Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3,5 lei porumbul

Sâmbătă a reuşit “soarele” să mă scoată din casă la o tură de pozat prin Timişoara. Am revenit în ţară de 5 luni şi am ieşit în oraş de câteva ori, cu treabă. Asta însemnând urcat în dojomobil, ajuns la destinaţie, făcut treaba în cauză şi înapoi acasă. Aşa că e de remarcat evenimentul respectiv.

Ne-am fâţâit puţin prin “centru” şi am ajuns inevitabil la Operă, unde am admirat din nou mirobolanta capodoperă arhitectonică, “borcanul” după cum i se spune. Porcăria aia de sticlă aruncată în locul fostului pasaj, de care se plânge un întreg oraş, dar care este încă bine merci la locul ei. Atât timp cât cine trebuie să cotizeze, dă banii, iar cei cu putere de decizie ar putea folosi nişte euroi pe vremea asta, poate un întreg oraş să bată mărunt din buze că acolo va sta.

Dar nu despre mizeriile din oraşul de 5 stele, după cum se îmbată Primarul cu apă rece vorbim, ci despre unul dintre minunatele “birturi” găzduite de superba ctitorie de sticlă, o dugheană care vinde porumn fiert.

La foarte europeanul preţ de 3,5 lei/ştiulete. PESTE UN DOLAR un afurisit de ştiulete fiert, mai scump decât un hot dog în Queens, New York. În Manhattan e 2 coco, aşa că încă nu a ajuns la preţ, dar probabil în câteva luni se vor alinia cu preţurile de peste ocean.

Şi tu, Liviule, te plângi că s-au dublat preţurile la gogoşi în Alba Iulia. Până nu dai aproape 4 lei pe un ştiulete, n-ai făcut nimic 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

18 Comments

  1. Poate ca gealatii care vindeau porumbul se simteau intr-un Manhattan banatean langa cladirea cu pricina.:)
    Da` 3 lei jumate pe un stiulete e boom economic. La pretul asta, daca vinzi cateva tone, moare Nasdaq-ul si scate pretul barilului de petrol.
    Astia au pus adaos la stiulete cam cat au pus cei din Alba la gogosi: undeva la 300% cu aproximatie. E e o placinta pe care o imbuci de doua ori daca e proaspata si calda, dar pe care dai 1 leu. Pretul de productie nu are cum sa depaseasca 30 de bani.
    Acum gandeste-te ca patronul ala vine la tine sa ii faci un site. Cand ii spui suma in coco, isi lungeste fata si se stramba de parca ar fi mancat de pe jos. Iti va spune ca se mai gandeste si i-l va da unui pustiulache, nepot de var care are calculator de mic si care e as in computere (stie Counter Strike si instalare de word). Ala i-l face gratis. Poate-i da doua-trei gogosi si cativa covrigi. Asta e tipul de afacerist clasic din Romania.

  2. Da da, şi eu mai am pofte din astea uneori, dar se astâmpără singure când văd preţurile. Eu aştept să crească “popuşoiul” în grădina mamei şi o să mănânc “popuşoi” fiert cât îmi pofteşte inima. Îţi trimit şi la Timişoara de vei pofti şi atunci 😀

  3. Este adevarat, comerciantii se gasesc destul de greu ! Majoritatea sunt talhari, escroci, pirati de-a dreptul ! Ca sa nu mai discutam si despre cei care atenteaza la viata noastra cu guma de mestecat si sfoara (gasite de mine) sau surub (gasit de un prieten) si cate alte bazaconii sau ingrediente expirate (“gasite” de noi toti, intr-o zi, sper ca nu ultima 🙂 ).

    Dar nici cu “beneficiarii” serviciilor nu mi-e rusine … ma uitam cum, intr-un super-market, stateau precum gainile pe gramada de gunoi si scurmau dupa cateva portocale (mici precum mandarinele). Fara sa se intrebe de ce aratarile alea galben-verzui sunt atat de mici, atat de stricate si vandute la pret de portocale cal. I.

    Pai, daca merge cu gunoaie la pret de marfa Ia si cu adaosuri de 300%, de ce sa nu profite ? “Dă-i în mă-sa, dacă-s proşti …” o fi in gandul “comerciantilor”.

    @Bungust – la noi este o situatie speciala cu gogosile … 🙂 ne plac asa ca, fie cu pret “imflat”, fie gratis, le infulecam …

  4. Asta vara la mare (E. Nord) era 5 lei stiuletele… Oricum, sa il dai cu 3.5 Lei in oras mi se pare o imbecilitate, prea scump domle. Oricum, unul de pofta merge nu e avere, dar ca si pret asa general e imens.

  5. Cam asa erau preturile la porumb si in targurile de sezon din Bucuresti. N-am incercat produsul, ca nu cred ca e „pe bune”, adica cum e porumbul ala fiert din gradina sau macar de la tiganii care-l fura din lan si ni-l vand noua ca producatori in piete, vara 😀
    Banui ca gustul e cam ca la boabele alea de le gasesti in hypermarket, congelate. Deci sa stea cu stiuletii in oala pana i-oi cumpara io, cum zicea rapostata bunica!

    • Mihai, deci v-am luat caimacul. Ce, Montreal se poate compara cu Timisoara? Cine va credeti? 😀

  6. Când voi fi mare îmi fac afacere porumb fiert, da ce ştiuletele meu.
    Oare cum să îl păstrez de vara până iarna? La oţet? Sau trebuie să fac solar?
    Întrebare serioasă!

  7. @Copilu: nu-ti bate capul cu pastrarea porumbului de fiert pina iarna: nu ai citit ca vara pretul e chiar mai mare? Vinzi mai mult vara, iar iarna stai pe pirtie in Austria. Sau la plaja in Maldive.

  8. Da mai, da procedeul de fierbere sau coacere costa frate. Iti dai seama! Stiam ca vara trecuta si-a luat sora mea de pe plaja la costinesti si era 4 lei. Mi s-a parut prea mult pentru un stiulete de porumb.

  9. pe plaja la turci era tot 1euro.acolo in borcanul ala care zici tu ca e urat, era o inghetata tare buna la cornet si gogosi.te mai plimbi, mai rontai una-alta…

  10. In tara noastra preturile sunt egale sau mult mai mari in comparatie cu cele din strainatate ! De ce? Pentru ca romanul are tupeu. Foarte mult tupeu. Cumulat cu nesimtirea rezulta un pachet complet si un pret pe masura.

    • Romanul are dorinta de a epata scrisa in codul lui genetic. Sint sigur ca daca miine va aparea acelasi porumb la 10 lei bucata tot va vinde. Iar daca are o eticheta ce atirna de stiulete cu pretul scris mare va vinde si mai mult.

  11. Preturile vor creste pana când nici un roman nu va mai cumpăra produsele din străinătate , daica după evoluţia lucrurilor peste 4000000000 de ani lumina :))

  12. 3.5 lei porumbul? E bine, în bucureşti am văzut pe la 5. Un covrig, 1 leu – mai scump decât o pâine. Vrei floricele în parc sau, doamne-fereşte, la film? 5 lei punguţa. Heh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.