Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Americanisme …

E 9 şi ceva dimineaţa, D. a plecat deja cu a mică spre sală. Astăzi e spectacolul de balet, ce încheie încă o serie de lecţii la “studioul” din cartier, unde a mică prestează dans săptămânal de un an şi ceva deja. Chiar 2 cred. Aranjată, îmbrăcată frumos, cu rochiţa de balerină pe umeraş, “gâga” este azi balerină cu acte în regulă.

Noi ne pregătim de plecare peste vreo oră, că la 11 începe spectacolul, ele au plecat mai devreme, că încă e de pregătit pentru micii artişti.

Ca orice oameni uşor maniaci cu uneltele de foto-video, în fiecare dintre cele 2 familii există o cameră video şi 2-3 aparate foto, începând cu “săpuniere” şi aparate pe film (“soarele” îi cu astea din urmă ) şi ajungând la un bridge decent şi 2 DSLR-uri ultimul răcnet. Deci ne descurcăm, zic io.

Încă de ieri seară plănuiam să le avem încărcate şi să imortalizăm momentele în cauză, că doar nu va mai avea gâga 5 ani şi nici nu va repeta spectacolul ăsta de balet.

Dar cică nu putem să le luăm, că nu e voie să filmezi şi să pozezi în timpul spectacolului. Motivul? Aţi crede că pe cei de la studioul de dans îi doare puternic emisfera dreaptă că sunt deranjaţi copiii de blitz-urile respective. Aş, nici gând. Explicaţia este alta: studioul are un “deal” cu un studio de pozat-filmat, iar ăştia nu doresc concurenţă.

Adică mi-e extrem de clar că având 2 camere video şi 2 foto la noi, plus că nu toţi suntem exagerat de împiedicaţi la astea, ne-am face singuri cele necesare, poze şi clipuri cu a mică, aşa cum facem în orice altă ocazie. Dar asta ar însemna că nu mai dă familia zeci de dolari pentru câteva poze şi un filmuleţ.

Mda, uneori mi-s dragi yankeii ăştia …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

  1. Damn.. americanii stiu sa scoata bani din orice. Nu-i de mirare cum le merge asa bine. :))

  2. Nu ştiu cum mai e acum la nunţi, dar în vremuri foarte îndepărtate, era un fotograf “oficial” al primăriei de care n-aveai cum să scapi. Plăteai tariful ca să ai fotograful tău. Acum sunt alte vremuri, concurenţă, contracte de pe când bebe e în burta mamei, cam pe aici.
    Şi puţin offtopic, abia aştept să vă întoarceţi, te aşteaptă subiecte mult mai spumoase.

    • Inca e asa. La cununia civila (Bucuresti) ai din start poze facute de “fotograful instutiei” ca vrei, ca nu vrei. Si le mai si platesti frumos.

  3. Sunt tare curios care ar fi fost reacția ta dacă așa ceva se întâmpla la noi. La cum te știu eu probabil că săreai de cur în sus spunând că numai la noi se poate așa ceva 🙂

    • Iti dai seama, ca faceam spume instant. Drept ii ca majoritatea au adus si aparate si au mai facut un filmulet o poza, numai noi am fost mai catolici decat Papa, asa ca am fost cuminti. 😀

  4. Dar dar sunt si anumite avantaje, cei de la studio banuiesc ca au angajati profesionisti. Asa ca in 99% din cazuri cei de la studio vor face poze / filmari mult mai bune decat “amatorii”.

  5. @DOJO pai eu am dat pe geanta mea foto fara sa exagerez aproximativ 350 mil …si cerede-ma ca nu i-am scos si nici nu cred ca am s-o fac dar e pasiunea mea…e ca un drog pt mine…multi imi spun ca sunt dus cu pluta….daca as avea un bebe cres ca l-as fotografia zilnic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.