Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Paid blog reviews – prostitutia pe blog

Stiu ca foarte multi (cei care deja posteaza asemenea mesaje platite in blog si castiga un ban din asta), nu vor fi de acord cu mine, dar avantajul meu este ca pe blog-ul personal pot spune orice: deci pot numi aceasta practica nesanatoasa pentru integritatea morala a unui blogger drept PROSTITUTIE.

Am considerat mereu blog-ul ca fiind ceva personal. Fie ca vorbesc despre ce se intampla in viata mea, fie ca va prezint niste tips and tricks dintr-un domeniu in care ma pricep si eu la ceva, blog-ul este AL MEU si MA reprezinta.

Pe international este deja un nou trend si era “normal” ca si romanii sa se repeada in acest gen de proiecte. Cum functioneaza recenziile platite? Simplu: tu ai un blog. Eu am un site sau un produs pe care doresc sa il promovez. Eu te platesc pe tine (direct sau indirect, in sisteme de “brokeraj” de blog advertising) sa realizezi un articol in care sa imi lauzi situl/produsul.

De ce mi se pare prostitutie?

Pentru ca singura locatie in blog-ul meu in care sunt sincera si prezint chiar ideile mele este zona de continut, articolele in cauza. Am (inca nu aici) sectoare de publicitate (banners, links), sisteme de link exchange, promovarea propriilor mele situri. Este clar ca avand un continut bun imi doresc sa si castig. De aceea sunt (vor fi) prezente si reclame. Dar acestea sunt despartite de continutul efectiv. Articolele insa vor fi mereu ale mele.

Ca si avid cititor de blogs urasc asemenea “infomercials”. Sar peste articolele astfel “facute”, pentru ca este clar ca nu ma intereseaza. Doresc opinii personale si informative, nu sa citesc ca nu stiu ce fabricant de frigidere isi lauda produsele pe blog-ul in cauza.

Nici macar promisiunea unor castiguri bune nu ma poate convinge sa imi stric informatia si sa laud cine stie ce produs sau site sub-calitativ, care altfel nu este in stare sa se impuna. Un continut unicat si foarte bun va aduce oricand bani si trafic. Asta este regula clara, de aceea multi suntem plagiati pana la D-zeu si inapoi. Pentru ca si altii doresc sa publice un articol bun si nu sunt in stare de altceva decat de copy-paste.

Prefer sa ma concentrez asupra continutului, sa primesc bani de pe banner-e cinstite, plasate in layout neintruziv si pe links, decat sa imi MINT cititorii.

Sunt convinsa .. spun asta inca o data .. ca vor stramba unii din nas. Consider insa ca asemenea sisteme sunt detrimentale pentru un blog (nu cred ca stiu 10 blogs interesante pe care sa le am in bookmarks. Din milioane de blog-uri, numaram pe degete cele care merita sa fie citite). Si acum .. ne mai si prostituam?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. […] Prostitutia pe blog de la Dojo Daca ti-a placut acest articol te poti abona la feed-ul blog-ului. […]

  2. Eu fac review-uri, niciodata n-am facut unul platit si niciodata n-am scris numai de bine in review-ul respecti.

    Eu o fac pentru a-l ajuta pe respectivul la promovare si pentru ca, zic eu, poate am putin mai multa experienta sau alt punct de vedere. Intotdeauna review-ul facut de mine pentru un site oglindeste exact parerea mea despre acel site. Daca mie mi se pare unul prost asta si scriu in review. Nu merita sa-mi mint cititorii pentru ca asa vrea nu stiu cine. Deindata ce el mi-a cerut un review inseamna ca s-a gandit deja ca nu pot spune numai de bine

  3. Ai dreptate… dar altceva vreau eu sa-ti zic. Am incercat sa ma abonez prin mail, dar imi da ceva erori, care nu cred ca sunt de la mine. Pls, pana remediezi problema, introdu-ma tu in baza de date pt mail. Merci! You are cool!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.