Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cine este dojo?

Mă numesc Ramona Iftode, dar din martie 2002, cam peste tot online sunt “dojo“. “Brandul” a crescut odată cu dragostea faţă de arte marţiale şi reţeaua personală de site-uri.

Sunt născută înainte de ’80 (’78 mai exact), într-o dimineaţă de octombrie. Locuiesc (încă) în Timișoara, deși am mai petrecut ceva timp prin Spania și SUA (New York).

La 20 de ani am intrat în radio, refuzând titularizarea ca învăţător-educator. A fost unul dintre visurile adolescenţei şi l-am trăit timp de un deceniu. Am realizat emisiuni muzicale la Radio Analog (poate cel mai frumos proiect din media românească, închis însă după 7 ani) şi Radio Guerrilla Timişoara. Am învăţat “şcoală” de la oameni cu experienţă în radio şi pasiune pentru muzica de calitate.

Între timp m-am “şcolit” la UVT, Litere mai exact, născând din nou în ai mei speranţa că voi alege totuşi să lucrez ca “dascăl”, speranţă ce s-a risipit odată cu începerea unei alte cariere, în paralel cu munca de radio.

Lucrez ca web designer de prin 2002, am creat cateva zeci de situri personale şi pentru diferiţi clienţi, din 2007 printr-o firmă mică, Dojo Design. Petrec câteva ore pe zi online, scriind articole, gestionând siturile personale, studiind informaţii de specialitate și prestând servicii de calitate pentru clienții mei de prin toate colțurile lumii. Mai am doua bloguri, axate pe nișa de finante personale: dojoblog.net si pftoday.com.

Am doi câini acasă, Junior şi Mofli, ambii foşti “comunitari”, salvaţi de pe drumuri. Am mai relocat un câine, acum stă în vecini, după 3 luni de medicaţie şi vizite la doctor. În iulie 2009 un alt “proiect” a eşuat, un câine găsit grav rănit, pe stradă, nu a supravieţuit operaţiilor şi a murit după o săptămână. Am deci o mare slăbiciune pentru animale, nu doar pentru câini.

Vorbesc limba engleză la nivel “avansat”, pentru că nu mi-a plăcut niciodată să mă laud că o ştiu “la perfecţie”. O iubesc de pe la 11 ani, după ce iniţial declarasem că nu o voi putea niciodată învăţa. Teama de repetenţie (ştiam că nu scap fără să iau note mai bune de 4) m-a făcut să mă adun şi să îi dau o şansă. A fost poate cea mai deşteaptă decizie din viaţa mea şcolară.

Vizionez filme şi seriale, am o mare slăbiciune pentru serialele “medical”. Ca actori preferaţi îi pot enumera pe Meryl Streep, Glenn Close şi Susan Sarandon (dame); Jack Nicholson, Nicolas Cage şi Al Pacino (bărbaţi). Am prins gustul filmelor de la tatăl meu, cel care mi-a şi format prin pruncie atracţia spre filme “serioase”.

Fac rebus de la 9 ani, pe atunci mă băteam cu genitorul pe careul începătorului. Am prins şi febra integramelor prin liceu (pe almanahul Maxim se duceau banii de corn), chiar şi Sudoku. Nu plec prin “şpaţir” fără vreo revistă de acest gen.

De câțiva ani m-a prins și microbul fotografiei. Dețin un Nikon D5100, pe care încă învăț să-l folosesc. L-am cumpărat pentru că în ultimii ani am circulat destul de mult peste hotare și-mi doream un aparat care să compenseze cumva lipsa mea de experiență. Îl veți găsi pomenit destul de des pe aici, cu numele lui de alint Niki.

Sunt o fire încăpățânată și cred că, dacă-ți pui cu adevărat mintea la contribuție, poți realiza orice.

Pe plan personal, din 2002 sunt alături de „soare”, cel care m-a „îmbolnăvit” și de pasiunea de a călători. M-am plimbat pe 3 continente și prin destule țări, având mereu la suflet două locuri: Dubrovnik și New York. Visez să ne mutăm odată într-unul din aceste locuri, să ne luăm un „van” și să vedem cât mai mult din lumea asta. Că e de văzut …

46 Comments

  1. Pai da bine mai Dojo, dar lasa fa si tu un formular de contact, ca incerc sa dau de tine si nu am cum! Eventual cauta-ma pe Y!M cat mai repede!

  2. dojo…interesante site-uri mai ales cel cu aparat dentar… dar vezi ca sfaturile date pe forum fac diferenta din specialist in ortodontie si nespecialist…omul iti zice ca are un dinte inapoi (nici macar nu stim care ) si tu ii spui automat herbst?

  3. Minunat ceea ce ai facut pana acum ‘keep walking’, multumim si pentru poze; ai devenit mai umana, cel putin pentru mine, deoarece te credeam un robotel numit Ramona si care a ‘preluat’ acel japonez “dojo”. Numai bine!

  4. Se intampla sa gasesti ceva uimitor de citit. Aici am gasit. Mult spor si uimeste-ne in continuare !

  5. […] zi destul de productiva desi incepuse tare prost cu o durere imensa de cap. Am descoperit si eu un blog care sa-mi aduca ceva satisfactii ca il citesc. Adica are postari mai lungi de doua randuri care […]

  6. Foarte tare blogul, imi place ce si cum scrii si ia mare atractie la public..

    Scuze ca pun aici dar nu am gasit alta metoda:vrei un link exchange..am un blog monden..dupa cum vezi si la profil..te astept sa imi raspunzi 🙂

  7. Salut!

    Zicea cineva mai sus de formular de contact…

    I miss one right now. Am o propunere de business şi nu ştiu pe ce mail s-o canalizez.

    Help?

  8. Nice~! “I like Sudoku” – Epic movie !!!!
    tare …………..poate facem untrafic de date cu adresele noastre de e-mail!!!!maybe:P

  9. He hee! SaluTARE Ramona! cautam si eu intamplator niste informatii despre karate si uite ca am dat de blog-ul tau {de care nu stiam].
    Nice! keep up the good work:}}

  10. superb blogul 😉 succes in continuare “dojo ea” :D;)

  11. […] Din cand in cand mai dau cate un search dupa cuvantul “farmacist”. Asta asa, ca sa mai vad ce rautati mai scrie lumea despre farmacisti – hihihi!-. Intr-o astfel de cautare am dat peste blogul unei scantei din Timisoara, un om plin de energie si de viata, cu zeci de proiecte si cu multe de spus. O iubesc, desi n-o cunosc, pentru ca e vie, e nebuna, e exact cum as fi eu daca as avea 10 ani mai putin. Citesc cu nesat din arhiva ca sa ajung la zi. V-o recomand, ea e Dojo. […]

  12. Zoly's blog | Un blog de Brasoveanu Adrian » Blog Archive » Recenzie – Dojoblog.info

    […] Cine este Dojo? Mă numesc Ramona Iftode, dar din martie 2002, cam peste tot online sunt “dojo“. “Brandul” a crescut odată cu dragostea faţă de arte marţiale şi reţeaua personală de site-uri. Citeste tot… […]

  13. Social media 2011: 25 de bloggeri români pe care trebuie să-i urmăreşti în acest an

    […] | Facebook | Twitter În blogosferă e cunoscută drept Dojo şi ştim cu toţii că îi plac forumurile, mai mult decât noile unelte de comunicare şi […]

  14. […] Dojo pot afirma că este prietena mea 2.0 , adică nu ne cunoaștem personal dar ne citim și ne […]

  15. […] Oltea Zambori  Cristina Putan  Gabriel Gorgan  Florin Ruseanu Ramona Iftode […]

  16. […] atunci insa va las in compania unui comentariu lasat de Dojo, o cititoare a acestui blog. Dojo e webdesigner, o fata speciala de 34 de ani, care imi scrie un […]

  17. Am ajuns intamplator pe acest blog ,cautand informatii despre biografia lui Steve Jobs. Este primul site care a iesit la cautarea pe ,,goagal” si cosider ca este de ajuns sa ma determine sa achizitionez cartea urgent. Bineinteles ca am devenit curios sa vad despre ce se mai vorbeste pe aici si … am decis sa-l bag la preferinte Felicitari , … sunt pe urmele tele

  18. “Între timp m-am “şcolit” la UVT, Litere mai exact, născând din nou în ai mei speranţa că voi alege totuşi să lucrez ca “dascăl”, speranţă ce s-a risipit odată cu începerea unei alte cariere…”

    Story of my life. De fapt, ma regasesc in mare parte din cele scrise aici. Abia acum am descoperit blogul, desi dojo si topadmin imi sunt cunoscute de ceva timp. 🙂 Si ca sa pastrez tendinta: felicitari, ai mai castigat un cititor! 😀

  19. Te citesc de cam o luna si nu ma satur. Am gasit blogul prin recomandari ale altora(parca) si nu regret ca am bantuit internetul. Felicitari pentru munca de blogger.

  20. Cum sunt artele martiale!?!
    Vreau sa ma apuc de un sport si nu stiu ce sa aleg.

  21. Doar azi te-am descoperit şi îmi place ce citesc. Unde mai pui că avem şi unele puncte comune în ale “şcolirii”. 🙂
    Mult succes!

  22. da , intradevar sint si eu in asentimentul celorlalti, faci o treaba faina , imi place si am sa te tot urmaresc iar despre “blomamaind” , ai facut o treaba buna si si “blo”(ca sa zic asa ) e foarte simpatica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.