Am fo’ un pic ocupata
Webfactor: servicii de gazduire slabe. CAUT SERVER!
Sa judecam un produs dupa cum se comporta un reprezentant ..
Ce farmec mai au forumurile?
Ce vremuri …
S-a scumpit VBulletinul
Ce nu este frumos in a avea un forum
Cum sa nu scapi de filtrul de validare din forum
Ce este frumos in a avea un forum?
Incepem sa avem multe mesaje in aceasta categorie de forum management. Este una dintre cele mai active, pentru ca sunt o pasionata de forums. Sa detii o comunitate este un lucru minunat. Reprezinta multa munca si bataie de cap, dar si satisfactiile sunt deosebite.
In acest articol vorbim despre aspectele pozitive ale detinerii de forum.
Ce este frumos in a avea un forum?
Ce doresc eu de la membrii de pe forum?
Nu este un secret ca sunt mare consumatoare de forums si detin si eu cateva. Am fost de multe ori intrebata care sunt “pretentiile” mele de la cei care constituie cele 15 comunitati. Raspunsul este destul de simplu: sunt cateva lucruri pe care le astept din partea membrilor mei, pentru a avea o relatie placuta impreuna.
Aflati aici: ce doresc eu de la membrii de pe forum?
Cum sa iti alegi moderatorii pe forum
Pana vin pozele de la BaniVechi pentru calatoria din Berlin, hai sa pove un pic despre chestii tehnice. Si pentru ca activitatea de forum management este una care imi ocupa mult timp si ma pasioneaza de foarte mult timp, cred ca este momentul sa mai discutam despre un lucru important: alegerea moderatorilor pe forum.
Cine sunt in primul rand moderatorii?
Sunt niste membrii cu un statut mai special. Pe langa activitatea normala de posting, ei au de lucru si backstage, ajutand la curatenie si la pastrarea unui climat OK in forum.
Exista 2 tipuri de moderatori:
- Super Mods – sau moderatori globali. Ei au acces de moderatie pe TOATE categoriile de forum. Ideal pentru o comunitate mai mica, unde ai nevoie de ochi in plus pe toate categoriile.
- Moderatori – cei care au prerogative de moderatie pe cate o categorie sau doua. Ideal pentru un forum foarte mare, unde este deja greu sa tii pasul cu posting-ul zilnic. In acest caz administratorul alege cate un moderator sau mai multi pe fiecare categorie. Moderatorii vor putea face ordine pe o categorie si astfel fiecare sector va fi acoperit.
Un moderator are un statut special. Un ranking mai deosebit, poate si un “badge” care il deosebeste de ceilalti. Moderatorul este mana dreapta a administratorului, este respectat si are putere decizionala in ceea ce priveste politica de posting.
Dar cum sa ne alegem moderatorii?