Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Bani de haine pentru dascali

Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar vor primi, din 2009, 150 euro anual pentru a-şi cumpăra haine
Plenul Senatului a adoptat, ieri, o propunere legislativă potrivit căreia cadrele didactice din învăţământul preuniversitar de stat şi privat vor primi, anual, un ajutor financiar în vederea achiziţionării de haine, reprezentând echivalentul în lei a 150 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de BNR

Bun, poate sunt eu mai imbecila si nu inteleg niste chestii: se dau deci 150 de euro pe an ca un fel de ajutor umanitar, ca zau daca ii pot spune altfel. Deci onor ministerul, in loc sa le creasca salariile asa cum ar trebui sa fie acestea pentru ca pana la urma nu sunt niste retardati fara utilitate sociala, le da asa de mila neste banuti sa isi ia si ei niste chiloti, poate un sutien (nu din ala scump, ca nu ajung banii) si poate o pereche de jeans si o bluza (de preferat de pe la bazare, ca altfel iar nu ajunge bugetul alocat cu larghete).

Chiar atat de JOS s-a ajuns? Incat profesorilor sa li se ofere asemenea mila?

Ma felicit pana mor ca nu am intrat in invatamant (nici la terminarea anilor de Peda, nici dupa Litere), ca poate si eu acum ma bucuram de aceasta milostenie. Si ii multumeam Ministrului pentru ca il doare sub coada de mine, cel care poate ii invata copiii sa fie oameni, dar imi da asa “bonus” niste bani sa imi cumpar niste zdrente.

RUSINE! Cand se mai aude despre cresterea salariilor amaratilor astora? Sau asta e un efort financiar prea mare pentru o tara care isi permite sa arunce cu banii in stanga si dreapta la tot felul de “samituri” si misculatii ale “diplomatilor” nostri. Dam niste salarii si bonusuri ridicol de mari unor cretini care stau in Parlament si joaca mirificul Conquistador (exemplu un un timisorean de-al nostru, Ionut Nasleu, si asta obosit de atata frecat menta pe acolo) sau voteaza pentru alt coleg pentru ca “nu a putut fi prezent”. Dam toata tara peste cap cu fiecare ocazie in care ne putem da “grandi”, dar avem profesori imbracati de la second pe care acum ii imbracam vezi doamne cu 150 de euro pe an.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

20 Comments

  1. 🙂 Ce revoltata esti, la fel as fi si eu de m-ar preocupa situatia lor. Eu sunt pornit pe profesori ca in fiecare an vor marire de salar, dar in fiecare an Ramona. Incerc sa ii inteleg ca se scumpesc toate dar daca ar face toti la fel unde am ajunge? In Romania trebuie sa se intample ceva groaznic ca sa fie ok, incepem de jos dar sa ajungem cum e normal. Ceva groazic adica… parlament… Al Quaida sau cum se scrie, intelegi! Poate aberez dar nu as regreta dupa nici un politician 🙂

  2. Am uitat sa precizez… vor marire de salar amenintand ca daca nu primesc ingheata anul scolar. Pai ce vina au elevi? Ei tot vor cat mai multi bani dar au idee cat e alocatia? Cate iti poate cumpara un elev in ziua de astazi cu 250 de mii de lei? La rechizite ma refer nu altceva…

  3. Offfff, și eu când voiam să plec din sistem se dau bani de haine!! Ha ha, o mare abureală. Să-și ia ei haine pentru un an în valoare de 150 €. E jenant!

  4. şi totuşi, eu cred că e un pas mic, dar bun. “150€ in ron” conform google înseamnă cam 550 RON. e puţin. e al dracu’ de puţin, dar decât deloc? vorbeşte copilul unui cadru didactic, al cărui părinte vine în fiecare zi de la şcoală mai obosit decât după 8 ore de muncă în altă parte. în alte domenii, se oferă de mai mult timp această primă (M.I.R.A.) şi în fiecare an a crescut puţin câte puţin.
    eu cred că e o iniţiativă bună 😉

  5. Pai se ofera si in alte domenii dar e cam minim 10 milioane si salariul de baza e mult mai mare. Un prof incepator are mai putin decat primeam eu pe un part time. Nu mi se pare normal.

    In afara un profesor nu isi ia mercedes dar cu siguranta isi permite o masina , o casa decenta si pe la americani are dreptul si la un an platit de liber o data la 10 ani. Daca banii ar fi pe masura s-ar indrepta si altii spre invatamant din moment ce accepta sa predea prin alte tari, inseamna ca vroiau sa ajunga oricum acolo dar pe un salariu decent.

    Tarile care au avut o evolutie spectaculoasa economica au declarat educatia prioritate nationala nu numai pe hartie. Sincer eu le-as mari lor salariile decat sa bag bani in Afganistan in speranta ca se va democratiza.

  6. 1. Cadrele didactice din romania castiga mai bine decat alte categorii sociale decat cadrele didactice din occident.
    2. Cadrele didactice din romania pot castiga si 3 milioane pe zi, din meditatii.
    3. Cadrele didactice au program de lucru redus, copii in schimb (cel putin copiii mei) invata in medie 10 ore pe zi si nu cer marire de alocatie.
    4. Multe din cadrele didactice nu merit asa profeseze in invatamant, deci nici salariul pe care il au acum, pur si simplu nu merita acel post. Exista mii de cazuri de suplinitori fara pregatire corespunzatoare, profesori care nu isi fac treaba, etc.
    5. Exista o lupta acerba intre cadrele didactice pentru acel salariu de merit: elevii mai buni sunt solicitati sa participe la aproape orice olimpiada scolara, ceea ce ar mari sansele respectivului profesor la salariu de merit.
    6. Exista multa invidie si rautate in sistemul de invatamant; exista programe scolare supraincarcate, eista multe, multe lucruri de imbunatatit.

    La elevi nu se gandeste nimeni, toti se gandesc numai la cadre didactice.
    Putin imi pasa ca le dau si bani de haine, sa le dea ce or vrea; sa vedeti ce salarii au, in comparatie cu cadrele didactice, politistii si cei din justitie.
    Asa ca…merita acesti bani in plus cadrele didactice? Poate ca ii merita, insa la elevi nu se prea gandeste nimeni, poate ca merita si ei ceva mai multi bani la alocatie, indiferent ca isi cheltuie alocatia pe telefoane, cartele sau plata abonamentului.

    PS Cresterea salariilor profesorilor nu va duce in nici un caz la cresterea performantelor in invatamantul romanesc, nu se va schimba nimic, si , sincer sa fiu, sunt foarte multe de schimbat.

  7. Sunt 2 reactii:
    1. e umilitoare propunerea…pai domne mariti-le salarilot, nu-i mai tratati ca pe niste gunoaie;
    2.si daca le dau lor, o sa le dea si doctorilor/functionarilor/pompieri/politisti etc???

  8. E rusinos sa vii cu asa ceva la profi….ce-s 150 de euro pe an? O nimica toata in semn de protest nu as accepta….e bataie de joc.

  9. Si cand ma gandesc ca intr-un an sau doi o sa fiu profesor 😐 ma doare capul.

  10. Sunt reactii diferite la chestia asta si e normal sa fie asa pentru ca si profesorul sau actul de invatamant sunt privite din unghiuri diferite.
    In primul rand ei nu sunt militari pentru a li se plati hainele. Stiu ca militarilor si politistilor li se dau bani de haine. Profii nu poarta uniforma.
    Poate or fi vazut parlamentarii vreo doua profe mai dezbracate si mai decoltate si or fi crezut ca nu au bani de haine 😉
    Dupa mine invatamantul si sanatatea ar trebui sa primeasca cei mai multi bani de la buget.
    Daca un popor e bolnav si analfabet nu dai doi bani pe el.
    Dascalul e un fabricant de oameni. De el depinde viitorul unei societati. Nu stiu de ce profesorul zilelor noastre are o asa de proasta imagine in ochii opiniei publice. Poate ca unii au exagerat transformand actul de invatamant intr-o afacere in spatele legii cu acele sume uriase incasate pe o ora de meditatie. Eu intotdeauna am spus ca e aberant sa platesc un meditator (de cele mai multe ori acelasi cu care fac materia respectiva)pentru a ma invata ceva ce putea sa ma invete la ora lui de curs. Sunt de acord cu meditatiile unde aprofundezi materia unde inveti lucruri neincluse in programa. In fine, acei profesori fac imaginea proasta a celorlalti care sunt dascali adevarati. Au mai contribuit la imaginea asta si acele examene de titularizare, unde profesorii au luat in masa note de 5 sau 5 iar uneori sub 4.
    Daca povestea cu meditatiile se reglementeaza eu as propune ca un profesor sa aiba si 3000 euro pe luna dar sa-si faca treaba.

  11. 1. Am lucrat 8 ani in invatamant, asa ca stiu cum stau treburile.
    2. Odata ajuns titular, exista mari sanse sa iesi la pensie de la respectiva institutie de invatamant.
    3. u prea te intreaba nimeni de performante, asta spre dezamagirea acelor profesori care intr-adevar isi fac cu brio datoria. Adstfel, exista mutli profesori contestati de parinti, ci dovezi clare de incompetent…ei si? se rezolva ceva? Ramane sfanta meditatie, spre linistea parintilor, ca i-au asigurat copilului conditii decente de a invata. Oare aceasta-i metoda?
    4. Profesorii au 6 ore pe zi, sambata si duminica libere, vacanta platita. Alti absolventi ai unei facultati nu au aceasta libertate. Si pana la urma cine ia spor de stress? Parca profesorii..
    Cunosc profesori care au abandonat cariera de cadru didactic si s-au reprofilat: evident au riscat sa piarda un loc caldut, nu fantastic de bine platit, dar totusi singur, fata de celelalte sectoare de activitate. Unii au castigat, altii au revenit in invatamant.
    Cunosc un profesor care lucreaza in fiecare vara in Germania 2 luni, deci se poate.
    Asa ca…asta-i situatia fratilor, nu va mai puneti sperante in guvern si masurile pe care le va lua ministerul: traim totusi in Romania si interesele personale vor prima intotdeauna in invatamantul bugetar, de stat, cel putin pana va aparea alternativa invatamantului privat, pentru acei parinti care-si vor permite acest lux.

  12. Da, e un fel de ofensă, într-adevăr, dar priveşte partea bună a lucrurilor: măcar le dă, nu le ia… 😆 Dar de ce doar celor din învăţământul preuniversitar? Cei universitari trebuie să stea „dezbrăcaţi”? 🙄 Auzi, nu ştiam că ai făcut facultatea de Litere? Ştiu că o să pară o întrebare devenită deja clişeu, dar care-i legătura cu web design-ul? Cum ai ajuns de la profă de limbă şi literatură în devenire la programare şi web design? Apropo, ştiai că şi Pruteanu (Dumnezeu să-l odihnească) a învăţat web design special pentru a-şi construi singur site-ul? 😈

  13. asa e fratilor,e foarte greu in invatamant, intr-un fel aveti dreptate k e umilitor,dar ce sa facem?
    as pefera sa-mi maresaca salariu dar daca nu se poate ,e bine si asa.meditatii??? scria cineva mai sus,poate k da la profesori,dar la educatoare???? ele ce mediteaza? nu va ganditi??
    e greu

  14. ai uitat sa mentionezi si invatatorii! ei ce meditatii pot da? eu lucrez de 9 ani in inv., am studii superioare, 2 grade did. date si am 869 ron salariu! asa ca… noroc cu bunul simt de care dispun si-mi fac datoria la locul de muncă

  15. Fieti-va mila guvernantilor,caci noi v-am ales si dati-ne si noua niste banuti pt.haine ,nu acum din 2009,cati vom mai fi si dupa ce va vom realege,deoarece ii meritam fiindca avem constiinta, spre deosebire de voi, ca ne-am facut datoria.Ne-am simti mereu rusinati ca am cheltuit prea mult pe carti si studii si ne prezentam in fata elevilor cu aceleasi haine ,achizitionate de la second hand.Sa va fie rusine!V-am invatat sa va purtati corect
    si nu e vina noastra ca nu respectati pe lume decat puterea
    si banul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.