Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Da, se poate trăi din freelancing

Există mulți români care parcă s-ar apuca, dar nu sunt siguri dacă merge. Și dacă pot plăti măcar o factură, necum să viseze că nu vor mai fi nevoiți să meargă la un job „normal”.

Moldoveanca e prezentă pe blogul acesta de niște ani. Cam de pe când scriam eu despre începuturile mele în freelancing. Și s-a gândit ca orice om ce nu se mulțumește cu ce are „dar, ce, o fi bănățeanca asta mai deșteaptă decât mine?”. Și a dovedit că și ea poate.

S-a apucat de web design, așa pas cu pas, trecând peste ideea că trebuie să te naști geniu al graficii și penelului să poți supraviețui. S-a „vândut” ieftin pe Elance la început, și-a selectat clienți buni, a început să realizeze teme pentru ThemeForest.

A locuit pe o insulă pe care încă nu am avut ocazia să o vizitez, acum stă în Germania cu „jumătatea” și câștigă un trai decent. Nu așteaptă milă de la statul german, nu face muncă fizică (nu că ar fi rușinoasă), stă acasă și lucrează cu oameni de pe întreg mapamondul.

A fost suficient de amabilă încât să-mi ofere un luuung și interesant interviu pe care vă invit să-l citiți.

Încă o dovadă, după povestea mea spusă din nou, că nimic nu este imposibil. Sigur, nu e ușor, dar măcar știi pentru ce și pentru cine lucrezi.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1759

17 Comments

  • Norocul ti-l faci singur. Nu e noroc sa stai uneori 20-30 de ore cu displayul pe retina. Nu norocul iti asigura proiecte la care trebuie sa te lupti cu hoarde de cotropitori indieni ci munca, dedicarea, profesionalism si… am uitat sa zic: MUNCA!

   Uite ca se fac cativa anisori si la mine (4) de cand practic web freelancing, si inca imi mai aduc aminte de invatam.net (pentru cunoscatori) cand devoram posturile Ramonei despre freelancing. Neincrezator dar persistent ca un parazit cu atitudine de: cu siguranta n-am nimic de pierdut, am scrasnit din canini pana au sarit scantei si asa am invatat sa fac focul. Regrete? Deloc. O sa fac asta toata viata? Da ce-are?!? Merge? Ca uns. Creste? in draci!

   PS Subscriu la titlu: Se poate trai din freelancing PESTE DECENT!

   • Aaaaw am uitat de invatam.net ma! Bineinteles ca si eu am parazitat invatam.net sute de ore inainte sa-mi fac curaj sa “sar”

 1. Ma bucur sa intalnesc astfel de articole incurajatore, optimiste. Mi-ar placea sa lucrez ca freelancer insa deocamdata nu am curaj sa plec de la firma la care sunt angajata. Sper sa ma incapatanez si sa iau decizia corecta.

  Toate cele bune.

 2. Si eu lucrez ca freelancer dupa ce mi-am dat demisia acum cateva luni. Se poate traii ca freelancer cu clienti Romani. E mai nasol cand te duci la o corporatie si vor sa colaboreze cu tine iar directorul de acolo care nu are nici o treaba cu online-ul iti spune direct in fata ca nu ai dreptate si ca el stie tot. Tu care lucrezi in domeniu de cativa ani si citesti zilnic sa fi la curent cu tot si etc… Unu ca ala te paote da peste cap. Romanii ca si clienti sunt foarte dificili. Punctul meu de vedere.

 3. Confirm, se poate trai din freelancing, se poate trai bine, dar si munca e pe masura. Nu mai ai un sef, ai 20, nu mai ai un proiect, ai 20. Dar merita.

 4. Habar n-am dacă se poate trăi din freelancing, dar cert e că titlul paginii HTML (<title>) are un spațiu lipsă între titlul articolului și numele saitului: Freelancing Success Story: Life on an Exotic Island and Working AbroadPersonal Finance Blog: 🙂

 5. Am și eu un prieten care “s-a vândut ieftin” la început cu logo-uri de 5$, și acum lucrează la o firmă de Web design din Miami pe câteva mii de dolari.

 6. Si eu lucrez de aproximativ 2 ani ca si freelancer, dar am facut greseala sa ma axez pe 1-2 clienti mari asa ca atunci cand unul a incheiat contractul am ramas putin in aer.

  • Cum as putea sa particip, in timpul liber, la proiecte de pe Elance , in echipa unui mobilizer Elance RO sau a unei firme din RO? Am 7 ani exp. in .NET/C/C++/Mobile.

 7. Stii, si eu m-as descurca strict din feelancing insa nu asta imi doresc. Prefer o solutie pe care o vad perfecta: job part time + freelancing. Te educi, castigi cat ai nevoie(flexibilitatea data de freelancing este geniala) si poti sa te bucuri si de suficient de mult timp liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.