Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3 chestii pe care le-am făcut pentru mine

E vremea rezoluțiilor de Anul Nou, chestie cu care sunt de acord 100%, dacă vă ajută și vă fac bine. Am avut și eu ani cu planuri în cauză, apoi am avut ani fără ele. Fiecare decide pentru el, eu vă pot dori doar să vi se îndeplinească toate.

Înainte de 2024 însă am reușit să fac 3 chestii (pe care, culmea, nu le plănuisem niciodată). Dar sunt bine făcute și sunt doar pentru binele meu personal (chestie destul de ciudată, că în general stau să cuget la copil și soț înainte de orice).

Mi-am instalat Audible

Mda, „eu nu voi asculta niciodată cărți”.

Am încercat pur și simplu Atomic Habits pe Audible, cât plimbam potaia, și am realizat că pot de fapt să ascult cărțile în cauză și să mai și rețin ceva. Pentru că sunt zile când o plimb pe Iris în jurul lacului (cam 30-40 de minute de preumblat), apuc să și învăț ceva.

Normal, nu poți asculta chestii super-grele (cel puțin nu pot eu), dar cărți din astea lejere merg la fix. Acum mă delectez cu Book Yourself Solid, una dintre cărțile care mi-au schimbat viața și modul în care fac afaceri.

Am citit-o acum 4-5 ani, o ascult acum, să mai prind niște idei.

Am început să studiez spaniola

Școala Nadiei le-a făcut tuturor elevilor cont premium Duolingo, să învețe spaniola mai cu spor și, după ce am văzut la ea cât e de faină aplicația, am decis să mă apuc și eu mai serios de studiat spaniola.

Eram la stadiul de „am văzut și eu niște telenovele în copilărie”, plus stat în Spania la cumnații mei niște luni, dar acum mă pot lăuda că încep să o rup mai OK. Plus ca spaniola aici este a doua limbă în stat și .. îmi place de mor.

Am pornit și modulul de franceză, dacă tot am prietenă franțuzoaică aici și vreau să fiu în stare să și vorbesc ceva cu ea, nu doar să înțeleg dacă mă înjură de mamă.

Aplicația în sine mi se pare absolut senzațională, nici nu vreau să mă gândesc unde ajungeam dacă aveam acces la așa ceva în liceu, când mă chinuiam să învăț engleza din manualele alea obosite ale noastre.

Bun, acum sincer vorbind, tot am ajuns în SUA și tot vorbesc engleza fluent, dar probabil că știam ceva mai multă franceză, asta e clar.

Nu am planuri să devin extra fluentă, dar e o idee de mici obiceiuri pe care să le ai (că tot amintim de cartea din subtitlul numărul 1) și încerc să fac zilnic măcar o lecție, dacă nu mai mult. Plus că firea mea competitivă merge super la țintă cu ligile lor. Mda, în general sunt numărul 1 😀

M-am certificat ca și Level 1 Tennis Coach

Probabil cea mai utilă chestie din lista asta.

După ce am cheltuit și în 2023 o avere pe tenisul fetei, am condus în medie 2000 de km în fiecare lună pentru a ajunge la Academia la care presta ea, am decis să fac și eu niște eforturi să devin chiar și mai competentă.

Ne-am mutat la un club mai aproape de casă (doar 40 de km distanță, nu 100), unde costă cam jumate antrenamentele și am făcut marele efort de a-mi lua certificarea în cauză.

Dacă tot antrenez și eu copilul (că nu suntem totuși Rockefeller să dăm numai bani pe ore private), dacă tot am stat pe teren cu ea de 5 ani și am tot băgat la tărtăcuță tot felul de chestii tehnice și tactice, acum am și io diplomă, ca tot românul.

Partea pozitivă este că la clubul cel nou sunt super-mișto oamenii și sunt de acord să fac și eu antrenamente cu sportivii lor, ceea ce îmi va da acces mai ieftin la antrenorii ăia super-deștepți, fără să vând și casa, plus acces la teren, cât e iarnă la noi și nu pot face tenis cu copilul pe terenurile de acasă.

Voi începe, normal, ca și „umbra” antrenorilor de la club, până dovedesc că nu sunt chiar tâmpită, apoi sper să mai pot face una-alta în acest domeniu. Pur și simplu pentru a putea reinvesti apoi în copil, care, aparent, chiar e bun.

Cam asta e scurta dare de seamă cu rezoluțiile pe care nu le-am avut pe anul ăsta, dar s-au întâmplat. Voi cu ce vă lăudați?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

2 Comments

  1. Am citit mai mult. Am fost mai productiv.

    Pentru o perioadă blogul tău nu mai era vizibil și mi-a părut foarte rău. Mă bucur să văd acum că e încă oline 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.