguri de pe blogspot, ar cădea în bot tot sistemul lor de publicitate. Sau, dacă tot îs din aceeaşi familie, blogspot şi sistemul de publicitate tre’ să aibă un mariaj plăcut.

Majoritatea sistemelor SERIOASE (adsense NU este serios, cel puţin în ultimii 3 ani) nu permit decât bloguri pe domeniu şi hosting-ul lor. Mi s-ar părea deci noemal ca şi pe BlogMoney să existe un sistem din ăsta riguros. E anormal să ai mii de bloguri în sistem, un procent uriaş de bloguri de 2 bani, în timp ce marile bloguri nu prea se regăsesc în listă. Ideea nu este să aduni pleava blogosferei, toţi spammerii şi postatorii de clipuri funny, ci să atragi bloguri de conţinut, ce vor aduce valoare campaniilor.

Nu sunt din astea în România? Hai să fim serioşi, că la orice oră scot o listă de 100 de bloguri ce merită urmărite.

3. Advertiseri de mare angajament

Licitez la o campanie. Există un sistem pe BlogMoney, ce “aproximează” cam ce valoare ar trebui să ai pe articol. Culmea, cam nimereşte preţul ultimelor mele advertoriale. Pe descrierea blogului e setat un anumit preţ, la licitaţie vin cu el sau poate puţin mai jos. Şi primesc de la majoritatea clienţilor “tocmeală” de să leşin. Mi se ofereau 10 lei, 15 lei sau 20 de lei pe articol. Are you f… kidding me?

Şi până la urmă e foarte posibil să nu fie chiar vina advertiserului. El vede ce colecţie de situri de 2 lei e acolo, ce preţuri au majoritatea (10 lei, max 30) şi se miră dacă îi cere unul de câteva ori mai mult. Nu contează ce trafic are, ce vîrstă, ce conţinut. El crede în mintea lui că 200 de articole de 10 lei îs mai bune decât mai puţine, mai scumpe, dar pe nişte bloguri serioase, cu trafic decent şi comunitate. Pentru advertiser e ca mersul la piaţă. Mai bine nişte cartofi mai noduroşi, că-s mai ieftin la kil.

Ce se întâmplă?

Sistemul este plin de bloguri slabe, de proastă calitate. Dar e PLIN. Directorul arată stufos, mai sunt clienţi care şi cumpără advertoriale pe 10 lei bucata şi teoretic lumea e mulţumită. Practic clienţii aruncă banii pe fereastră pe situri ce poate mâine vor dispărea, cu un trafic minimal, unii bloggeri se bucură că au câştigat 20 de lei luna respectivă şi în rest nimic nu se schimbă.

Un singur blogger MARE poate ridica sistemul enorm. O mână de bloggeri cu un trafic decent, care găsesc prin asta o metodă OK de a face bani, pot pune BlogMoney pe hartă. Ar atrage advertiseri serioşi, bloggeri activi şi cu conţinut de calitate. Un sistem de advertising trebuie să atragă CALITATE, nu doar cantitate. Absolut orice agenţie serioasă este super strictă când vine vorba de calitate. Am prins un prim contract pe agenţie după doi ani jumate de blogging. După vreo 700 de articole şi aproape 10 mii de comentarii (pe vremea aia). Nu am deschis un cont pe blogspot şi gata, au căzut campaniile din cer.

Şi acum ce facem?

Departe de mine gândul de a lovi gratuit intr-un proiect. Aşa cum am precizat, sistemul este interesant şi mi-ar plăcea să funcţioneze. Pentru asta, iată, am şi nişte soluţii:

  • puncte mai puţine pentru licitare sau preţuri mult mai mici. Gen 10 bani pe punct, nu 1 leu. Sau chiar scoaterea lor şi intrarea pe un sistem de comisioane.
  • setări de preţ MINIMAL. Ar trebui ca o campanie să nu poată fi setată la mai puţin de 30 de lei de pildă. Sau ceva similar.
  • aprobarea doar de bloguri pe domeniu, cu o anumită vârstă, PR şi trafic – un sistem de publicitate ce doreşte să aibă succes, nu poate accepta chiar orice bloguri acolo. Există sute de bloguri excelente pe .ro, care nu apar acolo, pentru că nu merită să intre într-o asemenea companie. Un blog mai vechi, cu un anumit trafic şi domeniu este un proiect în care s-a investit timp şi muncă, un proiect ce adună deja o anumită comunitate. O campanie acolo are şanse mult mai serioase să atragă şi să aibă succes.
  • o promovare turbată în ceea ce priveşte atragerea de advertiseri. Nimeni nu spune că munca de agenţie e uşoară, aşa că e destul de mult efort de depus. Este însă nevoie de advertiseri puternici şi MULŢI. Până acum majoritatea eforturilor de promovare online de care am dat a fost din partea publisherilor. E bine să ai o căruţă de bloguri (de preferat de calitate), dar degeaba ai 1000 de bloguri, când poţi da 5 campanii pe lună. Şi alea cu cântec.
  • educarea advertiserilor în ceea ce priveşte preţul de campanie şi anumite setări ce să nu permită tocmirea la preţuri penibile. Dacă blogul meu este setat pe un minim de 200 de lei de pildă pe articol, este anormal să vină un advertiser să se tocmească la 15 lei. Aşa cum au făcut deja câţiva. Să fim serioşi, pierd vremea cu asemenea indivizi, pentru că oricum nu vor înţelege diferenţa dintre un blog ce face publicitate pe 15 lei şi unul care face pe un preţ mai mare. Cu toate că advertiserul este atât de bătut în cap, sistemul îi permite să vină la sub 10% din preţ. Culmea, eu pierd 3 puncte, pentru că nu am acceptat o asemenea ocazie unică.

Îmi place în general cum arată situl, cum este zona publisherului. Poate ar fi bine de pus date suplimentare la bloguri: descriere, trafic, PR, vechime. Asta la secţiunea de director. Clienţii ar avea de ales dintr-o selecţie bună de bloguri (ziceam că scăpam de bloguri proaste şi aducem oameni serioşi în sistem), ar avea detalii mai serioase, să înţeleagă de ce există anumite diferenţe de preţ, iar campaniile lor ar intra pe situri puternice şi ar avea un succes mai mare.

PS: acest articol nu este pe principiul “strugurii nu-s chiar dulci”. Nu mă deranjează că bloguri foarte mici fac bani pe BlogMoney. Dacă 30 de lei pe lună este un câştig nemaipomenit, să fie sănătoşi. Sistemul în sine este o idee BUNĂ, care mai are nevoie de mici ajustări. Dacă e cineva interesat să încerce nişte chestii, bine, dacă nu, eu tot îmi fac “norma” de bani şi fără BM. Mi-ar plăcea să crească însă, e în interesul tuturor.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

44 Comments

  1. M-ai cam nimerit! Si cu blogul pe blogspot, si cu tema abordata! 🙂 Imi place totsui sa cred ca fac un pic altceva decat mai toate blogurile din categoria “bani online”.

    Da, ai dreptate, am inceput cu ideea “sa vad daca pot scrie ceva, daca ma pot tine de treaba”. Si inceputul a fost in 20 septembrie 2010. Deci am 3 luni si-un pic. Da, ma gandesc sa trec pe domeniul propriu. Dar… cred ca ar trebui sa mai astept un pic, nu? In general, am citit ca… asa, cam dupa 6 luni de activitate iti poti da seama daca-i de tine blogingul sau nu, daca te pot tine de el ori ba. Mi-ar prinde bine parerea ta… sa mai astept sau sa ma mut pe un domeniu propriu as soon as possible?

    • Ideea nu este rea, dar continutul este inca deficitar. Daca ai un blog de facut banii, nu ai ce comenta despre Ronaldo. Esti pe o nisa, nu e blog generalist, nu incurca borcanele.

      Plus ca PTC-ul este cea mai proasta metoda de a face bani online, sunt surprisa ca insisti atat de mult pe ea, cand exista moduri mult mai lucrative.

      Daca ai chef sa intri serios, te muti MAINE nu peste nu stiu cate luni. Am stat si eu 2 saptamani pe blogspot, inainte de dojoblog, tot pe ideea ca ma joc putin. Mi-am dat seama in 2 saptamani ca doresc sa intru mai serios pe blogging si am luat domeniul, plus hosting. Orice clipa petrecuta pe blogspot, din punctul meu de vedere, este pierduta. Pentru ca niciun blogger serios nu te ia in seamna pentru o eventuala colaborare, iar advertiserii decenti nici nu se uita la blogspot.

      • Multumesc pentru raspuns. Da, asta cu ronaldo mi-a scapat aseara, sub presiunea pasiunilor 🙂 My bad! 🙂
        O fi PTC-ul cea mai proasta metoda de a face bani pe net, dar… pentru inceput, pana descopar altele… e un punct de pornire. In plus, cred (sper) ca cu onbux de exemplu poti ajunge sa castigi cam 100-200 USD pe luna. Nu e mult, dar e un inceput.
        Si tocmai pentru ca deocamdata nu am descoperit alte metode decat PTC-urile (sau alte subiecte)… ma gandesc: “ok, imi iau domeniu propriu… si scriu despre ce? Tot despre PTC-uri”. Iar despre colaborarea cu bloggerii seriosi… poate e doar o senzatie de-a mea, dar parca nu te prea baga lumea in seama cand vede ca te ocupi de “bani pe net”. Am I right?

      • Pai incearca si alte metode de a face banii, nu sta intepenit pe PTC. Intra pe fiverr si fa mici tasks. Dupa aia poti scrie cum se fac de repede 5 dolari si cat de misto e sa ti se tina 1 dolar de catre ei 😀

        Intra in sisteme afiliate, intra pe sisteme de advertising. Poti apoi spune ce prost plateste Adsense sau ce ofera TLA sau LW.

        Oricum o invarti, ia un domeniu si intra in randul oamenilor seriosi. Daca tot te arde sa scrii despre domeniul asta, vei oferi un plus de profesionalism, cand vei avea un domeniu al tau.

        In ceea ce priveste bloggerii seriosi: daca esti serios si scrii bine, te baga lumea in seama. Te baga advertiserii in seama si oamenii care vin pe site. Esti pe o nisa destul de “ciudata”. E plina de spammeri si tot felul de prostani ce au impresia ca rup gura targului, asa ca ai mult de munca pe continut, incat sa oferi informatie de calitate, verificata si buna. In general siturile astea sunt in 99.99% din cazuri niste rahaturi, deci lupti cu o nisa super-aglomerata plus reticenta vizitatorului.

        Daca esti insa dispus sa tragi tare, se poate orice 😉

  2. Si sa vin si cu un al patrulea motiv: un site nu se promoveaza prin comentarii spam. Daca vrei sa il promovezi printre oamenii cu blog, cauti o adresa de contact si trimiti mail.

  3. am experimentat si eu cu blogmoney, astept sa apara campanii si advertiseri care inteleg ca trebuie s ainvestesti ca sa scoti

    sistemul de puncte platite de bloggeri este neavenit dintr-un motiv simplu: advertiserii sunt taxati nesimtit de mult, in opinia mea, cu 50% din cat primeste bloggerul (daca eu cer 200 RON, advertiserul trebuie sa scoata din buzunar 300 RON)

    asta descurajeaza si advertiserii, nu e de mirare ca sunt campanii putine, cu advertiseri care abia accepta un pret de 100 RON

    • Stefan, tu vorbesti serios? Nu am testat sistemul decat pe publishing. Daca este adevarat, inseamna ca s-au impuscat in picior nasol de tot. Nici eu nu as plati 50% comision. Sfinte sisoe, asta e chiar prea de tot.

  4. “nu permit decât bloguri pe domeniu şi hosting-ul lor. Mi s-ar părea deci normal ca şi pe BlogMoney să existe un sistem din ăsta riguros” . Ce frumos ar fi ! Din pacate nu cred ca o sa se intample prea repede. Astfel de “bloguri” (tentative) tin pretul articolelor jos (foarte jos).

    Acum sa nu se inteleaga ca cei de blogspot sau wordpress ar trebui interzisi. Cunosc foarte multi pe astfel de domenii care fac o treaba excelenta !

    Mi s-au oferit si mie 25 lei pentru un articol la un site de electronic. M-a bufnit rasul si am iesit din campanie…
    Aveau si pretentii : minim 3 linkuri…

      • Daaaaaaa… aproape ca mi-au dat un orgasm cand am vazut magnifica suma. Daca acceptam ma lasam de munca nu alta …

    • Esti mai tare ca mine. La toate campaniile din ultimile 3 luni am primit 20 ron, normal ca am refuzat. Nu am publicitate pe blog, nu am bannere, nu am adsense.. dar nici nu ma prostituez pe 15-20 ron cum fac altii.
      O suma de pornire ar fi 30-40 ron, cum spunea si DOJO mai sus. Am spus de pornire.

  5. Am încercat și eu BM, cerusem aproape 10 euro pentru articol, mi-am zis că nu sunt eu miezul dar nici nu pot pune un articol cu 10 lei pe blog. Am o gândire care mereu mă va duce la pierdere. Dar nu îmi fac eu prea mari speranțe nici în materie de bani câștigați, nici de trafic prea mare.
    Și acum ca să ajung la problema mea, pentru asta am intrat, aș vrea să pun un banner cu avemblog la mine, mi-ar place să promovez un pic proiectul.

  6. nu conteaza unde ai domeniul blogului, daca il ai pe blogspot sau .ro , .com , conteaza ce scrii pe el. Poti sa ai blogul hostat de NASA, daca scrii tampenii, de pomana…

    • Liviu, conteaza unde ai blogul. Intre doua bloguri cu un continut serios, cel pe domeniu/hosting va atrage atentia si respectul. Poti baga asta la cap sau poti sa o tii pe a ta. Gandeam si eu asa acum vreo 8 ani si ceva, pe cand majoritatea nici nu visati sa scrieti online.

      Am invatat in cel mai nasol mod ca un proiect, daca nu e in curtea ta, are mari sanse sa pice in bot. Am schimbat “free hosts”, am pierdut mii de articole si sute de conturi pe comunitati, stiu despre ce vorbesc. Poti deci sa iei in serios un sfat venit de la cineva care a pierdut mii de ore pe net sau sa o tii ca gaia matzu ca e bun blogspot 🙂

      PS: bun venit pe blog. Sper sa te mai vad pe aici.

      • Si eu sunt de aceeasi parere..nu este necesar sa fie .ro..si pe blogspot exista site-uri serioase si puternice.
        Un exemplu f bun de PR5 – Vasile Dancu https://vasiledancu.blogspot.com/
        Si sigur nu e problema de bani, oameni etc in spate e problema de indexare intotdeauna un blogspot sau un wordpress are o indexare mai buna decat orice site cu hosting personal.
        Si eu cand activam pe blogspot bateam la cur multi alti bloggeri care aveau domeniu. Deci depinde fiecare ce vrea pana la urma.

  7. @Dojo – La ce venituri ai tu si la cati cititori are blogul tau, nu cred ca iti convine sa postezi un review la 20 sau 30 lei. Uite, pentru un blogulet micut, care nu este cunoscut in blogosfera romaneasca, zic ca e totusi bine sa castigi o suma micuta, 5 sau 6 euro dintr-o recenzie, si aici ma refer la blogul meu.

    Personal, imi convine sa primesc 30 ron/ articol pe blog. Din acesti bani, pot plati hostingul pe cateva luni.

    Acum, sa revin la cele “3 motive pentru care BlogMoney este (inca) o pierdere de timp”.

    1. Cand m-am inscris, eu nu am primit 30 de puncte, ci 18. Se pare ca au mai scazut.

    2. M-am uitat si eu in directorul BlogMoney, si am vazut ca, din pacate 70% din bloguri inscrise sunt pe platforme gratuite, subdomenii si continut varza.
    3. Dupa ce termin acele puncte, trebuie sa platesc un leu/ punct. O suma mare, dupa cum ai zis si tu. Daca s-ar reduce la 10 bani, ar fi ok.

  8. E si aceasta o chestie sa zicem ca, continutul si domeniul reprezinta ambele 50%.
    Raman cititor, tie nu iti cer acest lucru deoarece, cred ca ai multe bloguri mai importante de vizitat. Sarumana 🙂

  9. Dojo, la ce experiență ai, de ce nu deschizi tu un site gen Bm. Deja știi cum trebuie să fie, ai ceva vechime în sistem, de să nu încerci.
    Referitor la blogspot, m-am gândit și eu să achiziționez un domeniu, dar sunt la început, vreau să văd dacă e ceva de capul meu înainte să cheltui bani.

    • ela, am deja prea multe situri si nu stiu cum sa mai scap de ele. Deci numai unul in plus nu-mi mai trebuie 😀

      • Nu cred ca e vorba ca ai prea multe pe cap. Cred mai degraba ca nu ti se potriveste sa dezvolti ideea.

        In schimb, ar fi interesant daca ai putea sa faci un set de articole care sa ajute pe cei care vor sa faca bani reali pe net. Sa vorbesti despre experienta ta, despre cum vezi tu acum acest domeniu.

        Stiu, in timp ai tot scris articole, dar o sinteza a lor, eventual cu linkuri catre articolele vechi ar fi binevenita. Zic eu, asa, din afara.

  10. @dojo: multumesc pentru idei, pareri si… pentru timpul ca ti-ai alocat cateva minute pentru mine, sa-mi scrii 2 raspunsuri consistente. la mine cred ca cea mai mare problema e intr-adevar reticenta fata de nisa aleasa… om vedea ce-a iesi 🙂
    P.S.: tocmai m-am inregistrat la fiverr; am de cateva zile cont si pe microjob.co, dar nu stiu cat de serios e 🙁

    • Cu mare drag. Daca pot sa te ajut, why not …

      Nisa este supra-saturata pe international. La noi in Romania nu sunt foarte multi oameni care chiar fac bani pe net, de aia si populatia cam stramba din nas. Pe langa tendinta romanului de a stramba in general din nas, daca nu stie ceva.

      Fiverr e misto pentru chestii simple si scurte. Cu microjobs am avut niste experiente cretine, deci nu prea recomand. E plin de tot felul de nespalati.

      • cred ca tocmai am gasit un alt subiect (mai serios, mai tehnic), pentru viitorul meu blog (cumva… sunt bucuros:))!
        daca te intereseaza, iti voi spune tie in particular (prin formularul de contact) despre ce e vorba, poate-ti spui parerea.
        dar ce-as vrea sa te rog… daca ma poti sfatui… care-s cei mai trustable provideri de hosting si domenii (.com as vrea)? stiu ca discutia e lunga si complicata, cu o gramada de argumente pro si contra, asa ca m-as multumi daca mi-ai raspunde ceva de genul “eu mi-as lua de la…”. nu am nevoie de argumente neaparat, i’ll just trust you! 🙂 thanks again for everything!

      • Registrar: namecheap.com .. am trecut de la godaddy la ei, dupa ce godaddy s-au ‘porcit’ incat iti cer 80 de dolari “redemption fee”, daca trec 2 saptamani de cand ti-a expirat un domeniu. Desi ai timp 30 de zile sa il reinnoiesti, ti-l blocheaza si asteapta sa le platesti lor “taxa”.

        Hosting: hostgator.com .. server bun, servicii OK.

        https://dojoblog.info/web-hosting-1luna/
        Iti pot da si eu hosting la 1 dolar/luna. Ideal pentru un startup.

  11. Nici un oficial de la BlogMoney nu s-a deranjat sa intervina cu ceva precizari la articolul scris de tine. Asta spune multe despre ei…
    Lipsa de comunicare baieti, unde-i comunicarea?

    • Au trimis un email. Deci ideile acestea sunt deja cunoscute de creatorii sistemului si sper sa fie macar unele dintre ele puse in aplicare. Mi-ar placea sa vad sistemul crescand ca fat-frumos 🙂

      • si mie mi-ar placea, ideea este chiar ok si misto

        si nu mai tot spuneti ca un 30-40 RON ar fi ok, ca din cauza voastra nu mai pot scoate mai mult de 80-100 RON / post de la advertiseri, stricati piata 😀 :))))

  12. Si ca sa vezi cat de bine merge serviciul site-ul lor a cazut si e asa de cateva ore .

    Sa fi fost oare asaltati cu oferte de la advertiseri ? :))

    • Mie imi intra situl. Acum am intrat in cont si am facut niscaiva modificari. Hai sa nu fim nici noi naspa. Mai cade situl, uneori din vina altora. Intentia mea nu este sa ne batem joc intr-un stil pur romanesc de munca unor oameni, doar sa le prezentam cateva idei despre cum ar putea sa-si imbunatateasca performantele. Este pana la urma in interesul tuturor. 😉

      • Ar fi foarte frumos sa se schimbe ceva dar atat timp cat advertiserii vin cu oferte de genul 20 de lei/ articol pe un blog cat de cat decent, slabe sanse.

        Ia uite numai cate campanii au aparut in decembrie : 0 (zero).
        Poate se schimba ceva. Speranta moare ultima.

  13. @Dani – Eu zic ca administratorul site-ului BlogMoney sa bage bani in reclame. Ar trebui promovat cat de cat… si asa, poate vor veni si advertiseri mai multi.

    PS: acum o saptamana am trimis doua oferte la doi advertiseri si pana acum nimic. Nici un raspuns.

    • @Robciuc Daca nu le convine oferta nu o sa-ti raspunda. E practic un refuz tacut. Si eu am patit asta. De abia dupa ce am mai scazut din pret au raspuns…

      • Asa cum spuneau si altii mai sus, e trist ca inca mai exista bloggeri care scriu advertoriale pe 10-20 ron.
        Cand acei bloggeri vor dispare sau se vor maturiza, advertiserii vor plati mai multi bani.

  14. Am testat si eu blogmoney pe un blogspot dar mi se pare foarte naspa, cel putin momentan.Cred ca in 2-3 ani va fi foarte populat, vor fi mai multi advertiseri si va fi mai bine pentru bloggeri care vor sa faca un ban in plus :).

  15. revenind…

    treaba cu blogmoney sta cam asa: la o medie de 100+ RON/advertorial (este media mea) ar trebui sa scriu cam 2/zi (minim 1) pt un venit decent

    dar asta ar insemna sa am mai multe advertoriale pe blog decat posturi ontopic

    pt a ramane deci in limitele sumelor decente, cred ca 2-3 advertoriale/sapt ar fi ok (daca scrii posturi ontopic minim 1/zi, cum fac eu in medie), dar in acest caz un advertorial ar trebui platit cam cu 300-400 RON / buc

    asadar, pana apar advertiseri mai multi si mai seriosi, mai scriem cateva advertoriale de 100-200 RON din cand in cand si intram in stand by 🙂

  16. Sunt un posesor de ecommerce care doreste sa se promoveze si am gasit acest articol cautand o alternativa la Blogal Initiative care mi-au cerut 700 Euro fara TVA sa faca “management” la camapanie, o suma colosala pentru un efort minim. Arunc si eu o idee in spatiul blogurilor, vad ca se plang oamnii de diverse probleme, de ce nu va faceti o asociatie mica la inceput unde sa puneti cateva restrictii rank minim x activitate minim x articole zilnic etc si aceasta mica comunitate sa primeasca banii direct de la cel care doreste promovare, in acest fel au de castigat ambele parti, banii ajung direct de la sursa la prestatorul de servicii fara comisioane de 700 Euro.

    Anyway daca aveti un blog cu domeniu propriu rank minim 2 si doriti sa scrieti un articol despre un tool unic https://www.finicon.ro/calculator-materiale-de-constructii-si-manopera imi puteti trimite o propunere financiara.

    Toate bune,
    Costi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.