Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De ce e bine să stai pe situl (forumul) tău

Acum niste ani (nu mulți), una dintre cele mai active și bine organizate grupări de mămici (MMTCG – Mămici Mai Tari ca Google) s-a trezit banată de „algoritmii” Facebook, pentru că, de ce nu. Un grup cu istoric serios, extrem de bine moderat, implicat în enșpe campanii umanitare.

Au reușit să revină, după destule nopți nedormite din partea administratorilor, care au pus ani de muncă în comunitatea respectivă.

Acum e distracție mare pe un grup de SEO, moderat extrem de bine de niște oameni care chiar știu ce fac. Și oamenii ăia s-au trezit cu conturile blocate de Facebook, iar White Hat SEO, grupul, este acum la un singur moderator.

Vorbim de un grup serios, fără chestii „ciudate”, să zici că agiți algoritmul. Nu se discută politică, nu se discută chestii ilegale, pur și simplu lucruri foarte serioase despre marketing.

Oh, well …

Mă gândesc că este momentul ca lumea să se întoarcă la ideea de forum (nu că ar fi dispărut ele între timp), la ideea de aur că, dacă e situl tău, nu vine AI-ul lui Zucky să facă pipi pe ani de muncă.

Voi privi cu îngrijorare ce se mai întâmplă, că e interesant.

PS: pentru că sunt mereu cititori care mai au întrebări despre cum să-și gestioneze siturile, am pus la punct un mini forum. Am și o secține în românește, există și o parte pentru cei mai relaxați în engleză. Nu am planuri sexy cu el, pur și simplu mi-era dor de Xenforo și am cugetat că pot să mă joc cu el așa. CLICK PENTRU FORUM.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1759

8 Comments

 1. Am pățit-o și eu cu un grup care avea deja câteva mii bune de membri. S-a șters peste noapte, fără un motiv clar și mai ales fără posibilitatea de a-l recupera. De atunci am zis că nu mai mișc un deget pe rețelele de socializare.

  • Au, asta doare. Eu am preferat sa nu fac content pe alte situri, pe cat posibil, desi ma cam batea gandul sa incerc un grup, ca doar e usor de utilizat. Bine ca m-am abtinut 🙂

   • Este, iar grupul pe care eu îl făcusem crescuse ca Făt Frumos, nu altceva. Era despre Disney Plus, că tot aveam un articol pe blog care prindea bine în rezultate. Doar că na, au zis că fur identitatea sau ceva de genul. Am cerut părerea de la PR-ul de pe la noi, alte grupuri cu aceleași nume au rămas, numai al meu nu. Acela a fost momentul în care am zis „până aici!”.

  • Nick mi-ai dat o idee. Refac categoriile din forum pe asta nou, sa fie organizat similar. Daca doresti sa fii prezent acolo, gasesti aceeasi persoana la carma, doar o idee mai batrana 😀

   Incerc sa aduc incet-incet lume si de aici, pentru ca sunt multi care au nevoie de sfaturi, nu pot plati sute de dolari pentru orice, dar asa macar pot da ajutor si ramane acolo, pentru ca altii sa beneficieze in timp.

  • Problema este ca cenzureaza amboulea si nici macar nu ai cu cine sa te certi, ca majoritatea interactiunilor sunt cu “roboti”. E problema si cu Google, pe Google Business Profiles, e aproape imposibil sa dai de un om acolo si inca unul care sa nu fie complet aerian. AI-ul asta are si el limitari 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.