Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De 2 lucruri nu poti scapa: de FISC si de moarte

Si e clar .. moartea nu e cel mai rau lucru 😀

Cam asa spun americanii si era momentul sa verific si eu faza asta …

Azi am fost un contribuabil model. Adica mi-am luat instiintarea ca am intarziat cu plata impozitului pe venit, m-am suit pe taxi si m-am dus la naiba in praznic, a se citi pe Buziasului, unde preseteaza minunata si de minuni fauritoarea ANAF (chestia aia numita de noi pe scurt: “la impozite”).

Timisoara este un oras mare, nu inteleg de ce mama lu’ proces verbal trebuie sa intru in zona industriala si sa platesc 20 de lei pe taxi pentru un impozit. Nope .. pe instiintare nu zice nimeni de vreun cont in care sa vars banii (de la banca de pilda, ca tot merg pe acolo saptamanal cu treburi de firma). Sau poate pe net .. Nope .. mergi frate unde si-a dus mutu iapa.

Ajung finally la the wonderful place. Sunt intampinata de o balta mare. Deh, a plouat.

Intru in cladirea scarbos de prost intretinuta si ma “cazez” la coada din fata camerei 101. Tre’ sa merg la ghiseele 1 si 2. Of course ca in mintea mea relativ normala ma gandesc ca este unul dintre ele cel care ma va deservi. Las’ ca aflu eu altceva dupa asta.

Nici nu apuc sa ma familiarizez cu nesimtirea romaneasca (o tanti intra peste rand si toata coada incepe sa suduie) ca vad asta in dreapta mea. O chestie ce se doreste a fi un cod de cunduita. Ca cum l-au scris ei se vede clar. Ca cu si la cu ..

Ok. Trecem peste “cacufonia” de mare sensibilitate literara si intram la camera in cauza. Ghiseul 1. O tanti imi ia buletinul. Aflu cu deosebita incantare ca platesc 190 lei in loc de 150 (deh, penalitati mancati-as). Scot totul la indemana: ID, bani .. sa nu stea doamna dupa mine. Imi “varsa” din imprimanta o chestie si mi-o da. Ca orice om ce cunoaste logica prestarilor financiare intind banii. “Nu, mergeti la ghisul 2” imi spune tanti.

Ok .. fac 2 pasi in stanga si ma pun la ghiseul 2. Cu foaia de la tanti 1 si banii.. ca doar tre’ sa platesc. Nu, ii trebuie numai foaia. Bate 2 chestii pe comp si trece codul sub un scanner. Si imi spune “platiti la colega de langa”. Adica la a 3-a persoana pusa pentru a lua niste bani. Ajung la aia dintr-o miscare laterala de picior si ii dau in sfarsit banii. Mi-s “curata”.

HO. 3 persoane fataie hartiile si imi iau banii? 3 salarii sunt platite DEGEABA, cand faza asta ar putea fi facut de 1 persoana sau chiar automatizata: prin banca sau pe net.

Deci din banii mei de impozit hranesc un functionar care are ce face si 2 plosnite care freaca vorba aia .. menta. 2/3 din persoanele din camera in cauza NU ISI JUSTIFICA salariul. Nu indraznesc sa extrapolez si sa ma gandesc ca din tot sistemul asta de functionari un procent mare nu au ce cauta, ca ma ia cu dureri de cap.

Sanatosi sa fim. Sa ne ferim de boala si de moarte, ca FISC-ul nu ne iarta 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. Departe de mine de a te indemna spre evaziune dar exista si asa-numita “greva fiscala”. Si doar nu-i dracu asa de negru. Cel putin la romani nu te alearga fiscul cum te alearga in america.

  2. Se plateste bine incompetenta! Un sistem stupid! Foarte bine poate sa le inlocuiasca pe cele 3 tanti cu o sg persoana, tanara de preferabil, care te poate rezolva in no time iar daca merita, i se da si o marire ca deah, tot e mai ieftin decat 3 salarii inutile…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.