Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

RoTLD, perfect pentru familia mea …

Am convins o cititoare să ia un domeniu pentru situl ei. Din fericire s-a hotărât la o săptămână de când a început blogul, deci mutarea va fi rapidă şi fără să-şi zbaghească traficul şi linkurile. Pentru că va fi un blog serios pe teme “cosmetice”, a ales să se joace cu un .ro, pe care am sfătuit-o să-l ia de la rotld direct, că m-am fript şi eu de 2 ori cu “registrarii” români. Măcar aici ştii pe cine iei de guler.

Tranzacţia a fost rapidă, până ne-am întâlnit la o discuţie, avea deja acces la namervere. Contul i  l-am făcut de acasă, aşa că teoretic discutăm direct pe site.

TEORETIC.

La 2 ore deja de când s-au setat DNS-urile, situl ei încă arată aşa:

Adică onorabilii, la fel ca şi jegurile de la Godaddy, în loc să-ţi lase direct acces pe site, să poţi urca ceva, se bucură să-şi pună pagina parcată încă nişte ore, de parcă intră dracu pe un site necunoscut, să dea click pe rahaturile lor de linkuri.

Bineînţeles că locaţia pe server e deja gata de vreo 3 ore şi aştept cu nerăbdare să pot să-i urc fetei wordpress-ul şi să-i pun situl sus. Aşa cum am promis.

Acum să vedem cât le ia să ne lase în sfârşit să folosim un domeniu plătit deja de câteva ore bune, pe care am lucra şi noi ceva. Ştiu că pot seta în .hosts IP-ul serverului, vorbim de principii aici. Mi-s curioasă cât va dura “propagarea”.

De asta sper să ajung ziua în care pot cumpăra de la namecheap şi .ro. Atunci voi spune adio pentru totdeauna minunatului registrar român şi mă va durea la doi metri de nas când se vor plânge că dau faliment sau că nu au românii încredere în serviciile companiilor de la noi. De aia. De profesionişti ce sunteţi.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

23 Comments

  1. asta pentru ca nu folosesti un furnizor extern pentru ns-uri. eu am trecut pe editdns si propagarea se face in 15 minute…

    • Iti spun sincer ca nu am folosit niciodata. Acu’ e drept ca nu am decat doua .ro, la care culmea ca s-a facut propagarea in cateva minute, de m-am speriat (probabil e altfel ca erau domenii transferate de la vodafone, deci nu domenii noi noute) si in rest lucrez cu alte extensii, unde nu-ti trebuie nicio smecherie, ca namecheap-ul imi vede serverul de pe hostgator in max 3 minute.

      Dar asta e, probabil trebuie sa folosesc o caruta de servicii auxiliare doar pentru un rahat de NS redirect.

  2. Fara suparare, dar RoTLD din cate stiu sunt singurii care pot vinde .ro. Toti ceilalti le cumpara de la RoTLD si le vand mai departe… Deci faliment? Niciodata. Plus de asta, RoTLD sunt statul roman, nu vreo firma privata. Deci, faliment cu atat mai putin. 🙂

  3. Din cate stiu eu (si doar la noi e asa) Propagarea “zisa” de ei este de vreo 24 ore. Am avut de curand de aface cu ei si s-au comportat destul de bine, atat cei de la vodafone cat si cei de la rotld.ro (Acuma tot ce sper, este ca la urmatorul domeniu sa se comporte la fel si sa nu fie probleme) in schimb, am auzit doar de rau cand e vorba de Rotld.ro, ma refer la faptul ca multi le contesta serviciile si administrarea proasta a domeniilor. Chiar si eu pot sa spun ca sunt nemultumit, de ce am doua accese diferite pe domenii diferite ? E ciudata treaba cu Rotld.ro.

  4. Dojo, aceasta Robin Hood a blogosferei 🙂 ce ajuta saracii intr-ale html-ului, luand de la experti 😀

  5. Cu tot respectul, dar nu rotld este de vina pentru acest incident. Eu colaborez direct cu ei si sunt multumit.

    • Sigur ca nu ei sunt de vina. Am setat zeci de conturi de hosting, deci probabil eu nu stiu ce fac 😀

      Este ora 1 si jumatate. IN SFARSIT si-au scos rahatul ala de pagina de parking. Dupa 12 ore de cand clienta le-a platit contul si vreo 10 de cand s-au setat nameserverele. Profesionalism sadea.

      • Fie-mi iertat acest raspuns, dar raspunsul meu anterior nu te viza pe tine. Consider ca ai mai multa experienta decat mine pentru a identifica obiectiv adevaratul vinovat.

  6. Eu prefer să nu folosesc registrul direct. Birocrația aceea este cumplită și pur și simplu nu mă simt în siguranță dacă trimit copie după buletin + copie după card unor români când pot plăti altundeva mult mai repede și în câteva clipe. Pe lângă asta, nu am chef să umblu pe la bănci ca să le virez lor bani în cont când așa ceva ar trebui să se facă din 2 click-uri în anul 2011!

    • Mihai, nu-mi place sa arunc cu gunoi, cand nu e cazul. Am facut plata pentru dojo.ro si aparat-dentar.ro (cand le-am transferat de la vodafone) pe BCR internet banking si am primi acces de admin in mai putin de 2 ore.

      Problema mea cu ei este .. doua: faza asta de prost gust, cu bagatul de pagini de advertising peste situl meu si cea mai mare NESIMTIREA. Am fost tratata mereu cu picioarele, ca am comunicat prin email sau am facut prostia sa ii sun.

      Deci asta este motivul principal pentru care stau departe de ei. Am clienti care folosesc extensia .ro si au mai avut de rezolvat una-alta. Sa te fereasca al de sus sa ai de lucru cu suportul de clienti.

      Dupa ce am dat a doua ora pe email confirmarea de plata (ca prima data am fost luata la perpulis ca “nu e lizibilia”), ceea ce insemna de fapt informatia anterioara altfel aranjata, mi s-a raspuns in cateva minute si in alte 30 de minute am primit acces sa schimb NS-urile.

      Culmea, poate pentru ca nu erau domenii noi, ci trecute de pe vodafone pe mine, mi-au vazut serverul IN MINUTE, de ma speriam, crezand ca am scris io gresit domeniul.

      Daca faci deci plata prin net banking si dai un email copy-paste cu datele tranzactiei, teoretic intri pe administrare in cateva minute. Clienta a platit ieri pe la 12 cred si la 1-2 deja primise acces la schimbat name serverele. A facut-o spre 3, cand ne-am intalnit, dar le putea bibili in linite inainte.

  7. eu am gazduire si domenii luate de la romarg sunt super profi nu am ce ma plange

  8. Cu ce ma ajuta pe mine in business ca domeniul este pe .ro sau pe .com ? De ce m-as complica cu toata birocratia romanesca pentru un domeniu cu .ro in coada cand imi ia fix 5 minute sa imi cumpar un .com ? Recunoasc ca nu stiu foarte multe in domeniu, o judec pur si simplu la bunul simt.

    • .ro este văzut mai bine de google.ro . În plus, .ro este pe viață iar asta îi atrage pe foarte mulți. Iar unele domenii care nu sunt valabile pe .com sunt pe .ro

    • .ro este o pagina din Romania, iar cautarile care au cuvinte in engleza (tehnice de ex) ai optiunea sa ceri sa vezi paginile din Romania. Daca ai un .com nu apari in lista aia. Cel putin acesta a fost motivul meu.

  9. domenii iei de la jump.ro.. rapid si ieftin. se inregistreaza instant, ii pui ce ns-uri vrei. vine factura pe mail, platesti la banca si aia e.
    btw, nu mai pune acelasi username la cPanel la fel ca numele domeniului.

  10. O singura data am inregistrat la ROTLD si-am avut o tona de probleme. Sa nu mai zic de nervii facuti de faptul ca pareau ca nici macar n-au interes sa ajute, iar programul lor de lucru e mizerabil (Luni-Joi: 10.00-16.00, Vineri: 10.00-13.30).

    Inregistrez prin mxhost domeniile .ro.. Cand eram in Romania obisnuiam sa platesc direct la BRD si pana sa ajung acasa(banca la cateva strazi de casa) primeam mail ca au primit banii si ca domeniul a fost inregistrat.

    Legat de NS-uri, daca ma grabesc si n-am altceva de facut pun in hosts ipul cat sa-mi fac treaba.

  11. Mie imi trebe in jur de 5 minute si se propaga pe serverele mele. Nu stiu pe restu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.