Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sa inceapa nebunia!

Mai sunt câteva zile până când va începe nebunia “sfântului” Crăciun. Nu pot spune cu mâna pe inimă dacă nu au început televiziunile să ne toace nervii mărunt cu reclamele idioate de “sezon”, că-mi ţin neuronii departe de influenţa lor. Deci dau şi io cu presupusu’. Mai puţin deci şi toată lumea va face planuri, se vor face din nou cumpărături numai bune dacă dă şi apocalipsa peste noi, poate coadă la Provident, la credite cu dobândă “mică”, plus aglomeraţia specifică la spitale, că doar nu doreau şi amărâţii ăia de doctori de stau de gardă să se relaxeze.

Aşa că, dragii babei, am şi io o curiozitate perversă să ştiu cât de interesat este auditoriul nost’ de mirobolantele evenimente şi ce eforturi se pregătesc cititorii noştri să facă. Io vă pot spune cu mâna pe herţ că se va mânca aproape normal (va fi o densitate mai mare de prăjituri, că doar cu un pancreas suntem cu toţii datori), fără brad şi alte acareturi, că le iau jivinele mele în picioare. Deci eforturi minime, cu maxim de rezultate.

Cum îi planul vostru?

[poll id=”13″]

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

27 Comments

  1. Bradul este scump. Anul trecut am pus in locul bradului cateva crengi de brad…
    Anul acesta o duc mai rau. Cred ca ma rezum la suportul pentru brad si atat.

  2. Sesizez ca am votat ce a votat si majoritatea. Anul trecut am fost inspirata si mi-am luat o frumusete de brad artificial, iar acum doi ani mi-am innoit podoabele de brad si am investit si in ceva decoratiuni de sezon.
    Fetele de masa sunt relativ noi si, in plus, le voi apreta. Ramane sa vedem ce ne permitem sa punem pe masa si mai ales sub brad. Dar cum o data in an e Craciunul, vom face in ciuda crizei si ne vom stradui sa simtim spiritul Craciunului.

  3. vor fi zile obisnuite,ba mai mult decat atat,va lipsi bradul,globuletete si luminitele,ptr ca exact ca si tine,acum am si eu un motanel curios,deci nu!
    in rest,din nou dupa cativa ani,voi fi alaturi de familie si fiul meu.

  4. Eu am un bradut artificial de cativa ani, ca ala e “safe” cand vine vorba de Puci (al meu motan) si globurile sunt relativ noi si suficiente.
    Am votat efort mai mare pentru ca de gatesc mai mult decat intr-o zi obisnuita (cand gatesc doar un fel de mancare) si mai ales pentru ca ador sa fac daruri de Craciun… deci o sa ma agit putin la un moment dat si pe tema asta 🙂

  5. brad artificial am, impodobeli am, sarmaua abia o astept… eh, e primul craciun cu bebe deci tre sa conteze 😀

  6. Mie nu imi e prea clar la ce se refera intrebarea. La cheltuieli mai mari facute special pentru ziua de Craciun/ perioada de Craciun-Anul nou impreuna bagat mancare la greu? Sau la cheltuieli mai mari facute incepand cu primele zile ale lui octombrie (pentru ca, de vreo trei ani, am constatat ca atunci incep sa apara pentru prima data in unele magazine primele produse de Craciun), cheltuieli mai mari facute nu special pentru Craciun, ci pur si simplu pentru ca produsele respective sunt disponibile atunci si nu sunt disponibile intr-o alta perioada a anului?

    In prima situatie raspund clar NU. Sunt genul de persoana care nu da doi bani pe traditii daca e ca traditiile sa imi tulbure functionarea zilnica. Din punctul meu de vedere, zilele de sarbatoare pot fi folosite ca orice alte zile in care se mananca la fel ca de obicei si se lucreaza la fel ca de obicei. Mai mult, atitudinea mea se poate duce chiar in partea cealalta, catre o scarba fata de sarbatori si fata de cei care le tin in momentul in care se intampla sa existe oameni in jurul meu care sa incerce sa ma traga si pe mine sa sa sarbatoresc cu ei. De-aia ies scantei intre mine si ai mei in fiecare an de sarbatori. De-aia prefer sa fiu singura la mine chiar in zilele de marcate cu rosu in calendar si pe la ei sa trec cu vreo saptamana inainte. Iar la capitolul mancare, nu-mi place carnea de porc, nu-mi place mancarea gatita, prefer chestiile foarte simple, de genul doar peste fara absolut nimic altceva incalzit timp de cateva minute. Anul trecut cred ca nici n-am mancat nimic in ziua de Craciun pentru ca ma simteam rau si mi-era teama ca daca intra ceva, o sa se si intoarca inapoi rapid. Bradul… imi place… de la distanta, cand nu trebuie sa ma ocup eu de el. Cand nu trebuie sa stau sa testez si sa repar instalatiile de brad inainte, cand doar visez cum l-a vrea impodobit si se impodobeste singur, cand nu trebuie sa-i pun apa zilnic, cand nu trebuie sa strang acele de brad de pe jos. Altfel… it’s a pain in the rear.

    In a doua situatie as raspunde cu probabil ca da, chiar daca in acelasi timp mai si renunt sa cumpar unele chestii “nespecifice” sarbatorilor. As cumpara un glob muzical, nu neaparat legat de Craciun si in iunie, doar ca in iunie n-am vazut. As cumpara o ciocolata cu portocala si martipan de la Ritter si in iunie, doar ca in iunie nu e disponibila pentru ca e editie speciala de Craciun. La fel si in cazul tabletelor cu mar si scortisoara/ portocala si scortisoara de la Heidi si in cazul multor alte dulciuri care combina ciocolata cu scortisoara/ mar/ portocala. Bineinteles ca daca imi iau in octombrie o ciocolata de genul asta nu o tin pana de Craciun.

  7. Am un puiut de 2 ani, deci Craciunul va fi cu brad si un Mos Craciun adevarat. Inca n-am gasit costum si nici voluntar, dar mai am timp.

  8. Bre, la noi va veni si mosul, vom avea si casa plina de lumini, curcan in cuptor si o gramada de neamuri. Asa ca, eu ce votez ca matale n-ai pus si “ne vom destrabala in neaosul stil romanesc”?

  9. Anul acesta am în plan să închid telefonul şi să dorm de Revelion. Iar Crăciunul de mult nu mai înseamnă brad, cadouri şi alte lucruri de genul pentru mine 🙂

  10. Cum frumușața de bebelină va avea doar 7 luni cred ca ma-ntelegi de ce NU ne vom destrabala cu prilejul acestui Craciun.

    Avem un bradut artificial luat de cativa ani, vom face ceva de papa un pic special – dar nu foarte sofisticat, probabil (a se citi 100% sigur 😀 ) vom merge la bunica pentru a mai fi fata oleaca jumulita. Deci: fun! 😉

  11. Am cumpărat în urmă cu câţiva ani un brăduţ artificial pe care obişnuiesc să pun doar o ghirlandă argintie şi pe care o să-l aşez pe o măsuţă, că altfel îl dărâmă pisoiul. Mâncare o să fac ca de obicei pentru că e suficient. Probabil o să fac şi un chec, că merge repede. Cheltuielile suplimentare vor fi cam 10 lei, pentru câteva portocale pe care o să le ţin pentru miros şi pentru o crenguţă mică-mică de brad.
    Cadouri nu fac pentru că ofer în tot timpul anului şi nu-mi place să dăruiesc la comandă, pentru că aşa e stas.

  12. Heh! Brad varianta verde crecă vom avea, că javreta nu are probleme cu el, ceva cozonaci şi nişte porcării de sezon (mă topesc după şorici)vom găsi prin frigider, dar în rest nimic palpitant. PS: urăsc să împodobesc bradul şi mai ales să-l strâng în ianuarie

  13. Mie-mi place mirosul bradului natural, asa ca desi stau prost cu banii, fac ce fac si tot iau unul cu 40 RON pana in tavan, gasesc in piata ultimele zile 😛 Si mancarea … oricum mama gateste bine ! A, da, sa nu uit de portocale .. 🙂 Nu, nu sunt zile obisnuite pentru mine.

  14. Mie imi place ce tari sint toti: va fi o zi deosebita, fara mincare speciala, brad daca exista cit mai mic….asta pina aveti un copil. Apoi vedeti cum totul se schimba 180 de grade.

  15. Am ales eforturile serioase, sarbatorind cum se cuvine, dar vad ca e pe ultimul loc. Nu mi se pare deloc corect. Sau poate aceste pregatiri difera de la om la om. De Craciun, voi sta acasa cu iubitul, avem ca musafiri inca un cuplu, vom inchiria un brad si … cam astea-s pregatirile. Zile obisnuite in nici un caz! Doar e Craciunul!!

  16. e sarbatoarea mea preferata,cred cu tarie ca exista magia Craciunului si in noaptea de Ajun parca aud clopoteii de la sania Mosului! cadourile sunt in functie de finante,dar sunt date/primite cu mare bucurie.imi doresc si anul acesta un brad viu, care aduce un miros deosebit in casa si-mi place sa-l impodobesc in sunetul colindelor si cu friptura rumenind in cuptor.

  17. anul asta va fi primul craciun la mine acasa. vor veni parintii, fratelo si cumnata. tre’ sa fac o socoteala la scaune daca incap si parintii cumnatei (daca tot ramenm in bucuresti). va fi o masa un pic mai speciala (eu de obicei gatesc pentru mine un singur fel de mancare, asa ca de la 2 feluri in sus e masa un pic mai speciala :)): ceva aperitive (ceva mai putine “porcarii” si alte carnarii, mai multe legume din motive de parinti la regim), niste sarmalute (mama ar manca asa ceva si pe patul de moarte :)) o friptura si ceva prajituri (servite in rate, sa nu ne punem ficatii pe moate). brad se poate, ca inca nu-mi patruleaza prin casa 4 labute si nici chiar doua mititele :), dar sa vedem. ceva cadouri, dar in limita veniturilor. n-am de gand sa las rata sau intretinerea neplatite pt cadouri sau mancare. si nici banca sau provident sau bla-bla de genul asta in scop de masa de craciun sau cadouri nu servesc. (taman ce am dat o masa de genul asta cu ocazia sfestaniei casei nu mi-a ruinat bugetul; si mi-au ramas si 2 sticle de vin pt craciun 🙂 ).
    ceva intre “sarbatorit cum se cuvine” si “zile obisnuite”.

  18. Vor fi zile “aproape” obisnuite. Exact niste praji in plus si poate o friptura-2. Ah, si neaparat brad. Desi sper sa nu mai repet patania anului trecut cand am achizitionat cel mai scump brad EVER. Peste 7 mil. (din care 5 si ceva au fost amenda pt. parcare neregulamentara. Across the street, ca parcarea in “enormitatea” ei era ocupata cu brazii de vanzare).

  19. hmmm, pai in primu rand sa incepem asa: brad sigur o sa fie, si anume natural ca merg la parinti si ei tot timpul primesc brazi. deh, zona de munte, is pe toate gardurile, la propriu. Acasa la Cluj inca n-am avut brad niciodata pentru ca plec inainte sa inceapa sarbatorile si ma intorc dupa deci nu-i vad rostul. S-ar putea sa-l conving pe al meu sa luam un bradut micut artificial pe la mijlocul lui Decembrie si 2-3 globuri dar asta e chiar in functie de buget; daca nu am nu iau, cum a fost si pana acuma va fi si de acuma incoace.

    Despre decoratiuni: In primul rand eu nu-i pot intelege pe oamenii care isi schimba an de an globurile si decoratiunile numai pentru ca anu asta e in tendinte bradul alb sau rosu, sau galben sau nu stiu ce. Eu am acasa la ai mei un sac mare mare de globuri, majoritatea de sticla, de pe vremea cand eram noi copii. Si an de an sunt aceleasi globuri care ne impodobesc bradul. Mai cumparam asa din cand in cand 5-10 globuri intr-un an,dar numai daca s-au mai spart intre timp sau daca ne place ceva in mod deosebit, sau daca nu sunt foarte scumpe. In principiu avem aceleasi globuri de acum 25 de ani, am mai innoit periodic doar beteala ce se incurca si instalatiile daca au suferit.
    Cadouri o sa fac, dar o sa fie ceva mai mult simbolic, ca e placut sa gasesti ceva sub brad. Dar vor fi restranse, parintii mei, parintii lui, fratii, noi intre noi si cam atat. Clar nu o sa ma imprumut sa iau cadouri si mai stiu eu ce.
    Mancare clar o sa facem ceva mai multa decat de obicei, mai ales ca o sa fim multi pe-acasa. Si mie si mamei ne place sa gatim deci nu o sa fie o corvoada. Nu o sa cumparam nici prajitur, nici cozonaci, preferam sa-i facem in casa atat pentru calitate dar si pentru faptul ca iesi mai ieftin (faina, oua, nuci, mere avem deja)Iar “porcarii” adica carnati, caltabosi, jumari facem iar de casa.

    Sorry dojo for the rant, da vroiam numai sa exemplific ca se poate si altfel. Nu ne influenteaza neaparat traditia cu “asa trebuie” ci faptul ca vrem sa fie totusi niste zile mai speciale in care ne bucuram de timpul petrecut impreuna care e asa de rar in ultima vreme.

  20. Pentu mine, nu exista o sarbatoare mai pe sufletul meu decat Craciunul. Chiar daca bradul artificial nu are miros, ma voi scormoni in buzunarele sa pun niscaiva cadouri sub bradut.
    Si ceva mancare traditionala si neaparat un program de colinde improvizat ad-hoc.

  21. Anul ăsta de Căricun, cu mâna pe inimă, zic că nu am să mănânc peste măsură. Nu de alta dar abia m-am apucat de cura de slăbire şi parcă nu prea am chef să pun în 3 zile kg pe care le-am dat jos într-o lună. Cât despre brad, ăsta trebuie să fie. Neaparat natural :D!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.