Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Pentru cei care nu au trăit sub o piatră, Reba McEntire este un nume în country music (să evit și eu o cacofonie). Dar nu despre cariera ei muzicală vă povestesc astăzi, ci despre un sitcom ce-i poartă numele, serial pe care l-am „prins” pe Hulu, cred, vara trecută. Sătulă de tot felul de crime și eternele probleme medicale din serialele pe care de obicei le urmăresc, am aruncat un ochi la episodul pilot și m-am trezit rapid atrasă de serial.

reba2

Reba este o mamă obișnuită din Texas. Vorbește „dulșe” ca orice sudist, crede sincer în valorile familiei și încearcă disperată să-și repare mariajul cu Brock, soțul ei care lucrează ca dentist și care momentan este într-o relație cu asistenta lui, Barbra Jean.

Serialul începe cu întreaga familie Hart forțată să meargă la „therapy”. Ședința se termină prost când Reba află că Brock se va căsători cu Barbra Jean, ținând cont că amanta lui este gravidă. Mai șocantă este însă vestea că și fiica ei (Cheyenne) a rămas însărcinată cu iubitul ei fotbalist (Van). Din fericire pentru ea mai are doi copii, Kyra și Jake, prea mici să facă asemenea boacăne.

Iat-o deci pe Reba, mama-leoaică, rămasă singură cu 5 copii (dacă este să-i punem la socoteală pe Van, căruia părinții i-au închis ușa în nas, când au aflat că va fi tată, și Elizabeth, fiica lor). Pe lângă faptul că trebuie să aibă grijă de cei doi părinți tineri (care nu ar fi în stare să se descurce singuri), mai trebuie să înghită și prezența „inamicei” Barbra Jean, care, culmea, este absolut atașată de Reba.

reba1

Fiecare episod descrie o situație comică sau o problemă de viață, plus diversele situații conflictuale pe care nu ai cum să le iei în serios. Familia, așa disfuncțională, cum pare, progresează cu fiecare sezon. Dacă la început Van este doar un fotbalist cu creierul cât o bibilică, în timp dovedește că se pricepe și la altceva decât doar să spună prostii, ajungând să lucreze cu succes în imobiliare.

Kyra crește și devine o adolescentă inteligentă, chiar dacă suficient de agresivă și de greu de stăpânit. Până și Cheyenne găsește resurse să se transforme într-o mamă bună, pe  lângă eforturile de a deveni ceva mai mult decât o mamă adolescentă.

Sarea și piperul în tot serialul o reprezintă „gruparea” dintre Reba și Barbra Jean. Cu toate că nu o poate suferi la început, fosta doamnă Hart începe pas cu pas să observe și unele calități pe care fosta rivală chiar le deține. Comentariile acide, situațiile comice și o echipă bine închegată de actori vă vor ține, sper, în „priză”. Un serial simpatic și pe care merită să-l savurați.

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.